Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Na rubu znanosti
Korisničko ime
Lozinka

Na rubu znanosti Istraživanja bez granica

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.01.2012., 21:13   #1
krena
Antiguru Krishnamurti U.G

krena Avatar

Registracija: Nov 2009.
Gubitak energije kroz seks !?

Ima već nekoliko godina da sam zapazio jednu vrlo neobičnu pojavu vezanu za seks. Pošto ja i supruga nemamo iste potrebe za seksom (oba imamo preko 50 godina), često se dogodi da sam ja taj koji inicira seks. Moje su želje skoro duplo veće od supuginih. Ona se u principu ne buni, nego bude pasivna dok ja "obavljam" svete bračne dužnosti
Osim toga ja nastojim zauzeti pozu u kojoj se puno ne umaram (npr. bočni položaj) , tako da sam snošaj traje oko pola sata. U principu on možda nešto malo kraće traje ako supruga nije zainteresirana. Ako je supruga zainteresirana, onda je obično obostrani orgazam u isto vrijeme. Ali sad slijedi ono najčudnije.
Ako samo ja doživim orgazam, nakon kraćeg odmora ja se vraćam u normalu što se tiče fizičke i psihičke snage. Ali ako je orgazam bio obostran, onda sam ja barem nekoliko sati totalno smožden. Nemam snage ni zašta. Kao da sam istrčao maraton. Ali nema nekog fizičkog razloga? Ispada da ja u slučaju da želim da supruga doživi orgazam ulažem ogromne napore. Ali tako nije. U oba slučaja se ja podjednako fizički i psihički naprežem. Da li je netko zamijetio ovakav fenomen kod sebe? Inače sam čitao da su neki tantristički učitelji vodili ljubav da sami ne svrše, a partnerica da. S time oni navodno crpe neku "transcendentalnu" snagu iz svojih partnerica. Doduše kod mene je nešto drugo. Kao da supruga crpi snagu moga tijela, ali isključivo ako ona ima orgazam. Da li je to neka vrsta spontanog enrgetskog vampirizma !??
Volio bih čuti vaše mišljenje.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2012., 21:21   #2
maher18
ježić

maher18 Avatar

Registracija: Feb 2007.

stvar bi se mogla pomno razmotriti s više aspekata.

ako ste oboje doživjeli svrš onda ste oboje krcati edorfinima, oksitocinom, serotoninom. sve to skupa uvodi u stanje opuštenosti, nalik umoru. osim toga, kad svršavaš, koncnetriraš se na to i trošiš veće količne energije. daklem, više se iscrpljuješ. i eto belaja, odmah ti se spava, osjećaš se ugodno umoran.

ak ne svršiš, onda si, hoćeš-nećeš, pomalo frustriran jer biologija traži svoje, na koncu konca nisi se išao spajati samo zabog duhovne povezanosti, nego zato kaj ti godi, a godi ti pogotovo kad dokrajčiš stvar kak spada. ak ne, onda uvijek u sebi nosiš izvjesnu dozu napetosti. koja umara psihički, a umoran si i fizički jer si drvio čitavih pol sata!

ah, da, zaboravila sam dodati da je tu i jedan psihički poseban faktor: kad dovedeš dragu do kraja , pogotovo ako je u pitanju više tvog angažmana, onda se osjećaš posebno dobro i opušteno jer, evo, u potpunosti si izvršio svoju "dužnost" mužjaka. opet navala sretnih hormončića koji te uljuljkaju u sanak. ako si samo ti zadovoljen, onda usfali onaj dodatni završni pucanj samoponosa, pa se prije izvučeš iz dremeža. ima još jedan deetaljčić: da bi se ženu zadovoljilo treba se malo više potruditi nego za samo sebe samoga. a i to cijedi više šećera iz krvotoka i glikogena iz jetre. pa iscrpe ti se zalihe do balčaka, čovječe, kak ne bi bio umoran!

Zadnje uređivanje maher18 : 05.01.2012. at 21:33.
maher18 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2012., 21:35   #3
Beljki
Nan Yar

Beljki Avatar

Registracija: Oct 2006.
jogickii reci ce da se trosi energija, ili konkretnije ojas koji je "hrana" za vise procese i stoga je celibat najcesce preduvjet za neke ozbiljnije prakse. Pri tome se misli na muskarce, kod zena je prica drugacija.

E sad medicinski... s jedne strane se taj osjecaj tumaci otpustanjem hormona koji ce dati dovoljno vremena za oporavak i nakupljanje "sokica" za nove akcije.
No citah neka istrazivanja koja su pokazala povoljne efekte suzdrzavanja (zbog dizanja nivoa testosterona ako se dobro sjecam) na depresiju i svasta nesto, stoga nisam siguran da je bas tocna ona puno cesca tvrdnja kako je seks u stvari zdrav, a sve ovo mitovi
Old 05.01.2012., 21:49   #4
maher18
ježić

maher18 Avatar

kajh se tiče nivoa testosterona, to vrijedi samo za neko vrijeme, testić se proizvodi sam po sebi genetski određene doze. imat ćeš ga nešto više, ali samo malo više jer se neće potrošiti, no onda ide fidbek-kontrola, hipotalamus skućži da je testića dosta, i prestane davati impuls preko hipofize na suprarenalku i testise, pa se produkcija smanji. pa si opet na istom. no, ak se dovoljno trošiš onda ti hipotalamus ima stalni impuls koji mu signalizira: nema testića, potrošen, šibaj dalje naredbu. i onda krene taj krug dalje. zato su ljudi koji imaju redoviti seksualni život uglavnom više na raspolaganju partnericama, duže su aktivni, ne samo uslijed genetske predispozicije nego i zbog tog obilika stimulusa.

ljudi koji suprimiraju svjesno taj reverberacijski krug, testosteron im se snizi, nema više šubova, neamju toliko odvlačenje pažnje na tako ovozemlajske stvari kao što je dobra ševa s dragom osobom, nego se mogu odna mirno kontemplativno posvetiti višim duhovnim sferama.
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.01.2012., 22:41   #5
Beljki
Nan Yar

Beljki Avatar

ne znam, znam da sam naletio na istrazivanje koje je pokazivalo odredjene rezultate nakon mislim dvadesetak dana suzdrzavanja. U vise od toga se ne bih upustao.

Subjektivno iskustvo je da je dosta korisno za sadhanu pod uvjetom da nije samo izvanjsko forsiranje koje je kontraproduktivno. Slicno sam cuo od dosta muskaraca, ali ne od zena, njima ocito nema isti efekt.
Old 05.01.2012., 22:44   #6
maher18
ježić

maher18 Avatar

Quote:
Beljki kaže: Pogledaj post
ne znam, znam da sam naletio na istrazivanje koje je pokazivalo odredjene rezultate nakon mislim dvadesetak dana suzdrzavanja. U vise od toga se ne bih upustao.

Subjektivno iskustvo je da je dosta korisno za sadhanu pod uvjetom da nije samo izvanjsko forsiranje koje je kontraproduktivno. Slicno sam cuo od dosta muskaraca, ali ne od zena, njima ocito nema isti efekt.
i bolje se ne upuštaj, ako nisi iskusan u tim vještinama.
osim toga, vjerojatno ženama nisu potrebne neke tantričke pripreme da bi bile pametne i dostigle vrhunce mudrosti

http://www.stripovi.com/images/thomasmann/hogar1.jpg
Odgovori s citatom
Old 05.01.2012., 23:31   #7
arna
vita aeterna

arna Avatar

Registracija: Apr 2006.
Većeras gdje god svratim, seks na tapeti!
Što je to, uzjogunili se svi jer je počela fatalna godina?

Ha čuj Krena, nakon pedesete nije neobično da ti sex posiše ono malo energije kaj preostane nakon svih dnevnih aktivnosti. Ak te to zabrinjava, a ti se prištedi.
Kao što veli sredovječni mali poduzetnik, na pitanje prijatelja jel što jebe: ne, imam svoje ljude za to!
Old 05.01.2012., 23:43   #8
maher18
ježić

maher18 Avatar

joj, ubila buš u pojam čovjeka, ti, praktična ženo
Odgovori s citatom
Old 05.01.2012., 23:53   #9
Dragan
u prolazu

Dragan Avatar

Registracija: Jun 2003.
Quote:
...
Slicno sam cuo od dosta muskaraca, ali ne od zena, njima ocito nema isti efekt.
Zenska seksualnost je do sada uglavnom bila potisnuta, tako da im "celibat" dodje kao normalno stanje.
Kada zena postane orgazmicki sposobna kao i muskarac (orgazam kad god se pozeli u roku od par minuta), onda pri celibatu ima iste efekte, kao i muskarac.

Krena, pri orgazmu sa ejakulacijom, gubi se velika kolicina etericke energije.
Dok sam bio mladji, nisam to uopste primecivao, jer se sistem brzo obnavljao. Kasnije sam uocio da mi treba 2-3 dana da "dodjem sebi". Obicno bi se desavalo da bih neposredno nakon orgazma, cvrsto odlucio da u narednom periodu nemam sex. Sve dok se sistem ne bi opet napunio i onda opet u krug.
Kada sam skuzio tu igru onda sam poceo da pravim orgazam bez "griznje savesti", vec sa potpunim prepustanjem i uzivanjem i gle gubitak energije je bio manji.
Osim toga otkrio sam da duzina odnosa, kao i emotivno-misaono stanje, kako moje tako i partnerice, imaju veliku ulogu na krajnje energetsko stanje, tako da je moguce da cak oboje, nakon orgazma, osecaju priliv energije.
No to su verovatno individuale stvari, a i nije fora ako ti se sve servira na tacni. Eksperimentiraj.
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.01.2012., 23:59   #10
Beljki
Nan Yar

Beljki Avatar

Quote:
maher18 kaže: Pogledaj post
i bolje se ne upuštaj, ako nisi iskusan u tim vještinama.
osim toga, vjerojatno ženama nisu potrebne neke tantričke pripreme da bi bile pametne i dostigle vrhunce mudrosti

http://www.stripovi.com/images/thomasmann/hogar1.jpg
1 - nemam pojma o cemu pricas

2 - jebacina nije neka mudrost

3 - tantra nije kalifornija tantra ala osho ii moderne kalifornijske inacice, ne racunajuci vajroli i par slicnih pokupljenih stvari, do 19 st taj termin cak nije niti oznacavao vamacharu i maithuna prakse

4 - i dalje ne kuzim kako si to povezala
Old 06.01.2012., 00:00   #11
maher18
ježić

maher18 Avatar

i to sve što dragan kaže ima osnova u biokemijskim procesima u tijelu, prije, za vrijeme i poslije. dakle, krena, i s duhovne i s tjelesne strane je sve ok
Odgovori s citatom
Old 06.01.2012., 00:03   #12
Beljki
Nan Yar

Beljki Avatar

Quote:
Dragan kaže: Pogledaj post
Zenska seksualnost je do sada uglavnom bila potisnuta, tako da im "celibat" dodje kao normalno stanje.
Kada zena postane orgazmicki sposobna kao i muskarac (orgazam kad god se pozeli u roku od par minuta), onda pri celibatu ima iste efekte, kao i muskarac.
Nisu zene bas tako suzdrzane, mozda u pocetku zbog tog uvjetovanja, ali kad se opuste gore su od nas. Nisam primjetio da ima takav efekt niti uobicajeni niti visestruki niti vaginalni orgazam niti skvirtanje niti druge stvarcice koje ih pucaju, il stvarno mislis da treba imat sektu i tesku filozofiju za dobar seks pa da to drugi nemaju?

Niti je takva ideja podrzana spisima koji su ionako smatrali zenu seksualnijom, a ne cednom djevicom, uostalom cak su i zenska bozanstva indije putenija od naseg djevicanskog Marijanskog arhetipa.
Old 06.01.2012., 00:10   #13
maher18
ježić

maher18 Avatar

Quote:
1 - nemam pojma o cemu pricas

2 - jebacina nije neka mudrost

3 - tantra nije kalifornija tantra ala osho ii moderne kalifornijske inacice, ne racunajuci vajroli i par slicnih pokupljenih stvari, do 19 st taj termin cak nije niti oznacavao vamacharu i maithuna prakse

4 - i dalje ne kuzim kako si to povezala
ad.1. ni ja što misliš pod 1.
ad.2. nije, ako joj se prepustiš bez suvišnog mudrovanja
ad.3. naravno, nisam ni pristalica takvih pomodarstava. karma yoga ima više načina i metoda ostvarivanja, jnana, bhakti, tantra, raja, votever, da bi se postigao samadhi
ad.4. ženskom imaginacijom
Odgovori s citatom
Old 06.01.2012., 00:12   #14
Dragan
u prolazu

Dragan Avatar

Registracija: Jun 2003.
Quote:
Nisu zene bas tako suzdrzane, mozda u pocetku zbog tog uvjetovanja, ali kad se opuste gore su od nas.
...
Die Statistik ist ernüchternd: Schlappe 33 Prozent der deutschen Frauen kommen beim Sex zum Orgasmus! Zwei Drittel der Frauen aber erleben nie einen Höhepunkt.
"Statistika je obeshrabrujuca: samo 33% Nemica dozivljava pri seksu orgazam."
Kako li tek stoji stvar sa mnogima drugima iz "neemancipovanih" nacija ?

Ne da mi se vise traziti (ovo je prvi pogodak na googlu), ali sigurno ces naci studije i statistike, ako te interesuje.
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2012., 00:18   #15
maher18
ježić

maher18 Avatar

Quote:

Niti je takva ideja podrzana spisima koji su ionako smatrali zenu seksualnijom, a ne cednom djevicom, uostalom cak su i zenska bozanstva indije putenija od naseg djevicanskog Marijanskog arhetipa.
čak putenija? http://www.buddhamuseum.com/lakshmi/...akshmi_90b.jpg
Odgovori s citatom
Old 06.01.2012., 00:25   #16
Beljki
Nan Yar

Beljki Avatar

Quote:
Die Statistik ist ernüchternd: Schlappe 33 Prozent der deutschen Frauen kommen beim Sex zum Orgasmus! Zwei Drittel der Frauen aber erleben nie einen Höhepunkt.
"Statistika je obeshrabrujuca: samo 33% Nemica dozivljava pri seksu orgazam."
Kako li tek stoji stvar sa mnogima drugima iz "neemancipovanih" nacija ?

Ne da mi se vise traziti (ovo je prvi pogodak na googlu), ali sigurno ces naci studije i statistike, ako te interesuje.
statistike uzimaju u obzir i starije generacije vjerojatno

il sam ja jednostavno predobar pa ne znam kako to izgleda

no enivej sto se tice njihovog gubitka energije ono je u najgoru ruku nakon totalnog "unistavanja" u razini mog perioda oporavka uz vajroli, ni blizu usporedivo sa vremenom koje je potrebno u prosjeku muskarcu nakon normalne ejakulacije da "dodje sebi". Najveci problem je ako su fizicki prenadrazene pa postane bolno, inace uvijek moze jos

Ne vidim niti blizu isti efekt.

Medjutim ono sto je tipicno za zene jest da puno vise involviraju ne samo emotivnog nego i mentalnog. Mozes ih dovest do orgazma samo rijecima uostalom. Tako da ufuravanje u neke price moze uvjetovati dozivljaj, ali vecina toga (uopce vecina toga u neotantri) je cista sugestija.
Old 06.01.2012., 00:27   #17
Beljki
Nan Yar

Beljki Avatar

Quote:
maher18 kaže: Pogledaj post
čak putenija?
erm.. opet... sto zelis reci?

nego pustimo velike teorije, evo malo prave zivotne mudrosti:

http://www.youtube.com/watch?v=Fmban...eature=related

Old 06.01.2012., 11:48   #18
krena
Antiguru Krishnamurti U.G

krena Avatar

Registracija: Nov 2009.
Quote:

Krena, pri orgazmu sa ejakulacijom, gubi se velika kolicina etericke energije.
Dok sam bio mladji, nisam to uopste primecivao, jer se sistem brzo obnavljao. Kasnije sam uocio da mi treba 2-3 dana da "dodjem sebi". Obicno bi se desavalo da bih neposredno nakon orgazma, cvrsto odlucio da u narednom periodu nemam sex. Sve dok se sistem ne bi opet napunio i onda opet u krug.
Kada sam skuzio tu igru onda sam poceo da pravim orgazam bez "griznje savesti", vec sa potpunim prepustanjem i uzivanjem i gle gubitak energije je bio manji.
Osim toga otkrio sam da duzina odnosa, kao i emotivno-misaono stanje, kako moje tako i partnerice, imaju veliku ulogu na krajnje energetsko stanje, tako da je moguce da cak oboje, nakon orgazma, osecaju priliv energije.
No to su verovatno individuale stvari, a i nije fora ako ti se sve servira na tacni. Eksperimentiraj.
To je istina da se gubi velika energija, što god da ona bila. Ali sam ja primijetio taj čudan fenomen: Ako žena ima orgazam skupa samnom onda ja izgledam gubim energiju na na kvadrat, nego na petu potenciju !? Ja osobno ne vidim nekog naročitog napora koji je veći ako žena hoće orgazam. Jer nije neka razlika u dužini coitusa od 15 minuta i 20 minuta.
Jedini pokreti koje radim ekstra je čačkanje klitorisa jednom rukom. A to nije baš fizički ni psihički zahtjevan proces.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.01.2012., 11:54   #19
maher18
ježić

maher18 Avatar

Quote:
krena kaže: Pogledaj post
A to nije baš fizički ni psihički zahtjevan proces.
kak ne? moraš upregnuti mentalnu energiju da se emocionalno usmjeriš prema željama svoje drage. a zna se da rad mozga troši 30% ukupne glukoze u tijelu.
Odgovori s citatom
Old 06.01.2012., 13:59   #20
arna
vita aeterna

arna Avatar

Registracija: Apr 2006.
Quote:
Ispada da ja u slučaju da želim da supruga doživi orgazam ulažem ogromne napore. Ali tako nije..
Quote:
Jedini pokreti koje radim ekstra je čačkanje klitorisa jednom rukom. A to nije baš fizički ni psihički zahtjevan proces.
Kužim da si zbunjen, pa ću ti malo pripomoći...

Daklem, prva kvaka ti je u tome što misliš da suprugin orgazam ovisi o tome imaš li ti želju da ga ona doživi. E, pa nije to baš tak, to ti, zaprav, više ovisi o njoj.
Drugo, ovako nekoncentriran i nezainteresiran možeš ti čačkat klitoris do sutra, i bit zadovoljan što se ne umaraš. Kvrapcu, pa ne radi se o zubu.

Ali, kad se stvari ipak poklope, ono, njena želja i tvoja lagana fizička aktivnost na pravim točkama, pa ona eksplodira u svom zadovoljstvu, nije čudo da ostaješ izmožden i bez energije ako ti izmakne vlastiti krešendo.
Normalno da te malo isisala, ali to se izbjegne prihvaćanjem činjenice da žena ima aktivnu ulogu u seksu kao i muškarac, pa se samo trebate vremenski uskladiti za zajednički uzlet, a onda se uzajamno filate energijom, nema vampirizma, svi zadovoljni i godine nisu važne.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja