Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Dječje zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.05.2010., 22:49   #1241
basta40
Registrirani korisnik
 
Registracija: May 2010.
Postova: 47
Quote:
vixen27 kaže: Pogledaj post

U biti,naknadno sam razmišljala i došla do zaključka da sam pokušavajući odgovoriti na tvoje pitanje,možda se zaplela dublje nego što sam imala pravo jer nisam liječnik nego student. Baš zato mi je drago da moj odgovor nije stvorio nikakve probleme.
Ne razumijem zašto se nakon svakog odgovora na neki način ispričavaš što si uoće odgovorila kad si se već više puta do sada predstavila kao studentica što bi svakom razumnom korisniku foruma koji čita tvoje odgovore trebalo biti dosta

Quote:
vixen27 kaže: Pogledaj post
Još jednom,želim puno sreće.
Hvala, trebati će mi. Još samo 8,5 sati do primanja u bolnicu
(Na kraju sam ipak prošao)
basta40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.05.2010., 22:55   #1242
basta40
Registrirani korisnik
 
Registracija: May 2010.
Postova: 47
Quote:
drmed kaže: Pogledaj post
Koliko vidim ova DKS je izbacena iz analajzera automatski i samim time je podlozna mnogobrojnim greskama i nije relevantan podatak, odnosno ne vrijedi uopce. Leukociti i sedimentacija jesu malo poviseni ali beznačajno i nisu uopce nikakva kontraindikacija za op
To sam i ja shvatio nakon nekog vremena (i uz malu pomoć sa strane)
Izgleda kao da liječnici žele da su ove vrijednosti više kako bi ih mogli lakše i sa sigurnošću objasniti
basta40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 00:52   #1243
vixen27
Surviver
 
vixen27 Avatar
 
Registracija: Apr 2008.
Postova: 2,437
Quote:
basta40 kaže: Pogledaj post
Hvala, trebati će mi. Još samo 8,5 sati do primanja u bolnicu
(Na kraju sam ipak prošao)
Samo sam se htjela "ograditi" od eventualne pogreške.

Puno sreće želim.
vixen27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.05.2010., 00:55   #1244
vixen27
Surviver
 
vixen27 Avatar
 
Registracija: Apr 2008.
Postova: 2,437
Quote:
drmed kaže: Pogledaj post
Koliko vidim ova DKS je izbacena iz analajzera automatski i samim time je podlozna mnogobrojnim greskama i nije relevantan podatak, odnosno ne vrijedi uopce. Leukociti i sedimentacija jesu malo poviseni ali beznačajno i nisu uopce nikakva kontraindikacija za op
To sam i ja napisala. I nikako nisam u tome vidjela razlog odgađanja. Na sreću,dobro je sve završilo.
vixen27 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 20.05.2010., 19:20   #1245
Sigmatic
Registrirani korisnik
 
Registracija: May 2010.
Postova: 5
Pomoć oko dijagnoze

Dijagnoza je sljedeća:Varicocele testis sin.susp.
Testis sin. in obs (dolor)


Riječ je ovarikokeli na testisima pa me zanima ako ima koji dr. ili netko ko bi znao protumačiti ove skraćenice.
Obožavam spec.koji samo šute i klimaju glavom,napišu 2,3 stavke na kojekakvom jeziku i to je to...
Sigmatic is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2010., 11:39   #1246
Termination
Panthera tigris bengalens
 
Termination Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Postova: 2,629
Quote:
Sigmatic kaže: Pogledaj post
Dijagnoza je sljedeća:Varicocele testis sin.susp.
Testis sin. in obs (dolor)


Riječ je ovarikokeli na testisima pa me zanima ako ima koji dr. ili netko ko bi znao protumačiti ove skraćenice.
Obožavam spec.koji samo šute i klimaju glavom,napišu 2,3 stavke na kojekakvom jeziku i to je to...
sumnja na varikocelu lijevog testisa
lijevi testis na promatranju (bol)

ukratko, radi se o proširenoj veni, trebat ćeš se redovito kontrolirati i po potrebi operirati...
__________________
solo tú, solamente quiero que seas tú mi locura, mi tranquilidad y mi delirio, mi compas y mi camino
Termination is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2010., 13:51   #1247
Mirqo
Registrirani korisnik
 
Registracija: Apr 2010.
Postova: 9
Quote:
Sigmatic kaže: Pogledaj post
Dijagnoza je sljedeća:Varicocele testis sin.susp.
Testis sin. in obs (dolor)


Riječ je ovarikokeli na testisima pa me zanima ako ima koji dr. ili netko ko bi znao protumačiti ove skraćenice.
Obožavam spec.koji samo šute i klimaju glavom,napišu 2,3 stavke na kojekakvom jeziku i to je to...

Hvala ti puno!
Mirqo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.05.2010., 15:06   #1248
Mrkemič
Registrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2009.
Lokacija: Dalmacija
Postova: 124
Pozdrav svima

Zbog problema sa otežanim disanjem i ubrzanim lupanjem srca upućen sam na snimanje istih organa,ali i na vadjenje krvi.Krvna slika mi je malo zabrinjavajuća jer mi je povišen šećer,a i kolesterol doduše ne previše:

Glukoza ... 6.1 (4.2-6.0)
Kolesterol..5.2 (0-5)
LDL kolesterol...3.2 <3
Natrij....147 (137-146)

Ostali rezultati su u granicama.Može li mi netko reći imam li razloga za zabrinutost i na što bi ovo moglo upućivati.Imam 21 god.i nikad nisam imao sličnih problema.Oduvijek sam bio izrazito mršav,a zadnjih godinu dana sam nabacio popriličnu kilažu.
Mrkemič is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2010., 13:25   #1249
Termination
Panthera tigris bengalens
 
Termination Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Postova: 2,629
Obvezno provjeri funkciju štitnjače (T3, T4, TSH)!
__________________
solo tú, solamente quiero que seas tú mi locura, mi tranquilidad y mi delirio, mi compas y mi camino
Termination is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2010., 09:00   #1250
Mrkemič
Registrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2009.
Lokacija: Dalmacija
Postova: 124
Quote:
terminate kaže: Pogledaj post
Obvezno provjeri funkciju štitnjače (T3, T4, TSH)!
Mislio sam pitati i uputnicu za to...no kako smo se raspričali skros sam zaboravio.Nije nemoguće da je posrijedi štitnjača budući da mi je majka dva puta operirala baš nju.No,najprije ću sačekati nalaze srca i pluća iako sumljam da će mi snimka išta konkretno reći mislim da je neka druga metoda snimanja točnija,tj.moze puno više toga za reći.
Mrkemič is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2010., 13:36   #1251
daro2
Registrirani korisnik
 
Registracija: May 2010.
Postova: 2
Thumbs up

Quote:
leonardo79 kaže: Pogledaj post
Ljudi, pomagajte,
jutros sam bio na vadjenju krvi i imam AST 1000 (a normalno je do 0.58) i ALT 1078 (normalno do 0,74), S-Gama GT 1390 (normalno do 0.92). Ako nekome sto znaci, visok sam 185, a imam preko 150 kg, ali na dijeti sam skoro tjedan dana. Fakat su me uplasili ovi brojevi, kako da ih smanjim? Znam, znam, svi cete reci smrsavi, ali kad bi to bilo lako, ja bih odavno smrsavio. Please, ako netko zna, recite sto se moze dogoditi sa ovakvim nalazima? mislim, ono, na posljedice. E, da, bilirubin nemam, jer moja blesava doktorica nije smatrala to bitnim.
Nažalost nisi naveo zašto si vadio krv niti nikakve relevantne anamnestičke podatke odnosno kakve su tvoje smetnje. U svakom slučaju trebao bi ponoviti nalaz , učiniti KKS , ponoviti AST, ALT, bilirubin , liječnik će te svakako poslati da izvadiš markere na HEPATITIS, možda i Mononukleozu , uz to trebao bi učiniti i UZV abdomena
daro2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2010., 20:03   #1252
Misliteljica
Registrirani korisnik
 
Misliteljica Avatar
 
Registracija: Oct 2006.
Postova: 326
Proteini u urinu

Ja sam u zadnjih recimo 5 godina stalno imala probleme s E. coli u urinu. Jednom sam čak imala upalu bubrega. Kako u posljednje vrijeme osjećam neke bolove u donjem trbuhu i samo povremeno pečenje nakon mokrenja, mislila sam opet urinoinfekt i samoinicijativno dala urin i urinokulturu napraviti. Rezultat me zbunio. Nalaz je sterilan, sve je neg i sl., samo proteini su 15. Šta da radim? Jel to za ići doktoru? Nefrologu?
__________________
Tko je vidio sadašnjost, vidio je sve...

Filozof 10.04.2009.
Misliteljica is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2010., 20:19   #1253
vaga zocy
Registrirani korisnik
 
vaga zocy Avatar
 
Registracija: Apr 2010.
Lokacija: Zagreb
Postova: 183
što znači kad je povišen jako fibrinogen?
vaga zocy is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2010., 21:22   #1254
drmed
Registrirani korisnik
 
drmed Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: BiH
Postova: 206
Quote:
Misliteljica kaže: Pogledaj post
Ja sam u zadnjih recimo 5 godina stalno imala probleme s E. coli u urinu. Jednom sam čak imala upalu bubrega. Kako u posljednje vrijeme osjećam neke bolove u donjem trbuhu i samo povremeno pečenje nakon mokrenja, mislila sam opet urinoinfekt i samoinicijativno dala urin i urinokulturu napraviti. Rezultat me zbunio. Nalaz je sterilan, sve je neg i sl., samo proteini su 15. Šta da radim? Jel to za ići doktoru? Nefrologu?
proteini 15 čega? ako imas znacajnu proteinuriju svakako bi trebala otici nefrologu. I jedna opaska...... mislim da bi kod iznosenja problema obavezno trebalo navesti par bitnih anamnestičkih podataka, recimo mene sada konkretno zanima koliko imas godina? Proteinurija s 20 godina i proteinurija sa 80 godina nemaju iste kriterije i dijagnostičke algoritme
drmed is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.05.2010., 21:24   #1255
drmed
Registrirani korisnik
 
drmed Avatar
 
Registracija: Jul 2007.
Lokacija: BiH
Postova: 206
Quote:
vaga zocy kaže: Pogledaj post
što znači kad je povišen jako fibrinogen?
Moze znaciti puno toga. Opet isto, dob, spol, koje probleme imas, sto ste vadili lab nalaze.......
drmed is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2010., 10:43   #1256
mišica27
Registrirani korisnik
 
mišica27 Avatar
 
Registracija: Mar 2007.
Postova: 1,339
Može li mi netko pojaniti što sljedeće oznake na uputnici znače: KKS;AST; ALT; CRP;TSH.....točnije, jel uključuju samo vađenje krvi ili i analizu urina. Pitam jer mi je menstruacija pri kraju pa ako treba i analiza urina da im znam reći da ne mogu to sutra obavit!
Hvala unaprijed!
mišica27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2010., 11:58   #1257
Gazdarica
oʞɐdoɐu ı oןz
 
Gazdarica Avatar
 
Registracija: Feb 2009.
Lokacija: pdf kozmetika
Postova: 4,570
Quote:
mišica27 kaže: Pogledaj post
Može li mi netko pojaniti što sljedeće oznake na uputnici znače: KKS;AST; ALT; CRP;TSH.....točnije, jel uključuju samo vađenje krvi ili i analizu urina. Pitam jer mi je menstruacija pri kraju pa ako treba i analiza urina da im znam reći da ne mogu to sutra obavit!
Hvala unaprijed!
sve ide iz krvi!
__________________
As kids we're not taught how to deal with success; we're taught how to deal with failure. If at first you don't succeed, try, try again. If at first you succeed, than what? - Charlie Sheen -
Gazdarica is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2010., 12:40   #1258
mišica27
Registrirani korisnik
 
mišica27 Avatar
 
Registracija: Mar 2007.
Postova: 1,339
Puno ti hvala!!!!
mišica27 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2010., 06:59   #1259
vaga zocy
Registrirani korisnik
 
vaga zocy Avatar
 
Registracija: Apr 2010.
Lokacija: Zagreb
Postova: 183
Quote:
drmed kaže: Pogledaj post
Moze znaciti puno toga. Opet isto, dob, spol, koje probleme imas, sto ste vadili lab nalaze.......
problemi s kožom.. Imala sam povišen androstendion i estrogen malo smanjen pa sam radi hormonalnih problema morala vadit nalaze krvi... Imam povišen fibrinogen... Dob 26
vaga zocy is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2010., 15:13   #1260
morska alga
Registrirani korisnik
 
morska alga Avatar
 
Registracija: May 2006.
Postova: 1,032
Ako mi netko može pomoći, kod kojih stanja može ALT biti 63.

Prije dva mjeseca je bio oko 53 (nemam sad nalaze ali tu negdje).
Prije godinu dana su mi bile povišeni: Kolesterol i LDL to se sve sredilo ali je ostao ALT i još narastao.

Hvala unaprijed

Zadnje uređivanje Termination : 26.05.2010. at 16:45. Reason: smajlić uletio nepozvan
morska alga is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 05:03.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger