Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.03.2017., 21:34   #461
Quote:
Snow Fairy kaže: Pogledaj post
Za to racunanje sa spottingom ne znam ni ja.
Ali hormoni se normalno rade 2-5dc bez problema,ne znam zasto sad toliko upita da mora biti tocno na 3dc

Ja sam vadila i na 2dc i na 5dc i rezultati pokazuju isto.
Ne u broj,al ce ti pokazati jel lh visi od fsh, dal je fsh previsok i tako dalje
E to me zanimalo, kuzim, thanks.

Ma da za spotting cu vidjeti jos... A 3.dc ti bas kazu doktori pa naravno da shvatis to na taj nacin. I meni je logicno da moze to biti koji dan plus minus.

Hvala puno, vadim radi kontrole PCOS, ne nuzno zbog trudnoce.
__________________
znas
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2017., 23:31   #462
Ja sam tek sad na forumu vidjela da se traži 3dc. Meni svi uvijek govorili ili 3-5 ili sad u zadnje vrijeme 2-5dc.

Inače sam negdje nekad pročitala čini mi se da ako je spotting tipa jedan dan, pa dođe menga, dan spottinga računa kao 1dc. Ali ako dulje traje, onda je 1dc kad se baš procuri. Tak neka kombinacija
Snow Fairy is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.04.2017., 12:12   #463
Quote:
Snow Fairy kaže: Pogledaj post
Ja sam tek sad na forumu vidjela da se traži 3dc. Meni svi uvijek govorili ili 3-5 ili sad u zadnje vrijeme 2-5dc.

Inače sam negdje nekad pročitala čini mi se da ako je spotting tipa jedan dan, pa dođe menga, dan spottinga računa kao 1dc. Ali ako dulje traje, onda je 1dc kad se baš procuri. Tak neka kombinacija
Kod mene je to bas zbunjujuce.

Evo sad zadnja menstruacija. 1.dan tek navecer sam imala smedji iscjedak nakon seksa onako na papiru, niti premalo niti previse.
Iduci dan samo smedja tockica na gacama tj malo ugl smeckaste krvi na vrhu tampona ako bi ga stavila.

Racunala bih to kao prvi dan ali napominjem da je i to dalje period kada sam naduta i 'zatvorena' tipicno za PMS, ne osjecam da sam se otvorila i da curi sve van ako me kuzite, zivcana sam lagano i nikakva.

I tijekom noci dakle nakon tog drugog dana se otvorim i krene curiti bas crvena svjeza krv, budim se nenaduta, ravnijeg trbuha, bolje volje i sve curi van i imam klasicne grceve.

Znaci to sto bi trebalo biti prvi dan po svim simptomima tehnicki je 3. ako je suditi po krvi na gacama.

Tako mi je gotovo svaki mjesec, svaki ciklus i uzela sam to kao svoje prirodno samo kaj me zbunjuju ti dani.. ugl isla sam vaditi hormone 5.dan ukupno, odnosno 3.od pocetka jakog krvarenja pa valjda je to ok.

Rekla sam da mi je 4. - dakle neka sredina



Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
__________________
znas
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.06.2017., 13:31   #464
Pozdrav cure, vadila sam hormone na 4. dan ciklusa. Imam policistične jajnike i neredovite menstruacije.

Možete li mi protumačiti rezultate?

estradiol 175.10 pmol/L [žene folikularna faza 98.10 - 571.00]
testosteron 0.86 nmol/L [žene prije menopauze 0.29 - 1.67]
prolaktin 330.30 mIU/L [žene 127 - 637]
LH 4.65 IU/L [žene folikularna f. 2.4 - 13]
FSH 6.68 IU/L [žene folikularna f. 3.5 - 12.5]
DHEA-S 5.82 μmol/L [žene prije menopauze 1.8 - 7.7]
SHBG 56.41 nmol/L [žene 20-49g. 32.40 - 128.00]

Još čekam androstendion, i trebam GUK i inzulin provjeriti.
Misspanda is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.08.2017., 12:48   #465
Bok ženske,
spremam se na ICSI, imam 36 godina i vadila sam hormone na 3. dc:

AMH: 1,1 (0,77 - 5,24)
Prolaktin: 265,94 (108,78 - 557,13)
FSH: 5,20 (3,03 - 8,08)
LH: 3,54 (1,80 - 11,78)
Estradiol: 238 (77-922)
TSH: 0,89 (0,35 - 4,94)
FT4: 14,18 (9,01 - 19,05)

Progesteron tjedan dana nakon ovulacije: 14,9 (1,7 - 27)

Sve je u granicama ali su ipak AMH i TSH blizu donje granice pa ne znam koliko je to normalno?
__________________
...superman's girlfriend.

Zadnje uređivanje Lois Lane : 03.08.2017. at 13:00.
Lois Lane is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2017., 05:54   #466
Quote:
Lois Lane kaže: Pogledaj post
Bok ženske,
spremam se na ICSI, imam 36 godina i vadila sam hormone na 3. dc:

AMH: 1,1 (0,77 - 5,24)
Prolaktin: 265,94 (108,78 - 557,13)
FSH: 5,20 (3,03 - 8,08)
LH: 3,54 (1,80 - 11,78)
Estradiol: 238 (77-922)
TSH: 0,89 (0,35 - 4,94)
FT4: 14,18 (9,01 - 19,05)

Progesteron tjedan dana nakon ovulacije: 14,9 (1,7 - 27)

Sve je u granicama ali su ipak AMH i TSH blizu donje granice pa ne znam koliko je to normalno?
AMH ti govori o smanjenoj plodnosti, tj smanjenoj ovarijalnoj rezervi. No ides na potpomognutu, nadam se skorom uspjehu!

TSH ti je ok. Cak je i dobro da se vrijednost vrti oko jedan

Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2017., 05:59   #467
Quote:
Misspanda kaže: Pogledaj post
Pozdrav cure, vadila sam hormone na 4. dan ciklusa. Imam policistične jajnike i neredovite menstruacije.

..
Cak i hormoni ne izgledaju kao da imas policisticne jajnike jer omjer fsh/lh bude neproporcionalan

Meni tvoji izgledaju OK



Gesendet von meinem SM-G930F mit Tapatalk
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.08.2017., 11:23   #468
Jutro!
Mi smo dogovorili MPO blagu stimulaciju čim nam svi nalazi budu ok. Evo jutros sam ponavljala prolaktin jer mi je na prvom vađenju bio 1064. Sad je 1860
Dr je rekla da ne idemo u postupak dok ga ne spustimo ispod 1000. Koliko sam guglala za snižavanje se pije Bromergon ili tako nekako....Ima li netko iskustva?
u međuvremenu nam je dr rekla da odem kod endokrinologa na pregled. Zna li netko da li se u bolnicama dugo čeka? Ili ako netko ima preporuku nekog privatnog endokrinologa u ZG?
__________________
...Vidiš, godine nas obrade različito. Nekom postane važno s kim će leći, a nekom s kim će se probuditi...

Zadnje uređivanje Miss34 : 04.08.2017. at 12:14.
Miss34 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2017., 19:23   #469
Pozdrav,
molim pomoc pri objasnjenju nalaza.

Estradiol 94.26 pmol/L (98.10-571)
Prolaktin 606 mIU/L (127-637)
Lh 10.70 IU/L (2,4-13)
Fsh 7.58 IU/L (3.5 -12.5)
Tsh 1.50 ( 0.27-4.20)

Nedavno sam bila na uzv,jajnici u redu..tezina normalna..radimo na bebi 5mj ali bez uspjeha..
Bila bih zahvalna ako mi netko moze interpretirati nalaze i mogu li uopce ostati trudna s obzirom na nalaze..
Hvala
feliticeria is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2017., 21:10   #470
Quote:
feliticeria kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
molim pomoc pri objasnjenju nalaza.

Estradiol 94.26 pmol/L (98.10-571)
Prolaktin 606 mIU/L (127-637)
Lh 10.70 IU/L (2,4-13)
Fsh 7.58 IU/L (3.5 -12.5)
Tsh 1.50 ( 0.27-4.20)

Nedavno sam bila na uzv,jajnici u redu..tezina normalna..radimo na bebi 5mj ali bez uspjeha..
Bila bih zahvalna ako mi netko moze interpretirati nalaze i mogu li uopce ostati trudna s obzirom na nalaze..
Hvala
Estradiol ti je malo nizak, al ne zabrinjavajuće.
U koje vrijeme ciklusa si radila nalaze?
Koliko godina imaš?
Sve ostalo je normalno.
A da li ste provjerili spremu?
BondWannabe is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2017., 09:44   #471
Quote:
BondWannabe kaže: Pogledaj post
Estradiol ti je malo nizak, al ne zabrinjavajuće.
U koje vrijeme ciklusa si radila nalaze?
Koliko godina imaš?
Sve ostalo je normalno.
A da li ste provjerili spremu?
Hvala na utješnom odgovoru.
Radila sam 4.dan ciklusa.
33godine...a sperma ce se obrađivati sljedeci tjedan.
Kako povisiti estradiol,hormoskom terapijom? I trebali bi biti obratni odnosi Lh i fsh..😐
feliticeria is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.10.2017., 19:39   #472
Quote:
feliticeria kaže: Pogledaj post
Hvala na utješnom odgovoru.
Radila sam 4.dan ciklusa.
33godine...a sperma ce se obrađivati sljedeci tjedan.
Kako povisiti estradiol,hormoskom terapijom? I trebali bi biti obratni odnosi Lh i fsh..��
Estradiol se povećava hormonskim terapijom koju ti može prepisati doktor ali tvoja vrijednost je sasvim ok pa sumnjam da je u tome problem.
Meni je npr. kad sam zatrudnjela bio 105 - a bila sam na hrpi hormona.
Tvoji nalazi su potpuno normalni i vjerojatno do sada nije bio sreće da se uhvati. Rekla si da probavate 5 mjeseci, nije još alarmantno al pametno da ste krenuli s testiranjem.
Jesi pratila plodne dane izračunom ili testovima?
Neki put ovulacija nije baš po kalendaru pa lako fulaš pravi termin.
Odradite spermogram da budete sigurni i da možete odbaciti tu mogućnost.
Mi smo imali strašan problem sa spermom al smo uspjeli i to prevladati.
Ne brini, medicina je danas toliko napredovala da se puno toga može riješiti.
Javi kad sve obavite. Držim fige da je sve ok i da bebica stiže pod bor ove godine!
BondWannabe is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2017., 17:02   #473
Hvala na lijepim željama..i ja se nadam bebici sto prije.
Pratim ovulaciju trakicama,a i na uzv mi je gin rekla da mi je ovulacija,prema velicini folikula,oko 17dana..a ne 14 makar imam cikluse i redovite menge 28,29 dana..
Vidjet cu sto ce ginekologica reci i predloziti jer idem 3.11. kod nje...
feliticeria is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.11.2017., 00:35   #474
Molim za misljenje oko mojih nalaza. Brine me uzasno progesteron, danas dobila dakle nije visok zbog trudnoce. Imam polip na maternici i nije mi ovo bas drago.

3.dan ciklusa:
Fsh 6,3 IU/L (ref.1.8-9.4)
Th 3,5 IU/L (0.8-10.4)
PRL 318 mIU/L (81-597)
Estradiol 0.201 mnol/L (0.11-65)
Tsh 1.35 (0.3-3.6)
21.dan ciklusa
Progesteron 76 nmol (ref. 14-55)
naonao is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2017., 22:44   #475
Nitko?
naonao is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.11.2017., 22:36   #476
Pozdrav svima,

zanima je li itko nedavno bio u Petrovoj za provjeru hormona i da ima referentne vrijednosti tog laboratorija -
konkretnije za LH, estradiol - periovulacija i progesteron 7 dana nakon O?
Zahvaljujem.
Eurus is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:49.