Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Glazba > Glazbena oprema
Korisničko ime
Lozinka

Glazbena oprema Sve o glazbenoj opremi ...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.09.2004., 15:42   #1
kobe
Registrirani korisnik

kobe Avatar

Registracija: Sep 2004.
akusticna gitarica - savjet trazim

Prije svega pozdrav svima, jerbo sam ja friski forumas.

Htio bi kupit novu akusticnu gitaru do 1.5k kuna (ako ima nest solidno za manje - to bolje).

Sta bi bio nekakav "best buy" - sta?

Hvala na savjetima!
kobe is offline   Odgovori s citatom
Old 29.09.2004., 09:31   #2
luigi19
Registrirani korisnik

luigi19 Avatar

Registracija: Apr 2004.
pa ja bih ti toplo preporucio da prvo probas (ili neki tvoj prijatelj ako sebe smatras nedovoljno iskusnim) gitare oko 1000 i 1500 kn.
poslije toga otidji u vlasku u ZG u jedan music shop(necemo ga jos reklamirati) i tamo pitaj da li imaju MONTANA akusticne gitare po 500-600 kn i probaj ako imaju.

vrlo vjerojatno ces doci do zakljucka kako neke i skuplje gitare koje si probao do sada nisu i bolje od te puno jeftinije.
izbor lezi na tebi.

ja na zalost jos nisam kupio tu gitaru, ali sam je isao kupovati za nekoga drugoga, i nisam jedini koji ima takvo misljenje. isto to su napravili i neki moji prijatelji iskusniji gitaristi i svi su zadovoljni, a cak smo dosli i do istog zakljucka da ni yamaha od somaipol nije tako dobra.

samo jedna preporuka, ako se odlucis za te Montana gitare.
isprobaj sve te Montana gitare koje imaju u trgovini, trazi i one iz skladista da ti donesu jer iako se radi o serijskoj proizvodnji nisu sve iste kvalitete.
i odaberes najbolju.

znam sad ce tu neki sve ovo popljuvati i dizati u nebesa yamahe, fendere i ostale pizdarije, al ko vas hebe.
luigi19 is offline   Odgovori s citatom
Old 29.09.2004., 23:26   #3
Lanna
~ * N a r y a * ~

Lanna Avatar

potpisujem ono gore, i još nešto ; ima odličnih akustara ( iliti akustičnih gitara, da ne bi bilo zabune ) kod Fendera u Vlaškoj.. zbilja je vrhunski dućan, tamo ja kupujem sve te sitinice za đitaru, trzalice i sl. a i sve žive tjeram tam jer je prekrasan dućan a i lik koji radi tan knows his job - a kad naučiš svirat' odeš opet tamo i kupiš za osamdeset kuna tablature od Pink Floyda i pravis se faca u drustvu
Lanna is offline   Odgovori s citatom
Old 30.09.2004., 00:46   #4
Simple Life
morning glory

Simple Life Avatar

Registracija: Oct 2003.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Simple Life
Quote:
Lanna kaže:
potpisujem ono gore, i još nešto ; ima odličnih akustara ( iliti akustičnih gitara, da ne bi bilo zabune ) kod Fendera u Vlaškoj.. zbilja je vrhunski dućan, tamo ja kupujem sve te sitinice za đitaru, trzalice i sl. a i sve žive tjeram tam jer je prekrasan dućan a i lik koji radi tan knows his job - a kad naučiš svirat' odeš opet tamo i kupiš za osamdeset kuna tablature od Pink Floyda i pravis se faca u drustvu
juuj kako je to loš dućan - koma živa,a oni papani od trgofci nutra se praviju ko da su popili svu znanost svijeta - IZJAVA jednog od njih vezano za fender gitare:

"žice na fenderima MORAJU biti visoko postavljene.." - užas!
a kad sam im to spomenul,rekel mi je kaj mu ja to solim pamet,da sam sad s nekog jeftinog ibaneza probal FAMOZNE stratove,i nekaj da kompliciram kak stratovi ne valjaju. bljak

btw nisam presel s nekog jeftinog ibaneza,nego s music mana
idioti.
a i oni stratovi koje imaju ništ ne vrede,sama serijska govna.

tolko od mene o tom dućanu
Simple Life is offline   Odgovori s citatom
Old 30.09.2004., 09:37   #5
kobe
Registrirani korisnik

kobe Avatar

Budem otiso pogledat.

Inace htio bi zapravo akustaru koja ima vrat sto slicniji elektricnoj gitari. Vecina gitara koje sam vidio (od frendova i inih) bas mi i ne odgovaraju. Ja bi u osnovi akusticnu verziju mog strata... Iako sumnjam da takvo sto mogu nac za tako malo para.

Hvala na savjetima.
kobe is offline   Odgovori s citatom
Old 30.09.2004., 15:26   #6
luigi19
Registrirani korisnik

luigi19 Avatar

inace nisam mislio na Fender u Vlaskoj nego Rainbow .
eto, mo's ga jebat, ne moze bez reklame.
Old 09.10.2004., 15:37   #7
Paranoid
Agent Orange

Paranoid Avatar

Registracija: Apr 2003.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Paranoid
Uzmi si Yamahu f310, košta ti kojih 1200kn, ima suženi vrat i super zvuk za takvu cijenu. Ja ju imam i super sam zadovoljan.

link
Paranoid is offline   Odgovori s citatom
Old 10.10.2004., 22:42   #8
C2V3N
crvenkapavica

C2V3N Avatar

Registracija: Jun 2004.
Fender Natural - ja je imam vec 3 god, najbolja gitra na kojoj sam svirao

>> baci oko! <<

p.s. a za akusticnu koja bi izgledala priblizno tvome stratu morat cesh malo vishe para potroshit, ili potrazit preko oglasa

>> baci oko ponovno! << 500$ (cca 3500 kn)
Old 12.10.2004., 12:58   #9
Paranoid
Agent Orange

Paranoid Avatar

Registracija: Apr 2003.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Paranoid
Quote:
C2V3N kaže:
Fender Natural - ja je imam vec 3 god, najbolja gitra na kojoj sam svirao

>> baci oko! <<

p.s. a za akusticnu koja bi izgledala priblizno tvome stratu morat cesh malo vishe para potroshit, ili potrazit preko oglasa

>> baci oko ponovno! << 500$ (cca 3500 kn)
Pa kaj nije čovjek naveo da bi on gitaru do 1500kn, a ti mu daješ neke prijedloge koji koštaju iznad 3000kn.
Paranoid is offline   Odgovori s citatom
Old 12.10.2004., 23:36   #10
C2V3N
crvenkapavica

C2V3N Avatar

Registracija: Jun 2004.
covjek je rekao da bi gitru koja izgleda kao njegov square elektricni, ja sam mu samo nashao gitru i rekao koliko ce morat potroshit za tu gitru, no rekao sam mu da je moze kupiti jeftinije preko oglasa, za duplo!

inace fender natural kosta 1600 kn, fala lijepa, samo sam predlozio gitru ko sto si ucinio i ti.
Old 13.10.2004., 14:12   #11
luigi19
Registrirani korisnik

luigi19 Avatar

bas sam se sad vratio iz Rainbowa i jedan decko si je kupio zelenkastu Montana akusticnu.
jedino mi je cudno kaj ju nije isprobavao.
Old 23.10.2004., 03:38   #12
FastAndFurious
selebriti

FastAndFurious Avatar

Registracija: Feb 2004.
jJa bum se prištekala na pitanje, ali sa svojim podpitanjem, nek mi autor posta ne zamjeri:

neka meni totalnom bezveznjaku gitaristi netko pametan i iskusan objasni kako da se naučim naštimavat gitaru odnosno žice, jerbo ih nisam već 100 godine i kad ih uštimam posebno čini mi se da dobro zvuče a kad zasviram zajedno dur ovaj i mol onaj to je kakofonija.

Jebote imam sluha, al to mi nikako ne uspijeva. Znam da mi šerafi ne drže najbolje žice pa je to postao već vrlo ozbiljan i kompleksan problem.

Anybody? Help!

ja volem Return of Alterego
FastAndFurious is offline   Odgovori s citatom
Old 01.11.2004., 03:33   #13
škašiškafnjak
uberfahrer

škašiškafnjak Avatar

Registracija: May 2004.
ljudi, znate li vi gdje bi se mogla restaurirati akustična gitara?
naime, imam jednu još od mog dede ali ju je načeo zub vremena i vlaga ( malo se drvo hm, izobličilo)...
škašiškafnjak is offline   Odgovori s citatom
Old 08.11.2004., 14:23   #14
prometej
Stekao uvjete za mirovinu

prometej Avatar

Registracija: Nov 2004.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku prometej
Quote:
FastAndFurious kaže:
jJa bum se prištekala na pitanje, ali sa svojim podpitanjem, nek mi autor posta ne zamjeri:

neka meni totalnom bezveznjaku gitaristi netko pametan i iskusan objasni kako da se naučim naštimavat gitaru odnosno žice, jerbo ih nisam već 100 godine i kad ih uštimam posebno čini mi se da dobro zvuče a kad zasviram zajedno dur ovaj i mol onaj to je kakofonija.

Jebote imam sluha, al to mi nikako ne uspijeva. Znam da mi šerafi ne drže najbolje žice pa je to postao već vrlo ozbiljan i kompleksan problem.

Anybody? Help!

Najjednostavije će ipak biti da kupiš štimer (koji btw, nije jako skup)
prometej is offline   Odgovori s citatom
Old 08.11.2004., 19:00   #15
LeeBurn
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2003.
Ako imas neki mikrofon (a i ako nemas kupis neki multimedia mic za 20 kn u nekom computer shopu) i skines sa neta neki softverski stimer. Proc ces puno jeftinije nego da kupujes "pravi" stimer. Jedan odlican besplatan ti je Audio Phonics Guitar Tuner, a jedan jos bolji komercijalan ti je G-Tune.
Old 30.11.2004., 23:29   #16
Slash2
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2004.
ti sad vidi

što se tiče akustare, Montana ima dobru mehaniku i stvarni leži u ruci, no s vremenom ćeš primjetiti da joj zvuk i nije baš na razini neke prosječne akustare. to znam jer je sviram godinu dana no to nije moja jedina akustična gitara. e sada, Steve Vai je rekao da si pri početku sviranja probaš uzeti što bolju gitaru ako za to imaš mogućnosti, jer bi se na lošijj mogao obeshrabriti...

moj prijedlog su ti za te pare : Fender (svi pljuju po njihovim akustarama, no probaj pa ćeš vidjeti, Yamaha, Hohner i Takamine, ovo zadnje baš i nisam vidio nešt previše po ZG)

enjoy while playing
Slash2 is offline   Odgovori s citatom
Old 15.12.2004., 21:06   #17
s.a.y
*[O_o]*

s.a.y Avatar

Registracija: Jan 2004.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku s.a.y Pošalji poruku preko MSN korisniku s.a.y
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...sPageName=WDVW

ak nitko ne ponudi ništa tipu za 7 dana, fender za 150$ ... i to kakav...
Old 11.02.2005., 02:56   #18
Rodriquez
Registrirani korisnik

Rodriquez Avatar

Registracija: Feb 2005.
Cool Najbolje!

...bi ti bilo da daš još možda 500kn, pa kupiš, gotovo apsolutno svejedno je kaj se tiče kvalitete, Fender, Ibanez ili Yamahu - za otprilike 1800-2200kn možeš dobiti super gitaru sa pasivnim pick-up-om kaj je čist ok ak ne misliš svirati za ozbiljno negde s njom, a opet je dobro recimo za probe ili nikad ne znaš kad ti može zatrebati a onda je najgore ak gitara nema pic-up. Ja imam Ibanez pf20, koju sam kupil prije godinu i pol za 1900kn i više sam nego zadovoljan s njom. ne raštimava se, zvuk je mrak za tu lovu, čak sam i sviral s njom na jednom trgu i zvučala je ok... najbolje ti je da pogledaš na net-u na službenim stranicama od Yamahe, Ibaneza... Al kolko znam, od ljudi koji imaju Yamahe, Fendere - u toj klasi do 2000kn, nema nikakvih velikih razlika u kvaliteti između njih. samo je stvar ukusa. I da, nemoj si kupovati jeftina sranja od po 1000kn i sl. jer znam za kinesku firmu koja se zove Stagg - to je zločin kaj oni rade za gitare.
Rodriquez is offline   Odgovori s citatom
Old 15.02.2005., 21:22   #19
Flea
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2005.
Ja imam Yamahu p-310-F , oko 1600 , zvuk je neponovljiv malo metalan, ali para zrak. Jedini minus je u tome da to nije gitara za početnike,jer se akordi jako teško stišču i treba imati jako snažan palac za barre hvatove. meni best buy
Old 26.09.2005., 14:52   #20
vice
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2004.
ja sam upravo naručio washburn d10s, navodno best buy do $500. 1499kn - 15% za gotovinu.
Jel tko ima iskustva s ovom akustarom, recenzije po netu su prilično dobre...
vice is offline   Odgovori s citatom
Old 02.11.2005., 16:10   #21
Popkill
Registrirani korisnik

Popkill Avatar

Registracija: Oct 2005.
Savjet

Bez lažne skromnosti, imam 15-godišnje iskustvo u svirci.
Svirao sam stvarno svuda i svašta, kako el. tako i akustične gitare.
Što se tiče industrije, ono pravilo kol´ko para tolko muzike ne vrijedi baš uvijek.
Ja sam se ugodno iznenadio za mene nepoznata dotad firma Stag (možda se piše i Stagg?!).
Poprilično jeftine gitare s obzirom na to da imaju podosta dobar zvuk. Govorim ti o akustičnim gitarama!
I jedan bitan savjet, kod ovih gitara cijena apsolutno ne odgovara kvaliteti gitare jer osobno sam se uvjerio da je u tom nekom music shopu, ona skoro najjeftinija imala najbolji zvuk, dok je najskuplja imala definitivno najgori.
Dakle potraži Stag ili možda bi ti bili najpametnije uzeti oglasnik, i potražiti neku očuvanu rabljenu gitaru.
Ne znam da li si laik pa ti ovo pišem!
Bitno je da je gitara usvirana, tj da je na njoj svirano jer rezonantni pragovi se razrade itd bla bla bla.
Fora je u tom da mnogi ljudi nasreću to ne znaju, pa stare tj polovne usvirane i dobro očuvane gitare možeš često naći jeftinije od novih iako su realno ponekad i podosta skuplje od novih.
Kod akustičnih gitara ima par vrlo bitnih caka, ako te interesira mogu ti ih objasniti pa mi se javi preko PM!
Old 23.11.2005., 15:11   #22
Alan_N
Pacijent

Imam ja za prodat akustična gitaru ARIA nova je samo sam je otpakiro jer i ja sm novi u tome i kupio sam je za božičnicu sa bonom i mislio sam da ću je svirat ali niš od toga. prodo bi ju za 650 kn, inače sam ju platio 1100 kn. ak je ko zainteresiran nek se javi na marko.novak@prozor.hr
  Odgovori s citatom
Old 05.12.2005., 21:35   #23
Adura
Registrirani korisnik

Adura Avatar

Registracija: Dec 2002.
Ibanez AEG 10 NE-NT

Ova gitare ima najbolje 'perfomanse' u odnosu na cijenu.Nedostatci(za nekog prednosti) su joj sto nije 'suha' akusticna, doduse nije joj to ni namjena.

neke specifikacije (koje nisu navedene u donjem linku):
- ima sipku u vratu (sto je itekako pozeljno kod ovih gitara)
- koriste se plasticne zice
- ima dva izlaza, obicni gitarski i mikrofonski(stereo).Signal iz stereo izlaza je cisci i za skoro pola puta jaci(inace ova gitara ima veoma dobar signal)

Uglavnom veoma je pozeljna za one koji se kadkad 'saltaju' sa el gitare na akusticnu, jerbo ima uzak i 'duzi' vrat, iako sa druge strane koristi plasticne zice(kvalitetnu gitaru sa metalnim zicama , a za tvoju cijenu od 1,5k kn je veoma tesko naci jerbo metalne zice imaju mnogo vecu tanziju nego najlonske)

ostale specifikacije mozes vidjeti na linkovima

http://www.musik-produktiv.de/shop2/.../quelle/listen

http://www.ibanez.com/guitars/guitar...del=AEG10NETNG
Adura is offline   Odgovori s citatom
Old 05.12.2005., 21:40   #24
Adura
Registrirani korisnik

Adura Avatar

Registracija: Dec 2002.
Ako neko pak trazi akustaru(klsicnu znaci , sa sirokim vratom....i doduse cutaway-om) , sa solidnim 'suhim' zvukom, i za odlicnim pickupom i elektronikom onda je to Takamine EG522C.Gitare ove klase su dosta skuplje od ove serije Takamine-a, ali izgleda da su likovi iz Takamine-a 'ustedili' na radnoj snagi(jer je gitara radjena u Kini)

Doduse ova gitara premasuje 1,5k kn, i negdje je oko 600 eura, ali ima sjajne performanse , pickup i elektroniku.

http://www.takamine.com/?fa=detail&mid=1820&sid=69
Adura is offline   Odgovori s citatom
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja