Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.10.2004., 19:05   #1
Post PROČITATI: Pravila ponašanja na podforumu "Politika" - 19.01.2016

Opća pravila ponašanja podforuma Politika


Članak 1.
Sva pravila Foruma.hr koja možete naći ovdje, vrijede i za pdf Politiku i njezine podforume. Pravila pdf Politika odnose se i na sve njezine pripadajuće podforume.

Članak 2.
Kulturna i argumentirana rasprava, civilizirano ponašanje, načelo ravnopravnosti sudionika foruma, načelo snošljivosti, načelo pravednosti, načelo zajedništva, efikasnost rasprava, poštivanje osobnosti i saslušanje argumenata svih strana osnovne su i najviše vrijednosti na podforumu Politika.

Članak 3.
Pravo na izvršavanje pravila podforuma Politika pripada vlasniku foruma i moderatorima podforuma, te u iznimnim slučajevima supermoderatorima i administratorima.

Članak 4.
Na podforumu politika nije dopušteno:
• Vrijeđati na narodnoj, etničkoj, socijalnoj, vjerskoj, spolnoj, rasnoj, spolno-orijentacijskoj, političkoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.
• Promicati i/ili pozivati na kriminalna i/ili kaznena djela utvrđena Kaznenim zakonom Republike Hrvatske.
• Veličati i promicati nacizam i fašizam, rasističke ideologije i ideologije koje uključuju rasističke i ksenofobne elemente, te postavljati znakovlje tih i takvih ideologija
• Stavljati kopirane tekstove sa više od 1000 (tisuću) slova.
• Duplicirati teme (otvarati nove topic-e o tematici o kojoj topic već postoji).
• Na bilo koji drugi način ometati normalan rad foruma.

Članak 5.
• U svrhu poštivanja načela iz članka 2, na poforumu Politika nije dopušteno:
• Na postojeću uvredu odgovoriti uvredom. Provocirati na svađu (trollanje) i/ili na provokaciju odgovoriti provokacijom. U protivnom će svi akteri takve prepiske biti sankcionirani bez obzira tko je prvi započeo.Ne postajte odgovore u kojima se nalaze samo smajlići, jer se to smatra spamom. To vrijedi i za postove u kojima se nalazi samo OK, potpisujem, bravo i sl.
• Postavljati pitanja forumašima koji se trenutno nalaze u banu, jer oni nisu u mogućnosti odgovoriti. Pojašnjenja je najbolje pitati kada ti forumaši više nisu u banu. Ovim se ne brani citiranje poruka baniranih korisnika u poruci koja nastavlja raspravu na temu davanjem argumenta ili kontra-argumenata
• Citiranje postova: citirati se smije nečiji post djelomično ili u cijelosti. Ako citirate duži post preporučljivo je citirati samo dio na koji se odnosi vaš odgovor.
• Pravila ponašanja na podforumu Politika odnosi i na uporabu pogrdnih imena kako članova ovog foruma, tako i trećih osoba. Neće se tolerirati zlonamjerno iskrivljavanje imena kao niti isto tako zlonamjerno iskrivljavanje nickova članova ovog foruma. Uz to, u svrhu kulturne rasprave, poželjno je izbjegavati izraze koji mogu biti uvredljivi kada se raspravlja o javnim osobama. Takvi postovi se neće tolerirati, a moderatori zadržavaju i pravo sankcioniranja osobito nekulturnih postova.
• Svako svođenje rasprave na osobnu razinu (argumentum ad hominem) strogo je zabranjeno.

Članak 6.
• Uz tekstove na stranim jezicima, obavezan je sažetak na hrvatskom! Nije nužno prevesti cijeli tekst, nego je dovoljno prepričati poantu u jednoj - dvije rečenice na hrvatskom.
• Poveznice nisu zamjena za tekst. Kad stavljate poveznicu trebate ukratko napisati što se iza nje krije (naslov i/ili sažetak i/ili bitan citat). Treba biti jasno na koji način je stranica iza poveznice bitna za temu.

Članak 7.
• Komentari moderiranja ne spadaju tematski na pdf "Politika". Žalbe i prigovore na postupke moderatora možete uputiti na Poruke, želje, komentari. Žalbe i prigovori na postupke moderatora, kao i komentiranje moderatorskih postupaka, na temama na ovom podforumu predstavljaju kršenje pravila.

Zadnje uređivanje Cuka : 19.01.2016. at 00:09. Reason: "Postovi koji ne budu imali sažetke mogli bi biti obrisani" ovo je obrisano iz Članak 6.
Pallas is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:47.