Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.11.2011., 18:03   #1
Eve*
lil'mort
 
Eve* Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 3,061
Tvrda glazura koja se ne raspackava

Kako ju napraviti?
Znači pakirala bi ovako keksiće u vrećice:


i išli bi na put pa ne može bit ona meka koja će se razmuljat po vrećici.
Zanima me i čokoladna, i bijela.. ( da li se ona od limuna i šećera može bojati s običnim bojama u prahu? )

Važno mi je također da ima dobar okus, i super bi bilo kad bi ispala ovako deblja:


Tnx
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 18:21   #2
Leo 031
Registrirani korisnik
 
Leo 031 Avatar
 
Registracija: May 2008.
Postova: 534
Vani to rade sa "candy melts", nisam nikad probala, nisam ni sigurna da ima kod nas kupiti. I nisam baš od neke koristi LOL
Leo 031 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 18:50   #3
Eve*
lil'mort
 
Eve* Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 3,061
Quote:
Leo 031 kaže: Pogledaj post
Vani to rade sa "candy melts", nisam nikad probala, nisam ni sigurna da ima kod nas kupiti. I nisam baš od neke koristi LOL
Znam, al preskupo mi je to naručivat s ebaya
400 g 5o tak kn je najjeftinije što sam našla.
A ove boje u prahu već imam pa bi s njima probala
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 18:55   #4
Orphea
errando discimus
 
Orphea Avatar
 
Registracija: Jan 2007.
Postova: 913
Najbolje ti je otopiti crnu ili bijelu čokoladu na pari i u to umočiti pa ocijediti na rešetki. Da bude deblji omotač umočiš još jednom.
__________________
you can get addicted to a certain kind of sadness...
Orphea is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 15.11.2011., 19:09   #5
ta.ja
pupoljak
 
ta.ja Avatar
 
Registracija: Mar 2008.
Lokacija: u šumi
Postova: 10,338
Glazura od limuna i šećera u prahu je pogodna za bojanje i često ju se koristi za crtanje po npr. keksićima

Quote:
Orphea kaže: Pogledaj post
Najbolje ti je otopiti crnu ili bijelu čokoladu na pari i u to umočiti pa ocijediti na rešetki. Da bude deblji omotač umočiš još jednom.
Ako želi biti sigurna da joj se čokolada neće raspackati, treba ju temperirati.
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.11.2011., 23:07   #6
Eve*
lil'mort
 
Eve* Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 3,061
Quote:
ta.ja kaže: Pogledaj post
Ako želi biti sigurna da joj se čokolada neće raspackati, treba ju temperirati.
Da li postoji neki jednostavniji i brži način, npr. umiješati neko sredstvo za stvrdnjavanje?
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 07:11   #7
ta.ja
pupoljak
 
ta.ja Avatar
 
Registracija: Mar 2008.
Lokacija: u šumi
Postova: 10,338
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
Da li postoji neki jednostavniji i brži način, npr. umiješati neko sredstvo za stvrdnjavanje?
Nikad nisam čula za ništa takvo. Probaj Blalli poslati poruku. Koliko se sjećam ona je radila jednom neke takve kuglice pa ti možda može pomoći savjetom.
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 07:21   #8
Francesca
Klik
 
Francesca Avatar
 
Registracija: Mar 2007.
Postova: 35,688
Na tvom mjestu ja bi to obukla u ticino
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 07:30   #9
ta.ja
pupoljak
 
ta.ja Avatar
 
Registracija: Mar 2008.
Lokacija: u šumi
Postova: 10,338
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Na tvom mjestu ja bi to obukla u ticino
Napisala je da joj je važno da ima dobar okus, a koliko sam čula (nisam nikad probala) okus ticina baš i nije nešto
__________________
proljeće je ...
ta.ja is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 07:42   #10
karlos100
Registrirani korisnik
 
karlos100 Avatar
 
Registracija: Mar 2010.
Postova: 943
http://kasicicaseceraiprstohvatsoli....-visnjama.html

Možda da probaš nešto ovakvo.
Ja ih nisam radio, ali po slikama izgledaju dobre za pakiranje.
karlos100 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 08:16   #11
Francesca
Klik
 
Francesca Avatar
 
Registracija: Mar 2007.
Postova: 35,688
Quote:
ta.ja kaže: Pogledaj post
Napisala je da joj je važno da ima dobar okus, a koliko sam čula (nisam nikad probala) okus ticina baš i nije nešto
Pa nije nesto al ako ga stavi u tankom sloju i mozda aromatizira necim
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 08:43   #12
Justin Thyme
Korisni registriranik
 
Justin Thyme Avatar
 
Registracija: Dec 2008.
Lokacija: Daleka obala
Postova: 1,025
Napraviti fondant, zagrijati ga na pari, ne vise od 60 stupnjeva, po zelji obojati i obogatiti ukus nekim ekstratom.
__________________
Macondo Sugar Refinery
Justin Thyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 14:32   #13
Eve*
lil'mort
 
Eve* Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 3,061
Quote:
Justin Thyme kaže: Pogledaj post
Napraviti fondant, zagrijati ga na pari, ne vise od 60 stupnjeva, po zelji obojati i obogatiti ukus nekim ekstratom.
ne bih fondantom oblagala, to mi je prekomplicirano. Lijepo glazuru bih u koju samo umočim
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 14:48   #14
Bubi Trubi
Registrirani korisnik
 
Registracija: Aug 2009.
Postova: 1,933
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
ne bih fondantom oblagala, to mi je prekomplicirano. Lijepo glazuru bih u koju samo umočim
Mislim da je Roga radila cupcakes tako što bi gornji dio umočila u rastopjeni ticino. Nisam nikad probala, ali čini mi se ok. Ona je to pisala na temi ticino, ali davno, možda lani oko Božića.
Bubi Trubi is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 18:01   #15
Leo 031
Registrirani korisnik
 
Leo 031 Avatar
 
Registracija: May 2008.
Postova: 534
A royal icing samo rijeđe napravljen? Mada mislim da bi onda bio samo za ljude sa jako dobrim zubima A možda i ne bi... Nemam pojma... Vidjet ću može li mi netko od rođaka donijeti candy melts pa ću probati sve 3 varijante. Ali super simpa su mi te cake pops, tu bi i one mini plazma tortice super išle.
Leo 031 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 21:41   #16
Justin Thyme
Korisni registriranik
 
Justin Thyme Avatar
 
Registracija: Dec 2008.
Lokacija: Daleka obala
Postova: 1,025
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
ne bih fondantom oblagala, to mi je prekomplicirano. Lijepo glazuru bih u koju samo umočim
Nesto kao zagrijani fondant
Fondant zagrijavanjem prelazi u tekuce stanje.
__________________
Macondo Sugar Refinery
Justin Thyme is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2011., 22:04   #17
Eve*
lil'mort
 
Eve* Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 3,061
Quote:
Bubi Trubi kaže: Pogledaj post
Mislim da je Roga radila cupcakes tako što bi gornji dio umočila u rastopjeni ticino. Nisam nikad probala, ali čini mi se ok. Ona je to pisala na temi ticino, ali davno, možda lani oko Božića.
Evo našla, pa nek se nađe tu ak bude još koga zanimalo: http://www.cakejournal.com/archives/...poured-fondant
Samo neznam da li bi to išlo i sa onim fondanom od marshmallowa?
Il bolje da se ja držim limuna i šećera?

Quote:
Leo 031 kaže: Pogledaj post
A royal icing samo rijeđe napravljen? Mada mislim da bi onda bio samo za ljude sa jako dobrim zubima A možda i ne bi... Nemam pojma... Vidjet ću može li mi netko od rođaka donijeti candy melts pa ću probati sve 3 varijante. Ali super simpa su mi te cake pops, tu bi i one mini plazma tortice super išle.
Imas neki dobar recept za royal icing?
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 07:01   #18
Leo 031
Registrirani korisnik
 
Leo 031 Avatar
 
Registracija: May 2008.
Postova: 534
Ja sam radila po onome - 1 bjelanjak, nešto preko 200g šećera u prahu i malo limuna, ali nisam baš neki stručnjak za RI. Sad će mi trebati za keksiće, samo razmišljam da možda naručim meringue, ne znam koliko on može stajati.
Leo 031 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 18:20   #19
Eve*
lil'mort
 
Eve* Avatar
 
Registracija: Feb 2006.
Lokacija: Zagreb
Postova: 3,061
Ne bih koristila sirova jaja.
Kako ti se ovaj čini: http://allrecipes.com/recipe/sugar-c...ng/detail.aspx?
Eve* is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 21:59   #20
glavica salate
Registrirani korisnik
 
glavica salate Avatar
 
Registracija: Mar 2011.
Postova: 112
Quote:
Eve* kaže: Pogledaj post
Ne bih koristila sirova jaja.
Kako ti se ovaj čini: http://allrecipes.com/recipe/sugar-c...ng/detail.aspx?
šta je ovaj "shortening"?
glavica salate is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 09:17.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger