|
01.11.2004., 12:46
|
#1
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
Postova: 21
|
engleska i ostro brasno
moze li mi netko pomoci i otkriti sa kojim brasnom radite strudle(tijesto koje se razvlaci ),isprobala sam par vrsta brasna,ali mi bas ne uspijeva.doma inace kupujem ono za vucena tijesta pa nemozes fulati.pomoc!
|
|
|
02.11.2004., 12:59
|
#2
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,321
|
ako nemaš namjensko brašno za vučena tjesta, možeš tijesto napraviti s mekanim brašnom bez pol frke
ne razumijem zašto spominješ oštro brašno, ono nije za to tijesto
|
|
|
02.11.2004., 13:54
|
#3
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
Postova: 21
|
ok,ali dali je plain brasno isto kao namjensko,tj.glatko?i kojim brasnom raditi kremsnite(u receptu imam ostro)?
|
|
|
02.11.2004., 14:24
|
#4
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
Postova: 3,913
|
ja vucena tjesta radim sa mekim brasnom- nikakvim namjenskim brasnima. umisam u brasno malo soli i onda tople vode, dobro izmisim i stavim po ure u ulje. razvlaci se ka od sale! u krempite ja stavljam gustin, a ne brasno
|
|
|
03.11.2004., 09:53
|
#5
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2003.
Postova: 21
|
hvala na savjetima o sastojcima u receptima ,ali meni samo treba naziv koje englesko brasno (naziv na engleskom,ako je moguce) je isto kao nase ostro?
|
|
|
04.11.2004., 13:57
|
#6
|
Eugenic war victim
Registracija: Jan 2004.
Lokacija: Regula I
Postova: 1,409
|
Jel nije to semolina? Il sam fulao grdno.
__________________
Optimist says this is the best of worlds. Pessimist believes him.
|
|
|
04.11.2004., 23:38
|
#7
|
Pacijent
|
Ja koristim Plain Flour from Tesco i super mi je za bilo kakve kolace. Probaj, nije skupo pa nemas sta izgubit.
|
|
|
21.11.2004., 00:58
|
#8
|
The magic dragoness
Registracija: Aug 2003.
Lokacija: Pod vulkanom
Postova: 4,635
|
Re: engleska i ostro brasno
Quote:
Izabella0 kaže:
moze li mi netko pomoci i otkriti sa kojim brasnom radite strudle(tijesto koje se razvlaci ),isprobala sam par vrsta brasna,ali mi bas ne uspijeva.doma inace kupujem ono za vucena tijesta pa nemozes fulati.pomoc!
|
Mislim da sam negdje vidjela (?veliki Sainsbury's ili Tesco, ne sjecam se) talijanske vrste brasna koje odgovaraju nasem ostrom. Ili pak pogledaj u ducanima koji prodaju talijansku hranu.
__________________
I firmly reserve the right to contradict myself
|
|
|
22.11.2004., 13:35
|
#9
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
Lokacija: Spavaca soba
Postova: 84
|
Ulazim u radnju i pitam prodavaca
"Excuse me , do you have sharp flour ?"
Ok. to je bila sala... ali evo pitanja. Sta je zapravo ostro brasno ??? Mozda je samo mljeveno krupnije?
Cula sam jednom da je ostro brasno - tip400 ali ne postoji ni u Engleskoj ni u Francuskoj.
pa hajde ako ima ovde neko ko studira tehnologiju hrane nek objasni
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:45.
|
|
|
|