Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Plava šapa
Korisničko ime
Lozinka

Plava šapa Udomljavanje i akcije

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 26.11.2011., 19:25   #1
Vanja ST
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2011.
Rijeka - pas star 10 godina - bar privremeni smještaj

Uh....

Znam da se tema ne otvara ovako : (
Ali: ako slučajno netko spodručja Rijeka, Istra...može ponuditi bar pirvremeni smještaj za ovog psa....

Poslala sam (a valjda ne samo ja) poruku Verica Tomic i nadam se daljnjim info.

"Bok svima, moje je ime Baldi, imam 10 godina i jako sam žalostan. Moj vlasnik je jedan stariji gospodin koji je na samrti, pitanje je trenutka kada ću ga izgubiti, a toliko ga volim...beskrajno, on je moj cijeli svijet. Uskoro ću biti beskućnik jer smo moj vlasnik i ja živjeli u stanu od grada Rijeke i kada moj vlasnik ode na onaj svijet, oni će doći po svoj stan, a mene će iskrcati na cestu. Sestra od moga vlasnika pokušala me se riješiti na način da me iskrcala u nekoj dalekoj šumi, ali od silne ljubavi koju imam za svoga vlasnika ja sam se nakon 7 DANA traganja za svojim domom vratio, no nije bilo nikoga, moj je vlasnik već bio u bolnici. Molim vas POMOZITE MI. Ne želim završiti na cesti, sam i odbačen...O Bože, da sam barem ja mogao biti na mjestu svoga vlasnika. Nisam pas koji je za lanac (ni slučano) ili za ispred kuće. Navikao sam da moj gospodin i ja navečer zajedno sjedimo i gledamo televiziju, pa mislim da bi mi bio ogroman šok naći se ispred kuće bez puuuno maženja. Samo tražim malo ljubavi, šetnje i pažnje, MOLIM VAS! Ako mi želite pomoći zovite na tel 091/590-6250 Manuela! Ako mu ne možete pružiti stalni dom, pokušajte barem privremeni, zbilja bi bilo žalosno da završi na ulici ili još gore, eutaniziran! Verica Tomi"

Očekujem da me sad zbanira svih pet modova ; )
Vanja ST is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 08:18   #2
LinaLena
Starseed

LinaLena Avatar

Registracija: Sep 2008.
Ajme, kakav dobro držeći gospodin! Prelijep je.

Zar nije jako sličan nestaloj Coco od Toxyc?

Pa ima li tko da se pobrine za njega? Tko je Verica Tomić?
LinaLena is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 10:30   #3
Vanja ST
Registrirani korisnik

Ta je Verica osoba koja je obavijest od neke Manuele stavila na zid Trazi se prijatelj : ((((

jutros na SOS Azil Duilovo čitam da je neka cura iz Siska jutros pokušavala dobiti na
091/590-6250

tu Manuelu....za sada još nema info..za sada se cura još nije odzavala na taj 091 mog..
Ma skroz razu
mijem moderatoere: netko pokrene nešto na fejsu i onda tumaranje u tamio. Za utjehu i opravdanje : / ponekad se čak i na taj način uspije pomoći, ali ipak..

Ivana Nana Schranzy negdje u 01h nakon ponoći (noć sub/ned) na SOS-u objavljuje:
"obavjestavam napoko se javio neko ko bi htio baldija! problem je sto je cura iz siska i nema kako doci po njega! sad ih spajam! eto da znate"

Idemo vidjeti na TSP...
Vanja ST is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 11:12   #4
Vanja ST
Registrirani korisnik

Dakle, na Udruga trazi se prijatelj, dana 21.11.2011.,
"Ovo je mirni, stariji, kućni psić pa pretpostavljamo da se super slaže sa svima u toj dobi, treba vidjeti naravno i dati mu šansu za prilagodbu: i obitelji koja bi ga udomila i Baldiju koji je naravno u šoku jer mu nema vlasnika s kojim je ostario... Sa starijim psima je u pravilu jako lako jer već imaju odgoj, znaju komande, znaju gdje treba, a gdje ne treba vršiti nuždu i u ovakvim slučajevima, kad ih se odvoji od vlasnika, tj. kada ih se napusti, vrlo lako se zbliže s novim, jer više od ičega mrze biti - sami..Sigurni smo da bi se Baldi sa svima odlicno složio u vrlo kratkom roku.

Manuela ga i je i osobno upoznala i kaže da je jako dobroćudan i da se obožava maziti... Zvuči kao idealan pas za stan.. Nažalost, uvijek su prisutne predrasude o starijim psima."

Zatim, Zatim na zidu TSP, dana 21.11.2011., Manuela Toromanović piše:
"Ljudi, kažem vam, Baldi je jedno predivno stvorenje željno ljubavi i pažnje. Vjerujem da je jako žalostan jer životinje osjećaju kada ih je njihova osoba napustila. Pomozite mu, divan je i umiljat željan ljubavi....Slaže se sa ostalim psima, sa mojim čupavcem se odmah htjeo igrati, žica grickalice, voli se šetati i šnjofkati sve oko sebe, voli upoznavati nove ljude, voli sjesti sa svojim čovjekom na neku sunčanu terasu i "popiti kavu" voli i želi živjeti..."

a sad će se valjda naći oni koji su priču pokrenuli: zid im je pun poziva da se jave jednoj curi...koju bi Baldi zanimao..
Vanja ST is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 27.11.2011., 11:33   #5
lav1000
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
ja mogu gotovo uvijek prevesti ZG- sisak ili obrnuto
mislim da će se puno lakše naći rijeka -zagreb prijevoz nego rijeka sisak
tako ako ga netko dovede u zg ja ga mogu preuzeti i odvesti u Sisak
lav1000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 13:40   #6
ziggybiggy
Registrirani korisnik

ziggybiggy Avatar

Registracija: May 2010.
Jesu se uspjeli čuti?
Javila sam M. da se javi hitno na telefon i tu na pš!

Evo i prijevoz ce se naci...

EDIT: Sad smo se čule, nju nitko nije zvao, ali evo telefon je uz nju i slobodno se može javiti potencijalna udomiteljica! (M. nije sad uz komp)

Zadnje uređivanje ziggybiggy : 27.11.2011. at 13:47.
ziggybiggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 13:41   #7
makethemhappy
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2011.
Ovako, Baldiju je vlasnik u međuvremenu i preminuo i Baldi je sada sam za njega se privremeno brine susjeda, ali neće moći dugo. Uskoro dolaze iz Grada zapečatiti stan i Baldi mora na ulicu.
Baldi je predivan pas, dobar, vrlo pokretan i zaigran za svoje godine, ali jako poslušan i lako prilagodljiv. želi obitelj koja će ga voljeti, držati ga u kući, nekoga s kim će se šetati i nekoga s kim će gledati TV navečer
Za nejga se zanima jedna cura koja će ga danas doći vidjeti. Ako ne, cura iz Siska se ponudila, ali nije sigurna da li će joj roditelji dozvoliti da psa drži u kući. Na žalost takvo udomljavanje nije prihvatljivo. PAs koji je 10 godina živio u stanu ne može riskirati da bude izbačen van.
NAdamo se da će se naći adekvatan udomitelj, ako ne, morati ćemo ga smjestiti makar u plaćeni smještaj. Niej rješenje da završi u azilu jer to je put bez povratka za vremešnog psa, a da ga damo u VHS Liš, to je potpisivanje smrtne presude
Hvala za ponudu za prijevoz na relaciji ZG - Sisak. Meni nije problem relacije Rijeka - Zagreb. Znači to je riješeno ako se situacija u Sisiku posloži
makethemhappy is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 18:58   #8
tsp
Registrirani korisnik

tsp Avatar

Registracija: Sep 2011.
Stigla Manuela u Rijeku. Nije me bilo doma ni na fb i vidim da je ispala totalna strka frka...tko bi udomio Baldija? Danas sam navečer trebala sa jednom djevojkom ići do njega da ga vidi, ali na žalost djevojka je odustala, kaže da se nisu svi ukućani složili i da su rijetko doma tako da od toga ništa....Baldi nije pas koji je za ispred/iza kuće, Baldi je pas koji bi bio isključivo unutra, on ima 10 godina i nije zaslužio da ga se stavi van...
tsp is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 19:09   #9
tsp
Registrirani korisnik

tsp Avatar

Quote:
ziggybiggy kaže: Pogledaj post
Jesu se uspjeli čuti?
Javila sam M. da se javi hitno na telefon i tu na pš!

Evo i prijevoz ce se naci...

EDIT: Sad smo se čule, nju nitko nije zvao, ali evo telefon je uz nju i slobodno se može javiti potencijalna udomiteljica! (M. nije sad uz komp)
Tu sam i napokon koristin forum...evo taman se dopisujem sa curom iz Siska i hvala ti što si uletila danas. Mobitel je stalno uz mene i danas si me dobila kada si zvala, jedino po noći isključim zvuk... Cura iz Siska kaže da ga mama i tata ne žele u kući nego van i da bi ih ona pokušala smekšati, ali Baldi nije za van, zaslužio je čekat starpst u toplini nečijeg doma... :-( Sada ću vidjeti šta djevojka još kaže...
tsp is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 19:17   #10
ziggybiggy
Registrirani korisnik

ziggybiggy Avatar

Quote:
tsp kaže: Pogledaj post
Tu sam i napokon koristin forum...evo taman se dopisujem sa curom iz Siska i hvala ti što si uletila danas. Mobitel je stalno uz mene i danas si me dobila kada si zvala, jedino po noći isključim zvuk... Cura iz Siska kaže da ga mama i tata ne žele u kući nego van i da bi ih ona pokušala smekšati, ali Baldi nije za van, zaslužio je čekat starpst u toplini nečijeg doma... :-( Sada ću vidjeti šta djevojka još kaže...
Držim fige...
ziggybiggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 20:17   #11
axi.bubili
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2011.
Quote:
ziggybiggy kaže: Pogledaj post
Držim fige...
na kraju opet ništa..cura iz siska ovisi o roditeljima..cura je super..al roditelji se ne slazu da pas bude u kuci i to je jedan i najveci problem s obzirom da baldi cijeli život živi u stanu...tražimo i dalje....siroti starčić....ja ga vidim svaki dan kad se šeće i premeden je..trčkara kao neka pubertetlija

držim mu palčeve!!!!

Old 27.11.2011., 20:22   #12
lily0
Registrirani korisnik

Registracija: May 2009.
pesonja je krasan. Bilo bi užasno da završi u azilu ili u dvorištu. Vidi se da je to gospodin, njegovan, pažen, mažen i voljen. Sigurno je jako tužan i usamljen. Nadam se da će se brzo naći najbolje rješenje-
lily0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 20:25   #13
axi.bubili
Registrirani korisnik

Quote:
lily0 kaže: Pogledaj post
pesonja je krasan. Bilo bi užasno da završi u azilu ili u dvorištu. Vidi se da je to gospodin, njegovan, pažen, mažen i voljen. Sigurno je jako tužan i usamljen. Nadam se da će se brzo naći najbolje rješenje-
neće završiti u azilu..ići će na plaćen smještaj iako udruga nije pri parama al iskemijat ćemo nešto...al stvarno bi voljeli da ga netko udomi..zaista je divan!!!
axi.bubili is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 20:49   #14
tsp
Registrirani korisnik

tsp Avatar

Kao šta kaže axi...na žalost ništa od ove djevojke iz Siska. Ako treba platit ćemo smještaj, on bi jadan poludio u azilu...
tsp is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 21:28   #15
axi.bubili
Registrirani korisnik

BALDI JE UDOMLJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U RIJECI NA DRENOVU...JEEEJ....
axi.bubili is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 21:32   #16
tsp
Registrirani korisnik

tsp Avatar

Je, udomljen je..............na Drenovi....... :-)))))))))))))))))9
tsp is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 21:39   #17
lav1000
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
bravo za gospodina Baldija da je to ozbiljno udomljenje, da neće biti vraćanja i sl.
lav1000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.11.2011., 22:22   #18
ziggybiggy
Registrirani korisnik

ziggybiggy Avatar

Quote:
axi.bubili kaže: Pogledaj post
BALDI JE UDOMLJEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U RIJECI NA DRENOVU...JEEEJ....
Ajme sreće!

ziggybiggy is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2011., 13:13   #19
bingbang
Registrirani korisnik

bingbang Avatar

Registracija: Feb 2010.
Uživaj Baldi
Old 28.11.2011., 15:04   #20
tsp
Registrirani korisnik

tsp Avatar

Danas ga idem malo uslikati u novom domu i podjeliti ću slike na fb...da svi vide tu sreću :-)))
tsp is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja