imam adsl vezu flat internet Zanima me o internet zaradi. Kako zaraditi preko interneta. Znam da nije lako ni jednostavo.
Nikako google adsense. Mozda kad bi postojala zarada da drzim svoje racunalo upaljenim i tako vrsim server uslugu i zarađujem, bez da ja moram platiti pocetni ulog, nekoj firmi a ima toga, koriste dio mog racunala kao server i za to da mi placaju. Dali takvo nesto postoji. To nemoze biti bogzna kakav server. Ako postoji bio bih zahvalan na uputama.
Bez pocetnog uloga koji ja moram platiti a da je zarada sigurna samo iskusni koji zarađuju tako (ili znaju o tome) i primili su isplatu neka pisu u ovaj post.
Uglavnom zarada bazirana na takav nacin ili slicno...
kad bi okupio ljude koji koji bi kod kuće vršili usluge takvog necega da si povecaju buđet. Npr nih 100 neka šalje po djelic dadoteke i tako nih u svijetu na milijone to je vec neki server. ili koristiti dio procesora racunala za umrezenje jaceg racunala za neko istrazivanje i za to da jos placaju.
Kada bih uspio zaraditi nesto novca od takvog nacina zarade isao bih na opremanje manjeg servera za veci protok podataka, stime da bi mi onda trebala brza dsl flat veza, onda bise takvo nesto vec isplatilo kad bi ovo profunkcioniralo. Molim strucne odgovore.
Bitno mi je da saznam dali je to moguce koja internet stranica kako to funkcionira, za sve ostalo ce se pobrinuti moji programeri ako meni od doma krene taj posao da ga mogu prosirit.
Unaprijed Hvala
pozdrav.
Zadnje uređivanje filipsostaricc : 10.12.2011. at 03:16.
Ne znam za takvo sto, ali mozda postoji. Bitcoin i Seti projekt koriste slican princip. Nisam strucnjak za distribuirane mreze, no pretpostavljam da je kod njih problem u latenciji. Gridovi su uglavnom spojeni sa vrlo brzim i bliskim vezama sto kod interneta nije slucaj. Tako da je upitna isplativost procesuiranja podataka preko interneta. A da bi bio samostalan server, opet ti treba brza veza.
Imas hrpe stranica o tome kako zaraditi preko weba. Samo pripazi da te ne preveslaju jer ima dosta varalica.
Nista od bitcoina t je program za slanje i primanje nocvca nista tu nema od zarade kao da odem u banku podic novac samo sto je ovo nacin preko servera p2p mreze
Nije losa ideja da ljudi razmjenjuju iskustva, ali tesko da ces dobiti mnogo informacija na ovakvom opcenitom forumu. Ako mislis ozbiljno, onda radje potrazi neki specijalizirani forum na webu.
Čekaj malo... Dakle, ti tražiš šta lakši način, uz to i besplatan, uz šta je moguće manje truda za zaradit neki novac? Uz toliko malo truda da se nisi potrudia niti pronać info na nekin specijaliziranin forumima, a maštaš o milijunima drugih koji bi se pridružili tvojoj inicijativi? LoL
Evo, svi će ti sve napravit, ti stoj, odmaraj i na kraju samo ubiri novac...
Pretpostavljan da ne znaš ništa ni o vođenju firme, ka šta ne znaš ni o gramatici?
Uostalon, zašto bi neko ko zna za tako lagan i bezbolan način zarade novca podilia to sa tobon besplatno? Imaš u gradskoj knjižnici milijune knjiga u kojima leži potencijalno bogatstvo pa se iz njih možeš informirat, a ne moraš ni ić u knjižnicu jer si upravo sad na internetu.
Tema je za Gospodarstvo, ali ipak, nisan ja moderator.
I inače se stvarno ne obraćan na ovaj način pa se ispričavan svima, ali ovaj upit mi se čini krajnje bezobraznin.
e
Quote:
filipsostaricc kaže:
imam adsl vezu flat internet Zanima me o internet zaradi. Kako zaraditi preko interneta. Znam da nije lako ni jednostavo.
Nikako google adsense. Mozda kad bi postojala zarada da drzim svoje racunalo upaljenim i tako vrsim server uslugu i zarađujem, bez da ja moram platiti pocetni ulog, nekoj firmi a ima toga, koriste dio mog racunala kao server i za to da mi placaju. Dali takvo nesto postoji. To nemoze biti bogzna kakav server. Ako postoji bio bih zahvalan na uputama.
Bez pocetnog uloga koji ja moram platiti a da je zarada sigurna samo iskusni koji zarađuju tako (ili znaju o tome) i primili su isplatu neka pisu u ovaj post.
Uglavnom zarada bazirana na takav nacin ili slicno...
kad bi okupio ljude koji koji bi kod kuće vršili usluge takvog necega da si povecaju buđet. Npr nih 100 neka šalje po djelic dadoteke i tako nih u svijetu na milijone to je vec neki server. ili koristiti dio procesora racunala za umrezenje jaceg racunala za neko istrazivanje i za to da jos placaju.
Kada bih uspio zaraditi nesto novca od takvog nacina zarade isao bih na opremanje manjeg servera za veci protok podataka, stime da bi mi onda trebala brza dsl flat veza, onda bise takvo nesto vec isplatilo kad bi ovo profunkcioniralo. Molim strucne odgovore.
Bitno mi je da saznam dali je to moguce koja internet stranica kako to funkcionira, za sve ostalo ce se pobrinuti moji programeri ako meni od doma krene taj posao da ga mogu prosirit.
Unaprijed Hvala
pozdrav.
Cek ti hoces server napraviti a imaz adsl vezu hahah,sta kad nestane struje i kako mislis sa tom brzinom odrzavati ljudima sto drzis.Ak imas t-com ili tko vec moras uzet stalni vod ili kako se vec kaze a to kosta mjesecno puno.Ti bih da zaradis a da neplatis ni kune.Ja sam 1000eura u par mjeseci popusio na gluposti zapravo mislio sam da ce ici ali propalo.Ako uopce mislis zaradjivati pocni uciti web desing,web programiranje i pravi web template ili web aplikacije mlad si imas vremena a nista te kostat nece.Kad napravis i mislis da je dovoljno orginalan upises sell own template ili jednostavno otvoris web stranicu 120kn godisnje i vidis sto ce biti.Ovako odmah na vece stvari a ti sam nema sanse i ja sam prije 5-6 godina tako razmisljao ajd imam komp 10tb pa cu ljudima iznajmljivat prostor kad sam izracunao sve pfff
Ne trazim zaradu iznajmljivanja servera nego zarada da dajem dio svoje snage racunala npr dio procesora koji je neiskoristen npr za stvaranje zajednice mocnog racunala ima jedan takav program ali je vezan uz doniranje neiskoristenog djela procesora u svrhe istrazivanja i sl.. meni treba zajenica koja ce mi placat taj posao.
Ne trazim zaradu iznajmljivanja servera nego zarada da dajem dio svoje snage racunala npr dio procesora koji je neiskoristen npr za stvaranje zajednice mocnog racunala ima jedan takav program ali je vezan uz doniranje neiskoristenog djela procesora u svrhe istrazivanja i sl.. meni treba zajenica koja ce mi placat taj posao.
Quote:
filipsostaricc kaže:
Nemoguce,neiskoristivo hvataj se
web desing
web programiranje
php
Ovo sto ti hoces ispod par tisuca kn nemoj razmisljat ti bih zaradjivao novac bez ikakvog uloga.I ja bih ovu pamet i kad je internet izasao to jest dosao na prostor balkana sad nebih sljakao nego preko neta sisao
Evo imam nekog iskustva sa PHP i MySQL... mogu da ti konfiguriram jedan game server Tales of pirates ... ljudi dizu dobre pare na njoj.
Eh sad ako oces... nije do mene zavisi o tvom PC-u. Trebalo bi ti min 4 gb RAM ( preporuceno 8+) i5+ processor x64 OS windows XP ili red hat server. Može i fedora. Na ostalim nemam iskustva p a ne preporučam. za detalje me mozes PM.
Eh nisam bas siguran u to sta govoris... mali Filip ima nekog smisla. nemoze da drzi server npr. koji ima dnevni bandwidth beskonacno brojeva ili prostora... zato sluze serveri ko serveri od 5,000 EURA. ali moze da napravi svoj private server za neku igricu koja ne koristi puno PC konfiguracije i interneta ( brzina od 5 Mb/s) pa nadalje. Ljudi npr. kupuju nesto sto nemozes dobit na igrici da budu jaci i kolju druge.... to je samo jedna varijanta.... ima njih jos mnogo. u danasnje vrijeme sve mozes nac na google.