za produženje rada baterije isključiti:1.računi i sinhronizacija(automacki sinhroniziraj podatke skini kvačicu=isključi)2.postavke,bežični prisup mreži,mobilna mreže klik,način rada mreže u padajučem izborniku označi gsm,3.kad treba wi-fi uključi kad ne treba iskljući,4.postavke,napajanje,staviti kvačicu na omoguči štednju energije,eto sa tih par sitnica baterija izdrži dva dana.
Ako bas zelis stediti i gasiti promet, skini Juice Defender i ta aplikacija ce sve odraditi...
Probao sam sa default playerom i s mobo playerom.
Probao sam gledat one trailere što su već u njemu i mp4 i snv, ikada snimam video prekine snimanje neki put poslje 10 sekundi neki put 30, 40
izgleda da problem ima neke veze s povezanošću na internet, kad isključim wi-fi i 3G radi sve normalno ali kad mi je bilo kako povezan na internet ne radi ni video ni kamera, nemogu ni angry birds igrat jer se svako malo pauziraju, kod fotografiranja ili snimanja videa se nakon par sekundi zaustavi
a iskljuceno mi je sve sta ne netreba i opet baterija ocajno malo traje pise da mi zaslon trosi preko 80% a nije najjace osvjetljenje stavio sam svjetlo negdje na 70-75%ispod toga mi je ekran pretaman.Kad igram igrice zna mi se desiti za pola sata ode 20% baterije
meni baterija drži jedan dan s time da mi je cijeli dan spojen na internet i da dosta tipkam po njemu cijeli dan, da manje tipkam po njemu izdržala bi još više
dali je ekran otporan na ogrebotine? jel imate silikonske maske za njega?
Mislio sam prodati S2 za još uvjek dobre novce dok nije izašao S3, pa uzeti EVO 3D koji je sad best buy high end mobitel. Neuzimam ga zbog tog 3D-a, naprotiv, volio bih da nema 3D, ali šta je tu je.. Zanima me kamera kakva je, S2 ima 8MP kvaliteta slike nije loša, iako mi imamo Fuji-evu lošiju leću pa su kamere nešto lošije nego kod Sony-evih leća, ali sve u svemu kvaliteta slike i fullHD snimanje nije loše..
Jedine pluseve kod EVO-a koje sam našao su: LED notification (možda nekome bezveze, ali nekima je to jako korisna stvar, znam za BLN za S2 ali to nije to), tipka za kameru sastrane, malo bolja rezolucija (qHD), malo jača baterija (mada čitam da svejedno očajno drži kao i na S2).
To je sve, sve ostalo je na strani S2: bolji ekran (SuperAMOLED+), Gorila Glass, 16GB internal memory, bolje kamere (prednja i zadnja), Exynos procesor i Mali GPU, te podržava USB OTG što mi je bitno..
Nerazumijem zašto su u EVO stavljali taj šugavi Adreno 220 GPU, ali nadam se da će bez problema vrtiti igre kao npr. GTA3, Modern Combat3, PES2012... (ako baterija bude uopće držala).
I dali se na EVO-u mogu ugasiti ove 4 touch tipke ispod ekrana da nesvijetle? To me iritira a i bezveze troši bateriju.. na S2 se može podesiti da se pali samo po noći, stalno ugašeno...
Nemojte misliti da pljujem po ovom mobitelu, kako stvari stoje najvjerojatnije ga kupujem, ali samo ga malo uspoređujem sa S2 (znam nije tema za ovo, neću više uspoređivati).
Činjenica, S2 prodam za 2500-2800 kn polovan, star par mjeseci, dok EVO kupim nov zapakiran za 1995kn, mislim da to što je malo slabiji od S2 cijena opravdava.
meni baterija drži jedan dan s time da mi je cijeli dan spojen na internet i da dosta tipkam po njemu cijeli dan, da manje tipkam po njemu izdržala bi još više
dali je ekran otporan na ogrebotine? jel imate silikonske maske za njega?
po ovom videu je otporan http://www.youtube.com/watch?feature...&v=cEN0iIzsiIo iman ovu maskicu i super zadovoljan.
<script src='http://img12.imageshack.us/shareable/?i=htcevo.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
Mislio sam prodati S2 za još uvjek dobre novce dok nije izašao S3, pa uzeti EVO 3D koji je sad best buy high end mobitel. Neuzimam ga zbog tog 3D-a, naprotiv, volio bih da nema 3D, ali šta je tu je.. Zanima me kamera kakva je, S2 ima 8MP kvaliteta slike nije loša, iako mi imamo Fuji-evu lošiju leću pa su kamere nešto lošije nego kod Sony-evih leća, ali sve u svemu kvaliteta slike i fullHD snimanje nije loše..
Jedine pluseve kod EVO-a koje sam našao su: LED notification (možda nekome bezveze, ali nekima je to jako korisna stvar, znam za BLN za S2 ali to nije to), tipka za kameru sastrane, malo bolja rezolucija (qHD), malo jača baterija (mada čitam da svejedno očajno drži kao i na S2).
To je sve, sve ostalo je na strani S2: bolji ekran (SuperAMOLED+), Gorila Glass, 16GB internal memory, bolje kamere (prednja i zadnja), Exynos procesor i Mali GPU, te podržava USB OTG što mi je bitno..
Nerazumijem zašto su u EVO stavljali taj šugavi Adreno 220 GPU, ali nadam se da će bez problema vrtiti igre kao npr. GTA3, Modern Combat3, PES2012... (ako baterija bude uopće držala).
I dali se na EVO-u mogu ugasiti ove 4 touch tipke ispod ekrana da nesvijetle? To me iritira a i bezveze troši bateriju.. na S2 se može podesiti da se pali samo po noći, stalno ugašeno...
Nemojte misliti da pljujem po ovom mobitelu, kako stvari stoje najvjerojatnije ga kupujem, ali samo ga malo uspoređujem sa S2 (znam nije tema za ovo, neću više uspoređivati).
Činjenica, S2 prodam za 2500-2800 kn polovan, star par mjeseci, dok EVO kupim nov zapakiran za 1995kn, mislim da to što je malo slabiji od S2 cijena opravdava.
Zasto bi ti odgovaralo da uopce nema 3D?
Pa to ti je samo dodatna mogucnost, ne trebas ga koristiti ako ti ne odgovara.
Kamera je losa, tj S2 ima za klasu bolje fotke i video.
Baterija takodjer vise traje na S2.
Sto se tice igrica, imam Note, rozi S2 od zene i Evo 3D i npr na Samsunzima Fruit Ninja znaju trzati a na Evu se jos nije to dogodilo.
Sto se tice samog GPU-a, opce poznato je da HTC nikad ne stavlja najnovije generacije grafe, nego uvijek neku sredinu.
Nisam pronasao mogucnost gasenja svijetla za tipke.
Stvar koja mi se opako svidja na Evu je Sense i njegova tipka za fotoaparat, koja je danas rijetkost.
Inace, 1300kn razlike u cijeni u korist S2 ne postoji, eventualno nekih 400-500kn...
po ovom videu je otporan http://www.youtube.com/watch?feature...&v=cEN0iIzsiIo iman ovu maskicu i super zadovoljan.
<script src='http://img12.imageshack.us/shareable/?i=htcevo.png&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
i ja sam narucio istu iako mi je cak i zao stavljat ga u masku jel je prelip mobitel
Inace, 1300kn razlike u cijeni u korist S2 ne postoji, eventualno nekih 400-500kn...
A dobro kada se uspoređuje prvotna cijena EVO-a od 5300 kn čini mi se, ali trenutno je EVO 2000 kn nov zapakiran a S2 duplo više..
Svaki mobitel ima svoje mušice, ali HTC mi nekako ima najviše njih.. nemogućnost gašenja te 4 touch tipke (u mraku me jako iritira, daj ako možeš probaj sa screen filterom ugasit, ima mogućnost gašenja tipki meni radi na S2), daju najmanje interne memorije (pardon i SE je kod Arc modela dao sramotnih 320 MB za app), te slabiji GPU-i. No dobro, nemožeš i ovce i novce.. Ovo je prvi mob koji kupujem "naslijepo", tj. nisam ga nikad ni vidio uživio niti držao u ruci, a pogledo svega 2 videa na YouTubeu, sve se zasniva na specifikacijama sa GSMArene.
Šteta za kameru, ali nadam se da je bolja nego na Desireu te da nema problema sa prljanjem leće. Na Desireu mi je uvjek bila prljava, očistim, stavim mob u džep, izvadim ona prljava i slike katastrofalne.
A dobro kada se uspoređuje prvotna cijena EVO-a od 5300 kn čini mi se, ali trenutno je EVO 2000 kn nov zapakiran a S2 duplo više..
Svaki mobitel ima svoje mušice, ali HTC mi nekako ima najviše njih.. nemogućnost gašenja te 4 touch tipke (u mraku me jako iritira, daj ako možeš probaj sa screen filterom ugasit, ima mogućnost gašenja tipki meni radi na S2), daju najmanje interne memorije (pardon i SE je kod Arc modela dao sramotnih 320 MB za app), te slabiji GPU-i. No dobro, nemožeš i ovce i novce.. Ovo je prvi mob koji kupujem "naslijepo", tj. nisam ga nikad ni vidio uživio niti držao u ruci, a pogledo svega 2 videa na YouTubeu, sve se zasniva na specifikacijama sa GSMArene.
Šteta za kameru, ali nadam se da je bolja nego na Desireu te da nema problema sa prljanjem leće. Na Desireu mi je uvjek bila prljava, očistim, stavim mob u džep, izvadim ona prljava i slike katastrofalne.
potvrđeno radi sa screen filterom se može isključit svjetlost na 4touch tipke na evu3d,e da kvaliteta izrade za koplje ispred s2,a tek kad se uzme u ruke osijeti se kvaliteta na svakom mijestu,a tek cijena.
Evo, rjesene su i te tipke...
Odkud ti to da ima malo interne memorije?
GPU nije slab nego nije najnovije generacije ali svoj posao obavlja kako spada.
Nesto je kamera bolja nego na Desireu ali je losija od DHD-ove i Sensationove...
Quote:
davorho kaže:
a od koga si ju dobio?
Od tebe, ali nisam je dobio, zaradio sam ju...
Quote:
spajder kaže:
potvrđeno radi sa screen filterom se može isključit svjetlost na 4touch tipke na evu3d,e da kvaliteta izrade za koplje ispred s2,a tek kad se uzme u ruke osijeti se kvaliteta na svakom mijestu,a tek cijena.
S2 je odlicno izradjen, nista ne skripi i plastika je izrazito izdrzljiva.
Evo 3D je nekako vise muski mob i masivnost mu je na prvom mjestu.
Ja sam imao istu dvojbu kao i ti, samo sto nisam koristio S2, nego sam ga prije 2 tjedna prodao neotvorenog za 3000 kn (placen 700 u t-mobileu). Kupio sam Evo 3D jucer, a 80% odluke bila je rezolucija ekrana. Koristim cesto S2 od sestrinog muza i to je sve super, al rezolucija mi je uzasna. Ova izgleda malo veca, ali je sasvim primjetna promjena, posebno sto se moze lijepo usporediti zbog istih dijagonala. Plus sto je ovaj deblji i tezi, to je isto plus za mene. Minus je straznja strana, uzasno izgleda onaj izboceni komad s kamerama.
Ali za 1945 kuna u tele2, i to na 12 rata bez kamata, nisam imao kaj razmisljat. Nesto za premostit do nekog normalnog (dakle 4-4.3 inca) 720p mobitela mi je trebalo, i ovo mi se cini kao no brainer.
Sto ljui-sto cudi...
Meni je bas ta izbocina kamere mrak, jedini koji se istice od HTC-a po dizajnu, inace su svi isti...
Istina, Evo ima vecu rezu ali kut gledanja i kvaliteta boja je debelo na strani superamoleda.
Je, ali za mene nema do rezolucije. Sve ovo ostalo je samo bonus, al kad vidim na S2 istu rezu kao na milesoneu koji sam dosad koristio, nemrem to progutat. (tehnicki, rezolucija je i manja, jer ima 800 a ne 854 piksela)
Zadnje uređivanje backtothesleep : 23.03.2012. at 11:03.
Reason: nepotreban quote posta iznad