Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.03.2012., 09:39   #21
Quote:
vanny kaže: Pogledaj post
Da odem u dr opće prakse?
Da.
Svejedno dr.op, ginić, ko god ima volje da ti prati zdravlje

Evo ti malo info....
http://www.poliklinika-analiza.hr/in...stovi&Itemid=2
__________________
"Slova su mi šljokava"
WandaTheFamous is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 09:51   #22
Hvala ti Wanda...
Malo sam se prepala.ali vjerojatno onda nije ništa nego anemija.
Možda je to stvarno uzrok nezačeća do sada....
vanny is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 09:54   #23
Quote:
vanny kaže: Pogledaj post
Hvala ti Wanda...
Malo sam se prepala.ali vjerojatno onda nije ništa nego anemija.
Možda je to stvarno uzrok nezačeća do sada....

Gle, da si dovedeš to u normalu, treba i par mjeseci, to jako sporo ide, a to trebaš zbog svog općeg zdravlja, ne samo zbog začeća.
Jer cijeli imunitet se kvari ako organizam nije u balansu.
A sad da li ujedno to igra i ulogu kod začeća, nadam se da u tvom slučaju bude riješeno nakon koje kutije tableta željeza


Sa uzimanjem preparata željeza, obavezno ide i vitamin C, jer nema apsorpcije željeza bez tog vitamina.
__________________
"Slova su mi šljokava"
WandaTheFamous is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 09:56   #24
vanny, koliko pokusavate?

vidi ovo..
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 09:58   #25
Pokušavamo od 08/2010....
Svi ostali nalazi uredni. Osim meni TSh,ali nije strašno.
vanny is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 10:01   #26
Quote:
vanny kaže: Pogledaj post
Pokušavamo od 06/2010....
Svi ostali nalazi uredni. Osim meni TSh,ali nije strašno.
sto znaci nije strasno?
off topic
ja sam jucer bila kod doc-a i TSH mi je 1.88. prosli mjesec je bio 2.0. meni je problem sto mi je fT4 u toj konstelaciji nizak..mislim na donjoj granici, sto je nezadovoljavajuce za MPO postupke i odrzavanje trudnoce.
dakle, za normalan svijet je TSH od 1.88 sasvim ok, ali reprodukcijski gledano je bolje da je oko 1.0
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 10:10   #27
A prije par mjeseci mi je bio 3,98. Ref vrijednost -4,2
Zatim u 1 mj.kontrola 2,5 ref vrijed -5,2
U ponedjeljak vadila opet 5,59 ref vrijed. -4,2
Od 11 mjeseca pijem 37,5mg euthyroxa.
Više me nekako zabrinulo željezo,jer ako je samo TSH prepostavljam da bi dosada bila bar jedanput trudna...
vanny is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 10:44   #28
Ja sam nedavno vadila željezo u krvi i feritin, sve mi je jako sniženo i doktorica opće prakse mi je propisala Heferol, onaj od 350 mg. Bez obzira na začeće i trudnoću, općenito je loše za organizam takva slabokrvnost, tako da, kako su ti cure već savjetovale, trk kod doktora
__________________
In the midst of winter, I found there was, within me, an invincible summer.../ Salt in the air, sand in my hair...
Sashica is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 11:11   #29
Quote:
vanny kaže: Pogledaj post
A prije par mjeseci mi je bio 3,98. Ref vrijednost -4,2
Zatim u 1 mj.kontrola 2,5 ref vrijed -5,2
U ponedjeljak vadila opet 5,59 ref vrijed. -4,2
Od 11 mjeseca pijem 37,5mg euthyroxa.
Više me nekako zabrinulo željezo,jer ako je samo TSH prepostavljam da bi dosada bila bar jedanput trudna...
Svakako trebas bas preparat zeljeza i to neki jaci, nemoj pristati na Ferrum, trazi Retafer ili Heferol
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2012., 12:08   #30
A ja ti preporucam Kendural C koji ne sjeda tesko na zeludac a u sebi vec sadrzi vitamin C koji je neophodan da bi se zeljezo bolje vezalo.... I svakako provjeri hemoglobin, ako ti je i on jako nizak, mozda da odes par puta na intravenozno...
scottie is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 10:11   #31
Cure molim za savjet....

hemoglobin-131g/l (119-157)
željezo-28.4µmol/l (8-30)
UIBC-22.7 L µmol/l (26-59)
TIBC-51.1 µmol/l (49-75)
C-reaktivni protein-0.1mg/l (0-5)
__________________
Čekaj me, i ja ću sigurno doći.Ne slušaj kad ti kažu kako je vrijeme da sve zaboraviš i da te nade lažu....
mari mar is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 13:18   #32
Quote:
mari mar kaže: Pogledaj post
Cure molim za savjet....

hemoglobin-131g/l (119-157)
željezo-28.4µmol/l (8-30)
UIBC-22.7 L µmol/l (26-59)
TIBC-51.1 µmol/l (49-75)
C-reaktivni protein-0.1mg/l (0-5)
Sve ti je uredno
Da su ti zalihe niske, uibc i tibc bi ti bili puno vislji od referentnih
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 16:58   #33
Hvala Francesca na odgovoru...
__________________
Čekaj me, i ja ću sigurno doći.Ne slušaj kad ti kažu kako je vrijeme da sve zaboraviš i da te nade lažu....
mari mar is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2012., 11:25   #34
ja sam oduvijek anemicna...i evo sada mi je ova tema zbilja zapela za oko...imam dijagnozu sekundarna neplodnost..imam sina od 6,5 godina i nemogu zatrudnjet sad evo vec 3 godine ,planira se u 6om mjesecu AIH ili prirodni IVF..mm ima normalan spermiogram,ja epi,kasne ovulacije...nikad nisam pomislila da bi zeljezo moglo mozda biti uzrok moje neplodnosti...tek odnedavno (zadnjih 2 mjeseca) uzimam nadomjestak zeljezu FERRUM tablete za zvakanje....to mi je dala moja neurologica kad je vidila nalaz krvne slike...hemooglobin mi je 115....
donatela is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2012., 11:31   #35
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Svakako trebas bas preparat zeljeza i to neki jaci, nemoj pristati na Ferrum, trazi Retafer ili Heferol
zasto nije dobar Ferrum..??ja bas taj uzimam..neurologica mi ga je prepisala za zeljezo......
donatela is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2012., 18:50   #36
Quote:
donatela kaže: Pogledaj post
zasto nije dobar Ferrum..??ja bas taj uzimam..neurologica mi ga je prepisala za zeljezo......
Meni je preslab, dugo mu treba da obavi nesto sto konkretnije tablete obave u roku mjesec dva
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.04.2012., 18:57   #37
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Meni je preslab, dugo mu treba da obavi nesto sto konkretnije tablete obave u roku mjesec dva
Meni je prejak. Skoro sam umrla od bolova zbog njega (ne doslovno, ali bilo je strašno) :S
Sad pijem Heferol i on je ok.
Kralj567 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2012., 17:00   #38
Quote:
Francesca kaže: Pogledaj post
Meni je preslab, dugo mu treba da obavi nesto sto konkretnije tablete obave u roku mjesec dva
ja pijem Ferrum vec mjesec dana natašte ali ih ne zvacem nego odmah progutam...i uz to pijem vitamin c šumeće tablete 1000 mg na dan...nikakve promjene ne primjecujem na sebi još i dalje sam dosta bljeda i imam podocnjeke i vrtoglavice ...tako da je vjerojatno mozda i meni preslab ali trebala bih ponoviti krvnu sliku za 15estak dana da vidim dali ima kakvih pomaka...


a cure sto mislite o hemoglobinu 115.?.to je nesto nize od ref vrijednosti koje su od 119-157...tako da mi se cini da i nije strasno...
donatela is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.05.2012., 20:51   #39
donatela, koliko mg zeljeza ima to zeljezo koje pijes?
po hemoglobinu bi tekla da ti to nije dovoljno ili se mozda radi o smetnji u resorpciji?
uz zeljezo nije lose uzimati za bolju resorpciju i b komplex.

inace dobro podnosljiv je ferosanol duodrnal. i dobro se resorbira jer se razgradjuje u duodenumu.
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 12:09   #40
Quote:
zoro007 kaže: Pogledaj post
donatela, koliko mg zeljeza ima to zeljezo koje pijes?
po hemoglobinu bi tekla da ti to nije dovoljno ili se mozda radi o smetnji u resorpciji?
uz zeljezo nije lose uzimati za bolju resorpciju i b komplex.

inace dobro podnosljiv je ferosanol duodrnal. i dobro se resorbira jer se razgradjuje u duodenumu.
Hvala zorro!..pijem to zeljezo(ferrum) od 100 mg(natašte) jer je rekla neurologica da se tako bolje apsorbira odmah nakon njega uzmem vitamin c šumeće tablete

sto se tice hemoglobina to je krvna slika od prije nego sam pocela uzimati to željezo ..prije toga nisam uzimala ništa za to..tako da bi sad trebalo tek ponoviti da se vidi ima li pomaka....vidit cu za taj b complex jer sam vec cula od vise strana da je i to dobro uzimati i hvala na savjetu...
donatela is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:18.