Evo kako to ide kod Muslimana i njihovog poimanje demokracije i postivanja manjih itd... Evo kako bi nama bilo svima u toj gradjanskoj drzavi.
Dakle, stvar je jednostavno... nac. zastupljenost trazi da odredjen broj ambasadora budu i Hrvati, i kako su Muslimani tome doskocili, pa jednostavno kazu da se sad osjecaju Hrvatima. Sto nije ni cudno jer ih je imenovao Komsic, covjek koji je po istom principu dosao u Predsjednistvo tzv. BiH.
Tako sad imamo i Arifhodzica, covjek Hrvat i ambasador. Covjek, prevarili bi ste se da mislite da govori hrv. jezikom, vec govori muslimanskim (odnosno, bosanskim kako on kaze), ne navija za RH repku, i Turska mu je jedan od uzora drzava.
Hrvat co'ek.
A kako bi bilo da jednom, za promjenu, na nekakva mjesta zasjednu kompetentni ljudi, nebitno koje nacionalnosti?
Jer, mene savrseno boli qurac ko je ambasador BiH u Washington-u, kad ja danima zovem tu jebenu ambasadu, a niko se ne javlja na telefon, kad im web stranica lici na projekat djeteta iz obdanista, koja nije updatirana najmanje 5 godina, a treba mi da djetetu produzim pasos...
Tzv Herceg-Bosna je bila zadnja država na svijetu sa rasnim zakonima tako da moralne lekcije od njezinih duhovnih nasljednika Bošnjacima znači ravno nula, a za to nas neće osuditi niko na svijetu, a vi nastavite cviliti
Tzv. BiH je država u čijem se glavnom gradu ne može podići spomenik hrvatskim braniteljima Sarajeva, jer, citiram, "dotični sadrži šahovnicu".
Baš me zanima kakvu bi poruku jedan konstitutivan narod trebao primiti ovakvim službenim objašnjenjima. I onda se čudite što Hrvati BiH vide kao novu Kraljevinu Jugoslaviju.
Lokacija: Split, Trogir, Brač, Hvar, Šolta, Korčula, Pelješac, Vis
Quote:
PilotInstruktor kaže:
Tzv. BiH je država u čijem se glavnom gradu ne može podići spomenik hrvatskim braniteljima Sarajeva, jer, citiram, "dotični sadrži šahovnicu".
Baš me zanima kakvu bi poruku jedan konstitutivan narod trebao primiti ovakvim službenim objašnjenjima. I onda se čudite što Hrvati BiH vide kao novu Kraljevinu Jugoslaviju.
tzv "RS" je wannabe drzava u kojoj bi zahtjev da se podigne spomenik bilo kojem branitelju na bilo kojem vidljivom mjetu, osim pripadniku cetnicke paravojske bio docekan onako kako su hrvatski navijaci docekani u Beogradu ili kako bi bili docekani u Banja Luci. sjekirama. Dragana Covica ne racunamo u Hrvate, tako da se njemu nista ne bi dogodilo.
koliko znam, jedini spomenik koji stoji bilo kojem Hrvatu u "RS" je onaj na Plehanu, i to samo zato sto uokolo 20 km nema niti jednog Srbina, a bogami niti stanovnika, osim par svecenika, baba, i narkomanske komune. a i taj spomenik je banda kanila srusiti ili ukloniti jer su si umislili neko slovo U na njemu.
nastranu to sto ja mislim da ako je stvar istina da se braniteljima Sarajeva pripadnicima HVOa ne moze podici spomenik u Sarajevu, da je to teska svinjarija i na sramotu tom gradu.
tzv "RS" je wannabe drzava u kojoj bi zahtjev da se podigne spomenik bilo kojem branitelju na bilo kojem vidljivom mjetu, osim pripadniku cetnicke paravojske bio docekan onako kako su hrvatski navijaci docekani u Beogradu ili kako bi bili docekani u Banja Luci. sjekirama. Dragana Covica ne racunamo u Hrvate, tako da se njemu nista ne bi dogodilo.
koliko znam, jedini spomenik koji stoji bilo kojem Hrvatu u "RS" je onaj na Plehanu, i to samo zato sto uokolo 20 km nema niti jednog Srbina, a bogami niti stanovnika, osim par svecenika, baba, i narkomanske komune. a i taj spomenik je banda kanila srusiti ili ukloniti jer su si umislili neko slovo U na njemu.
nastranu to sto ja mislim da ako je stvar istina da se braniteljima Sarajeva pripadnicima HVOa ne moze podici spomenik u Sarajevu, da je to teska svinjarija i na sramotu tom gradu.
U svom postu nigdje nisam spomenuo RS, govorio sam o Sarajevu, glavnom gradu državne zajednice () BiH.
sto su onda tek dodikovci? fasisti na kub? sto li su tek oni koji s njima tikve sade?
Znači, ti smatraš da je bolje izigravati čistu Mariju Djevicu, pa ne dobiti ništa, nego odreći se jednog od interesa (Posavine) i spasiti što se spasit da (eventualno dobivanje nekakve autonomije na području Federacije) ?
Kakva novogradnja? Tražite muslimanske kuće sa zapadne strane Neretve i kupujte to. Bliže su centru od bilo kojeg stana u međuprostoru između Mostara i Širokog. Zar je toliki problem preuzeti par muslimanskih kvartova koji neugodno strše na našoj strani grada i osigurati stolni grad? (Tomislav Diablo)
Quote:
PilotInstruktor kaže:
U svom postu nigdje nisam spomenuo RS, govorio sam o Sarajevu, glavnom gradu državne zajednice () BiH.
sto to tocno znaci? smeta ti sto u Sarajevu nema spomenika HVOu, a ne smeta sto je takvo sto u Banjaluci moguce upravo koliko je stvaran film Alisa u zemlji cudesa?
interesantno razmisljanje.
smeta ti sto nema spomenika u gradu kojeg smatras neprijateljskim, a ne smeta sto ga ne moze nikad ni biti u gradu koji smatras prijateljskim.
koja logika, jebote. nije ni cudo da nas je sve manje u BiH.
Eto vidiš, u RS ima jedan , a u Muslimaniji ni jedan.
Quote:
Da ako je stvar istina?????? Možda se povjerenstvo ili komisija obrati tebi direktno pa te uvjere na bosanskom jeziku da je istina?
sto to tocno znaci? smeta ti sto u Sarajevu nema spomenika HVOu, a ne smeta sto je takvo sto u Banjaluci moguce upravo koliko je stvaran film Alisa u zemlji cudesa?
Banjaluka nije glavni grad države. Sarajevo to jest, i ne razumijem kako lokalni političari mogu dozvoliti da se diskriminira nacionalni simbol jednog konstitutivnog naroda, koji je taj isti grad u ratu branio.
Quote:
PilotInstruktor kaže:
Banjaluka nije glavni grad države. Sarajevo to jest, i ne razumijem kako lokalni političari mogu dozvoliti da se diskriminira nacionalni simbol jednog konstitutivnog naroda, koji je taj isti grad u ratu branio.
ok, sto odma ne kazes. sad mi je jasno. ti si na strani Armije BiH koja je branila Sarajevo od cetnika, i nije ti drago sto nema spomenika HVOu koji je zajedno s Armijom BiH branio BiH od cetnika. tako odma brate reci, ovako te stalno mjenjam za nekog koji podrzava genocidnu tvorevinu.
ok, sto odma ne kazes. sad mi je jasno. ti si na strani Armije BiH koja je branila Sarajevo od cetnika, i nije ti drago sto nema spomenika HVOu koji je zajedno s Armijom BiH branio BiH od cetnika. tako odma brate reci, ovako te stalno mjenjam za nekog koji podrzava genocidnu tvorevinu.
Nema to veze sa mojim generalnim mišljenjem o HVO-u, ABIH, ili VRS. Lokalni HVO je branio grad, i točka. Valjda ima pravo na to priznanje od strane tog istog grada. I valjda šahovnica, s obzirom da su Hrvati konstitutivan i posve ravnopravan (barem na papiru) narod naspram ostala 2, ima nekakvo prava postojati u glavnom gradu BiH.
Quote:
Idejno rješenje spomen obilježja poginulim pripadnicima 108. HVO brigade Ravne-Brčko, izabralo je stručno povjerenstvo već 11. lipnja ove godine. Sukladno članku 15. Zakona o spomenicima i simbolima u Brčko distriktu ovo spomen obilježje bit će postavljeno na vrlo atraktivnu mikrolokaciju ispred zgrade Vijećnice u Brčkom.
takve stvari su u "RS" nemoguce. a radi se o adezenjarskim prijateljima. pod vodstvom tih adezenjara poginulo je par tisuca ljudi u Posavini. popisam svaku adezenjaru.
Quote:
Dana 20. rujna 2009. godine g-đa Marina Pendeš, doministrica Ministarstva obrane u Vijeću ministara BIH svečano otkrila spomen obilježje poginulim i nestalim braniteljima HVO na groblju Vučipolje u Bugojnu.
Quote:
U organizaciji Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava rata općine Vareš i Udruge maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata HVO-a Vareš dana 09.srpnja 2011. godine upriličen je odlazak na Perun, na mjesto pogibije Roberta Zekića. Pokojni Robert, pripadnik HVO-a brigade Bobovac Vareš poginuo je 31.05.1992. godine na Perunu i tako postao prva žrtva proteklog rata na području općine Vareš.
Quote:
Tuzla, 9.4.2011. U povodu obilježavanja 19. obljetnice od osnutka Hrvatskog vijeća odbrane Predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Tuzla Rado Pejić zajedno sa članovima Antom Jurićem, Predragom Tomićem i Tomom Divkovićem položili su vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježje palim braniteljima 115 HVO brigade Zrinski na Husinu.
Quote:
PilotInstruktor kaže:
Nema to veze sa mojim generalnim mišljenjem o HVO-u, ABIH, ili VRS. Lokalni HVO je branio grad, i točka. Valjda ima pravo na to priznanje od strane tog istog grada. I valjda šahovnica, s obzirom da su Hrvati konstitutivan i posve ravnopravan (barem na papiru) narod naspram ostala 2, ima nekakvo prava postojati u glavnom gradu BiH.
spomenik braniteljima HVO Sarajevo mora biti podignut u Sarajevu u kojem jos uvijek ima par mjesta sa "sahovinicom" nekoliko stotina puta vise nego u Banja Luci:
Quote:
U njemu su i danas smještene institucije vrha Katoličke crkve: Apostolska nuncijatura u BiH, Biskupska konferencija BiH, Nadbiskupski ordinarijat vrhbosanski; provincijalati redovničkih zajednica: franjevaca Bosne Srebrene, Školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije, sestara Milosrdnica, Služavki malog Isusa; kuće časnih sestara: Karmelićanki, Kćeri Božje ljubavi, Klanjateljica Krvi Kristove, Milosrdnica, Služavki malog Isusa, Franjevki bosansko-hrvatske i Hercegovačke provincije; dječji vrtići: Sveta obitelj i Egipat s prihvatilištem za napuštenu i djecu bez roditelja; dva teološka učilišta: Katolički bogoslovni fakultet i Franjevačka teologija; u Sarajevu su katoličke župe: Briješće, Dobrinja, Grbavica, Stup, Novi Grad, Novo Sarajevo, Marijin Dvor i Katedrala te Franjevački samostan Bistrik. U njima ipak ima 12.894 vjernika, više od onog broja kojim podrugljivo licitira stožerna hrvatska politika u BiH.
U Sarajevu su medijski centri i informativne agencije: FMC Svjetlo riječi, Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije Katolički tjednik, Nacionalna uprava papinskih misijskih djela BiH s misijskim informativnim listom Radosna vijest, Franjevačka informativna agencija (FIA), Katolička tiskovna agencija (KTA); humanitarno-karitativne organizacije: Kruh sv. Ante, Caritas Biskupske konferencije BiH, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Jesuit refugee service; studentski domovi, centri i instituti: Franjevački međunarodni studentski centar, Franjevački studentski dom, Katolički studentski dom (u izgradnji), Kulturno-povijesni institut Bosne Srebrene, KŠC Sarajevo, Svećenički dom (u izgradnji); kulturna društva i udruge: Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Matica hrvatska, Hrvatsko društvo za znanost i umjetnost, Hrvatsko narodno vijeće.
Tu su i IMIC i Pontanima. Naravno, rad svih ovih institucija može se i treba kritizirati, ali je nevjerojatna snaga kojim se sarajevski Hrvati bore da njihov život u njihovu gradu bude i kulturan i vjernički. U Sarajevu je zasnovan hrvatski književni identitet, Sarajevo je bilo centar hrvatske književne produkcije (Kranjčević, Jurišić, Lukić..) i centar profiliranja bosansko-hercegovačkog hrvatskog identiteta.
a vako kaze neka tamo cinovnica, s kojom se ja ne slazem:
Quote:
Pomoćnica načelnika Novog Sarajeva zadužena za braniteljsko-invalidsku zaštitu Enisa Ibrahimović tvrdi da takvi navodi nisu točni.
Tvrdnja da je iz Općine Novo Sarajevo dat odgovor da “nadležnima smeta šahovnica” nema veze s istinom jer nikada nitko tako nešto nije rekao tako da je to nečija osobna interpretacija, zlonamjerna i tendenciozna, kazala je Enisa Ibrahimović.
Ona navodi kako su na zahtjev udruga HVO-a nekoliko puta razgovarali o izgradnji spomenika poginulim pripadnicima HVO-a na području te općine.
“Predstavnicima udruga HVO-a preneseno je da Koordinacija braniteljskih udruga Općine Novo Sarajevo, od koje smo zatražili stav, ne podržava izgradnju pojedinačnih spomen-obilježja, odnosno ne podržava razdvajanje poginulih po nacionalnoj pripadnosti zato što su se borili zajedno i dali svoje živote za obranu grada Sarajeva i države, ne pitajući kojoj vjeri i naciji pripadaju. Koordinacija braniteljskih udruga Općine Novo Sarajevo podržava izgradnju zajedničkog, središnjeg spomen-obilježja za sve poginule branitelje Sarajeva. Na središnjem, zajedničkom spomen-obilježju mogu se postaviti obilježja brigada, što bi bilo primjereno, jer su brigade 1. korpusa Armije RBiH bile multietničkog sastava, kazala je Ibrahimović.
cak ni ona nije protiv "sahovnice" na zajednickom spomeniku.
iako, u ovo vrijeme kakvo je, smatram da HVO Sarajevo ima pravo na poseban spomenik ukoliko ga zeli.
takve stvari su u "RS" nemoguce. a radi se o adezenjarskim prijateljima. pod vodstvom tih adezenjara poginulo je par tisuca ljudi u Posavini. popisam svaku adezenjaru.
A od kad je Brčko distrikt dio federeacije , ili je to jedini prostor u BiH gdje u trodiobi vlasti sudjeluju sva tri naroda s tim da je Orašje ko dio ex Brčanske općine gdje još ima uvijek najviše Hrvata nije dio njega nego federacije , a neznam baš kako su netko u Orašju sjetio podiči spomenik poginulim vojnicima Armije BiH makar snjima participiraju direktno u federaciji ?
Quote:
krnk kaže:
A od kad je Brčko distrikt dio federeacije , ili je to jedini prostor u BiH gdje u trodiobi vlasti sudjeluju sva tri naroda s tim da je Orašje ko dio ex Brčanske općine gdje još ima uvijek najviše Hrvata nije dio njega nego federacije , a neznam baš kako su netko u Orašju sjetio podiči spomenik poginulim vojnicima Armije BiH makar snjima participiraju direktno u federaciji ?
Brajkovici su u opcini Travnik. prestani se blamirat po ovom podforumu.
primjer Brcko sam stavio samo zbog mnogobrojnih postovatelja djela tzv. vojske "RS".
Orasje nikad nije bilo u opcini Brcko.
o cemu ti uopce pricas i na kojem jeziku?
u vezi jedinog spomenika HVO u "RS"
Quote:
Na portal Pincom.info objavljen je članak koji govori o protestima srba u tzv.RS i njihovim zahtjevima za rušenje spomenika braniteljima Dervente, podizanje kojeg je financirao nogometaš Vedran Čorluka. Više je nego zanimljivo pročitati “argumentaciju” inicijatora, ali i sprege (očekivane?) s rabinom u RS, izvjesnim Jozefom Atijasom. Naravno da, njihove oči bodu grbovi Hrvatske i spomen imena hrvatskog, što ga izjednačavaju s ustaštvom. I dok nam je za srbe ovo “normalna” reakcija, jer drugu u njihovoj zaslijepljenosti i ne možemo očekivati, napad rabina na franjevce i njegova izravna podrška velikosrpskim sljedbenicima miloševićevske fašističke političke platforme je ipak iznenađuje, te zaslužuje i prosvjednu reakciju nadležnih institucija hrvatske vlasti predstavnicima države Izrael. Hrvatska ima i moralnu ali i “pravnu” obavezu brinuti o Hrvatima u BiH, što se posebno odnosi na tzv. RS u koju Srbi uspješno opstruiraju povratak izbjeglica. U tome im, svojim nečinjenjem, danas, aktivno pomaže i hrvatska Vlada, a upravo je ovo primjer kada bi, preventivnim djelovanjem, trebala utjecati na vlasti tzv. RS.
Brajkovici su u opcini Travnik. prestani se blamirat po ovom podforumu.
primjer Brcko sam stavio samo zbog mnogobrojnih postovatelja djela tzv. vojske "RS".
Orasje nikad nije bilo u opcini Brcko.
o cemu ti uopce pricas i na kojem jeziku?
Izvrsno , znači u Travniku u kojem su prije rata skoro polovicu stanovništva činili Hrvati je čudo ako se napravi spomenik HVOu , zbilja krasno dostignuče suživota u federaciji , a usput mi nisi odgovorio kako to da u Orašju nema spomenika armiji BiH pa i ono je u federaciji , nije čak ni u distriktu pa bi Hrvati posavljaci trebali diktirati kako bude izgledao suživot ?
Quote:
krnk kaže:
Izvrsno , znači u Travniku u kojem su prije rata skoro polovicu stanovništva činili Hrvati je čudo ako se napravi spomenik HVOu , zbilja krasno dostignuče suživota u federaciji , a usput mi nisi odgovorio kako to da u Orašju nema spomenika armiji BiH pa i ono je u federaciji , nije čak ni u distriktu pa bi Hrvati posavljaci trebali diktirati kako bude izgledao suživot ?
cudo bi bilo da se takav spomenik napravi u Bosanskoj Posavini u kojoj je prije rata zivjelo preko 50 posto Hrvata.
suzivot u "RS" je naprosto primjer za sve europske zemlje. strasno.
ovo u Travniku nije nikakvo cudo, upravo zato sam i stavio taj citat.
boli me kurac sto nema spomenika Armiji BiH u Orasju.
o cemu ti pricas?
Armije BiH nije ni bilo u Posavini, za tvoju informaciju.
daj bogati prvo nesto nauci o temi o kojoj pokusavas pricati, ovako to zbilja nema smisla. ko da se sa zidom objasnjavam.