Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak
Korisničko ime
Lozinka

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je džabe.
Podforum: Kokošinjac

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.03.2003., 14:23   #1
just Sandy
psycho candy

just Sandy Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku just Sandy
Take-over

Drage curice, djevojke, žene – dame, voljela bih dobiti ozbiljna mišljenja na ovu temu.

Take-over... Iliti - biste li, zašto i u kojim okolnostima poznanici ili prijateljici "preuzeli" dečka ili ljubavnika, upleli se u njenu vezu? Ne mislim pričati o pubertetskim "krađama dečkiju", zanima me što zrelije djevojke i žene o tome misle. I rade.

Jedna od mojih najboljih, dugogodišnjih prijateljica nedavno me razočarala... Srećom, samo u razgovoru, ne djelom. Naime, ona smatra da je, dogodi li se takvo što, stvar "više sile", da bi ona bila "bespomoćna" kad bi se zaljubila ili kad bi joj se samo svidio dečko – pazite sad – njene vlastite sestre! I ne bi joj bio problem s njim zabrijati ili započeti vezu (tak' svejedno, i jedna noć je dovoljna što se mene tiče). Odmah sam povukla paralelu - kad bi to sestri bila u stanju učiniti, kako onda ne bi – prijateljici.

Neka on bude taj koji prvi počne slati signale, neka se on prvi počne upucavati frendici (ili sestri), neka je lijep, pametan i zanimljiv do bola (dobrota je upitna čim to radi), ali nije li na njoj – prijateljici i sestri – da se nikako ne prepusti? Da ne prihvati, a kamoli potencira ili započne nešto s nekim s kim je frendica u bilo kakvoj vezi? Možda sam konzerva, ali za mene je to zabranjeno voće. Uvijek bilo i uvijek će biti. Jednostavno – nešto što se ne smije. Pa to ni ne pomišljam.

Jesam li u krivu? Imam li premalo razumijevanja za one kojima se to "dogodi"? Kakva su vaša iskustva i mišljenja? Nisam bila u toj situaciji pa možda samo iz jednog kuta gledam na problem... Ali zamislila sam se kad mi je to ona tako hladnokrvno servirala.
Old 05.03.2003., 14:38   #2
PinkyBubble
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2002.
Ja bi samo dodala onu staru dobro nam poznatu.."ne čini drugima što ne želiš da drugi čine tebi".

Tijekom godina sam se još nečemu naučila..ne suditi drugima.
PinkyBubble is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 14:39   #3
luca
trazi Pangur Bana

luca Avatar

Re: Take-over

nisam nikad bila u toj situaciji, meni se nikad ne svide (u sexualno/ljubavnom smislu) decki od mojih frendica

a) da mislim da je on upravo savrsen za mene, da vjerujem da imamo skupa sretnu buducnost, da on salje signale, da on pokazuje da me zeli, dala bih mu na znanje da nema nista dok ne prekine s mojom prijateljicom/sestrom. tek ako je ozbiljan i siguran oko toga sto zeli, ako sam ja sigurna da je to, to, onda ok...

b) za jednu noc ne dolazi u obzir: ne bih zbog sexa rasturila medjuljudske odnose nikad.

opciju a) bih oprostila lako i nadam se da bi meni bilo oprosteno. iako ne znam sto se tu ima oprastati...

opciju b) bih smatrala za stvarno bljak...
luca is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 14:41   #4
blondie_30
Registrirani korisnik

ne bih nikada
blondie_30 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.03.2003., 14:50   #5
Rhea
Registrirani korisnik

Rhea Avatar

Decki mojih prijateljica su za mene bili i ostali tabu tema.Nikad ih nisam gledala kao potencjalne kandidate ma kako zgodni bili.
Rhea is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 16:10   #6
indian
!

Slažem se s lucom donekle (moram rezervu uzet )...svašta je moguće..

Iako sam zapravo imuna na dečke svojih bližnjih..i neka tako i ostane

Al imam obrnuto iskustvo, kad je moja prijateljica to meni napravila, dobro nije mi bio baš dečko, al nešto tako mi je bio ..naravno, niko njega nije vukao, dapače, on je valjda i započeo sve to..ali je ona tada pokazala neko lice koje nikad prije ni poslije nisam vidila.

Al bili smo mladi, 20god..sad mi je to smiješno..al mi je to iskustvo pokazalo šta sve "čuči" u ženama
indian is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 16:22   #7
Tija
.

Tija Avatar

Quote:
Stella kaže:
.."ne čini drugima što ne želiš da drugi čine tebi".
Potpisujem.
Tija is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 17:19   #8
Kiki
Nikon shawtay

Kiki Avatar

Potpisujem Lucu, uostalom nikad se ne zna. Doduse, nadam se da se necu nikad nac u takvoj situaciji...decke svojih frendica automatski gledam nekim drugacijim ocima...oni za mene samim tim sto su decko/muz moje prijateljice prestaju bit seksualna bica.
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 17:53   #9
shef Sale
Sitni INFJ inventar

shef Sale Avatar

Pošalji poruku preko Skype korisniku shef Sale
Old 05.03.2003., 19:18   #10
Bell@ Baggins *
Registrirani korisnik

Bell@ Baggins * Avatar

nikada mi se nije svidio ni jedan decko moje frendice. nemam sestru, ali kada bih je imala, nezamisliva mi je situacija da netko tko je s mojom sestrom može davati signale meni. mislim da bi mi to bilo grozno
Old 05.03.2003., 21:16   #11
just Sandy
psycho candy

just Sandy Avatar

Drago mi je da slično razmišljate... A luca je dala baš dobru analizu.

Kao što kiki kaže - za mene su dečki/muževi mojih frendica totalno aseksualni, odnosno uopće ih ne doživljavam seksualno. Oni su jednostavno svoji (njih dvoje) i u to nikad ne bih dirala. Možda idem predaleko, ali čak ne bih imala ništa s dečkom s kojim moja frendica nije, ali znam da joj se jako sviđa i da bi bilo kako htjela biti s njim. Sad se sjećam primjera kad mi se simpatija moje frendice upucavao i, realno gledajući, bio je privlačan, ali ja sam se samo smrzla. Jednostavno sam pomislila na nju i koliko bi je to povrijedilo i nisam ni dozvolila da dođe do toga da pomislim kako smo on i ja stvoreni jedno za drugo. K tome je on znao da joj srčeko lupa kad ga vidi, ali ga to nije spriječavalo da pokuša bariti njenu frendicu, namigivati mi u istom društvu i slično. Brijali su oni zajedno poslije, nikad to nije bila prava veza već "onako", ali ona je bila sretna, a i ja zbog nje. I zbog sebe, što nisam pala u iskušenje.
Quote:
indian kaže:
Al imam obrnuto iskustvo, kad je moja prijateljica to meni napravila, dobro nije mi bio baš dečko, al nešto tako mi je bio ..naravno, niko njega nije vukao, dapače, on je valjda i započeo sve to..ali je ona tada pokazala neko lice koje nikad prije ni poslije nisam vidila.
Ovo bi mene dotuklo. Makar mi on bio "nešto tako", a ne dečko, nema to veze, ista stvar... . Ne znam, sad mi se čini da nema šanse, ali vrtim si neke situacije po glavi s nekim prijašnjim dečkima i sve nešto prepoznajem pokušaje take-overa...

Ma volim ja tu svoju prijateljicu i dalje, kakva god da je, i jednostavno ne želim vjerovati da bi uistinu bila u stanju tako nešto napraviti. Bilo meni bilo svojoj seki.
Old 05.03.2003., 22:12   #12
indian
!

Quote:
just Sandy kaže:
K tome je on znao da joj srčeko lupa kad ga vidi, ali ga to nije spriječavalo da pokuša bariti njenu frendicu, namigivati mi u istom društvu i slično.
E tu se moram malo umješat...drugo ste ti i tvoja frendica, poštovanje i to, jedna prema drugoj, al on je treći tu koji je zapravo pikirao tebe! To što se on sviđao tvojoj frendici, to je ajmo reć njen problem. On je htio tebe i u tom smjeru išao ..šta mu je tu za zamjerit?

Quote:
Ovo bi mene dotuklo. Makar mi on bio "nešto tako", a ne dečko, nema to veze, ista stvar... . Ne znam, sad mi se čini da nema šanse, ali vrtim si neke situacije po glavi s nekim prijašnjim dečkima i sve nešto prepoznajem pokušaje take-overa...
Ovoj mojoj je to bio jedini dečko u životu (za sad), događaj se zbio pred 8 godina ..ako je to bila potrebna žrtva s moje strane, sad mi nije žao što sam je morala napravit ..ja sam se u godinama koje su slijedile nauživala
indian is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 22:49   #13
Septembar
Dr. Rujanka

Septembar Avatar

Quote:
Kiki kaže:
Potpisujem Lucu, uostalom nikad se ne zna. Doduse, nadam se da se necu nikad nac u takvoj situaciji...decke svojih frendica automatski gledam nekim drugacijim ocima...oni za mene samim tim sto su decko/muz moje prijateljice prestaju bit seksualna bica.
that's it
Septembar is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 22:55   #14
ribar Palunko
Pacijent

ja sam s 22-23 godine prosao i tu fazu
(tejkoveriranja 4 cure od frendova u 2-3 mjeseca)
frendovi su popizdili na mene
cuvali svoje cure
i onda me pozvali
nisu me nalupali ali su me dobro isTORTURILI psihicki

obecao sam buducnost bez takeovera
i trazio oprost
i dobio ga

(najljepse sto su me svaki ponaosob poslije pitali da im prepricma kak se sve dogadjalo BAS s onom njihovom)

Odgovori s citatom
Old 05.03.2003., 22:58   #15
just Sandy
psycho candy

just Sandy Avatar

Quote:
indian kaže:
E tu se moram malo umješat...drugo ste ti i tvoja frendica, poštovanje i to, jedna prema drugoj, al on je treći tu koji je zapravo pikirao tebe! To što se on sviđao tvojoj frendici, to je ajmo reć njen problem. On je htio tebe i u tom smjeru išao ..šta mu je tu za zamjerit?
Ma on je pikirao svaku . Tip je bio komad. I ženskaroš. I pred njom mi je namigivao i ona je to vidjela. Ali htjela ga je imati barem malo za sebe, koliko bi joj on to dao, pa nije marila. Tak' da sam ja jedva s njim komunicirala da njoj ne bude bed i da se nekaj krivo ne skuži. I to mi je bilo normalno, uopće mi nije bilo bed... Kao da sam i morala baš s njim pričati; pričala sam s nekim drugim i sve 5. Voljela bih kad bi i ona tako postupila da je bila obrnuta situacija.
A njemu niti ne zamjeram ništa. On je bio takav i gotovo, to se znalo. Mislim, mogao se baš suzdržati, uvijek ima toliko drugih cura okolo, ali eto... Da je bila neka druga na mom mjestu, bila bi ista stvar. Nisam mu ja tad bila ništa posebno nego sam, eto, bila tamo. Neka friška.
Quote:
indian kaže:
Ovoj mojoj je to bio jedini dečko u životu (za sad), događaj se zbio pred 8 godina ..ako je to bila potrebna žrtva s moje strane, sad mi nije žao što sam je morala napravit ..ja sam se u godinama koje su slijedile nauživala
Jao! Hahaha Ni meni u tom slučaju sad ne bi bilo žao. Dapače. Ali u tom trenutku, kad se sve događa, kad ti je krivo... Uh.

A zamisli tek da su muževi u pitanju! Muž i frendica. Ili muž i sestra! Jebate, pa to bi bilo za Moju tajnu ili Moju sudbinu, kako li se već zovu oni romani...
Old 06.03.2003., 00:08   #16
just Sandy
psycho candy

just Sandy Avatar

Quote:
ribar Palunko kaže:
(najljepse sto su me svaki ponaosob poslije pitali da im prepricma kak se sve dogadjalo BAS s onom njihovom)
gle... nemam niš protiv da s nama ovdje podijeliš koju pričicu
Old 06.03.2003., 01:01   #17
OzzY
Registrirani korisnik

kviprokvo

... jedna moja bivsa zaljubila se u mog frenda i nije to skrivala . A on ju je po kratkom postupku odbio Tak da je ostala na kraju sama .

A meni je nezamislivo da se krenem upucavati curi frenda .

Medjutim u cijeloj prici oko takvih odnosa treba pripaziti kakve signale saljete . Netko moze i najobicniji srdacni pozdrav krivo protumaciti .

OzzY is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2003., 02:35   #18
question mark
Who, me???

question mark Avatar

Registracija: Jan 2003.
Quote:
Jedna od mojih najboljih, dugogodišnjih prijateljica nedavno me razocarala... Srecom, samo u razgovoru, ne djelom. Naime, ona smatra da je, dogodi li se takvo što, stvar "više sile", da bi ona bila "bespomocna" kad bi se zaljubila

I ja sam ovako tvrdila dok mi se nije desilo. Onda na kraju nisam mogla to uraditi. Nije u pitanju bio decko moje prijateljice nego "prijatelj" moje kolegice. Tip mi se svidio na prvi pogled i kad sam pocela postavljati pitanja o njemu skontah da je ona tajno zaljubljena u njega (tajno - zato sto on ima djevojku). Odmah sam se ohladila. Kad neko ko mi je blizak voli nekoga taj postaje "dio obitelji" (kao sto vec rekoste, totalno aseksualan). A stvarno sam mislila da mi ne bi smetalo.
question mark is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2003., 04:10   #19
326
Registrirani korisnik

326 Avatar

imala sam i ja jedan (neuspješan) pokušaj take-overa..

naime, jedna vrlo dobra frendica je na početku veze otvoreno rekla mom dečku da je zaljubljena u njega
nikad u životu se nisam osjećala tako grozno kao kad sam saznala za to
no srećom, on ju je otpilio

ja se osobno nikad nisam našla u situaciji da mi se svidi dečko od nekog bliskog. jednostavno, kad upoznam nekog kao nečijeg dečka, uopće ga ne gledam na seksualan način.

btw, šta bi napravili u situaciji kad ste i vi i frendica zaljubljeni u istog? postoji li pravilo prednosti ili potencijalni bira; kako to riješavate?
326 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.03.2003., 04:39   #20
Kiki
Nikon shawtay

Kiki Avatar

Onda ne rijesavamo mi, nego decko.
Kiki is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement