Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 15.11.2012., 09:08   #81
Quote:
puffko kaže: Pogledaj post
Cuj tvoji hormoni izgledaju ok, ali obicno se laboratorijski nalazi interpretiraju skup s klinickom slikom. Npr koliko imas godina (FSH od 7.5 je ok ali moze biti mrvicu suspicious ako ti je, ne znam, 28 godina--ako ti je 38, onda i ne), koliko su ti dugi ciklusi, jesu li menstruacije oskudne, bolne, imas li spotting prije menstruacije...
godina 29, ciklusi dugi i nepravilni (trenutno 35 dan i jos nije gotov), obilne M, nema spottinga... uf, mislim da je onda najpametnije pricekati misljenje mpo dr. Hvala vam cure puno
__________________
I made a wish...and you came true...
Jejja is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.11.2012., 10:09   #82
lorena, i ja bih rekla da mi tvoje više ulazi u sferu jakog pms-a.

i da se nadovežem na svoje postove glede naglih skokova fsh, lh i e2
ponovo sam radila nalaz hormona ALI ciklus iza biokemijske (dokazano s testovima, tri dana bio pozitivan i onda negativan) i fsh opet 7!!!

prije nalaza bila u kbo i dr. mi lijepo objasni da (to tada nisam znala) nisam trebala raditi hormone iza biokemijske jer će bili lažan nalaz hormona i da on pretpostavlja da sam i cilus prije vađenja onih hormona sa fsh 7 također bila pod nekom supresijom (pretpostavlja isto biokemijska, ali mogu i čajevi ili nešto drugo biti supresija).
kad su stigli zadnji nalazi hormona uvidjela sam da je bio u pravu

tako da, ako nekom pomogne, javljam rezultat svojih nedoumica glede naglih skokova lh, fsh i e2 - povezani su najčešće sa biokemijskima, ALI jedino sigurno je da samo taj mjesec bile pod supresijom na bilo koji način.
fiona 7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.11.2012., 17:49   #83
Nakon dva spontana u 6. i 7. tjednu, krenuli smo s pretragama

Vadila sam progesteron 21. dan i nalaz mi je 12.3 ( ref. vrije. 5.3-86)

Kod gina idem u četvrtak, ali ovo mi izgleda dosta nisko

Ostale hormone vadit ću početkom ciklusa
__________________
20.06.2009.
lavida is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2012., 17:52   #84
Cure, dobila sam rezultate hormona, pa molim ako se netko razumije bolje da komentira:

Prolaktin 253 ( 102- 637)
Progesteron folikularna faza 1,3 ( 0,6-4,7)
LH 5,1 (2,4-12,6)
Estradiol 146 ( 46-607)
Testosteron 0,49 ( 0,29-1,67)
FSH ? (nisam čula telefonski ali je unutar vrijednosti 3,5 -12,5 )
Progesteron 21.dan 12,3 (5,3-86)

štitnjača:

T3 - 1,7 ( 1,3-3,1 )
T4 -15,6 ( 12-22)
TSH - 3,5 ( 0,27-4,2 )
__________________
20.06.2009.
lavida is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 11:18   #85
evo ja ti mogu reći (a ima tu još cura koje se bolje razumiju) da mi izgleda da progesteron u drugom dijelu ciklusa malo šteka i da ti je TSH previsok - za trudnoću bi bilo najbolje da je oko 2 ili čak ispod. ne vidi se odnos LH i FSH jer nemaš točan podatak o FSH-u tak da to ne možemo komentirati prije nego dobiješ brojku.

eto, ako sam dobro protumačila... možda da se ti jave zorro ili wanda pa bi ti one mogle bolje protumačiti...
__________________
Da je bolje, ne bi valjalo.
Zafrina is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 11:44   #86
Quote:
lavida kaže: Pogledaj post
Cure, dobila sam rezultate hormona, pa molim ako se netko razumije bolje da komentira:

Prolaktin 253 ( 102- 637)
Progesteron folikularna faza 1,3 ( 0,6-4,7)
LH 5,1 (2,4-12,6)
Estradiol 146 ( 46-607)
Testosteron 0,49 ( 0,29-1,67)
FSH ? (nisam čula telefonski ali je unutar vrijednosti 3,5 -12,5 )
Progesteron 21.dan 12,3 (5,3-86)

štitnjača:

T3 - 1,7 ( 1,3-3,1 )
T4 -15,6 ( 12-22)
TSH - 3,5 ( 0,27-4,2 )
Dobila nalaz u ruke,dodajem:

FSH 6,4 ( 3,5-12,5 )
DHEA-S 5,13 ( 2,68 -9,23)

Da, za progesteron je rekao gin da nije strašno, to lako podignemo utrićima
Za TSH sam se malo začudila nalazima, danas idem kod doktorice opće p., ići ću i na uzv štitnjače, a vidjet ću šta će gin reći
__________________
20.06.2009.
lavida is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 13:41   #87
Quote:
Zafrina kaže: Pogledaj post
evo ja ti mogu reći (a ima tu još cura koje se bolje razumiju) da mi izgleda da progesteron u drugom dijelu ciklusa malo šteka i da ti je TSH previsok - za trudnoću bi bilo najbolje da je oko 2 ili čak ispod. ne vidi se odnos LH i FSH jer nemaš točan podatak o FSH-u tak da to ne možemo komentirati prije nego dobiješ brojku.

eto, ako sam dobro protumačila... možda da se ti jave zorro ili wanda pa bi ti one mogle bolje protumačiti...
jesi dobro protumacila

dakle valja poraditi na progesteronu i na TSH vrijednostis koja bi mogla biti niza, kao sto je zafri rekla.
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.12.2012., 18:29   #88
pozdrav svima...danas sam dobila nalaze hormona i nista mi nije jasno .... progesteron mi je 67,30 (fol.faza:2.2 -5.7 , lut.faza 14,5-55,8),prolaktin 887.00(81-597) ovo ostalo je sve u granicama ali ova 2 su mi povisena i nemam pojma sta to znaci,a tek u petak me narucio dr.,a do tada cu ispalit!inace vec dugo imamo problema sa zacecem
kike225 is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2012., 20:12   #89
Quote:
zoro007 kaže: Pogledaj post
jesi dobro protumacila

dakle valja poraditi na progesteronu i na TSH vrijednostis koja bi mogla biti niza, kao sto je zafri rekla.
nisam znala za ovo za TSH, nije mi ginic to ni spomenuo kako zasto? sta se onda ide na terapiju s hormonima stitnjace?
ovo su moji nalazi od prije par mj kad sam ih radila, nisam ih mislila pisati ali kako se nista ne dogadja vec 10mjeseci moram se i ovdje pojadati.

TSH 3,794 [0,470 - 4,640]
FSH 5,89 [3,5 - 12,5]
LH 13,23 [2,4 - 12,6]
Prolaktin 458 [46 - 496]
E2 estradiol 132,7 [46 - 607]

jos je napomena za Prolaktin u drugim mjernim jedinicama 21,5 [4,79 - 23,3] i estradiol 36,1 [12,5 - 166]

LH mi je bio mrvu povisen, ali ginic mi je rekao da je nalaz ok. Sad kad vas citam vise ne znam sto da mislim. Suvisno je pisati koliko me vec mori sto se nista ne dogadja uzasno sam jadna. molim komentar, podrskicu, toplu rijec....
aaria is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2012., 22:09   #90
Quote:
aaria kaže: Pogledaj post
nisam znala za ovo za TSH, nije mi ginic to ni spomenuo kako zasto? sta se onda ide na terapiju s hormonima stitnjace?
ovo su moji nalazi od prije par mj kad sam ih radila, nisam ih mislila pisati ali kako se nista ne dogadja vec 10mjeseci moram se i ovdje pojadati.

TSH 3,794 [0,470 - 4,640]
FSH 5,89 [3,5 - 12,5]
LH 13,23 [2,4 - 12,6]
Prolaktin 458 [46 - 496]
E2 estradiol 132,7 [46 - 607]

jos je napomena za Prolaktin u drugim mjernim jedinicama 21,5 [4,79 - 23,3] i estradiol 36,1 [12,5 - 166]

LH mi je bio mrvu povisen, ali ginic mi je rekao da je nalaz ok. Sad kad vas citam vise ne znam sto da mislim. Suvisno je pisati koliko me vec mori sto se nista ne dogadja uzasno sam jadna. molim komentar, podrskicu, toplu rijec....
Pa tvoj TSH jest formalno u granicama normale i neke zene ce normalno zaceti s njime--i zapravo nitko ti ne moze reci sa sigurnoscu da problem jest u ali danas ginekolozi/specijalisti reproduktivne medicine vole da je TSH ispod 2.5.

Onda imas pitanje LH:FSH odnosa, koji bi trebao biti oko 1:1, a ako je LH visekratno veci od FSH (kao sto kod tebe jest slucaj), to moze govoriti u prilog policisticnih jajnika.

Uglavnom, ako dugo pokusavas ostati trudna i ne uspijevas i na ove nalaze ti ginekolog kaze da su dobri, onda bih ja rekla--promijeni ginekologa i nadji nekoga tko zna malo vise o plodnosti.
__________________
I firmly reserve the right to contradict myself
puffko is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2012., 22:20   #91
Quote:
kike225 kaže: Pogledaj post
pozdrav svima...danas sam dobila nalaze hormona i nista mi nije jasno .... progesteron mi je 67,30 (fol.faza:2.2 -5.7 , lut.faza 14,5-55,8),prolaktin 887.00(81-597) ovo ostalo je sve u granicama ali ova 2 su mi povisena i nemam pojma sta to znaci,a tek u petak me narucio dr.,a do tada cu ispalit!inace vec dugo imamo problema sa zacecem
Malo visi progesteron ne bi trebao biti bas nikakav problem (pretpostavljam da je to progesteron 21 dan, u lutealnoj fazi?).
Prolaktin je druga prica, to defitivno moze imati utjecaja i suprimirati ovulaciju (iako, ovaj tvoj progesteron, ako je iz lutealne faze govori u prilog tome da je ovulacije bilo tako da nisam sigurna kako to dvoje interpretirati zajedno).
__________________
I firmly reserve the right to contradict myself
puffko is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2012., 22:30   #92
Quote:
puffko kaže: Pogledaj post
Pa tvoj TSH jest formalno u granicama normale i neke zene ce normalno zaceti s njime--i zapravo nitko ti ne moze reci sa sigurnoscu da problem jest u ali danas ginekolozi/specijalisti reproduktivne medicine vole da je TSH ispod 2.5.

Onda imas pitanje LH:FSH odnosa, koji bi trebao biti oko 1:1, a ako je LH visekratno veci od FSH (kao sto kod tebe jest slucaj), to moze govoriti u prilog policisticnih jajnika.

Uglavnom, ako dugo pokusavas ostati trudna i ne uspijevas i na ove nalaze ti ginekolog kaze da su dobri, onda bih ja rekla--promijeni ginekologa i nadji nekoga tko zna malo vise o plodnosti.
Hvala ti puno na odgovoru.
Na UZV mi je kao vidio da su blago blago policisticni, ali smatra da je to zanemarivo jer imam redovite cikluse, vrte se oko 31 dan (+/- jedan dan) i po bt i lh trakama imam ovulacije, sad sam zadnji ciklus bila na i folikulometriji i sve je ok sto se ovulacije tice. On smatra da smo jos mladi (ja 27 mm 28) i da je normalno cekati do godine dana za nesto ozbiljnije, a ja nemam strpljenja vise, nije mi jasno kako se nista ne desava, a znam da pokrijem ovulaciju, ubija me to u pojam.
S obzirom da sam u malom gradu di nemam nekog zadovoljavajuceg izbora ginica, svakako mislim potegnuti do zga po jos misljenja. Dala sam si rok do 5.mj iduce godine, a do tad cu sama sebi pit krv na slamku
aaria is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2012., 19:50   #93
Quote:
Zafrina kaže: Pogledaj post
evo ja ti mogu reći (a ima tu još cura koje se bolje razumiju) da mi izgleda da progesteron u drugom dijelu ciklusa malo šteka i da ti je TSH previsok - za trudnoću bi bilo najbolje da je oko 2 ili čak ispod. ne vidi se odnos LH i FSH jer nemaš točan podatak o FSH-u tak da to ne možemo komentirati prije nego dobiješ brojku.

eto, ako sam dobro protumačila... možda da se ti jave zorro ili wanda pa bi ti one mogle bolje protumačiti...

Hvala cure

Danas sam bila na UZV štitnjače, budući da sam bila zabrinuta radi ovih graničnih nalaza. Štitnjača mi je školska, nema na njoj nikakvih promjena, te mi je doktorica rekla da TSH može varirati i da mi je nalaz potpuno uredan, što je potvrdio i endokrinolog. Rekla sam joj da sam došla radi uzastopnih spontanih, ona me uvjerila da štitnjača sigurno nije razlog jer je potpuno u redu, a da je to problem, teško bi i ostala trudna , što nije slučaj.

Idem dalje istraživati u čemu je problem, a kad skupim sve nalaze mislim da ću do zg-a do dr. Kosa.
__________________
20.06.2009.
lavida is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2013., 12:07   #94
je li može tko pročitati
dakle, 5 dc
Prolaktin 294 (102-496)
FSH 5.64 ne pišu ref. vrijednosti??
LH 5.71 ne pišu ref...
progesteron 2.3 ne pišu ref...
DHEA-S 5.05 (2.68-9.23)
Testosteron 0.93 (0.29-1.67)
tsh 2.69 (0.27-4.20)
pink5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2013., 23:28   #95
Quote:
pink5 kaže: Pogledaj post
je li može tko pročitati
dakle, 5 dc
Prolaktin 294 (102-496)
FSH 5.64 ne pišu ref. vrijednosti??
LH 5.71 ne pišu ref...
progesteron 2.3 ne pišu ref...
DHEA-S 5.05 (2.68-9.23)
Testosteron 0.93 (0.29-1.67)
tsh 2.69 (0.27-4.20)
meni se cini da radis kao urica. pogotovo je lijep odnos fsh i lh...zavidim
tsh ti je u normali, ali reproduktivno gledano bi mogao biti malcice nizi. a i oko toga se svadjaju repromedicinari jer mnoge zene zatrudne i s visim..tako da..

nego..jeste li cekirali spermio..ne znam koliko pokusavate, znam da si imala biokemijsku ako se ne varam..?
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2013., 00:55   #96
Quote:
zoro007 kaže: Pogledaj post
meni se cini da radis kao urica. pogotovo je lijep odnos fsh i lh...zavidim
tsh ti je u normali, ali reproduktivno gledano bi mogao biti malcice nizi. a i oko toga se svadjaju repromedicinari jer mnoge zene zatrudne i s visim..tako da..

nego..jeste li cekirali spermio..ne znam koliko pokusavate, znam da si imala biokemijsku ako se ne varam..?
super, hvala
U ovo se uopće ne kužim, ti si ko doktorka


Nismo još, ali mm ide sutra po uputnicu. Je li znaš koliko se čeka nalaz za spermio?
Da, imala sam biokemijsku prije 2,5 god..
Pokušavamo nekih 8 mj.

Nisam baš pratila.. Koje su kod vas prepreke?

Edit, moram priznati da me jako razveselio tvoj post, odnosno da je nalaz uredan, tenks , uljepšala si mi dan

Zadnje uređivanje pink5 : 09.01.2013. at 01:05.
pink5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.01.2013., 23:48   #97
Od nervoze ne znam gde postavljam pitanja Zbog planirane trudnoce vadila hormone stitnjace na 12.10.2012 i rezultati su bili ok TSH 2.629mU/l (0.550-4.780) a FT4 1.29ng/dl (0.89-1.76) Vadila hormone opet na 08.01.2013 i TSH je 0.296 (0.550-4.780) Stitnjaca mi je izvadjena 2008 zbog cvorica na njoj pa uzimam L-Thyrox pre sam uzimala 75mg a sad 100mg.Doktor mi je povecao mg da bi TSH spao ispod 1 on kaze da je tako bolje za planiranu trudnocu.E sad ja do pre tri dana nisma znala da sam trudna pa se malo nerviram jer je sad TSH ispod referentne vrednosti a doktor kaze da je to ok.Sta vi mislite jel moze da ovo utice negativno na plod?Pogotovo u prvom tromesecju!Cak mi nije ni proveravao FT3 i FT4 kaze da nisu bitni kad je TSH ok a meni TSH nije ok i sad
marijabela is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.01.2013., 00:24   #98
Koliko sam čula, TSH se diže u trudnoći, pa je bolje da u startu bude manji. Meni je endokrinolog rekao da je bolje da je TSH niže nego više.

Vjeruj doktoru, i nemoj se živcirati

(I ja sam na zadnjoj kontroli imala malo ispod donje granice, pokušavam zatrudniti, i dr je rekao da je tako ok)
bubicaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.01.2013., 22:59   #99
15.01 HCG 495 17.01 pravljena kiretaza zbog istog stanja HCG-a 18.01 HCG 285 recite mi molim vas kad bi trebalo da HCG spadne na nula za koliko dana?Meni dali termin kod mog ginekologa cak u petak pa se pitam zasto moram dugo da cekam?
marijabela is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2013., 11:27   #100
dok pada dobro je..ne smije stagnirati ili rasti.
mislim da nakon kiretaze treba kojih t3-4 tjedna da se hcg spusti na nulu. nakon toga ces i mengu dobiti..

ja sam imala spontani bez kiretaze i trajalo je dobrih 6 tjedana..
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:43.