Ova tema će držati svoju Q&A formu. Chat će se brisati, a eventualno širenje pitanja u podtemu će se prebacivati u novu temu.
Kad postavljajte pitanja neka budu fokusirana i suzdržite se komentara, bar dok ne dobijete odgovor. Komentari i offtopic će se prebacivati u drugu temu.
Također se ispričavam što neću odmah stići odgovoriti na sva pitanja upućena meni. Neki odgovori zahtjevaju više vremena. Slobodno preformulirajte tuđa pitanja. Moglo bi olakšati odgovaranje.
Mene zanima da li će se nakon smjene ZgSasha raditi revizije permi koje
su podijeljene za vrijeme njegove administrature?
Zašto nije došlo i do smjene Tyndalla koji je također bio admin
u vrijeme stare vizije foruma?
Nadalje, kako se u novu viziju foruma uklapa brisanje postova forumaša
sa ove teme i teme Moderatura koji smatraju da su nepravedno permabanirani,
a vide priliku da se ovdje obrate?
I zadnje, da li je smjena ZgSasha mogla biti spriječena na način da su mu
se odredile neke natuknice kako bi trebala funkcionirati ta nova vizija, a
s obzirom da je za svoj posao bio plaćen?
Hvala.
Moje pitanje glasi: hoće li administracija Foruma hr učiniti nešto po pitanju navike određenih skupina forumaša koji, konkretno na Politici, vole u rasprave uvlačiti nečije podrijetlo, ili još češće imputirati nekome nehrvatsko podrijetlo (kao najveću objedu, krimen i potpuno suspektni detalj koji bi sugovornika trebao autmatski diskreditirati po svim osnovama) ukoliko se ne slažu s iznešenim stavom te osobe, neistomišljenika nazivaju "djecom oficira JNA" i slično.
Također, može se prenijeti i na komentare o javnim osobama, ako je riječ o javnoj osobi, pa se neslaganje s njezinim stavovima ili ponašanjem "tumači" tim "razlozima", dakle uvlači u raspravu kao obrazac rasprave također gore navedeno.
Toleriranjem takvih "argumenata" pod egidom slobode govora zapravo se uvlači svakog ponaosob tko je na tim temama pisao da ispadne jednak tako birtijskoj razini rasprave. A to je ipak većini ljudi krajnje neugodno i neprihvatljivo.
O tome sam i prije pisala, pa je rješavano u intervalima, dakle malo da malo ne, primjer koji me sada potaknuo za postavljanje pitanja je na temi o otkazivanju koncerata povodom godišnjice pada Vukovara, gdje se na kraju balade prozvanoj skupni TBF postavljaju te dvije etikete:
(moj bold)
Quote:
Kad smo kod TBFa o njemu neću na dugo i široko već se ovdje o tome raspravljalo, pa neću opet o bekgraundu članova tog VISa, te stoga i nečudi pjevanje o Veseljku kad bi svaki normalan hrvatski VIS imao dan šutnje, kao što recimo Thompson ima kad si ga već spomenula.
Vidiš razlika je što on ima u sebi bar zrno poštovanja prema žrtvi za razliku od ove djece jugooficira kojima ta žrtva ne znači očito ništa.
Također, svatko tko eventualno odgovori na taj post npr riječima: "pa i Miroslav Tuđman je dijete jugooficira" će najvjerojatnije pobrati kartončić za trollanje, što u biti i jest, ali već u krajnje zagađenoj atmosferi komunikacije na Politici možda bi ipak trebalo postaviti okvire pristojne rasprave?
Rev, jesi li ti prijavila ovaj post? Ne sjećam se da sam ga vidio među mailovima, a znaš da je gore nemoguće sve pregledati "golim okom". Druga stvar, ovo o čemu pišeš se inače ne tolerira. Moguće je da nešto promakne jer je politika ogromna podforumčetina, ali načelno se ne tolerira. Nadam se da će te ovaj odgovor zadovoljiti dok ne stigne netko iz administracije jer ja to ipak nisam. U svakom slučaju, hvala ti na pitanju.
nadam se da ovo pismo neće završiti u košu, a ja ću se svojski truditi da ispadnem simpatična.
Kako smo valjda već svi ovdje iznijeli svoje želje, nisam ni ja pizda da šutim. A eto, igrom slučaja dogodilo se to da me se onako podosta tiče ova garnitura koja je otišla iz tebi nepoznatih razloga. Zašto, pitaš se. Zašto bi se mene revolucionarku, trkeljašicu, koja sam ovdje prije mjesec ili dva drobila o slobodi izražavanja, osjećaju za filing, represiji i koječemu sada ticalo to što ista ta garnitura sada odlazi. Trebalo bi mi valjda laknuti ili što već. Kad već kažeš da su pokupili prnje jer im se ne sviđa tvoja slobodarska, demokratična i nadasve žuta vizija ovoga mjesta. E, ali nije, jebiga. Jer, kako već rekoh, čini mi se nekako da si se malo zajebunio kad si pomislio da između dritokonjizacije i zegesašizacije ne postoji ama baš ništa.
Pa onda s jedne strane moram pohvaliti tvoj osjećaj za filing za kratkoročna poslovna rješenja, dočim s druge strane mislim da tvoj potez krasi anakroničan pristup i potpuni izostanak vizije. U biti, čemu da se ponavljam, rekoh to već prije.
Sad ćemo doći do onoga dijela kada se sve ovo skupa počinje mene ticati. Igrom slučaja čituckam i piskaram baš na onim podforumima na kojima su neke od osoba koje su se i ovdje oglasile uvodile reda. Pa ti mogu reći sljedeće... Ti i takvi podforumi, nešto stručnijega karaktera, svojedobno su i izgledali ovako kako bi mogli izgledati sada nakon ovoga što pokušavaš uvesti. Prije nekih par godina, kada sam se registrirala, izgledali su upravo tako. I prije toga, što mogu reći iz nešto starijih postova. Njihov je brand bio kult ličnosti. Čitali su se, bili su uzbudljivi, zanimljivi, rasprave sočne i začinjene zahvaljujući nekolicini istaknutijih likova koji su uvijek imali što reći. Pa makar neobavezno četali, nisu bili dosadni. Zvuči klikabilno, zar ne? No, bilo je dana, mjeseci čak, kad takve vedete ne bi imale vremena za pisanje, ili bi im jednostavno dopizdio forum, ili su imale pametnijeg posla...votevr. E, u tom bi slučaju podforum postao krepalina, dosada, kloaka. Hrpa beskorisnog četa u očekivanju Godota. I postovi bi se doslovno svodili na "kad će?", "doći će", "stiže", "doći će". A jebiga, takvih kreativaca i Drito Konjeva nema baš na izvoz. Ono, jedan, eventualno par po podforumu. A dok se čeka Godot. mala je vjerojatnost da će naletjeti kakav novi, jer njega se ne čeka, koga briga za njega; može ili čekati zajedno s njima ili produžiti. A Godot će se već pojaviti kad mu se sprdne, nije da je obavezan javljati se na raport. Pa se onda pitam... Koliko ti zapravo imaš takvih Godota? Možeš li garantirati da za svaki podforum imaš barem po jednoga te da ćeš baš na svakom podforumu imati dovoljnu količinu klikanosti zahvaljujući barem jednom takvome?
Jerbo, što se dogodilo onoga dana kad se počelo zatirati kreativce - naime, fokus se prebacio na tematiku. A nema toga kreativca koji može biti zanimljiv baš u svemu. Onako, obično im je područje djelovanja nešto uže. I nekako... Mogu ti reći da rasprave uopće ne izledaju loše kad čitaš, a ne gledaš tko što piše, kad se fokusiraš na to što ti je zabavno i zanimljivo, a ne na to tko piše. I nema one opasnosti da ćeš prestati klikati neku temu ili neki podforum čisto zato što, eto, nema tvog omiljenoga Godota.
Pa se onda pitam… Ono što te netko već i pitao: „A što da ja onda očekujem od tebe?“ Ne, ni ja ne očekujem fotelju, hvala na pitanju. Nego se jednostavno pitam a kako to da ti je promaknulo to da među tvojim mušterijama i klikačima ima i takvih koji rado na vraćaju na te i takve podforume na kojima neće naići na hrpu četa i na kojima će, nedostatku kreativaca unatoč, pronaći zanimljive, korisne i kvalitetne teme, te će se ondje vraćati zbog njih.
Ili, da budemo nešto konkretniji, kako ti je, recimo promaknula činjenica da su neki od ljudi koji sada odlaze, a ti pojma nemaš zašto, dovukli na svoje podforume jednu novu klijentelu i donijeli jedan novi kvalitet? Pa tako, recimo, u posljednje vrijeme na Društvenim znanostima (donedavno leglu četa i niškoristi, koje gotovo nitko na forumu nije ni otvarao) niču teme koje privlače ozbiljne i kvalitetne diskutante, a u isto vrijeme odbijaju „hoću internet“ generaciju. A to možeš zahvaliti jednom supermodu i jednoj moderatorici koji su ti uručili ostavke, a ti ne znaš zašto. Pitaš li se možda otvara li tkogod Povijest, najmanje kreativan podforum na čitavom forumu (nema čak ni čet), upravo zato što ondje stanuje ekipa kvalitetnih i stručnih ljudi na čelu sa supermodom koji ti je uručio ostavku, a ti ne znaš zašto. Jesi li, onako reda radi, bacio oko na statistike tih i takvih podforuma i zapitao se koliko ljudi klika takve podforume. I kakvih ljudi, na kraju krajeva. I kriju li se iza nickova koji ondje borave četeri i štanceri one-linera ili pak diskutanti koji će svojim upisima iznjedriti jednu sasvim novu kvalitetu. Time posljedično za tebe i kvantitetu.
U biti, prije svega se pitam u čemu li se ti, takav vizionar, razlikuješ od onih kojima spočitavaš to da su se pokupili jer su toliko jednostrani da ni za milimetar ne bi odstupili od svojih fašistoidnih stavova kad se ni u jednom trenutku nisi zapitao koga i što gubiš ovakvim naprasnim i naglim zaokretom za 180 kojim se, kako ti to već netko reče, vraćaš korak unazad, otprilike u 2001.
U biti, prije svega se pitam u čemu li se ti, takav vizionar, razlikuješ od onih kojima spočitavaš to da su se pokupili jer su toliko jednostrani da ni za milimetar ne bi odstupili od svojih fašistoidnih stavova kad se ni u jednom trenutku nisi zapitao koga i što gubiš ovakvim naprasnim i naglim zaokretom za 180 kojim se, kako ti to već netko reče, vraćaš korak unazad, otprilike u 2001.
Nikad nisam rekao da će zaokret biti "naprasan, nagao i za 180". Takvo što je nemoguće zbog tromosti Foruma. Referiraš se na ono što drugi govore, ne ja. Ja nisam ovdje puno pričao o tome što se i kako namjerava raditi. Inače, time-frame koji ja imam u vidu za ozbiljnije promjene je par godina minimalno, a to je duže od života prosječnog moderatora.
Procvat podforuma o kojima govoriš ničim ne bi bio ugrožen u novoj viziji. I njihov procvat je u savršenom skladu s onim što ja želim. Zar doista misliš da bih išao upropaštavati dobre podforume?!
Mijenja se ono što ne valja. Ili misliš da je sve u savršenom redu i da baš ništa ne treba mijnjati?
Nikad nisam rekao da će zaokret biti "naprasan, nagao i za 180". Takvo što je nemoguće zbog tromosti Foruma. Referiraš se na ono što drugi govore, ne ja. Ja nisam ovdje puno pričao o tome što se i kako namjerava raditi. Inače, time-frame koji ja imam u vidu za ozbiljnije promjene je par godina minimalno, a to je duže od života prosječnog moderatora.
Naglasak moj.
Ja bih samo hteo da pitam - šta je konkretno sprečavalo već bivšu administraciju i modove koji su im verovali, da forum postane ono što si ti zamislio da postane kroz par godina?
Afrika paprika kaže:
Tog dečka nikada nisam vidjela na US-u, i s kime god da sam kratko komunicirala u ovom periodu njegove moderature, također nema pojma tko je on.
s obzirom na stanje u kojem se našao taj pdf i klanove koji su se tamo stvorili to što nitko ne zna tko sam ja je više plus nego minus
Quote:
Kao da vam se zapali auto, prije nego ga krenete gasiti, bilo bi dobro da provjerite je li u kanti tekućine kojom namjeravate zaliti plamen benzin ili voda, a ne samo prosuti prvo što vam padne pod ruku, kajne?
ako pratiš sport znat ćeš da su nejgore utakmoce one u kojima je u centru pažnje sudac (moderator)
Quote:
ima moderatora koji, uz dužno poštovanje, nije u potpunosti pismen
ja pišem po pravopisu vuka karadžića...piši kako čitaš čitaj kako govoriš..znam da to trenutno nije popularno zbog "događanja" u posljednjih 20 godina al mislim da je to ok sustav i baš mi je super
Quote:
Dakle, moje pitanje glasi: tko je novopečeni moderator US-a spy?
moj moto je mejk lov not vor...možemo se nać na kavi ak si još uvijek usamljeno srdašce...možda smo stvoreni jedno za drugo a da to niti ne znamo..tiš mene naučit pisat a ja tebe moderirat i preselit ćemo se na ljes ili žud
možemo se nać na kavi ak si još uvijek usamljeno srdašce...možda smo stvoreni jedno za drugo a da to niti ne znamo..tiš mene naučit pisat a ja tebe moderirat i preselit ćemo se na ljes ili žud
Hvala, nisam usamljeno srdašce ni srdašce zainteresirano za moderaturu
Sretno.
__________________ "I maintain that, if everyone knew what others said about him, there would not be four friends in the world."
haha, nevjerojatno, jedni kukaju kako su smodovi i modovi hladni s odgovorima i odrjesiti i kao trebali bi biti kao i obicni forumasi u komunikaciji, a kad se isti zajebavaju i pokusaju biti duhoviti opet ne valja nekim drugima, dakle hebe lud zbunjenog ovdje. Ta tko ce svima ugoditi a zasto bi i trebalo!
Imaju pisana pravila, moderator treba postupiti po njima a protivu onih koji ta pravila krse i kraj price, nema tu hladne ili tople komunikacije, posebno ne sa nekim djetinjastim likovima.
PS ja nemam pitanja, meni nije smetao nitko, ni od starih a ni novih forumasa modova i misljenja sam da bilo koja organizacija pa makar i forum mora imati jasna pravila koja se moraju provoditi bez pardona prema ikome - dakle kao i u pravoj firmi
Spy, nemam ništa protiv tebe. Dapače, na prvu se činiš kao simpa lik.
I nemam ništa protiv zajebancije, ali ovdje si napisao da si došao kao spas za podforum koji se našao u ne znam kakvom stanju.
Dakle, rekao si ovo:
Quote:
s obzirom na stanje u kojem se našao taj pdf i klanove koji su se tamo stvorili to što nitko ne zna tko sam ja je više plus nego minus
NHF, ali otkud ti znaš u kakvom se stanju našao, kad nisi na njemu obitavao?
US je jedan od uređenijih podforuma (što se ima za zahvaliti većem broju ljudi koji su kroz godine radili na uređenju istoga). To je podforum bez nekih posebnih ekscesa (osim par iznimaka). I ekipa tamo si rado i od srca međusobno pomaže i rado prima nove forumaše u svoj krug. Tko god ti je davao informacije, dao ti je krive.
Nadalje, ustvrdio si ovo:
Quote:
ako pratiš sport znat ćeš da su nejgore utakmoce one u kojima je u centru pažnje sudac (moderator)
S time se apsolutno slažem. Jedino ne razumijem zašto si to spomenuo u vezi US-a.
nisam pisao al sam čitao...recimo bio je zatvoren čet prst sudbine...čim je otvoren se javila cura koja je na tom četu upoznala dečka i drago joj je da je otvoren...pa možda sam ja idiot al meni je važnija tema gdje je jedna cura upoznala jednog dečka..i da su sada skupa nego vaših 100 gramatički savršenih postova koji su napisani i 1000 postova koji su obrisni kvalitetim moderiranjem...
Postoji granica između zajebancije i degutantnosti. Ovo što si napisao Africi Paprici bilo je degutantno i u potpunosti neprimjereno. Da se mene pita (a nažalost me se ne pita), istog bi trena ostao bez moderatorskih ovlasti zbog toga što si rekao.