Molio bi pomoć ako netko zna u čemu je ovdje problem.
Imam matičnu ploču asrock n68-s ucc s AMD 64 X2 dual core 6400+ i Windows 7 Home edition - 32. Grafička kartica je NVIDIA nForce 8600 GT i ima 4 GB DDR 3.
Konstantno mi se pojavljuje blue screen prilkom igranja igara, bilo na web-u ili s tvrdog diska.
Napravio sam flash biosa na 1.6, promijenio jednu po jednu sve komponente, od grafičke, matične ploče do memorije, sve osim procesora.
Opet isto.
Kod memorijskog testa (dva koraka) javlja mi nekakvu hardwarsku grešku i ne može doći do kraja. Inače, imam instalirano 4 GB memorije ali mi prepoznaje samo 3
Napravljeni su update svih drivera...
Molim, ako netko zna što se to događa da mi pomogne jer je poprilično frustrirajuće. Kako ide dalje, sve ćešće se to događa.
i nisi mi baš pomogao. To mi je prvo bilo što sam napravio i sa starim pločicama memorije. To nije taj problem. Kupio sam dvije nove i njih probao ali obe dvije isto rade i na obe dvije se događa blue screen (bilo jedna po jedna ili obje zajedno).
Kada se pojavi blue screen daje popruku da probam isključiti iz bios memory options shadowing i caching. Međuitim, kad pokrenem računalo i uđem u bios to ne mogu naći.......
Samo jedna ispravka, napisao sam DDR3 a memorija je DDR2....greška u pisanju
Nadalje, ako ti to šta znači, temperatura procesora (oba) je oko 60 c.
Ima još jedna stvar koja je indikativna, kad izvadim jednu memorijsku pločicu, koja je bliže procesoru, i stavim u daljnji slot manje pada. Da li je moguće da se pločice memorije ugriju pa da za to pada?
e, da li znaš što o memory crash dump fileovima i kako iz izčitati što se dogodilo? Imam Win.Dbg....
Ta maticna ploca ima integriranu video karticu. Stoga, probaj izvaditi NVIDIA karticu, pa vidi da li imas problema. Inace, posljednji driver od NVIDIA ima problema, probaj jos instalirati, prethodnu verziju 280.26 umjesto 285.62 ako si instalirao tu verziju. To sto sistem vidi samo 3GB umjesto 4Gb je ok, ako imas 32-bitnu verziju Windowsa. Za testiranje memorije, koristi memtest86 http://www.memtest86.com/
dxgkrnl.sys+1d46f
halmacpi.dll+5b29
ntkrnlpa.exe+deeb4
nvlddmkm.sys+11fad6
Ntfs.sys+15c26
..
...
ali što to znači i kako to riješiti?
1., 4. (a vjerojatno i drugi) ukazuju na problem s grafičkom, instaliraj nove drivere za grafičku i directx 9c.
Što ti piše u Blue Screen Viewu u bug check string stupcu? A pogledaj, negdje u zadnjoj koloni, bi trebao imati napisan driver ili modul koji je uzrokovao BSOD.
1., 4. (a vjerojatno i drugi) ukazuju na problem s grafičkom, instaliraj nove drivere za grafičku i directx 9c.
Što ti piše u Blue Screen Viewu u bug check string stupcu? A pogledaj, negdje u zadnjoj koloni, bi trebao imati napisan driver ili modul koji je uzrokovao BSOD.
piše
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC
Ta maticna ploca ima integriranu video karticu. Stoga, probaj izvaditi NVIDIA karticu, pa vidi da li imas problema. Inace, posljednji driver od NVIDIA ima problema, probaj jos instalirati, prethodnu verziju 280.26 umjesto 285.62 ako si instalirao tu verziju. To sto sistem vidi samo 3GB umjesto 4Gb je ok, ako imas 32-bitnu verziju Windowsa. Za testiranje memorije, koristi memtest86 http://www.memtest86.com/
probao sam deinstalirati drivere i ponovo instalirati ali ništa nisam dobio. Trenutno je verzija 285.62 ali isto se događalo i s 280.26. Što ako s integriranom karticom ne bude problema? ona nema baš neke performanse. da li to znači da ne mogu staviti bolju karticu? da li bi što dobio kada bi stavio neku drugu osim NVIDIA-e koju podržava ova matična ploča?
Ploča ne bi trebala imati problema sa grafičkom, može biti da se driver ruši npr. zbog RAM-a, odvrti memtest da budeš siguran da je s RAM-om sve u redu.
Ploča ne bi trebala imati problema sa grafičkom, može biti da se driver ruši npr. zbog RAM-a, odvrti memtest da budeš siguran da je s RAM-om sve u redu.
odvrtio sam memtest i našao mi je hardwarsku grešku. međutim ne znam gdje da nađem detalje o njoj?
memorija je kupljena nova i nisam siguran da li je ona u pitanju. to isto mi je javljalo i kod stare memorije......
ma treba cijeli komp baciti i to je to..........nemam pojma što da napravim. šteta mi je baciti jer sam uložio novaca u njega a isto bih htio saznati o čemu se zapravo ovdje radi
Ako ti memtest86 javlja gresku, to nije dobar znak. Zato pitanje je da li koristis odgovarajucu memoriju? Naime, ta maticna ploca uzima DDR2 800MHz, sve iznad toga je OC (overclocked). Drugo, s obzirom da je to Dula Channel memorija, takvu je treba i kupiti.
Ako ti memtest86 javlja gresku, to nije dobar znak. Zato pitanje je da li koristis odgovarajucu memoriju? Naime, ta maticna ploca uzima DDR2 800MHz, sve iznad toga je OC (overclocked). Drugo, s obzirom da je to Dula Channel memorija, takvu je treba i kupiti.
stavio sam Dual channel DDR2 memoriju 1066Mhz jer tako piše i na službenim asrock stranicama o tome. Misliš da bi s DDR2 i 800Mhz bilo u redu?
Kad bi stavljao Dual channel DDR3 koju bi trebao staviti? na asrock stranicama piše da podržava 1600 Mhz.
DDR3 nije podrzan za tu maticnu plocu, te ces vjerojatno imati problema. Uzmi DDR2 800Mhz, ta bi trebala raditi i kao single channel ako imas samo jedan modul, ili kao dual channel, ako imas dva.
Ali uz memoriju DDR2 1066 imas i * (na sluzbenim ASRock stranicama), koja ipak nesto znaci (dobro procitaj tekst), sa DDR2 800 MHz memorijom trebao bi svoj problem rijesiti, posudi od prijatelja ili susjeda takvu memoriju pa isprobaj, prije nego se bacis u kupnju, a postojecu DDR2 1066 MHz prodaj prek oglasa.
DDR3 nije podrzan za tu maticnu plocu, te ces vjerojatno imati problema. Uzmi DDR2 800Mhz, ta bi trebala raditi i kao single channel ako imas samo jedan modul, ili kao dual channel, ako imas dva.
Dakle, preporuka je da uzmem DDR2 800, recimo 2x2GB, i riješio bi problem BSOD?
Međutim, nije mi jasno zašto spominje na asrock stranicama za ovu ploču da podržava dual channel DDR2 1066 i DDR3 1600? Fizički, na ploči postoje 4 slota, dva za DDR2 i dva za DDR3.
U BIOSU, u memory clock, najviše što vidi to je 800Mhz (nisam baš "doma" s clock-anjem memorije pa baš to i ne razumijem). Ovo mi je postavljeno na Auto a u padajućem izborniku imam nekoliko opcija, mislim da je prva 230Mhz a zadnja 800 Mhz. Da li tu što trebam dirati?
Ali uz memoriju DDR2 1066 imas i * (na sluzbenim ASRock stranicama), koja ipak nesto znaci (dobro procitaj tekst), sa DDR2 800 MHz memorijom trebao bi svoj problem rijesiti, posudi od prijatelja ili susjeda takvu memoriju pa isprobaj, prije nego se bacis u kupnju, a postojecu DDR2 1066 MHz prodaj prek oglasa.
probao i s dva modula DDR2 800 2GB i opet ništa......promijenio sam i memory timing u 5,5,5,15, kako i piše na modulu (ni ovo ne razumijem baš...).....i opet BSOD.......ne znam više što da napravim...
Zadnje uređivanje srdjan3010 : 13.11.2011. at 12:21.
Reason: nastavak
Međutim, nije mi jasno zašto spominje na asrock stranicama za ovu ploču da podržava dual channel DDR2 1066 i DDR3 1600? Fizički, na ploči postoje 4 slota, dva za DDR2 i dva za DDR3.
Dali mi opce razgovaramo o istoj maticnoj ploci ASRock N68-S UCC, ja tu ne vidim 4 slota za memoriju.