Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 31.05.2009., 23:30   #721
sarko
šiš, šiš, šiša lava miš
 
sarko Avatar
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 123
Hvala ti Buda na odgovoru i prijedlogu.

Tako sam si nekako i mislio.
Nagli prekid sportske aktivnosti (koju sam do unazad godinu dana obavljao redovito i to svaki drugi dan), a
paralelno s time - navika papanja koja je ostala nepromijenjena.
Moralo je time rezultirati.

Što se tiče omege-3, navodno da su pronašli nekakva karcinogena svojstva unutra. Ne znam - ja sam to čuo ali ne mogu ništa tvrditi.
Možda ti ili netko tu od nas zna bolje pa to potvrditi ili demantirati.
U svakom slučaju dok se to sve ne iskristalizira, ja vjerujem da bi mi pravilna i umjerena prehrana te
povratak u sportski život (barem rekreativno ali redovito) mogli umanjiti ove vrijednosti nalaza.
sarko is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2009., 07:05   #722
katarina72
sretan korisnik
 
katarina72 Avatar
 
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: loading..... 70%
Postova: 5,822
Spolni hormoni 3dc
lh 4,48
fsh 6.59
estradiol 21.6
prolaktin 655
progesteron 2.7

idem dokici tek sljedeći utorak, ima ko kakva saznanja o ovakvim rezultatima, thx
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2009., 17:05   #723
Tricky99
Registrirani korisnik
 
Tricky99 Avatar
 
Registracija: Jun 2009.
Lokacija: Solin
Postova: 6
Pozdrav svima,
ima li neko preporuku za neki privatni laboratorij u Solinu/Splitu ili okolici, trebam napravit nalaze štitnjače?

Hvala!
Tricky99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2009., 17:18   #724
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
katarina72 kaže: Pogledaj post
Spolni hormoni 3dc
lh 4,48
fsh 6.59
estradiol 21.6
prolaktin 655
progesteron 2.7

idem dokici tek sljedeći utorak, ima ko kakva saznanja o ovakvim rezultatima, thx
Jako bitno za tumačenje nalaza su referentne vrijednosti jer sve labaratorije ne rade sa istim reagensom pa je ovako teško reči kakvi su tvoji nalazi.
Mada mi je odmah u oči pale visoke vrijednosti prolaktina - mislim da ti nalaz nije baš dobar ali ako napišeš i referentne vrijednosti možda se tu nešto više može reči.
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 03.06.2009., 19:48   #725
katarina72
sretan korisnik
 
katarina72 Avatar
 
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: loading..... 70%
Postova: 5,822
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
Jako bitno za tumačenje nalaza su referentne vrijednosti jer sve labaratorije ne rade sa istim reagensom pa je ovako teško reči kakvi su tvoji nalazi.
Mada mi je odmah u oči pale visoke vrijednosti prolaktina - mislim da ti nalaz nije baš dobar ali ako napišeš i referentne vrijednosti možda se tu nešto više može reči.
LH 4,48 (1.5-8,0)
FSH 6,59 (3,9-12)
estradiol 21,6 (18-147)
prolaktin 654.9 (105-735)
progesteron 2,7 (0,6-4,7)


A što kažete na ovo: (od neki dan)

kolesterol 6,6 (<5,0)
trigliceridi 2,6 (<1,7)
serum . lagano lipemičan
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2009., 20:13   #726
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
katarina72 kaže: Pogledaj post
LH 4,48 (1.5-8,0)
FSH 6,59 (3,9-12)
estradiol 21,6 (18-147)
prolaktin 654.9 (105-735)
progesteron 2,7 (0,6-4,7)


A što kažete na ovo: (od neki dan)

kolesterol 6,6 (<5,0)
trigliceridi 2,6 (<1,7)
serum . lagano lipemičan
kažem da imaš hiperlipidemiju tj.povišene masnoće ali da to nije neko drastično odstupanje te bi mogla dosta toga riješiti ishranom izuzev ako nije u sklopu bolesti štitnjače ili neke slućajno bolesti bubrega.
Neznam koliko imaš godina i jel imaš neke probleme vezane uz metabolizam.
Za početak smanji unos masnoća, možeš uzet od Belupa Omega 3 masne kiseline i u prhranu uvedi maslinovo ulje i to u malim količinama, svakako izbaciti kobasice, šunke i sve što ima puno masnoća i uglavnom dosta povrča i voća.
A što se tiče spolnih hormona recimo svi su u graničnim vrijednostima.
Da li si radila hormone štitnjače?
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2009., 15:41   #727
katarina72
sretan korisnik
 
katarina72 Avatar
 
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: loading..... 70%
Postova: 5,822
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
kažem da imaš hiperlipidemiju tj.povišene masnoće ali da to nije neko drastično odstupanje te bi mogla dosta toga riješiti ishranom izuzev ako nije u sklopu bolesti štitnjače ili neke slućajno bolesti bubrega.
Neznam koliko imaš godina i jel imaš neke probleme vezane uz metabolizam.
Za početak smanji unos masnoća, možeš uzet od Belupa Omega 3 masne kiseline i u prhranu uvedi maslinovo ulje i to u malim količinama, svakako izbaciti kobasice, šunke i sve što ima puno masnoća i uglavnom dosta povrča i voća.
A što se tiče spolnih hormona recimo svi su u graničnim vrijednostima.
Da li si radila hormone štitnjače?
Hvala puno na odgovorima

vadila sam hormone štitnjače, nemam ih kod sebe, svi su u granicama normale, jedino mi je na UZV štitnjača blago povečana, nema cista ni nešto takvoga, kaže specijalist da je uredu samo da imam veću predizpoziciju da obolim od neke bolesti štitnjače, inače čekam 23.6 da bi se mogla naručiti za 8 mjesec za pregled - koja glupost - mislim da ćo opet privatnicima
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2009., 16:16   #728
katarina72
sretan korisnik
 
katarina72 Avatar
 
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: loading..... 70%
Postova: 5,822
Quote:
budabudimir kaže: Pogledaj post
kažem da imaš hiperlipidemiju tj.povišene masnoće ali da to nije neko drastično odstupanje te bi mogla dosta toga riješiti ishranom izuzev ako nije u sklopu bolesti štitnjače ili neke slućajno bolesti bubrega.
Neznam koliko imaš godina i jel imaš neke probleme vezane uz metabolizam.
Za početak smanji unos masnoća, možeš uzet od Belupa Omega 3 masne kiseline i u prhranu uvedi maslinovo ulje i to u malim količinama, svakako izbaciti kobasice, šunke i sve što ima puno masnoća i uglavnom dosta povrča i voća.
A što se tiče spolnih hormona recimo svi su u graničnim vrijednostima.
Da li si radila hormone štitnjače?
Hvala puno na odgovorima

vadila sam hormone štitnjače, nemam ih kod sebe, svi su u granicama normale, jedino mi je na UZV štitnjača blago povečana, nema cista ni nešto takvoga, kaže specijalist da je uredu samo da imam veću predizpoziciju da obolim od neke bolesti štitnjače, inače čekam 23.6 da bi se mogla naručiti za 8 mjesec za pregled - koja glupost - mislim da ćo opet privatnicima
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 07:09   #729
bobo2000
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 6
twinrix

Prije 2 tjedna sam primio zadnju dozu twinrixa.... i nalaz krvi mi pokazuje povečane AST-55h(expected 38), ALT-157h(expected 48) i GT-105h(expected 55). Može li ovo biti povezano, ili je prije od alkoholiziranja vikendima?

Hvala!
bobo2000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 09:27   #730
dhm
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2009.
Postova: 115
Quote:
bobo2000 kaže: Pogledaj post
Prije 2 tjedna sam primio zadnju dozu twinrixa.... i nalaz krvi mi pokazuje povečane AST-55h(expected 38), ALT-157h(expected 48) i GT-105h(expected 55). Može li ovo biti povezano, ili je prije od alkoholiziranja vikendima?

Hvala!
Ti i alkohol nebi se trebali uopće družiti!! Mislim da sam ti sve rekao
dhm is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 13:03   #731
Bamby
Registrirani korisnik
 
Bamby Avatar
 
Registracija: May 2006.
Lokacija: Ni na nebu ni na zemlji
Postova: 1,650
Misljenje

Ovo sam radila zbog PCOS, doktorici idem tek sljedeci tjedan a zanima me kakvi su mi nalazi

TSH 0,9 (0,46-4,68 mIU/I)

estradiol(E2) 158 pmol/L
(napomena: zene: folikularna faza 98-592
ovulacijska faza 685-1404
lutealna faza 120-738
postmenopauza 20-141)


progesteron 8,4 nmol/L
(napomena: zene : folikularna faza 0,4-6,5
ovulacijska faza 1,3-14,2
lutealna faza 4,5-52,9
postmenopauza 0,5-3,3)

prolaktin 171 (64-395 mlU/L)

testosteron 1,8 (0,2-2,7 nmol/l)

DHEA-S 9,3 (0,9-11 µmol /L)

FSH 4,0 U/L
(napomena: zene : folikularna faza 2,0 -11,6 IU/I
lutealna faza 1,4-9,6 IU/I
postmenopauza 21,5-131,0 IU/I)

LH 8,9 * U/ L
(napomena: zene: folikularna faza 2,6-12,1 IU/I
lutealna faza 0,8-15,5 lU/l
postmenopauza 13,1-86,5 lU/l)
Bamby is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 18:37   #732
HAPPY
Registrirani korisnik
 
Registracija: Mar 2009.
Postova: 183
dali mi netko moze reci isla sam na vadenje velikog koaulograma prije operacije i dobila da mi je povecan fibrinogen iznosi 5,5 napisala je da trebam dobiti inekciju prije operacije pa ako netko zna o tome hvala.
HAPPY is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2009., 20:20   #733
bobo2000
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jun 2009.
Postova: 6
Quote:
dhm kaže: Pogledaj post
Ti i alkohol nebi se trebali uopće družiti!! Mislim da sam ti sve rekao
Hvala na odgovoru. Ali mene zanima da li itko zna dali twinrix može povećati ove vrijednosti u nalazu. Mislim, znam popiti, ali ne pretjerano, a prije nikad nisam imao problema sa jetrom. Ipak je twinrix cjepivo protiv hepatitisa i to.
Pozdrav!
bobo2000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2009., 12:06   #734
milkyp3
Registrirani korisnik
 
milkyp3 Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Postova: 1,076
prije 30 dana prestala sam piti lijek lipex(reguliše masnocu) probala sam sa cajevima.stanje se pogoršalo.nalaz me je zabrinuo.molim za mišljenje.
urea 6,9
kreatinin 86
holesterol 7.02 H
hdl holesterol 1,86
ldl holesterol 4.5 H
trigliceridi 1,37
ast 79 H
alt 115 H
prije dva mjeseca sve je bilo u granicama dopuštenog.da li sam pogrešila što sam prekinula terapiju i pocela sa narodnim lijekovima.posebno me brinu ast i alt.
alkohol ne pijem.pijem lijekove za štitnu, za pritisak i cirkulaciju.
milkyp3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2009., 13:04   #735
budabudimir
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2008.
Postova: 1,643
Quote:
milkyp3 kaže: Pogledaj post
prije 30 dana prestala sam piti lijek lipex(reguliše masnocu) probala sam sa cajevima.stanje se pogoršalo.nalaz me je zabrinuo.molim za mišljenje.
urea 6,9
kreatinin 86
holesterol 7.02 H
hdl holesterol 1,86
ldl holesterol 4.5 H
trigliceridi 1,37
ast 79 H
alt 115 H
prije dva mjeseca sve je bilo u granicama dopuštenog.da li sam pogrešila što sam prekinula terapiju i pocela sa narodnim lijekovima.posebno me brinu ast i alt.
alkohol ne pijem.pijem lijekove za štitnu, za pritisak i cirkulaciju.
Sarajko moja, ti imaš miješanu lipemiju i to zahtjeva liječenje.
Iako nisi napisala referentne vrijednosti koje su jako btne jer reagensi nisu u svim labaratorijama isti pa ni referentni intervali, mislim da si pogriješila što sin prekinula sa terapijom.
Alternativna medicina u nekim stvarima može pomoči ali uz medicinsku terapiju, te me to malo iznenadilo.
Ast i alt nema veze sa uzimanjem lijekova za štitnjaču a masnoće su posljedica lošeg metabolizma, nego navjerojatnije sa sredstvima za skidanje kilaže koji si sigurno morala uzimati ili nešto tome slićno a nikako ne mora biti samo posljedica uzimanja alkohola.
Vrati se svojoj terapiji za lipide i vjeruj da je puno ljudi izbacujući medicinsku terapiju učinila sebi loše za puno dijagnoza, ali svako ima pravo izbora liječenja.
Drži se draga i vjeruj da će po uzimanju terapije se stanje vratiti u normalu što ti želim.
budabudimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 09:26   #736
katarina72
sretan korisnik
 
katarina72 Avatar
 
Registracija: Jun 2008.
Lokacija: loading..... 70%
Postova: 5,822
Evo mene sa nalazima hormona štitnjače, iz bolnice Vuk Vrhovec mi uvijek doma pošalju nalaze bez refernntih vrijednosti, no ne piše ni nekakva terapija pa je valjda OK, no ipakmolim za komentar_

2006 2007 2008
TSH 0.75 1.67 0.91

FT4 10.5 10.8 10.4

FT3 4.6 4.6 4.7

veličina Dr 17×13×60 19×13×60
Lr 22×12×58 20×12×60
nema žarišnih promjena jasnih žarišnih promjena
antitijuela uvijek negativna
zadnja dijagnoza: netoksična difuzna struma, Euthyreosis

imam 37 godina, pokušavam zanijeti a gore negdje su moji nalazi spolnih hormona i masnoća u krvi

hvala
katarina72 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 11:25   #737
milkyp3
Registrirani korisnik
 
milkyp3 Avatar
 
Registracija: Feb 2008.
Postova: 1,076
budabudimir

pila sam neke tablete jer sam dobila preporuku da ce mi regulisati probavu.
greška je uocena, vracam se na lijekove.
milkyp3 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 11:39   #738
UMOR
Registrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2008.
Postova: 49
Evo ponovo mi nije dobar nalaz krvi AST 32 (8-30),ALT 81 (8-36),GGT 79 (9-35).Molim ako neko zna šta bi mogao bit uzrok ovakvih jetrenih proba.Ne pijem alkohol nika ne jedem masno,ali volim slatko jel to može uzrokovat povećane vrijednost.Već me dulje vrijeme muće te vrijednost čak sam išla i na ultrazvuk trbušne šupljine i sve ok doktor rekao da možda imam masnu jetru šta to znači.
UMOR is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2009., 11:35   #739
heda
Registrirani korisnik
 
heda Avatar
 
Registracija: May 2009.
Postova: 21
pitanje

imam urtikariju masnu jetru i visok kolesterol leukocitit su mi 12.39neutrofilnigranulocit 8.3 monociti 3.o i LUC 1.2 pila sma antibiotike prije mjeced dana samo da napomenem imma upalu zubne kosti 1 dali to ima veze sa ovom krvnom slikom ili molim ko ima iskustva sa ovim da mi se javi..
heda is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.06.2009., 14:22   #740
volume3d
Registrirani korisnik
 
volume3d Avatar
 
Registracija: Nov 2008.
Lokacija: Zagreb
Postova: 14,859
imam CRP 54...a ostale nalaze(leukociti, limfociti.....)sve normalno....
imam zadnjih tjedana problema sa upalom krajnika, popio sam 2 antibiotika, pomogli su mi, al se opet vratilo...
doktorica mi nije radila bris nego mi je samo tako dala antibiotike...
imam li razloga za zabrinutost?
volume3d is online now  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 13:10.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger