Jako vesela, puna energija, kujica hrvatskog ovčara ili u tipu hrvatskog ovčara, oko godinu dana starosti traži stalnog udomitelja koji će joj pružiti ljubav, nakon nesretne sudbine i života na lancu![IMG][/IMG]
Iz nekog razloga ne mogu editirati prethodni post pa ću napraviti reply na temi a admini neka obrišu prethodni ako treba...Dakle:
Umiljata kujica hrvatskog ovčara (ili u tipu hrvatskog ovčara, ali čini mi se da je čisti ovčar), stara 1-2 godine traži udomitelje. Trenutno se nalazi u stacionaru za pse u Belom Manastiru kojeg vodi Veterinarska stanica Vetam jer je mi zbog našeg psa i mačaka nismo mogli držati kod nas.
Najvjerojatnije je ostavljena u Osijeku gdje je boravila tjedan dana, podosta je uplašena, pogotovo u početku je bila, ali nakon što upozna osobu (napravi prvi kontakt i poliže ruku) vrlo je mazna, hoda uz osobu, kad je se pozove dođe, da se nosit i vozit u autu. Dakle, boji se stranaca ali kad vidi da joj se neće ništa loše dogoditi umiljata je. Ima jaaaaako puno energije, kroz snijeg trči ko raketa tako da bi bilo idealno kada bi je udomio netko na selu, da ima veliko dvorište i mjesta za trčanje. Da, i vrlo je inteligentna i kuži stvari (npr. kako otvoriti vrata, kako naći mjesto gdje se može provući i slično) i uz malo socijalizacije, rada s njom i strpljenja zbog njezine plašljivosti može biti nevjerojatan pas, super ljubimac (osobito za ljude s puno energije) ili čak radni pas za čuvanje stada ili dvorišta ili tako nešto.
Možete nazvati Vetam na 031 / 286 - 044 ili 031 / 286 - 047 a isto tako možete nazvati i nas na 098 920 02 24, 095 823 74 78 ili na 095 805 12 02 pa se možemo dogovoriti, ići s vama do Belog Manastira i slično.
Super mi je kako ljudi prvo psa predaju u šinteraj koji ubija pse, a tek potom ga oglase. H-ovčici želim svu sreću, trebat će joj!
Meni je super kako svi znaju samo pljuvati po onima koji stvarno pomažu, a oni sami samo govore "joj kako je slatko, da bar ima više sreće"
Najlakše je pljuvati po drugima, a to što ne znate cijelu priču i što su sve ljudi prošli u pokušaju da ju spase i da joj pomognu i što još uvijek rade i koliko dugo već ne spavaju, to nije bitno jelda???
Da ne spomenem da je to pas kojeg je netko sasvim deseti izbacio na ulicu, a ljudi koji joj pomažu ubijaju se da joj pomognu iako nisu ni najmanje odgovorni za nju. Da, najlakše je biti na moralnom visokom mjestu i pljuvati po drugima, a da sami nešto napravite ne bi vam palo na pamet.
Ja sam taj koji je predao tog psa u šinteraj koji ubija pse, ja sam ga osobno odvezao i predao, svojim autom. I nemate pojma što se ostalo sve dogodilo i prije i nakon toga, pa slobodno pljujte i dalje, po meni osobno pljujte koliko god hoćete, ja ću biti i đubre i ljudsko smeće za vas, i nije me ni najmanje briga što će te misliti o meni. Te životinje kojima pomognem su mi zahvalne i to je jedini razlog zašto radim što radim, drugog razloga mi ne treba.
I da napomenem, nijedna životinja nije još ubijena zbog mene, a mnogima sam pomogao, pa tako neće ni ova biti ubijena.
A ako ste pročitali do ovdje, onda da dodam da je to bio jedini način da se pas skloni sa ulice i da bude u sigurnom i na toplom i nahranjen. Sa direktoricom Vetama sam danas razgovarao nekoliko sati, pas je trenutno u karanteni, na suhom i toplom, dobila je hrane i vode, veterinar ju pazi i mjeri joj tlak i temperaturu redovito. Stupili smo u kontakt sa nekoliko ljudi koji bi ju možda uzeli, sam Vetam je kontaktirao nekoliko uzgajivača hrvatskih ovčara da vide da li je moguće da ju oni prime. Pas se trenutno oporavlja jer je jako mršav i izgladnio i tjedan dana je bila na ulici. Ne prijeti joj nikakva smrtna osuda trenutno, sasvim je sigurna, i u dobrim rukama i jako puno ljudi se bori da joj nađe savršeni dom.
Pa eto, ispričavam se što sam ljudsko smeće koje ubija nedužne životinje, najbolje da to više ne radim nego ostavljam mudre komentare na forumima i facebooku, siguran sam da će to puno više značiti životinjama.
A dobar dio "ljutnje" šapičara" je i zbog toga što ono što se zna o Vetamu nije ništa dobro
Nigdje ne oglašava pse, nema se pojma kako brinu za pse , ne zna sa kada su ulovljeni i koji su im rokovi, ne poštiva nikakve zakone, navodno ih ubijaju kako im dođe bez ikakvih rokova (možda nije istina, ali zašto onda javno ne oglašavaju pse, zajedno sa datumima kada su ulovljeni?) po jednom od izvještaja dobiva užasno puno novaca od grada, bar tri skloništa bi bili podmireni s tim novcima , i sve što se o njima može pročitati su negativni komentari o njihovom radu - spada u kategoriju nekooperativnih šinteraja tipa beli manastir, AsEko i slično. Postoje i kooperativni tipa Lič, pa i Vinkovci, ako ništa drugo sve je javno.
No, očito, ako se ima veza - kao i u svemu drugom, i tu postoji mogućnost da se pas ostavi kod njih i onda postoji (posebna?) briga o psu - ovo je koliko ja pratim i znam (a naravno da ne znam sve) drugi slučaj da su psi ostavljeni u Vetamu ali pod posebnom paskom. Pa onda dobro za ovčarkicu što ti imaš veze, ili si se puno zalagao i trudio/la - i , da bolje da je na toplom, suhom i da neko vodi brigu pa bio to i šinteraj , nego da je na cesti - posebno ako ćeš i dalje voditi računa o njoj kao i do sada
Onaj koji govori ono što želi, treba da očekuje da će čuti ono što ne želi. (Euripid) *** "Nađeš li se u sukobu bilo koje vrste, s bilo kime, bio to član obitelji ili stranac, prije nego što reagiraš zapitaj se "Je li ovo što ću izreći motivirano mojom potrebom da budem u pravu ili mojom željom da činim dobro?" Zatim odaberi reakciju koja izvire iz dobrote, bez obzira koliko ti se ego bunio." Wayne W. Dyer
Evo da javim, pronađen je udomitelj za kujicu, imat će lijep dom na selu sa velikim dvorištem i neće nikad biti na lancu. Ona je još uvijek u skrbi Vetama hrane ju i paze na nju i pomažu joj da se oporavi jer je bila vrlo pothranjena. Razgovarao sam danas opet sa ljudima iz vetama, kažu mi da se navikla na veterinare njihove i da je jako mazna s njima i ne boji ih se, lijepo reagira na njih, samo ju je jako strah drugih pasa koji su tamo jer su svi nervozni.
Kad se oporavi dovoljno kroz nekih desetak dana ili više, prevest ćemo ju u njen novi dom, Vetam će joj o svom trošku napraviti knjižicu, čipirati ju i cijepiti, a kasnije nakon nekog vremena kada se navikne na svoj dom i nove ljude, biti će i sterilizirana (o trošku ljudi koji su je predali u vetam, znate oni bezdušnici koji su je predali u šinteraj ). Nećemo to odmah obaviti jer je sigurnije za nju da to napravimo kada bude ojačala i oporavila se a i kada se navikne na novi dom, pa da se osjeća sigurno dok se oporavlja od operacije, da joj stres bude što manji.
I da napomenem samo, nemam nikakve veze u Vetamu, nisam dobar s njima niti sam ikada prije imao toliko kontakta s njima, samo sam razgovarao s njima kao čovjek i vjerovao sam da im je stalo do životinja više nego što se piše po svim člancima novinskim. Ne pokušavam ničije mišljenje mijenjati, niti reklamu vršiti niti raspravu započinjati. Samo mislim da kad bi se svi ponašali međusobno humanije, i prema životinjama bi se postupalo puno bolje svuda.
Sretna u svom novom domu!
off
nadam se da će Vetam bar dio te dobre volje pokazati za onih 29 koji su sada tamo a nisu ih sve ni oglasili, a nekoliko su ih poslali već iza duge
Onaj koji govori ono što želi, treba da očekuje da će čuti ono što ne želi. (Euripid) *** "Nađeš li se u sukobu bilo koje vrste, s bilo kime, bio to član obitelji ili stranac, prije nego što reagiraš zapitaj se "Je li ovo što ću izreći motivirano mojom potrebom da budem u pravu ili mojom željom da činim dobro?" Zatim odaberi reakciju koja izvire iz dobrote, bez obzira koliko ti se ego bunio." Wayne W. Dyer