Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.11.2011., 13:36   #1
zizimars14
Registrirani korisnik
 
zizimars14 Avatar
 
Registracija: Mar 2005.
Postova: 58
Pošalji poruku preko ICQ korisniku zizimars14 Pošalji poruku preko Yahoo korisniku zizimars14
Steakhouse preporuke

Dragi svi....

Kako sam malo trazila po forumu i nasla po svuda razbacano, mozemo li imati jednu temu za Steak houseve po HR?

Bila u Zagrebu u:
MU - http://www.mu-steakhouse.com/kiko
Texas Steak House - http://www.texassteakandgrillhouse.com/
Fort Apache - Sada mislim Gaucho http://www.gaucho.hr/americano/
Opatija - http://www.steakhouseopatija.hr/

Osobno do sada najbolji mi je bio Mú.

Da li je netko bio u El Bullu?
http://elbull.hr/

Ako da, moze neki komentari?

Hvalaaa!
__________________
zizimars14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2011., 13:54   #2
German
Are you feeling lucky?
 
German Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: ZG
Postova: 4,488
Mu se pokvario, za druge ne znam, s tim da je El Bull svakodnevno prazan..

Nije steakhouse, ali sam nekidan sjajan filet mingnon pojeo u Baltazaru. Počeli su argentinsku govedinu prodavati, prava poslastica. Imaju ribey, t-bone i beefsteak..
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2011., 10:47   #3
Pellaprat
Volim veljaču, mijauuuuuu
 
Pellaprat Avatar
 
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 7,431
Quote:
German kaže: Pogledaj post
Mu se pokvario, za druge ne znam, s tim da je El Bull svakodnevno prazan..

Nije steakhouse, ali sam nekidan sjajan filet mingnon pojeo u Baltazaru. Počeli su argentinsku govedinu prodavati, prava poslastica. Imaju ribey, t-bone i beefsteak..
Meni Mu nikada nije valjao. Od lošeg i krivog zrenja mesa, preko porcija primjerenih dječjim vrtićima, do sramotno visokih cijena za ono što nude, pogotovo vina na čaše.

Argentinska govedina ima savršenu teksturu ali osjećam neku čudnu aromu, ko da su kravice pasle metvicu.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2011., 15:05   #4
polly
.
 
polly Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: zgb
Postova: 24,375
a steak house Buban? jel bio tko? nisam vidjela nikakve komantare na njega
polly is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 19.11.2011., 19:08   #5
Varla
The Taboo
 
Varla Avatar
 
Registracija: Nov 2007.
Lokacija: ...in a tale...
Postova: 690
Isto nije bas steakhouse, ali Black Rock u Ciboni nije losa opcija za pojesti fini komad mesa Od mene za sada (bila samo jednom, nedavno) pohvala i za klopu i za uslugu.
__________________
"I don't think you know where the truth ends and your lies begin." [..] "For what it's worth, I've loved you since Tuesday."
Varla is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2011., 11:25   #6
zizimars14
Registrirani korisnik
 
zizimars14 Avatar
 
Registracija: Mar 2005.
Postova: 58
Pošalji poruku preko ICQ korisniku zizimars14 Pošalji poruku preko Yahoo korisniku zizimars14
Quote:
Varla kaže: Pogledaj post
Isto nije bas steakhouse, ali Black Rock u Ciboni nije losa opcija za pojesti fini komad mesa Od mene za sada (bila samo jednom, nedavno) pohvala i za klopu i za uslugu.
Bila u BRu, po meni full skupo, male porcije, nemres si birat velicinu mesa....
Uglavnom, da sam pojela komad mesa i jedan prilog nebi se najela.... A ovako, predjelo, glavno jelo + dva priloga i desert, pun kufer skupo...
__________________
zizimars14 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2011., 11:41   #7
vang
User awaiting e-mail confirmation
 
Registracija: Oct 2011.
Postova: 189
Najbolji je uvjerljivo doma, ako možeš meso nabavit.
vang is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2011., 12:00   #8
MLADJO
CEO (Predsjednik Uprave)
 
MLADJO Avatar
 
Registracija: Sep 2008.
Lokacija: Zagreb-Paris-London-Madrid-New York-Baranja
Postova: 1,435
Inače mi uopće nisu jasne te ideje sa steakovima mini-mikro veličine.

Steak (i njegove razne izvedenice) sam po sebi predmnijeva "hrgu" mesa.

Ali dobro, valjda se vode onom Butkovićevom logikom...malo i skupo.

Jerbo, ako je "hrga" mesa na tanjuru, to je onda "krkačina style", a to se ne može naplatiti puno jer eto...nije dovoljno noblese.

Edit:
Nisam bio u El Bull-u još...netko je rekao da je uglavnom prazan. A kakva je kvaliteta, cijene...i naravno veličine steakova?
__________________
"Ja čitam"...kako se kaže na Crnski? Kaže se kao "Ja čitam"
...Vidi u riječnik Crnskog i Gorskog jezika
MLADJO is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2011., 12:04   #9
vang
User awaiting e-mail confirmation
 
Registracija: Oct 2011.
Postova: 189
Quote:
zizimars14 kaže: Pogledaj post
Dragi svi....

Kako sam malo trazila po forumu i nasla po svuda razbacano, mozemo li imati jednu temu za Steak houseve po HR?

Bila u Zagrebu u:
MU - http://www.mu-steakhouse.com/kiko
Texas Steak House - http://www.texassteakandgrillhouse.com/
Fort Apache - Sada mislim Gaucho http://www.gaucho.hr/americano/
Opatija - http://www.steakhouseopatija.hr/



Da li je netko bio u El Bullu?
http://elbull.hr/


Hvalaaa!
MU - žilavo meso, žlundre umjesto bifteka, nevjerojatno loši konobari
Texas - loše, staro meso, usluga loša
Fort Apache - prastaro meso, znaju čak podgrijati biftek, usluga katastrofalna
Opatija - Jednom bilo dobro, drugi put koma
Ell Bull - nisam bio, nemam ni želju
vang is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2011., 19:27   #10
matko_gsi
Neregistrirani korisnik
 
matko_gsi Avatar
 
Registracija: Nov 2010.
Lokacija: Ideš desno,pa skreneš ravno
Postova: 3,136
ja idem samo u Opatiju...hrana im je odlična
__________________
Bog je stvorio Adama,a Adam Opela
matko_gsi is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2011., 23:28   #11
trajekt
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2007.
Lokacija: u debelom crijevu
Postova: 180
Može "Aerostek" na Grobničkom aerodromu, najmanji T-bone 800gr a može i 1200gr.
__________________
govno sam
a nisam moderator
trajekt is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2011., 21:40   #12
Mamica4
crvena :)
 
Mamica4 Avatar
 
Registracija: Jul 2010.
Lokacija: Zg
Postova: 550
Quote:
matko_gsi kaže: Pogledaj post
ja idem samo u Opatiju...hrana im je odlična
i meni je opatija odlicna,svaki put kad sam bilo sve super
__________________
Ko zna-zna,ko ne zna-ne mora da zna..,bitno je da znam Ja! :) Dočekat cu i ja dan...kada cu biti crvena... :D
Mamica4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.11.2011., 15:08   #13
Göttspöđä
<3
 
Göttspöđä Avatar
 
Registracija: Jan 2007.
Postova: 11,980
Bila sam u Muu i Black Rocku (nemam nikakvih loših iskustava, osoblje odlično, klopa solidna ), mislim da ću idući put u Opatiju

Ima tko kakvu preporuku?
__________________
It is cruel, you know, that music should be so beautiful. It has the beauty of loneliness of pain: of strength and freedom. The beauty of disappointment and never-satisfied love. The cruel beauty of nature and everlasting beauty of monotony.
Göttspöđä is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2012., 16:27   #14
građevinar
Registrirani korisnik
 
građevinar Avatar
 
Registracija: May 2005.
Lokacija: Špansko
Postova: 353
zar je u svim tim "steakhouse-ovima" juneće meso? gledam jelovnike opatije i fort apachea i piše junetina.. znate li odakle uopće dolazi to meso? je li argentinsko ili..? ima li igdje angus beefa ili tražim previše? za kobe govedinu neću ni pitati...
građevinar is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2012., 21:47   #15
German
Are you feeling lucky?
 
German Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: ZG
Postova: 4,488
Quote:
građevinar kaže: Pogledaj post
zar je u svim tim "steakhouse-ovima" juneće meso? gledam jelovnike opatije i fort apachea i piše junetina.. znate li odakle uopće dolazi to meso? je li argentinsko ili..? ima li igdje angus beefa ili tražim previše? za kobe govedinu neću ni pitati...
Angus ima navodno u Baltazaru!

Kobe su u početku imali u "Mu", da li ga još uvijek drže ne znam..
__________________
But the stink that filled the privy gave ample evidence that the oft-repeated jape about his father was just another lie. Lord Tywin Lannister did not, in the end, shit gold.
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2012., 21:57   #16
Pellaprat
Volim veljaču, mijauuuuuu
 
Pellaprat Avatar
 
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 7,431
Quote:
German kaže: Pogledaj post
Angus ima navodno u Baltazaru!

Kobe su u početku imali u "Mu", da li ga još uvijek drže ne znam..
Misliš pravi kobe ? Japanski ? Pa koliko su ga cijenili ? U jelovniku ga nisam nikada vidio.

Inače, meni je Mu najgori steakhouse u Zagrebu, kako prije 4-5 god, tako i sada. Bezobrazne mikroporcije vrlo lošeg mesa, bezobrazne cijene boljih vina na čaše.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2012., 22:07   #17
Pellaprat
Volim veljaču, mijauuuuuu
 
Pellaprat Avatar
 
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 7,431
Quote:
građevinar kaže: Pogledaj post
zar je u svim tim "steakhouse-ovima" juneće meso? gledam jelovnike opatije i fort apachea i piše junetina.. znate li odakle uopće dolazi to meso? je li argentinsko ili..? ima li igdje angus beefa ili tražim previše? za kobe govedinu neću ni pitati...
Angusa više nije problem nabaviti ni kod nas i to po relativno prihvatljivoj cijeni. Odrasla junica je oko 700 - 750 eura.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2012., 22:22   #18
German
Are you feeling lucky?
 
German Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: ZG
Postova: 4,488
Quote:
Pellaprat kaže: Pogledaj post
Misliš pravi kobe ? Japanski ? Pa koliko su ga cijenili ? U jelovniku ga nisam nikada vidio.

Inače, meni je Mu najgori steakhouse u Zagrebu, kako prije 4-5 god, tako i sada. Bezobrazne mikroporcije vrlo lošeg mesa, bezobrazne cijene boljih vina na čaše.
Mislim da nije japanski, već kao kobe-style iz SAD (imaš na jutarnjem.hr), navodnpo bilo skupo kao vrag (poznanik se išao frajerisati kod narudžbe pa je zaplakao kad je dobio račun )..

Potpis za loše kritike za Mu, bio jednom, Ribeye žilav dozlaboga..
__________________
But the stink that filled the privy gave ample evidence that the oft-repeated jape about his father was just another lie. Lord Tywin Lannister did not, in the end, shit gold.
German is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2012., 23:25   #19
građevinar
Registrirani korisnik
 
građevinar Avatar
 
Registracija: May 2005.
Lokacija: Špansko
Postova: 353
Quote:
German kaže: Pogledaj post
Angus ima navodno u Baltazaru!
hm hm, evo provjerio: black angus, origin argentina, age 22 months

idem probati ovih dana, mada bi ja da je malo starija stoka
tnx!

Pellaprat reci gdje Hoćeš reći da se ovdje uzgaja ili misliš na uvozno?

Za kobe nisam ni mislio na pravo japansko govedo, to bi bilo neisplativo ovdje uvozit...
građevinar is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2012., 00:37   #20
Pellaprat
Volim veljaču, mijauuuuuu
 
Pellaprat Avatar
 
Registracija: Jan 2010.
Lokacija: Ubi bene, ibi patria.
Postova: 7,431
Quote:
građevinar kaže: Pogledaj post
hm hm, evo provjerio: black angus, origin argentina, age 22 months

idem probati ovih dana, mada bi ja da je malo starija stoka
tnx!

Pellaprat reci gdje Hoćeš reći da se ovdje uzgaja ili misliš na uvozno?

Za kobe nisam ni mislio na pravo japansko govedo, to bi bilo neisplativo ovdje uvozit...
Naš domaći uzgoj čistokrvnog i križanog crvenog angusa (križani je dosta jeftiniji).
Jeo sam oba i meni naš puno više odgovara. Tekstura mesa je jadnaka ali argentinska junetina-govedina meni u mirisu loja ima nekakvu stranu primjesu (nesumljivo zbog sastava trava u paši) koja me smeta. Inače mislim da je angus što se tiče kvalitete precijenjen. Charolais i Limousine daju sigurno kvalitetnije meso, a također se mogu nabaviti kod nas. Trenutno sam i više nego zadovoljan jer sva ova lutanja po pasminama, a tako lutam zadnjih 20-tak godina, postaju mi smiješna jer odkada se bez problema u Zagrebu može nabaviti meso pravog istarskog boškarina i to meso obrađeno mokrim zrenjem u vakuumu od 30 do 45 dana i biftek sa slabinom za T-bone steak obrađen dry aging metodom bez problema ostavljam angusa njegovim Škotima. Lani, u prosincu po prvi sam put kupio nešto više mesa certificiranog istarskog boškarina (goveda uzgojena pod kontrolom ishrane, bez ikakvih koncetrata i silaže) i mirne duše kažem da takvu govedinu nikada nigdje nisam jeo.

Zadnje uređivanje Pellaprat : 22.01.2012. at 00:52.
Pellaprat is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 02:14.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger