Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.09.2011., 15:45   #1
Kiseljenje repe u malim kolicinama, a da nije u kaci

Nisam u HR. Tu kod mene nema kisele repe, a ja bih ju slozila s grahom i suhim rebrima. E sad, ima li kakav nacin da ja u staklenci ukiselim repu? Ono, odem na sajam stocne hrane, namolim da mi prodaju kilu repe, ogulim ju i nerandam ju doma i.... kaj onda da radim?

Hvala svima!
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 15:47   #2
Moji doma zelje vec godinama kisele u vreci, mozda bi se repa mogla tak
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 15:55   #3
mi smo kiselili u staklenci, od 10 kila
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 17:05   #4
kaj ste radili? samo sol i kiml i dascice drvene?

Imam ja jednu od 5, bude dosta.... jos i dobro dihta, ima gumu okolo i metalni sigurnosni zatvarac....

koliko cega, koliko dugo?

Fala
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 17:06   #5
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Moji doma zelje vec godinama kisele u vreci, mozda bi se repa mogla tak
necem u vreci, to smrdi (znam, moja mama kiselila kupus na balkonu), bum si policiju navukla na vrat (ozbiljna sam)
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 19:09   #6
dora,
a kaj kompliciraš, nek ti netko pošalje par vrećica od pol kile, u frižderu bu ti zdurala par mjeseci a možeš i smrzavati
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 19:17   #7
ma neam pojma da li se to uopce smije slat u EU, hranu sam obicno iz HR u EU svercala, a u ovim svapskim ducanima kaj preprodaju na netu hrvatsku klopu nema....

ko bu mi poslal? sveki? je.... sve trci, kaj ne vidis da se sva jadna polomila

prije bum ja repu sama skisala
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 19:57   #8
smije, samo mora biti tvornički pakirana :iskusna švercerica:
ajd ako je meni nedavno proša paket špeka, dimljenog sira, kave, cedevite, repe i zelja u norge onda bu paket prošao i u eu

bum ti ja poslala ako neće sveki
repa smrdi, repa kipi, repa se lagano kvari
kaj će ti to u stanu
polly is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.09.2011., 21:56   #9
Quote:
Dora K kaže: Pogledaj post
kaj ste radili? samo sol i kiml i dascice drvene?

Imam ja jednu od 5, bude dosta.... jos i dobro dihta, ima gumu okolo i metalni sigurnosni zatvarac....

koliko cega, koliko dugo?

Fala
Ma sve isto ko i u kaci.
Ribaš,slažeš,soliš,lagano pritisneš,samo na vrh ja ne stavljam daščice nego tanjur koji mi pritisne repu.Ne stavljam kim,jer ga moj tata ne voli,ali inače i on ide.

Vrijeme od soljenja do konačnog ukiseljavanja ovisi o temperaturi,obično treba 2-3 tjedna.
Otvoriš i probaš,jel ti dovoljno kiselo,ako je, preseliš na hladno i gotovo.
__________________
..mene više nema...
gven_s is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 15:42.