Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.01.2012., 19:13   #1
takolako
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2007.
filter ulja - odšarafio se

Primjetio sam jučer malu mrlju ulja ispod auta (Kia sorento 2,5 CRDI). Dignem haubu kad ono filter ulja sav masan. Pobrišem ga i probam s rukom, nije zategnut. Ono, tek se počeo otpuštati, nije da je skroz labav. Pritegnem ga i sad je sve ok. Auto je bio na servisu prije 10000 km. Sad me zanima, da nisam to skužio ili da sam bio na nekom dužem putu od par sati vožnje autoputem i da se filter skroz otpustio, ulje pa-pa, a odmah iza toga i motor, kak bi to prošlo kaj se garancije tiče.
Inače, imao sam isto iskustvo prije dosta godina s LR defenderom, drugi dan nakon prvog sevisa na 10000 km se isto dogodilo, slučajno primjetio usred neke pripizdine, pritegnuo ga i vozio taj auto daljnjih 270000 km. Tu je očito bio slabo pritegnut filter na servisu.
Ovo s Kiom se dogodilo 10000 km nakon servisa, znači da je ipak bio pritegnut filter kak spada. Valjda.
takolako is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.01.2012., 20:55   #2
CDRW
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Pih, ti ko da ne znaš ono govno 300Tdi od LandRovera. Tamo svaka matica koja nema račvu na sebi prije ili kasnije završi na cesti. Kad mi je dopizdilo svakih par tjedana provjeravat dokle je stigao filtar ulja stavio sam osigurač na njega.

Staro je to dizlo, drndavo, trese ko mašina za vibrirat beton - probaj stegnut malo jače rukom.
Old 28.01.2012., 21:17   #3
vals
Registrirani korisnik

vals Avatar

Registracija: May 2010.
Samo nemoj pretegnit ko ja šampion na Vectri, pa se izbaci brtva i ulje piški vanka, nakon 200km izletilo po procjeni oko 2.5litri ulja
Old 28.01.2012., 21:35   #4
takolako
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2007.
O da, jako dobro znam kaj je Land Rover. Ovaj je bio 2,5 Tdi. Mogao bi o njemu i kojekakvim problemima eseje pisat.
Jasno mi je da je o vibraciji riječ. Ovo s osiguračem je dobra fora.
Ali, kakve bi ja drame imao sa servisom glede garancije da se dogodila havarija?
takolako is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 28.01.2012., 22:30   #5
CDRW
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Bojim se da bi teško dokazao da je filtar kriv. Znaš naše sudstvo - eventualno bi tvoji unuci dobili parnicu (vidi slučaj Rudine).
Old 28.01.2012., 23:42   #6
hcerinski
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2010.
a kak ćeš to dokazati nakon 10 tkm? malo veoma diskutabilno... bojim se da ne bi mogao dokazati tj da ti nitko ne bi priznao nakon toliko km i vremenskog perioda
hcerinski is online now  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja