Nije li malo cudno da su sve vece stranke za ulazak Hrvatske u EU? Da nema nikoga sa "jajima" koji moze reci NE Europi i podici Hrvatsku i bez EU? Uzmimo Island za primjer...
Naravno da ne kad znaju da ih tam cekaju još vece place.. plus kaj buju dobili EU ko "osobu" na koju moreju ponekad prebaciti krivnju... tipa "Tak su nam rekli i mi drukce nemremo".
..... a nas ceka jos jedna razina birokrata i politicara koju bumo "prehranjivali"....
Naravno da ne kad znaju da ih tam cekaju još vece place.. plus kaj buju dobili EU ko "osobu" na koju moreju ponekad prebaciti krivnju... tipa "Tak su nam rekli i mi drukce nemremo".
..... a nas ceka jos jedna razina birokrata i politicara koju bumo "prehranjivali"....
Egzekli. EU za njih znači veće plaće i manju odgovornost.
Nije li malo cudno da su sve vece stranke za ulazak Hrvatske u EU? Da nema nikoga sa "jajima" koji moze reci NE Europi i podici Hrvatsku i bez EU? Uzmimo Island za primjer...
svim većim strankama je u interesu ući u eu, zato što 20 godina štite novokonponirane kapitaliste i nemaju "jaja" vatikanu pokazati NE
Nije li malo cudno da su sve vece stranke za ulazak Hrvatske u EU?
U Hrvatskoj nema višestranačja, već samo postoji jedna stranka podjeljena na više svjetonazora. Mi ćemo je na izborima izabrati, samo ne znam još koju frakciju te stranke...
A zove se HFS - hrvatska foteljaška stranka. I ona je za EU.
A nije ni čudno da je; jer kako su samo udobne euro-fotelje, auuuuuuuuuu......
Ludilo alternativa; Dodig koji se vrtio u gdje ono, Hrastu ili Plamenu (svaki je fail na svoj način), Sačić, populist koji non stop "lurka" oko branitelja i tih kvazi strančica te HDS? Ke su ti? Ako me išta više zabavlja od HDZ-ovih svakodnevnih blamaža, onda su to ove "stranke", "pokreti", "plamenovi" i slična patetična sranja.
Ludilo alternativa; Dodig koji se vrtio u gdje ono, Hrastu ili Plamenu (svaki je fail na svoj način), Sačić, populist koji non stop "lurka" oko branitelja i tih kvazi strančica te HDS? Ke su ti? Ako me išta više zabavlja od HDZ-ovih svakodnevnih blamaža, onda su to ove "stranke", "pokreti", "plamenovi" i slična patetična sranja.
Koju bi Vi preporučili stranku, a da se protivi ulasku u EU?
U programu im piše da su za ulazak u EU (uz demagoški aneks "ali ne pod svaku cijenu").
__________________ 19. svibnja 1991. - Hrvati na referendumu izabiru neovisnost, samostalnost i izlazak iz višenacionalne državne zajednice...
22. siječnja 2012. - Hrvati na referendumu izabiru ovisnost, nesamostalnost i ulazak u višenacionalnu državnu zajednicu ☠_.-oO·º'´¨`'º·Oo-._☠
Postreferendumska hrvatska himna AⒶA :D
I ne zaboravi SIN ("Samo Ivanković Nenad"), s onim plakatima sir i vrhnje...
Pa naravno... I na njemu su mediji i političari gradili svoj EU-fanatizam. Jačanje EU-fanatizma su pravdali s tim što je "jedini argument protiv EU sir i vrhnje".
To naravno nema veze s mozgom, ali njih je bolila neka stvar za to. U zadnjih 10 godina ako ne i više su se konstantno izmišljali i izmišljaju bad guys euroskeptici koji su uvijek bili opravdanje za jačanje EU-fanatizma. -->HRT i Večernji list su najpoznatiji po tome i naravno, gomila političara, počevši od Sanadera pa nadalje...
I ne zaboravite da je mainstream politika toliko jaka, dobro osmišljena i financirana da se ona vrlo teško mijenja - bez obzira na poteze koje čini.
To u praksi znači kad bi se HDZ,SDP i ostale parlamentarne stranke od sutra zalagale za pripojenje Hrvatske Srbiji, i dalje bi HDZ i SDP bile dvije najjače stranke i ne bi izgubile mnogo zastupnika.
Ista stvar vrijedi za EU. Kad bi se od sutra HDZ i SDP protivili ulasku u EU, i dalje bi to bile dvije najjače stranke. Siguran sam da bi imali i više zastupnika nego što sad imaju.
Meni nije jasno kako to nitko ovdje ne shvaća. Gamad koja se bavila "detuđmanizacijom" HDZ-a je to jako dobro znala.
Mainstream politika je toliko jaka da kad se jedanput promijeni, vrlo teško je ponovno utjecati na nju jer postoji gomila zaštitnih mehanizama da se ona ne promijeni. Trebalo bi nam nešto revolucionalno da bi to sada promijenili. Zato Jacu niti malo ne zabrinjavaju nove i stare izvanparlamentarne stranke, ali kad su bili prosvjedi i građani na ulicima, onda su joj se tresle hlače i stalno je pozivala na "dostojanstvo" i "iskazivala zabrinutost od radikalizacije".
Tema je pitanje da li su sve stranke za EU i ja sam stavio link na tu koaliciju, jer mislim da su po pitanju ne ulaska u EU, oni naj odlučniji (uz možda i Savez za promjene Ivana Pernara).
Ono što znam o njima su napisali mediji i možda su oni bolji ili gori nego što ja mislim, ali kada ih usporedim sa ekipom koja sada sjedi u Saboru (što nam rade i gdje su nas doveli) izbor mi nije težak. U stvari kada bi na listiću imao ponuđeno ono što sada sjedi u Saboru (na vlasti i u oporbi) i majmuna Čimpu u saborskoj kantini bi se jele banane.
Da li Vi imate za predložiti koje druge anti EU stranke, koje bi Vama bile prihvatljive i da nisu patetične?
Moram priznati da za ovoga nisam čuo dok nisam proguglao.
Quote:
goran2hr kaže:
Tema je pitanje da li su sve stranke za EU i ja sam stavio link na tu koaliciju, jer mislim da su po pitanju ne ulaska u EU, oni naj odlučniji (uz možda i Savez za promjene Ivana Pernara).
Ono što znam o njima su napisali mediji i možda su oni bolji ili gori nego što ja mislim, ali kada ih usporedim sa ekipom koja sada sjedi u Saboru (što nam rade i gdje su nas doveli) izbor mi nije težak. U stvari kada bi na listiću imao ponuđeno ono što sada sjedi u Saboru (na vlasti i u oporbi) i majmuna Čimpu u saborskoj kantini bi se jele banane.
Da li Vi imate za predložiti koje druge anti EU stranke, koje bi Vama bile prihvatljive i da nisu patetične?
Što se tiče tih "alternativaca", ne trebaju im mediji da bi stvorili lošu sliku o sebi, od Sačića do Pernara. Pa čim vidim da su ova dvojica protiv nečega u glavi mi se upali lampica da budem za. Kako sam inače za EU, nemam neko posebno mišljenje. Između svih navedenih kikiriki stranaka koje su protiv EU, HSP mi još djeluje najozbiljnije (iako sam ideološki ohoho od njih).