Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.10.2004., 14:10   #1
dolma
Tzadik
 
dolma Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Blizu
Postova: 3,958
Cevapi s rostilja

Pomagajte! Upravo sam neuspjelo pokusao napraviti cevape na rostilju. Rezultat . Ispali su meckavi i ljepili su se za rostilj. Sto se tice ukusa i nisu losi ali izgled im je katastrofalan.
Ima li neko recept za ovo i ako moze napisati tips and tricks za sam proces pecenja. Molim za pomoc!!!
dolma is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2004., 20:32   #2
smjeskica
bez srkleta
 
smjeskica Avatar
 
Registracija: Aug 2004.
Postova: 5,081
Moj brat je strucnjak za cevape s rostilja...s tim sto ne znam mozemo li ovaj nas hepek nazvati rostilj-to je u biti jedna metalna supljikava ploca(specijalno mama zbavila za rostiljanje) koja je postavljena na 2 cigle(ne se smijati ) i ispod nalozis vatricu,plocu premazes sa masnocom(mi stavimo loj a valjda ide bilo koja masnoca) i prziiiiii...
U tebe je valjda elektricni rostilj-to je za mene visa tehnologija pa ti ne mogu pomocu(sad se vec pitam i sto sam se javila na ovaj topic )
__________________
Frizurica sređena, pomorandža ceđena, brodski podovi, morski plodovi, podno grijanje, intimno brijanje...
smjeskica is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2004., 21:26   #3
dolma
Tzadik
 
dolma Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Blizu
Postova: 3,958
Nisi se bez veze javila!

Naime kazes da ti je brat strucnjak za cevape s rostilja
Mozes li ga molim te upitati kako pravi smjesu (koliko tacno od svega) i mozda jos neki trik osim loja (koja mi nije pomogao) .Kako ih pece, je li ih treba stalno prevrtati ili je to mozda bila greska, itd.
Hvala unaprijed.
dolma is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2004., 00:18   #4
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,286
Evo stize i vegeterijanac u pomoc .

Prvo meso ti ne smije biti posno (tj. mora imati masnoce u sebi najbolje 85:15; ako ti ovo bilo sto znaci, moja mama mi tako napise na spisak a ona zna najbolje).

Drugo grill ti mora imati masnoce (smijeskica vec objasnila). I biti jako zagrijan, (smanjis ga malo nakon sto stavis cevape).

Trece, na cevape prije grilanja staviti malo, veoma malo brasna. Kad ih grilas prvo jednu stranu pustiti da se zapece nekoliko minuta), pa tek onda okrenuti na drugu. Po potrebi na gril dodavati masnocu (ako potrebno, zavisno od grila).

O kakvome je grilu rijec? A za recept nemam pojma. Netko drugi ce to morati napisati.
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 03.10.2004., 00:50   #5
ninan
Registrirani korisnik
 
Registracija: Sep 2004.
Postova: 6
Prije nego ih staviš peć,ulij malo ulja na foliju ili u plastiku u kojoj su kupljene pa promišaj.Namašćene peci i često ih okreći!
ninan is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2004., 17:40   #6
dolma
Tzadik
 
dolma Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Blizu
Postova: 3,958
Hvala na savjetima. Rostilj je elektricni ali imam namjeru da se oprobam i na pravom, samo necu da se brukam dok ne izucim zanat na elektricnom.
dolma is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2004., 18:16   #7
heureka
Registrirani korisnik
 
heureka Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Lokacija: sarajevo, kristalna sjecanja....
Postova: 738
ma ne znam u cemu je problem, meni cevapi uvijek ispadnu super

u cemu je trik ustvari.. prije nego podem na izlet, svratim u mesnicu i trazim cevape oni to fino prezicno izmjere i sa komadicem loja ne moze da ne valja

ma ne fakat, u bosni u vecini mesnica mozes kupiti cevape pripremljene za rostilj.. fino zacinjene..etc..etc..

medutim, prije par godina smo pravilji rostiljadu na solti.. nismo mogli kupiti cevape u mesnici pa smo trazili da nam pomjesaju 1,5 kg govedine i 1,5 kg bravetine masnije... dodali smo oko pola kile sitno sitno sjeckanog luka i onog cevap zacina.. oblik nismo bas mogli valjanjem potrefiti (proncip valjanja.. malo ulja u ruke pa oblikuj cevap), al je ukus bio okej... ne kao oni pripremljeni u mesnicama, al sasvim zadovoljavajuci.. nismo mogli ni somune kupiti pa smo naparivali obicni hljeb.. i umjesto luka jeli cevape sa paradajzom i maslinama
__________________
Bil'in, my love...
heureka is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2004., 21:49   #8
x-type
xxx-type
 
x-type Avatar
 
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: dovoljno daleko od mora
Postova: 13,454
meni su uvijek domaće pripremljeni čevapi kudikamo ukusniji i bolji od ovih gotovih
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2004., 01:09   #9
Rita
Neozbiljan *****as
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Maroon Bells
Postova: 4,320
Ja stavim 2/3 govedine(75/25 masne) i ostatak svinjetine isto takvog sastava. Sol,papar, luka,crvene paprike, persina,cesnjaka i ulja. Ja ih napravim dan ranije(smjesu) i onda ih pecem na jako vruce i puno preokrecem. Isto tak meso ne smije biti pre sitno mljeveno. Eto, meni ispadnu super ali nikako se ne mogu usporedit sa onima u Cvijetnom, jednom cu im ukrast recepturu pa makar trebala i zavest vlasnika
__________________
sretno dijete sretnih roditelja
Rita is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2004., 10:21   #10
smjeskica
bez srkleta
 
smjeskica Avatar
 
Registracija: Aug 2004.
Postova: 5,081
Pa brat je koristio masniju govedinu koju bi samljeo pa dobro izmijesao rukama pa opet samljeo,dodas uobicajene zacine,vrlo malo jako sitno isjeckanog luka i on bi u posljednje mljevenje mesu dodao malo vlaznog hljeba,samo malo a cevapi budu dosta meksi i oblikuje i przi.
Ne okreces ih cesto i ne probadas ih vilicom.
To smo radili prije ali sada kupimo gotove(sirove naravno) cevape iz lokalne,male, mesnice,covjek to tako smijesa da kad ih isprzis ne primjetis nikakvu razliku.
__________________
Frizurica sređena, pomorandža ceđena, brodski podovi, morski plodovi, podno grijanje, intimno brijanje...
smjeskica is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2004., 12:42   #11
daz
Charlie dont surf!
 
daz Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 2,542
1. Roštilj mora biti dobro zagrijan.
2. Rešetke treba premazati sa špekom (ili slično).
3. Smjesa mora (a ovo je ključno) stajati u frižideru najmanje sat vremena.
4. Kod pečenja ne treba pretjerivati. Ako ih pečeš predugo ispast će suhi i žilavi.
5. Ćevapi koje kupiš u mesnici (gotove) ne bi jeo da mi platiš (čast iznimkama).
6. Brašno po ćevapima...


Što se tiče sastava... to je prema ukusu. Ja stavim soli, papra, češnjaka. Meso svinjetina-junetina/govedina. Kad su pečeni dobro ih popaprim.

moje 2 lipe....
daz is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2004., 17:07   #12
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,286
Quote:
daz kaže:
Meso svinjetina-junetina/govedina
svinjetina u cevapima

Ti vjerojatno jedes i "burek sa sirom."
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2004., 17:37   #13
Rita
Neozbiljan *****as
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Maroon Bells
Postova: 4,320
Govedji su mi pre suhi i zilavi.Treba malo svinjetine na kraju krajeva nisam muslimanka pa nije frka
__________________
sretno dijete sretnih roditelja
Rita is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2004., 19:23   #14
Karmela
magnet za munjare
 
Karmela Avatar
 
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: USA
Postova: 12,286
....nisi niti zidovka, niti hindu, niti vegeterijanka....Puno ljudi ne jedu svinjetinu iz puno razloga .
__________________
One Kill Wonder
Karmela is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2004., 07:36   #15
Rita
Neozbiljan *****as
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Maroon Bells
Postova: 4,320
Ma da ali su cevapi muslimanski specijalitet(bosanski) koliko znam i znam da je oridjidji bez svinjetine bas zbog toga,kaj ne? Naravno da muslimani nisu jedini koji ne jedu svinjetinu,big deal
__________________
sretno dijete sretnih roditelja
Rita is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2004., 09:05   #16
daz
Charlie dont surf!
 
daz Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 2,542
Quote:
svinjetina u cevapima


Kako infantilno, Karmela. Kaj, vraćaš mi za brašno ....

Čitaj malo što je napisano, prije nego što blebneš. Napisao sam "sastav prema ukusu". To valjda znači da ti slobodno možeš raditi ćevape od tofu-a.



daz is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2004., 22:16   #17
leni
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2003.
Postova: 187
Hahahaha kako ste vi zabavni,nebih htio nikog omalovazavati ali dobro sam se nasmijao,hahahaha

1.kruh u cevape--- uuuuuuuuuuuuaaaaaaaa
2.nesmiju biti sitno mljeveni--------uuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaa
3.cevapi su muslimansko jelo----hahahahahhahaaha,,,,,

Prije rata u Banja Luci bila najpoznatija cevapdzinica u Bosni"Kod Muje" ako se ne varam,ljudi cekali u redu ko da se dijeli dzabe a znate li sta je on stavljao u cevape da budu onako veliki i mekani?????jetricu,da jetricu koja se na temperaturi napuse i cevap bude velik i raja zadovoljna a sta je unutra???????

Meso mora dva puta biti samljeveno,pa onda fino zacinis, dobro izmijesas i ostavis preko noci u frizideru,,sutra sat prije oblikujes ih pouljis i peci,pomalo okreci,najbolji je kad je unutra jos malo roza, popapri i DOBAR TEK SVIMA a ako nekim slucajem imate lepinje u blizini onda skuhate govedju juhu od kostiju razrezete lepinju na pola umocite u juhu pa onda na gril da uhvate malo koru i onda cevape unutra
leni is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.10.2004., 23:02   #18
smjeskica
bez srkleta
 
smjeskica Avatar
 
Registracija: Aug 2004.
Postova: 5,081
Da si ti meni ziv i zdrav moj leni banjalucki i sarajevski cevapi k'o nebo i zemlja(u korist sarajevskih naravno)
__________________
Frizurica sređena, pomorandža ceđena, brodski podovi, morski plodovi, podno grijanje, intimno brijanje...
smjeskica is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2004., 05:22   #19
leni
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2003.
Postova: 187
Hoces reci da oni to ne rade????????
leni is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2004., 07:41   #20
Ruda
Traktorist
 
Ruda Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 1,719
Quote:
leni kaže:
Meso mora dva puta biti samljeveno,pa onda fino zacinis, dobro izmijesas i ostavis preko noci u frizideru,,
Ja šiknem unutra i malo mineralne vode
__________________
----------------------------------
http://hobby-radionica.capnix.com/
----------------------------------
Ruda is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 01:23.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger