Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.04.2012., 14:31   #41
Na što točno utječe FSH? Meni je bio 5,4 na 4dc, ali mi je lh bio duplo viši... To je pcos. Znam što radi lh, ali za fsh mi nije jasno još...
bubicaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2012., 19:38   #42
bubica, FSH se proizvodi u hipofizi i uz LH se odrazava na jajnike i sazrijevanje folikla. evo mini pregled..

__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2012., 12:56   #43
MATT

evo ako vam pomogne.. znam da ste pisali da tražite nekakvu ovakvu ponudu
ako VAm ne treba možda nekome će pomoći da ne čeka redove po bolnicama ili ne plaća po 150 kuna po hormonu

DANAS Ponuda Dana ima za 95 kuna pregled štitnjače T3 T4 i TSH
__________________
45°46´04"N,15°51´08"E [URL="❦ Odluka o tome da ćeš imati dijete iznimno je važna. To znači odlučiti da će tvoje srce zauvijek koračati izvan tvog tijela.[/URL]
larazg is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2012., 16:52   #44
evo da se javim ovdje bila sam danas na uzv 8dc i imam 5 folikula, poslao me je vaditi E2 i progesteron i sutra opet na uzv, zbog cega sam to sad vadila?

i kaze mi on da sam super odreagirala na terapiju a meni se cini nekako slabo jer sam zadnji put s gonalima imala 9folikula 6 js(2,3dc po 3 a dalje po 2gonala), a sad s menopurima (2,3,i4 po 3 a dalje po 2) i sad imam manje, ne zelim se brinuti al opet moguce da je neki folikul i prazan, sto vi mislite jel to dobro reagiranje ili slabo?

i da moj tsh varira od 0,601 pa do 2,79 mozda su mi zbog toga dali menopure, al mi je endokrinologica sad vikendom povecala terapiju na 50mg a ostali dani 25mh, a nisam bila na kontroli od kad pijem tako vec nekih 2mj pa mozda se nesto malo i smanjio, a terapiju pijem zapravo zbog povisenog anti tpo-a
meg149 is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 10:42   #45
moji nalazi štitnjače:
FT4-15.19 pmol/l
FT3-3.47 pmol/l
TSH-2.845 mU/l
antiTPO-3 U/ml
Euthyreosis. jel to u redu????
__________________
Čekaj me, i ja ću sigurno doći.Ne slušaj kad ti kažu kako je vrijeme da sve zaboraviš i da te nade lažu....
mari mar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2012., 12:59   #46
evo i mene s nalazima na 4dc :

FSH = 4.80 (1.8-9.4 IU/L)
LH = 7.20 (0.8-10.4 IU/L)


PROLAKTIN = 256 (81-597 mIU/L)
SL.TESTOSTERON = 6.50 (0.45-10.7 pmol/L)
TESTOSTERON = 5.10 (0.4-2.74 nmol/L)
ESTRADIOL = 0.237 (0.11-0.65 nmol/L)
17-OH PROG = 5.6 (0.33-3.27 nmol/L)
SHBG = 35 (20-85 nmol/L)
TSH = 2.71 (0.3-3.6 mIU/L)

AMH sam vadila neki dan :
AMH =62.48 (0.45-10.7 pmol/L) - povecane konc. (>48.5 pmol/L)
AMH =8.75 (8.75 ng/ml) - povecane konc. (>6.80 ng/ml)


Rekla mi je dr. da mi LH/FSH nisu ok jer treba biti obrnuto (dakle, da FSH bude veci od LH), i preporucila 3 mj. uzimanja Diane 35 ili Belara kontracepcije da mi se testosteron snizi ispod 3 da bih uopce mogla u postupak...
da ne spominjem brdo pretraga koje jos moramo i ja i mm napraviti (on, naravno, ima asthenozoospermiu ), endokrinologa, urologa, ponoviti hormone i spermiogram, te HSG! ....ali to je vec druga tema...

zanima me samo ovaj moj AMH (povecene konc.) - ima li tko iskustva?
mirna85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2012., 13:11   #47
ovo bi bio nalaz za klasični PCOS
jel imaš policistične jajnike? redovite cikluse?
za amh neznam, ali pretpostavljam da znači jako veliku plodnost i time se isto potvrđuje pcos
Ninna is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2012., 14:47   #48
ooo, da - policisticni na kvadrat
redoviti ciklusi? bez tabletica nikako (zadnji put 76 dana, M dobila tek kad sam uzela Duphaston!)

moram jos kod endokrinologa provjeriti OGTT i inzulin... ah ah
mirna85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2012., 15:53   #49
kao i kod mene...
da provjeri i to, jer ako imaš povišen inzulin, tj inzulinsku rezistenciju dat će ti metformin, s time se zna poboljšati stanje hormona a i ciklusi postanu redovitiji
iako ja sam išla najnormalnije u postupak (IVF) sa pcos-om, ali privatno i svaki dan na uzv, ali sam i završila sa gadnom hiperstimulacijom baš zbog policističnih
tako da ako ti se ne žuri možda je i bolja ta solucija 3 mj na diane da se smire jajnici
Ninna is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2012., 16:03   #50
ah, sto mogu...ionako ide ljeto...zivim u sibeniku, a manje-vise sve radim u splitu (MPO doktorica i tako to) pa mi i nije zgodno sad preko ljeta svako malo putovati...
morati cu biti poslusna i strpljiva jer ocito nemam bas nekog izbora...naoruzati se strpljenjem i u nove pobjede!
mirna85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2012., 11:27   #51
evo me s ostalim nalazima :

DHEA-SO4 = 3.7 (1.8-9.8)
Androsendion = 17 (1.7-16.4)

ovaj andro mi je dakle malo povisen, sto to znaci, zna li tko?

nisam jos bila kod svog dr-a, tako da ne znam sto i kako cemo dalje....28/06 idem po sve uputnice za daljnje pretrage, pa bumo vidjeli...
mirna85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 04:54   #52
Quote:
mirna85 kaže: Pogledaj post
evo me s ostalim nalazima :

DHEA-SO4 = 3.7 (1.8-9.8)
Androsendion = 17 (1.7-16.4)

ovaj andro mi je dakle malo povisen, sto to znaci, zna li tko?

nisam jos bila kod svog dr-a, tako da ne znam sto i kako cemo dalje....28/06 idem po sve uputnice za daljnje pretrage, pa bumo vidjeli...
Androstendion je prekursor testosterona.
Imas poviseni testosteron pa je za ocekivati da ces imati i visoki antrostendion.
Dio hormonalnog poremecaja u PCOS
__________________
I firmly reserve the right to contradict myself
puffko is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 17:06   #53
zna li netko
ima li smisla vadit hormone odmah nakon stimulacije, ili ipak pričekat mengu da se sve malo smiri?
Ines99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 17:10   #54
Quote:
Ines99 kaže: Pogledaj post
zna li netko
ima li smisla vadit hormone odmah nakon stimulacije, ili ipak pričekat mengu da se sve malo smiri?
ako si bila u punoj stimulaciji, vidjet ces cak da ce ti i sljedeca ovulacija kasniti. valja pricekati barem jedan ciklus, jos bolje dva da bi se vidjela prava slika.
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2012., 17:16   #55
thx,
tako sam i mislila
a baš sam živčana, ubija to čekanje, najradije bi sad odmah u lab
Ines99 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2012., 13:47   #56
Vadila sam hormone štitnjače. Nalazi kažu ovo;
1. TSH 3,18 (0,55-4,78)
2. FT4 14,8 (11.5-22,7)
3. FT3 4,6 (3,5-6,5)

TSH je u normali ali svi kažu za trudnoću mora biti do 2,0?
__________________
Obuci ti i kokoši Chanel haljinu, ona i dalje ostaje kokoš
mrsavicaaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.07.2012., 16:04   #57
Moj endokrinolog kaze da nismo svi isti i ne voli te kalupe "manje od 2"
bubicaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 00:19   #58
cak neki repormedicinari vole vidjeti TSH izmedju 0.50-1.0 ili tu negdje.
moj TSH je u februaru bio 2.0, na to mi je doc dala l-thyroxin. slucajnost ili ne, bas sam taj ciklus ostala trudna.
znamo kako je zavrsilo, ali bog zna koji je stvarni razlog za spontani.
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 16:58   #59
ja sam baš ponovo pitala ginića za TSH, i reka je ako je previsok onda treba vadit F3 i F4, a vidim da su tebi oni dobri
jednababaroga is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2012., 18:59   #60
Quote:
jednababaroga kaže: Pogledaj post
ja sam baš ponovo pitala ginića za TSH, i reka je ako je previsok onda treba vadit F3 i F4, a vidim da su tebi oni dobri
Mislis T3 i T4.
Pa da, ja ne vidim zasto bi bio problem ako stitnjaca radi i producira dovoljno hormona, pa cak i ako se malo 'muci'.

S druge strane, ako je TSH malo visok, obicno se ipak doda malo tiroksina da se susretnu povecane potrebe u trudnoci.

Meni zapravo jos uvijek nije bas to jasno, ima li kakve direktne veze izmedju TSH i FSH/LH (sve hormoni stitnjace), zapravo nije mislim jasno ni kako sama stitnjaca utjece na rad jajnika, a opet epidemioloski veza postoji.
__________________
I firmly reserve the right to contradict myself
puffko is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:31.