Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.07.2013., 19:49   #61
vanny, mozes uzimati i dvije kapsule cak kad vidim da ti je ferritin samo sedam. recimo jednu u toku dana i jednu pred spavanje. kad uzimas zeljezo gledaj da ispred toga dva sata ne jedes i ne kombiniras s mlijecnim proizvodima. calcij i zeljezo se bas ne podnose. ja sam ga uzimala s b komplexom.

moj je bio u januraru 2012 negdje 20 ako se ne varam i uz ferrosanol 100mg sam jela dosta crvenog mesa, a u svakom postupku se nalijevala sokom od cikle.
mjesec i pol kasnije sam ostala trudna ali je bio spontani. nedje u srpnju prosle godine sam imala feritin oko stotke (dakle uz 100mg ferrosanola i b komplex). zimus sam pauzirala i nisam uzimala zeljezo, samo b komplex.
i u januaru se opet desila trudnoca i evo guramo 27tj. na pocetku trudnoce je opet cekiran feritin koji je bio oko 80, sto je ok. sok od cikle sam nastavila piti do kraja 13.tt. dakle negdje do kraja 3.mjeseca.
krajem maja mi se opet srozao (nisam uzimala zeljezo) na 20. sada sam cak pojacala unos ferosanola na 200mg, popijem i pola litre soka od cikle.

ferrosanol u internet apoteci kosta oko 20 eur, u regularnoj oko 26€.
__________________
Moje cure..L i N

Zadnje uređivanje zoro007 : 11.07.2013. at 19:57.
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2013., 08:19   #62
Zoroo molim te pomoć...prošle godine nakon spontanog sam radila imunološke pretrage, sad sam ih proučavala i skužila da su mi vadili feritin i da je 25...što bi mi preporučila?

I koliko se kužiš u elektroforezunserumskih proteina? Alpha 1 mi je 5,1 a interval je 2,9-4,9?!
Kod koagulacije mi je aktivirano parcijalno tromboplastinsko vrijeme na donjoj granici 23 a interval je 23-35 kao i APTV 0.8 a interval je 0,8-1,2
__________________
Obuci ti i kokoši Chanel haljinu, ona i dalje ostaje kokoš
mrsavicaaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2013., 09:13   #63
mrsavicaaa, sto se tice zeljeza, mislim da bi svakako mogla popraviti rezervu substitucijom zeljeza. mislim da reproduktivci preporucuju da je ferritin svakako >40

alpha ti moze biti mrvu povisen zbog trudnoce koju imas iza sebe.
tromboplastinsko vrijeme - ponovila bi nalaz. ne vjerujem da ce te zbog toga sto je vrijednost na nizoj granici slati na kakve pretrage. za APTV ti ne bi znala nista reci. mozda da postavis pitanje na 'losa cirkulacija' na zenskm zdravlju?
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.03.2016., 17:27   #64
Zorro i ja molim tvoju pomoć.. Izvadila sam željezo i ono mi je 11 (ref. 8-30), UIBC mi je 61,5 (ref 26-59), TIBC mi je 72,5 (ref. 49-75), Feritin mi je 11,1 (ref od 5-148)..

Što da radim? Dr. opće prakse kaže da mi je hemoglobin u redu (123) i KKS; stoga to njoj nije anemija i nije za prepisat željezo..

Da uzmem na svoju ruku Ferosanol ili Kendural C?

Iza sebe imam 3 neuspješna IVF postupka.

Hvala!
Kasiopee is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2016., 09:55   #65
Kasiope ja sam imala gore još nalaze, isto uz ok hemoglobin, dr opće mi je rekla ako baš hoću nek si pijem sok od cikle. a profa moja u Petrovoj rekla krkaj po Kenduralu. moje preporuke za kendural iddu definitivno.
Twin is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2016., 13:29   #66
Hvala Twin, idem kod ginekologa na uzv u ponedjeljak pa ću ga zamoliti za recept za Kendural, a do tad pijem Almageu prenatal koja ima nešto malo željeza, i svako jutro na tašte sok od aronije koji mi je zaista savršen. Ciklu naravno non stop jedem, jer je obožavam <3

Nadam se da će sve ovo jednog dana uroditi plodom sa srčanom akcijom
Kasiopee is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2016., 14:15   #67
Cure vi koje ste pile kendural c da li ste nastavile piti i tijekom postupka ili ste prekinule za vrijeme stimulacije??
Koliko dugo se uopce smije piti i nakon koliko dana od popijene zadnje tablete idete cekirati feritin???
kajjetebi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2016., 07:55   #68
U postupku smijes piti zeljezo.
Ja sam pred cekiranje ferritina pravila pauzu od 2 tjedna

Gesendet von meinem SM-G920F mit Tapatalk
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.04.2016., 08:43   #69
Hvala ti
kajjetebi is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.05.2016., 12:54   #70
Molim nekoga za savjet.

Vadila sam krvi i vrijednosti su:

hemoglobin - 137 (119-157)
Fe - 14 (8-30)
feritin - 21.9 (13-150)

citala sam da feritin triba bit veci od 50 da bi se odrzala trudnoca
sta se vama cini po nalazima?
sad sam imala trudnocu u kojoj se plod nije zadrzao pa me zanima da li je to povezano s ovim feritinom
love2005 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2016., 16:20   #71
zbog užasno loše krvne slike po pitanju željeza doktorica (internistica) mi je na sistematskom preporučila kendural c. jučer si to kupim, međutim u ljekarni su me pitali jesam li trudna (nisam), jer da ne postoje istraživanja o utjecaju na trudnoću.
vidim da vi tu pijete, pa me zanima je li vama to ginekolog preporučio ili ste na svoju ruku uzimale kendural?
ja istina planiram trudnoću, ali s obzirom kakvo mi je željezo, neće ići lako,. svejedno me zanimaju utjecaji na plod?
druga stvar, jel se može kendural dobiti na recept negdje? ja sam ga uzela u ljekarni na dolcu (zg), ali cijena mu nije mala...jel ima toga još negdje kupiti u zg?
hvala za svaki komentar
they call me Bo is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2016., 17:52   #72
Meni je gin preporucio kendural u trudnoci, pijem ga vec neko vrijeme.., brijem da nema na recept, a mislim da par postova prije imas jos neke ljekarne gdje ga ima
drzimfige is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2016., 10:15   #73
Kendural C može u trudnoći, nije na teret fonda odnosno na recept, na recept možeš dobiti Heferol ili Ferrum lek, no osobno ti to ne bi preporučila, na želudac sjednu kao cigla i zabetonira te da nemreš na zahod tjednima. Nije ni Kendural tako lak, ali ovo na recept je koma.....
LaneLOIS is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2016., 12:51   #74
kad pijete kendural? ja sam probala ujutro natašte prije jela, mene užasno boli želudac...nema šanse da tako popijem cijelu dozu, tek ga pijem par dana i već mi je dosta...
they call me Bo is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2016., 14:02   #75
Quote:
love2005 kaže: Pogledaj post
Molim nekoga za savjet.

Vadila sam krvi i vrijednosti su:

hemoglobin - 137 (119-157)
Fe - 14 (8-30)
feritin - 21.9 (13-150)

citala sam da feritin triba bit veci od 50 da bi se odrzala trudnoca
sta se vama cini po nalazima?
sad sam imala trudnocu u kojoj se plod nije zadrzao pa me zanima da li je to povezano s ovim feritinom
Ne bih rekla da je ovo za feritin iznad 50 istina. Moja frendica će sad za manje od mjesec dana rodit i hemoglobin joj je na donjoj granici, Fe oko 15, feritin 28. Pila je heferol, ali bez nekog pomaka.
alegra4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2016., 14:14   #76
Ja Kendural pijem prije ručka i onda je ok. Nisam baš skroz na prazan želudac, a opet nije pun. Hemoglobin i Fe puno bolji uz Kendural, odnosno uredni.
Ima dana, al su rijetki, da mi i Kendural naškodi, tak da znam radit kure, tipa par dana Kendural, par dana Elevit.
LaneLOIS is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2016., 22:40   #77
Meni je receno da se kendural mora piti nataste, barem 1 h prije jela. I nikako uz mlijecne proizvode, jer to umanjuje apsorpciju. Ali ako ti tesko sjeda, mozes ga piti prije spavanja, a pokusaj ne jesti neko vrijeme prije... Al ce slabije djelovati
drzimfige is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2016., 23:27   #78
Prije trudnoće sam vadila krv: Fe 23 (8-30), Hemoglobin 133 (119-157), Feritin 32 (13-150). Sad sam u 32. tjednu trudnoće (mpo) i počela sam piti Kendural C svaki drugi dan na preporuku gin, jer mi se hemoglobin približava donjoj granici i sigurno bude još padao. Kupila sam ga u ljekarni na cvjetnome, privatni recept, cijena oko 150 kn, 50 tableta.
alegra4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.11.2016., 23:48   #79
Pa odlicni su ti nalazi s obzirom na tt!
drzimfige is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.11.2016., 00:02   #80
To su nalazi mjesec dana prije trudnoće. Na početku trudnoće hemoglobin je bio 137, a sad je 124. Ostalo (Fe, Feritin) nisam provjeravala.
alegra4 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:38.