Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest i povijesne teme > Domovinski rat

Domovinski rat Domovinski rat bez politike

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.09.2011., 16:34   #1
Najave TV emisija i filmova o DR

Za slučaj da netko nije vidio najave na HRT-u , sutra vam u 21:00 počinje serijal "Bitka za Vukovar"...

I jabi radije vidio nastavak heroja , ali eto , što je tu je...

Ovdje možete staviti informaciju o emitiranju emisija na temu Domovinskog rata na televiziji.

Molim, bez komentiranja sadržaja.

Zadnje uređivanje [email protected] : 23.10.2012. at 16:19. Reason: napomena
Keva is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.09.2011., 18:50   #2
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-programa.html

možda ipak dolaze bolji dani za Heroje sajmišta.....
dekameron2009 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.10.2011., 10:44   #3
Galić dodaje da mu je direktorica programa Hloverka Novak Srzić, kada je saznao da će ići 'Heroji', rekla 'da se ne čudi što mu serija ne ide jer on nema monopol na Vukovar'.
........
SERIJA RAZDORA
...................
Branitelji zbog 'Bitke za Vukovar' dižu kaznenu prijavu
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...u-prijavu.html
istox is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 02.10.2011., 16:02   #4
Quote:
ZgeNbo kaže: Pogledaj post
http://www.youtube.com/watch?v=gKO6egEFrAM
ljudima je drago kad ih se netko sjeti.radio sam u pošti u šamcu i poštar je tamo mata ali šmicin ga zovu.ž.delić-Švico mu je kaže bio rođak. kad uhvatim vremena volim tamo na šalteru popričati sa sudionicima DR-a o DR-u i vidim da im drago kad netko i od nas mlađih pamti i cijeni te događaje..
pozdrav HOS-ovcima i svima kojima je Hrvatska u srcu.
Bok. Sad u četvratk na Z 1 gledaj 20 u 20, gdje ću biti gost i govorit o Vukovaru, naravno, i o Švici. Mladosti, ne zaboravite Domovinski rat i branitelje.
HOS-Kutina is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 16:13   #5
Večeras Htv 1,u 21h - Snaga na Dunavu


...Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi. - Siniša Glavašević
marrai is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2011., 23:13   #6
Evo bas gledam,trenutno je na HRT plus:

http://mojtv.hr/kanal/tv-program/16/...ih-logora.aspx
__________________
...memories come back to haunt me, they haunt me like a curse...
Artois is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2011., 00:00   #7
Da, treba ovo pogledati. U nekim političkim sitnicama se ne slažem sa gostom ali sve u svemu odlična emisija http://www.youtube.com/watch?v=X17Z4...source=message
HSP_HOS is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2011., 14:36   #8
Sutra (četvrtak) 08.12.2011. će na HTV1 u 22.40h biti prikazan dokumetarni film o šumi Rosinjači u kojoj je 05.12.1991. za vrijeme općeg napada na Osijek poginulo 16 branitelja.
Cisco Kid is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2011., 22:45   #9
film Heroji Vukovara: Sajmište možete pogledati 15. 12. (četvrtak) u 16:30 na Hrvatskim Studijima (Sveučilišni kampus Borongaj -bivša vojarna Borongaj) u dvorani Zagreb
danguba2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2012., 21:26   #10
Heroji Vukovara serija na Mreža tv nedjeljom u 20.00 od 28.10.2012.
pis is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2012., 00:37   #11
Novi serijal ili ponavljanje dijela o Borovom naselju ?
Keva is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2012., 10:14   #12
Quote:
Keva kaže: Pogledaj post
Novi serijal ili ponavljanje dijela o Borovom naselju ?
Groblje tenkova..ponovljeno..
pis is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2012., 14:43   #13
Malo o serijalu Heroji Vukovara i HRTu

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatsk...a/1148179.html


disclamer:
Nadam se da ovo nije off, ako smatrate da je, obrisite ili prebacite
__________________
"Life", said Marvin, "Don't talk to me about life"
I ja bih marasovca nazad
Grugru is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2013., 10:33   #14
Dokumentarn film SBFILM-a "MOST" priča priču o 02.05.1992. kada je JNA poslala eskadrile borbenih zrakoplova da sruše most između Slavonskog i Bosanskog Broda. U drugom napadu koji se dogodio u 17:45, avioni su u vrlo niskom letu ponirali prema mostu misleći kako je on slabo branjen. Ipak protuzračna obrana Slavonskog Broda ih je iznenadila i u manje od 3 minute srušila 6 Migova 21. Sutradan zrakoplovi su se vratili i sa visokih visina bombardirali Slavonski Brod. Tada se dogodila i jedna od najvećih tragedija kada je u podrumu kuće poginulo petero djece. Punih pet mjeseci su pokušali srušiti most, a kada nisu uspjeli avionima pokušavali su raketama zemlja-zemlja "LUNA". Most nisu nikada srušili.


http://www.youtube.com/watch?v=471tG...ature=youtu.be
JoZ@ is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2013., 16:19   #15
Urednik filma Branko Schmidt najavio je poslije "Broja 55" i nastavke te ratne priče:

– Nakon šest godina pripreme konačno je počelo snimanje ovog svojevrsnog serijala o Domovinskom ratu. Ovo je po meni najvažniji i najskuplji projekt koji Dramski program HRT-a radi od oslobođenja do danas. Nadam se da ćemo poslije ove priče o Kusonjama nastaviti snimati dalje jer šest scenarija o najvažnijim događajima iz Domovinskog rata od zamišljenih 12 već je napisano.

Kristijan Milić, redatelj filma koji za HRT snima produkcijska kuća Telefilm d.o.o, predviđa da će film biti gotov do lipnja 2014.
http://www.vecernji.hr/scena/snimati...-clanak-621773
__________________
"Da nam Dunav ostane u himni,mnoga mladost dade život svoj
otrovi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2013., 02:45   #16
evo kratki dokumentarac sinoć prikazan na novoj o presudi generalima i dolasku u Hrvatsku: http://www.youtube.com/watch?v=PXSF9uMqimM
__________________
"Jesam li veći kockar ja koji sam izgubio novac ili neki koji su prokockali svetinju i navijače" Josip Kuže, Uno di noi!
Uvijek spreman is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2013., 21:48   #17
S rasprave na temu obrane Vukovara poruka od ponedjeljka 18.11.2013.:
Quote:
DoggTagg kaže: Pogledaj post
Od večeras pa do kraja sljedećeg tjedna se prikazuju Heroji Vukovara drugi serijal

Večeras u 21:37, prva epizoda
Naslov epizode: Zenge
Epizoda: 1.
Dokumentarna serija od 10 nastavaka "Heroji Vukovara" kroz priče boraca s prve crte obrane grada opisuje vukovarsku bitku.
Serija je snimana na autentičnim lokacijama u Vukovaru i Borovu naselju, kao i u ostalim gradovima Hrvatske i inozemstvu gdje žive branitelji Vukovara. Vidjet ćemo i obilje još neprikazanih arhivskih snimaka, iz različitih izvora.
Kako je organizirana obrana? Kako su doživjeli prvi susret s tenkovima? Tko im je došao pomoći? O čemu su razmišljali i što su osjećali kad im je poginuo najbolji prijatelj i suborac? Što su jeli, jesu li spavali? Ovo su samo neka pitanja na koja ćete odgovore saznati od sudionika vukovarske bitke.


Naslov epizode: Kugino groblje
Epizoda: 2.
Događaji 2. listopada 1991. spadaju u najkrvavije dane vukovarske borbe. Na taj dan neprijateljske snage pokušale su veliki pješačko-tenkovski proboj u središte grada, koji je odbijen uz veliko herojstvo branitelja tijekom borbi cijelog dana. Borbe su se vodile na svim punktovima na Sajmištu osobito oko Kuginog groblja i tzv. punkta kod "Krune mesara". Heroji ove epizode su: Ivica Fabijanić, Alojzije Janjić, Branko Višnjić, Damir Laljek, Ivan Anđelić, Zvonko Horvatić, Krešimir Čutura, Vladimir Gordoš, Žarko Pavletić, Željko Mihaljević, Stipo Šeremet, Slavko Jurić.


3. emisija: Supoderice
Obrana dijelova Vukovara najbližih Bogdanovcima i Petrovoj Gori odnijela je velike ljudske žrtve i na tom dijelu bojišnice bio je i najveći pokolj civilnog stanovništva nakon pada Vukovara. Premda su ti punktovi bili izuzetno zahtjevni za obranu, uz nadljudski otpor branitelja, održali su se do samog kraja, do 18. studenoga 1991. Heroji ove epizode su Dražen Čović, Ante Katić, Franjo Kiralj, Zoran Prce, Željko Krajinović, Tomislav Skrbin, Gabrijel Baškaj, Drago Adžaga, Josip Bjelobrajdić, Zdravko Radić, Marin Ivanković, Branko Kević, Zvonimir Kološaj Roda...

4. emisija: HOS u Vukovaru
Bez priče o HOS-u nemoguće je ispričati priču o Sajmištu i Vukovaru. Branitelji HOS-a spadaju u najveće heroje Vukovara i Domovinskog rata. Bilo kakva rečenica o njima, ili epitet, neće dovoljno opisati njihovu hrabrost i koliko su dali Vukovaru i Hrvatskoj. Heroji ove epizode su Zvonko Ćurković, Igor Široki, Damir Markuš Kutina, Davor Purulić, Željko Soldo, Nikica Burić Samoborac, Stjepan Antolić, Viktorin Jurić Paša, Tihomir Iveta Piđo, Jure Mijatović, Zdravko Bezuh, Ivan Krajinović, Jadranko Anić-Antić, Ivan Brdar, Rudolf Vuković Senzen, Mladen Amstrong Grof...

5. emisija: Vatrogasni dom
Obrana Vatrogasnog doma jedan je od ključnih događaja koji su pridonijeli održavanju obrane Sajmišta. Borbe za Vatrogasni dom tipične su za vrstu rata koji se vodio na Sajmištu - krvav, nepredvidljiv i nevjerojatan. Heroji ove epizode su Nikica Burić Samoborac, Viktorin Jurić Paša, Siniša Mataija Rambo, Josip Abel, Nino Potlimbrzović, Violeta Antolić, Mario Cigrovski, Damir Markuš Kutina, Orhan Merić, Josip Đukić, Berislav Babić...

6. emisija: Drvena pijaca
Ova epizoda govori o posljednjim danima obrane Sajmišta i o prodoru elitnih srpskih jedinica kroz ulicu 1. maj i izlasku na Milovo brdo i Drvenu pijacu koja je zbog svog strateškog položaja imala presudnu ulogu u obrani starog dijela Vukovara. Nevjerojatan je podatak da je ovaj položaj branilo tek 50-ak ljudi naspram više od nekoliko tisuća neprijateljskih vojnika. O herojskom otporu govore, podsjećajući i na hrvatskog dobrovoljca francuskog podrijetla Jeana Michela Nicolliera, ubijenog na Ovčari: Nikica Burić Samoborac, Ivan Anđelić, Zvone Ćurković, Damir Markuš Kutina, Igor Široki, Violeta Antolić, Zvonko Mažar, Drago Adžaga, Josip Bjelobrajdić, Josip Antolić Tonči, Davor Purulić....

7. emisija: Osa 1
Položaji Osa 1 i Osa 2 bili su najvažniji za lijevu stranu obrane Sajmište jer su bili u neposrednoj blizini vojarne koja je bila u rukama JNA. Njih su branili domaći ljudi potpomognuti Našičanima, Varaždincima i ljudima iz ostalih krajava Hrvatske. Ovaj su položaj do samog kraja obrane Vukovara branili: Goran Cvijan, Drago Maksimović, Ivo Turkalj, Antun Vuković, Tomislav Baumgartner, Marinko Antunović Bosanac, Siniša Cvijan, Darko Turkalj, Mile Krajnović, Josip Gudurić...

8. emisija: Osa 2
Položaji Osa 1 i Osa 2 bili su najvažniji za lijevu stranu obrane Sajmište jer su bili u neposrednoj blizini vojarne koja je bila u rukama JNA. Njih su branili domaći ljudi potpomognuti Našičanima, Varaždincima i ljudima iz ostalih krajava Hrvatske. Ovaj su položaj do samog kraja obrane Vukovara branili: Goran Cvijan, Drago Maksimović, Ivo Turkalj, Antun Vuković, Tomislav Baumgartner, Marinko Antunović Bosanac, Siniša Cvijan, Darko Turkalj, Mile Krajnović, Josip Gudurić...

9. emisija: HOS u Bogdanovcima
Kako je rekao čovjek iz Bogdanovaca: "...da nisu došli HOS-ovci, Bogdanovci bi pali već 2.10." U Bogdanovcima je bilo 14 HOS-ovaca, ali napravili su herojska djela kojima se malo koja vojska u povijesti ratovanja može podičiti. Heroji ove epizode su: Damir Radnić, Ivica Jurčan, Zvone Ćurković, Stjepan Antolić Tonči, Žarko Manjkas Crvenkapa, Zdravko Špalj Papundek, Zoran Antunović, Nikola Bogojević Niger, Ramo Hrbatović, Zoran Milas, Dražen Đurović.

10. emisija: Kobra
Rijetko se ističe u obrani Vukovara uloga logistike - izrada i popravak oružja, održavanje vodovoda, struje, briga o civilima. Logistika je bila od presudne važnosti za dugotrajnost obrane Vukovara. Na koji način i kojim sredstvima je ta logistika pomagala u obrani govore: Stanislav Kotvica, Lavoslav Bosanac, Željko Sabo, Pero Mlinarić, Franjo Dujaković, Srećko Vilghofer, Vlado Maul, Ivan Mravak, Ivica Mikula, Zvonimir Petrić...
__________________
Etiketiranje osoba je ZLO!
Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
rezon@tor is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.10.2014., 18:23   #18
Domovinski rat - ANIMIRANI ZEMLJOVID
Odlično napravljeno vrijedi pogledati

https://www.youtube.com/watch?v=EyxOBHFYVNo
Lonsdale88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.02.2016., 23:45   #19
Quote:
Uskoro će se održati premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Sve je bio dobar san", redatelja Branka Ištvančića, koji je rađen u produkciji Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskoga rata i partnera u projektu Udruge dr. Ante Starčević – Tovarnik i Udruge Artizana iz Zagreba, nakon dugogodišnjeg rada na filmu koji tematizira tragičnu smrt francuskog dragovoljca Jean-Michel Nicoliera nakon pada Vukovara.
http://blog.vecernji.hr/sandra-sablj...stvancica-7789


https://vimeo.com/146177221
__________________
The free market punishes irresponsibility. Government rewards it - Harry Browne
quadzilla is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.04.2017., 12:02   #20
Dnevnik jednog rata - Vinkovci

Dobar dan.da li netko ima link za pogledati filim Dnevnik jednog rata - Vinkovci?

Hvala
Perilica88 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:02.