Ova izborna jedinica je među većim nepoznanicama, na lokalnim izborima SDP i HNS su uzeli DUbrovnik, dok je neovisnu Željko Kerum potukao sve ostale stranke u SPlitu,a HDZ je u tom 2. najvećem Hrvatskom gradu postao minorna stranka.
Ipak dalmatinsko zaleđe je jako uporište HDZ-a i ne zna se da li će i kako Kerum utjecati na tok izbora u ovoj jedinici.
Evo što sadrži
Quote:
X. izborna jedinica obuhvaća južni dio Splitsko-dalmatinske županije i Dubrovačko-neretvansku županiju i to:
- južni dio Splitsko-dalmatinske županije - gradovi i općine: Baška Voda, Bol, Brela, Cista Provo, Dugi Rat, Gradac, Hvar, Imotski, Jelsa, Komiža, Lokvičići, Lovreč, Makarska, Milna, Nerežišća, Omiš, Podbablje, Podgora, Podstrana, Postira, Proložac, Pučišća, Runovići, Selca, Solin, Split, Stari Grad, Sućuraj, Supetar, Sutivan, Šestanovac, Šolta, Tučepi, Vis, Vrgorac, Zadvarje, Zagvozd, Zmijavci,
- područje Dubrovačko-neretvanske županije u cijelosti..
Ne znam kako to ide u Splitu,Kerum je izabran kao odraz gađenja većine birača prema političarima i političkim strankama, osobno mislim da je "one hit wonder", tj. da je plesao samo jedno ljeto
Ja živim u Splitu pa znam. Kerum je kao lokalni HDZ. Uhljebio je svoju užu i širu rodbinu, a biralo ga je većinom stanovništvo s niskim ili srednjih obrazovanjem jer su mislili "Ako je uspio za sebe,uspit će i za nas." Kerum ništa za ovaj grad nije napravio,jedino je sebi ispogodovao sve dozvole i sve za hotel Marjan.
Ja živim u Splitu pa znam. Kerum je kao lokalni HDZ. Uhljebio je svoju užu i širu rodbinu, a biralo ga je većinom stanovništvo s niskim ili srednjih obrazovanjem jer su mislili "Ako je uspio za sebe,uspit će i za nas." Kerum ništa za ovaj grad nije napravio,jedino je sebi ispogodovao sve dozvole i sve za hotel Marjan.
A Rilje (SDP) kao nije svoje dotepence uhljebio u trogirsku gradsku upravi ili Berket u Kaštelima.
Ništa bolji ne bi bio ni Rankec Ostojić, da je imao prilike biti gradonačelnik.