Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.09.2011., 14:17   #1
Tabasco

Jel ga koristite, koliko i u/na čemu?
Ja ga dosta cijenim i stavljam kao dodatak na raznorazna jela, bočica uvijek mora biti prisutna negdje u kuhinji.
Xenon is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 14:23   #2
tabasco

ujutro na skuhano jaje,3,5 minuta sa vegetom ,maslacem i tabasco.strike,nema bolje ici u dan.bjeli kruh naravno.
shopgirl is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 16:28   #3
Volim ga (pogotovo Chipotle Tabasco) i koristim ga u sendvicima, na pecenom krumpiru, znam ga i samog malo nakapati u usta. Ali, moram priznati da nisam odusevljena sto je baziran na octu. Znam da je ocat nuzan da ga konzervira, ali smeta u okusu.

Inace, mozete i sami napraviti takav umak. Ljute paprike (koje vec imate) sameljite s octom, kratko prokuhajte i propasirajte. Ja napravila od ukiseljenih ljutih feferona jer ukiseljene feferone bas i ne jedem.
__________________
Prvo su došli po pedere, a ja sam šutio jer nisam bio peder. Zatim su došli po Srbe, a ja sam šutio jer nisam bio Srbin. Zatim su došli po ateiste, a ja sam šutio jer nisam bio ateist. Kad su došli po mene, nije više bilo nikog da se pobuni.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 17:32   #4
volim kapnuti koju kap u tanjur čušpajza ili pečeno meso. isto me često smeta kiselina.
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 19:55   #5
Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
Volim ga (pogotovo Chipotle Tabasco) i koristim ga u sendvicima, na pecenom krumpiru, znam ga i samog malo nakapati u usta. Ali, moram priznati da nisam odusevljena sto je baziran na octu. Znam da je ocat nuzan da ga konzervira, ali smeta u okusu.

Inace, mozete i sami napraviti takav umak. Ljute paprike (koje vec imate) sameljite s octom, kratko prokuhajte i propasirajte. Ja napravila od ukiseljenih ljutih feferona jer ukiseljene feferone bas i ne jedem.
ima i druga metoda, papricice se smelju s solju i ostave u tom stanju cca godinu dana - imas u madjarskoj dosta njihovi paprika u tom stanju koje se koriste za dodatak gulasima i paprikasima - onda se to mijesa s octom da fermentira pa se nakon fermentacije cijedi, filtrira i pakira.

mi smo limitirani na samo dva tabasca crveni i zeleni, a istih ima preko nekoliko od dimljenog (koji je odvratan bar meni), do onih s dodatko cesnjaka, pa od raznih sorti papricica.. do ejdnog extra ljutog od kojeg ti fakat vatra na usi izlazi...

Zadnje uređivanje štemajzl : 04.09.2011. at 20:17.
suncek is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 20:18   #6
Limitirani jesmo, al najmanje na četiri jer sam po našim dućanima viđao osim klasičnog još i jalapeno, chipotle i češnjak.
__________________

Japan mi je tek na trećem mjestu . . .
štemajzl is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 21:43   #7
a jel ima neki sa manje octa?
u ovim standardnima octa je 50%
__________________
potegneš iz dubrave do O'hare na skupu elitnu pizzu i na kraju ćorak, moraš kod lokalca na burger (a sudeći po slikama velika je šansa da ćes morat ići kod lokalca i nakon pizze) zato što su ovi nekoliko sati prije zatvaranja ostali bez materijala za jedino jelo koje imaju u ponudi
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 21:54   #8
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
a jel ima neki sa manje octa?
u ovim standardnima octa je 50%
nema. već smo se Patientia i ja to pitalil
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 21:54   #9
a vani?
__________________
potegneš iz dubrave do O'hare na skupu elitnu pizzu i na kraju ćorak, moraš kod lokalca na burger (a sudeći po slikama velika je šansa da ćes morat ići kod lokalca i nakon pizze) zato što su ovi nekoliko sati prije zatvaranja ostali bez materijala za jedino jelo koje imaju u ponudi
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 21:55   #10
Probaj srirachu.
__________________
Prvo su došli po pedere, a ja sam šutio jer nisam bio peder. Zatim su došli po Srbe, a ja sam šutio jer nisam bio Srbin. Zatim su došli po ateiste, a ja sam šutio jer nisam bio ateist. Kad su došli po mene, nije više bilo nikog da se pobuni.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 22:03   #11
Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
Probaj srirachu.
Taj nažalost nije baš ljut, ja ga jedem kao zamjenu za kečap.
JPK is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 22:07   #12
Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
Probaj srirachu.
Gdje ima za kupiti u Zagrebu?
__________________
potegneš iz dubrave do O'hare na skupu elitnu pizzu i na kraju ćorak, moraš kod lokalca na burger (a sudeći po slikama velika je šansa da ćes morat ići kod lokalca i nakon pizze) zato što su ovi nekoliko sati prije zatvaranja ostali bez materijala za jedino jelo koje imaju u ponudi
Krkimir is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2011., 22:16   #13
E pa sad, pito si ima li vani. Najblize Zagrebu sto sam vidjela: Spar u Krskom.
__________________
Prvo su došli po pedere, a ja sam šutio jer nisam bio peder. Zatim su došli po Srbe, a ja sam šutio jer nisam bio Srbin. Zatim su došli po ateiste, a ja sam šutio jer nisam bio ateist. Kad su došli po mene, nije više bilo nikog da se pobuni.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2011., 13:36   #14
ja vidio crveni i zeleni tabasco (kutije su tak obojene) pa me zanima jer zeleni zaista blagi ili?
manchild is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2011., 17:58   #15
a kakvi bi to bio blagi tabasco? malo onak oksimoronski zvuči
__________________
Вєрка Сердючка
x-type is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2011., 18:20   #16
Quote:
patientia kaže: Pogledaj post
E pa sad, pito si ima li vani. Najblize Zagrebu sto sam vidjela: Spar u Krskom.
Ček, u Zg Sparima nema dotičnog, u slovenskima ima?
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2011., 19:00   #17
Nisam vidjela Ni u Metrou gdje bih ju najprije kod nas ocekivala.
__________________
Prvo su došli po pedere, a ja sam šutio jer nisam bio peder. Zatim su došli po Srbe, a ja sam šutio jer nisam bio Srbin. Zatim su došli po ateiste, a ja sam šutio jer nisam bio ateist. Kad su došli po mene, nije više bilo nikog da se pobuni.
patientia is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2011., 19:17   #18
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
a kakvi bi to bio blagi tabasco? malo onak oksimoronski zvuči
pa tak piše na kutiji - blagi
manchild is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2011., 19:28   #19
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
a kakvi bi to bio blagi tabasco? malo onak oksimoronski zvuči
zato kaj je blag.. i u biti tabasco ima sam jedan onak solidno ljut proizvod
to je ovaj

dok su recimo medju ljucim ovi - s tim da koliko mi je znano najblize nama se ih moze nabaviti u svicarskoj
suncek is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2011., 09:07   #20
Quote:
x-type kaže: Pogledaj post
a kakvi bi to bio blagi tabasco? malo onak oksimoronski zvuči
pa imaju 2 od istog proizvođača: zeleni i crveni! crveni je dosta blag (za tabasco), zeleni je ljut!

ja koristim ovaj crveni, al rijetko...zapravo, samo za paštetu od tunjevine i u tortiljama!
__________________
Ne zanima me kakav mi novčanik ima dragi - ja nisam površna i vanjština mi nije tako bitna, važno mi je ono unutra. :o :D (© Nica)
Kad narastem, bit ću moderator! :lux:
MalaMulica is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:55.