Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.11.2011., 19:03   #1
Tvrda glazura koja se ne raspackava

Kako ju napraviti?
Znači pakirala bi ovako keksiće u vrećice:


i išli bi na put pa ne može bit ona meka koja će se razmuljat po vrećici.
Zanima me i čokoladna, i bijela.. ( da li se ona od limuna i šećera može bojati s običnim bojama u prahu? )

Važno mi je također da ima dobar okus, i super bi bilo kad bi ispala ovako deblja:


Tnx
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 19:21   #2
Vani to rade sa "candy melts", nisam nikad probala, nisam ni sigurna da ima kod nas kupiti. I nisam baš od neke koristi LOL
Leo 031 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 19:50   #3
Quote:
Leo 031 kaže: Pogledaj post
Vani to rade sa "candy melts", nisam nikad probala, nisam ni sigurna da ima kod nas kupiti. I nisam baš od neke koristi LOL
Znam, al preskupo mi je to naručivat s ebaya
400 g 5o tak kn je najjeftinije što sam našla.
A ove boje u prahu već imam pa bi s njima probala
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 19:55   #4
Najbolje ti je otopiti crnu ili bijelu čokoladu na pari i u to umočiti pa ocijediti na rešetki. Da bude deblji omotač umočiš još jednom.
Orphea is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 20:09   #5
Glazura od limuna i šećera u prahu je pogodna za bojanje i često ju se koristi za crtanje po npr. keksićima

Quote:
Orphea kaže: Pogledaj post
Najbolje ti je otopiti crnu ili bijelu čokoladu na pari i u to umočiti pa ocijediti na rešetki. Da bude deblji omotač umočiš još jednom.
Ako želi biti sigurna da joj se čokolada neće raspackati, treba ju temperirati.
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 00:07   #6
Quote:
ta.ja kaže: Pogledaj post
Ako želi biti sigurna da joj se čokolada neće raspackati, treba ju temperirati.
Da li postoji neki jednostavniji i brži način, npr. umiješati neko sredstvo za stvrdnjavanje?
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 08:11   #7
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
Da li postoji neki jednostavniji i brži način, npr. umiješati neko sredstvo za stvrdnjavanje?
Nikad nisam čula za ništa takvo. Probaj Blalli poslati poruku. Koliko se sjećam ona je radila jednom neke takve kuglice pa ti možda može pomoći savjetom.
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 08:21   #8
Na tvom mjestu ja bi to obukla u ticino
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 08:30   #9
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Na tvom mjestu ja bi to obukla u ticino
Napisala je da joj je važno da ima dobar okus, a koliko sam čula (nisam nikad probala) okus ticina baš i nije nešto
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 08:42   #10
http://kasicicaseceraiprstohvatsoli....-visnjama.html

Možda da probaš nešto ovakvo.
Ja ih nisam radio, ali po slikama izgledaju dobre za pakiranje.
karlos100 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 09:16   #11
Quote:
ta.ja kaže: Pogledaj post
Napisala je da joj je važno da ima dobar okus, a koliko sam čula (nisam nikad probala) okus ticina baš i nije nešto
Pa nije nesto al ako ga stavi u tankom sloju i mozda aromatizira necim
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 09:43   #12
Napraviti fondant, zagrijati ga na pari, ne vise od 60 stupnjeva, po zelji obojati i obogatiti ukus nekim ekstratom.
Justin Thyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 15:32   #13
Quote:
Justin Thyme kaže: Pogledaj post
Napraviti fondant, zagrijati ga na pari, ne vise od 60 stupnjeva, po zelji obojati i obogatiti ukus nekim ekstratom.
ne bih fondantom oblagala, to mi je prekomplicirano. Lijepo glazuru bih u koju samo umočim
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 15:48   #14
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
ne bih fondantom oblagala, to mi je prekomplicirano. Lijepo glazuru bih u koju samo umočim
Mislim da je Roga radila cupcakes tako što bi gornji dio umočila u rastopjeni ticino. Nisam nikad probala, ali čini mi se ok. Ona je to pisala na temi ticino, ali davno, možda lani oko Božića.
Bubi Trubi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 19:01   #15
A royal icing samo rijeđe napravljen? Mada mislim da bi onda bio samo za ljude sa jako dobrim zubima A možda i ne bi... Nemam pojma... Vidjet ću može li mi netko od rođaka donijeti candy melts pa ću probati sve 3 varijante. Ali super simpa su mi te cake pops, tu bi i one mini plazma tortice super išle.
Leo 031 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 22:41   #16
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
ne bih fondantom oblagala, to mi je prekomplicirano. Lijepo glazuru bih u koju samo umočim
Nesto kao zagrijani fondant
Fondant zagrijavanjem prelazi u tekuce stanje.
Justin Thyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 23:04   #17
Quote:
Bubi Trubi kaže: Pogledaj post
Mislim da je Roga radila cupcakes tako što bi gornji dio umočila u rastopjeni ticino. Nisam nikad probala, ali čini mi se ok. Ona je to pisala na temi ticino, ali davno, možda lani oko Božića.
Evo našla, pa nek se nađe tu ak bude još koga zanimalo: http://www.cakejournal.com/archives/...poured-fondant
Samo neznam da li bi to išlo i sa onim fondanom od marshmallowa?
Il bolje da se ja držim limuna i šećera?

Quote:
Leo 031 kaže: Pogledaj post
A royal icing samo rijeđe napravljen? Mada mislim da bi onda bio samo za ljude sa jako dobrim zubima A možda i ne bi... Nemam pojma... Vidjet ću može li mi netko od rođaka donijeti candy melts pa ću probati sve 3 varijante. Ali super simpa su mi te cake pops, tu bi i one mini plazma tortice super išle.
Imas neki dobar recept za royal icing?
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 08:01   #18
Ja sam radila po onome - 1 bjelanjak, nešto preko 200g šećera u prahu i malo limuna, ali nisam baš neki stručnjak za RI. Sad će mi trebati za keksiće, samo razmišljam da možda naručim meringue, ne znam koliko on može stajati.
Leo 031 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 19:20   #19
Ne bih koristila sirova jaja.
Kako ti se ovaj čini: http://allrecipes.com/recipe/sugar-c...ng/detail.aspx?
__________________
Pravila o oblikovanju potpisa
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 22:59   #20
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
Ne bih koristila sirova jaja.
Kako ti se ovaj čini: http://allrecipes.com/recipe/sugar-c...ng/detail.aspx?
šta je ovaj "shortening"?
glavica salate is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:03.