Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Ženski kutak
Korisničko ime
Lozinka

Ženski kutak Mi smo babe. Otpor je džabe.
Podforum: Kokošinjac

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.03.2012., 09:02   #21
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Ruralna kaže: Pogledaj post
U općoj atmosferi koja je sve samo ne optimistična, u kojoj tedenciju rasta imaju samo cijene i otkazi, zanima me kako se to odražava na vašu potrošnju i općenito stav prema novcu

Pratite li koliko i na što trošite, nalazite li načina kako da neke usluge dobijete povoljnije, planirate li štednju?
Znate li uopće koliko vas točno koštaju neke usluge tipa naknada u banci, koji je mjesečni iznos kojeg ostavljate u kafiću na kavicama?

Financijama u svakodnevnom životu se bavi dosta stranih blogova i čitanjem sam dobila inspiraciju kako neke stvari osvijestiti i promijeniti.
Kakva su vaša iskustva i financijska pismenost?

Podijelimo svoja iskustva
Netbanking naknadu za transakcije su smradovi digli s jedne na dvije kune. Jer su nedavno uveli novi netbanking sustav. To kaj je i ona kuna po transakciji bila previše, to je za drugu temu. Osim toga, podigli su i naknadu za održavanje računa ili kako se već zove. Živo me zaboli jer se ipak radi o bankarima i od njih niti ne možeš očekivati išta konstruktivno. Na kave mjesečno ode oko 200 kuna. Napojnicu redovno ostavljam. Inventar sam već u tom bircu i konobari su sasvim okej likovi. Jedem na poslu. Maksimalno 250 kn tjedno mi ode na tu hranu. Nekih 15 kj mjesečno mi ode na privilegiju posjedovanja kreditne kartice. Koju koristim da si nekaj kupim prek neta. Većinom add-one i DLC za igre. Ne pušim, ne pijem, ne idem u kladu.

Kupio novi auto. Zatim sam si upiknul novi SSD disk. Sve leti sad. Osim mutavog SW:ToR koji se i dalje loada sporo do bola. Privilegija igranja toga me košta 100 kn mjesečno. Prije tog sam si kupil novi headset. Onaj plastični za 100 kn me izluđivao pa sam upiknul novi za 760. Razlika nebo i zemlja. Drugi dan sam naručio zavjese. Nisam imal pojma da to može koštat 1700 kn za pet metara. Usput sam naučio da ima raznih načina šivanja faldi i napikavanja na onu štangu. Čičak traka se prodaje na metre isto. I trebaš si kupit jednu onu s onim haklicama i onu drugu čupavu. Posebno. Potpuno nova znanost mi je to i došlo mi je da odem na tečaj šivanja. Prodao stari auto. Od toga si brijem upiknut telku i Aeron, ali s tim mi se nigdje ne žuri.

Stav prema novcu? Nikada mi nije falio. Što ne znači da ga imam na bacanje. Cilj života mi nije trčanje za novcem i zgrtanje. Uz kredu za stan, kredu za auto, životno, režije i sve ostalo mi ostane za stavit u čarapu. Ne pada mi na pamet držat novac u banci i pred kraj mjeseca praznim račun.

EDIT: Aukurac, trošim više nego prošle godine.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."

Zadnje uređivanje slafko : 01.03.2012. at 09:07.
slafko is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 09:31   #22
atlantis
53% lezbojka

atlantis Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
I kad smo 'imali' novaca nikad nismo bili rastrošni u smislu da smo svaki drugi dan jeli vani ili si kupili petu jaknu za u ormar, kupovali smo u metrou i na akcijama, robu na placu, ali samo ono što nam je odgovaralo i nismo uspoređivali svaku cijenu.

Ali smo si priuštili izlazak s društvom, cipele malo skuplje zato jer mi se baš te sviđaju, jači poklon za rođendan...

Sad kad nam otkazi vise nad glavom počinjemo paziti malo više, pa isprobavam neke namirnice koje su cijenom prihvatljivije, jučer smo dotankali benzin, raspitala sam se za jeftiniju hranu za beštije...

Uglavnom polako se pripremamo za mogućnost da ostanemo bez prihoda u skorije vrijeme i to je to.
Konačno! "Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza zabranjeno je izlaganje kupiranih pasa na kinološkim manifestacijama u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i njegovih članica koji su oštenjeni nakon 1.1.2013. godine." Bojan Mataković, tajnik HKS-a
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 09:41   #23
isadora w.
rumi's apprentice

isadora w. Avatar

Registracija: Nov 2007.
sjećam se kad sam prvi put prije par godina ukinula kupovanje gluparija po putu i ostala kad sam skužila koliko love ode na vodu,sok,žvake, bombone,novine, pa sad nešto malo iz pekare, pa sad idem malo svratiti u dm, itd...

uglavnom, stroži stav o novcu imam otkad ga imam manje

hm, pušim jeftinije cigare. ne kupujem ih u bosni jer sam lijena za otići
ne kupujem odjeću osim ako mi treba, a i to mi je postao doslovno izazov ubosti nešto dobro za što manje novaca (mislim da sam čak postala užasno škrta po tom pitanju ). srećom po mene, otkrila sam trgovine koje prodaju meni drage marke ispod svake cijene cijelu godinu.

prvi put u životu sam na nekoj tarifi.

švercam se

promijenila sam sve svoje račune u drugi tip zbog manjih naknada, blablabla.
ne dižem velike svote novca po drugim bankomatima niti uplaćujem išta u drugim bankama.

higijenske i kozmetičke stvarčice kupujem samo ako mi trebaju, ne posjedujem više nekoliko vrsta iste stvari nego jednu dok ne potrošim i bok.

ne sjećam se kad sam zadnji put kupila nakit, ali to je ok je ga ionako imam tonu, a zaboravila sam da to posjedujem uopće.

hranu kupujem promišljeno, umjesto da pokupim sve što mi se svidi u nekom trenutku i onda imam punu kuhinju ničega.

ne sjedim po kavama tako često kao prije (nemam ni vremena za to), iako sjedim i dalje po istim mjestima.

nisam se još naučila kontrolirati kad popijem , ali ionako manje izlazim jer mi se ne da.

kad kupujem sredstva za čišćenje, ekšli obraćam pozornost na akcije što prije nikad nisam.

priuštim si i nešto čisto iz gušta, nema baš potrebe ni za sve ove stavke, al' nekako mi je postalo gušt gledati kak da bolje prođem. npr. moram sad kupiti naočale i radije ću ih uzeti u bosni za manje od 500, nego ovdje za 1000, što prije ne bih jer....nemam suvislog razloga
isadora w. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 09:46   #24
Ruralna
u potrazi za šparogama

Ruralna Avatar

Registracija: Jul 2008.
Quote:
slafko kaže: Pogledaj post
Netbanking naknadu za transakcije su smradovi digli s jedne na dvije kune. Jer su nedavno uveli novi netbanking sustav. To kaj je i ona kuna po transakciji bila previše, to je za drugu temu. Osim toga, podigli su i naknadu za održavanje računa ili kako se već zove.
Tako su počeli naplaćivati neke usluge i vođenje računa po jednoj kartici koju koristim zbilja rijetko, tek možda jednom godišnje.Prijateljica mi je odmah rekla da će mi je zatvoriti. I pristala sam.
3 godine sam imala free vođenje računa i plaćala samo proviziju pri šopingu (dvostruku, zato je i nisam baš koristila), a sada moram plaćati i vođenje. E pa neću

Quote:

Prije tog sam si kupil novi headset. Onaj plastični za 100 kn me izluđivao pa sam upiknul novi za 760. Razlika nebo i zemlja.
760

Očigledno svi imamo neki hobi di smo totalno iracionalni s kupnjama
Quote:
atlantis kaže: Pogledaj post
Sad kad nam otkazi vise nad glavom počinjemo paziti malo više, pa isprobavam neke namirnice koje su cijenom prihvatljivije, jučer smo dotankali benzin, raspitala sam se za jeftiniju hranu za beštije...

Uglavnom polako se pripremamo za mogućnost da ostanemo bez prihoda u skorije vrijeme i to je to.
E pa baš to. Gotovo svima visi otkaz nad glavom.
U kutku želuca imam malu bol koja mi se javi kad kupim 8 par čizama koji govori "glupačo, a ako sljedeći mjesec ostaneš bez posla, jedi cipele onda".
Imam pritisak da moram više štedjeti. Tražim si dodatni posao.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 01.03.2012., 09:51   #25
atlantis
53% lezbojka

atlantis Avatar

Registracija: Nov 2002.
Pošalji poruku preko ICQ korisniku atlantis
okej ja nemam osam pari čizama imam dva para zimskih artica ali to samo zato jer je bila akcija i to za 300 kn manje pa sam si ih ubola i sad čekaju da se postojeće potroše pa da izađu iz ormara
Konačno! "Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog kinološkog saveza zabranjeno je izlaganje kupiranih pasa na kinološkim manifestacijama u organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza i njegovih članica koji su oštenjeni nakon 1.1.2013. godine." Bojan Mataković, tajnik HKS-a
atlantis is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 10:00   #26
Ruralna
u potrazi za šparogama

Ruralna Avatar

Quote:
atlantis kaže: Pogledaj post
okej ja nemam osam pari čizama imam dva para zimskih artica ali to samo zato jer je bila akcija i to za 300 kn manje pa sam si ih ubola i sad čekaju da se postojeće potroše pa da izađu iz ormara

Eto vidiš, ja kao pazim, pazim, pa tako spičkam nešto bezveze.
Možeš misliti kako nosim sve te čizme, više manje svaki dan na posao idem u istim jednim articama jer su mi najudobnije. Bilo bi pametnije da sam tu lovu stavila na štednju da imam neku pinku ako ostanem bez posla.
I ovu sezonu sam htjela upiknuti novi par artica, jer su mi zbilja pregenijalne, ali mi nije bilo baš nekih ok modela u ovim dućanima oko mene.
Quote:
isadora w. kaže: Pogledaj post
ne dižem velike svote novca po drugim bankomatima niti uplaćujem išta u drugim bankama.
Nastojim šta manje ići na tuđe bankomate. U zadnja dva mjeseca sam zgriješila samo dvaput Mislim uzmu mi 10kn provizije na 100kn. To je zbilja previše, nastojim prošetati par sto metara više za svojih 10kn.
A kada uplaćujem za druge banke, idem u onu najbližu. Nema veze što su najskuplji
Hm, mogla bi malo pripaziti.
Quote:
higijenske i kozmetičke stvarčice kupujem samo ako mi trebaju, ne posjedujem više nekoliko vrsta iste stvari nego jednu dok ne potrošim i bok.

Počela sam raditi liste. Kojih se zapravo sada i držim
Isto tako sam prestala gomilati po 5 nečega iste vrste.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 10:05   #27
isadora w.
rumi's apprentice

isadora w. Avatar

Registracija: Nov 2007.
uu, i ne eksperimentiram više
posebno ne s kozmetikom koju koristim svaki dan. platim više ono što znam da mi je dobro i to je to.
isadora w. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 10:20   #28
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Quote:
760

Očigledno svi imamo neki hobi di smo totalno iracionalni s kupnjama
Znaš da se veli "kol'ko para - tol'ko i muzike". Novi headset je neusporediv sa starim i sada bez imalo problema i neugodnog žuljanja ušiju odradim 4-5 sati Skypea/Messengera u komadu. Stari headset me ubijao nakon 30 minuta. Uostalom, bilo je i modela za 1500 kn, ali to je za hardcore audiofile.
"And that is the most important topic on earth: peace. What kind of peace do I mean and what kind of a peace do we seek? Not a Pax Americana enforced on the world by American weapons of war. Not the peace of the grave or the security of the slave. I am talking about genuine peace, the kind of peace that makes life on earth worth living, ..."
slafko is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 10:23   #29
Ruralna
u potrazi za šparogama

Ruralna Avatar

Quote:
Znaš da se veli "kol'ko para - tol'ko i muzike". Novi headset je neusporediv sa starim i sada bez imalo problema i neugodnog žuljanja ušiju odradim 4-5 sati Skypea/Messengera u komadu. Stari headset me ubijao nakon 30 minuta. Uostalom, bilo je i modela za 1500 kn, ali to je za hardcore audiofile.
Vjerujem da je dobar za te pare.

Mene moj žulja. I gnjavi.
Ali svejedno nema šanse da kupim neki tako skupi Imam druge stvari gdje previše trošim.
Ruralna is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 10:42   #30
blentava
dakusan

blentava Avatar

Registracija: Jan 2010.
sto bi se reklo, i ja odnedavno bitvin jobs . love mi ne fali, barem za sad, ali jedva cekam kraj mjeseca da pocnem ponovo radit jer cu se u kuci po cijele dane.

ot mogu reci da mm i ja vec skoro 5 godina prilicno pazimo na potrosnju. trebala nam lova za renovirat stan. stan je gotov, ali meni treba auto s automatskim mjenjacem, a tu je i kriza i moje nestalno zaposlenje...

pa da kvotam izadoru:
Quote:

ne sjećam se kad sam zadnji put kupila nakit, ali to je ok je ga ionako imam tonu, a zaboravila sam da to posjedujem uopće.

hranu kupujem promišljeno, umjesto da pokupim sve što mi se svidi u nekom trenutku i onda imam punu kuhinju ničega.

ne sjedim po kavama tako često kao prije (nemam ni vremena za to), iako sjedim i dalje po istim mjestima.

nisam se još naučila kontrolirati kad popijem , ali ionako manje izlazim jer mi se ne da.

kad kupujem sredstva za čišćenje, ekšli obraćam pozornost na akcije što prije nikad nisam.

priuštim si i nešto čisto iz gušta, nema baš potrebe ni za sve ove stavke, al' nekako mi je postalo gušt gledati kak da bolje prođem....
- postadoh subotnji kucni pijanac. private party napravimo. uberemo koji dobar film i koje dobro vino i vozi. vani idemo nedjeljom predvecer na aperitiv i to je to. dok smo prije bili vani brat bratu 2-3 veceri tjedno, a ljeti i vise.

- prestadoh pusiti kad smo poceli stediti za novi namjestaj, sad zapalim par puta tjedno, i to jedino ako imamo ronhill kupljen u duty free shopu (10 eura steka)

- idemo u kupovinu jednom tjedno, a prije toga na netu proucim akcije proizvoda. nerijetko odemo u 2 razlicita supermarketa pobrat snizenja. proizvode tipa higijenski ulosci, cetkice za zube, deterdzente i slicno kupujemo na tone kad se ukaze dobra prilika.

- sve perilice, susilice, pegla i pecnice pale se iskljucivo poslije 7 sati navecer. fala ti boze, perilice imaju timer pa to olaksava posao.

- toplu vodu imamo u rezervoaru na krovu kuce, pa za to ne trosimo plin, nego sunasce, a ono je gratis. vec sada se brckamo u vodi s krova. no, to je investicija koja nam se jos nije isplatila, a imali smo vladin poticaj.

-mm nosi rucak od kuce na posao, a tako sam radila (i radit cu) i ja. ustedi se, prema nasem izracunu, barem 2 eura po glavi dnevno po radnom danu.

ne pada mi vise nista na pamet
Old 01.03.2012., 12:28   #31
Herp
Planinska mrmoljka

Herp Avatar

Registracija: Apr 2006.
S jedne strane, na one "uobičajene" podle i pokvarene isisavače love iz novčanika ne trošim puno, ako i uopće.
Ne šminkam se [samo lak za nokte], ne kupujem nakit, ne idem frizeru/kozmetičaru. Kupim jednu torbu godišnje za 100 kuna i nosim je dok se ne raspadne, iako mi se češće desi da mi dopizdi prije toga imam svega nekoliko pari zimske obuće, ne kupujem nikakve skupe krpice (najsretnija sam kad ubodem par majica za 30 kn). To sve zato jer me navedene stvari ne zanimaju previše i ne želim trošiti lovu za to.
Muziku, filmove i knjige nemam naviku kupovati, nisam je nikad ni imala.
Na koncerte se ide bez obzira na cijenu.

Ne pijem kavu po birtijama iz jednostavnog razloga što ne pijem kavu na kavi pijem pivu i nikad ne gledam hoću li uzeti jednu ili deset i hoću li ja platiti ili će me frendica častiti.
Ne pričam puno na telefon jer nisam taj tip, ali ako mi puhne da želim telefonirati 12 sati bez prestanka ili zvati iz inozemstva i poslati 38 MMS-ova, učinit ću to bez da trepnem i platiti račun na kraju mjeseca isto bez da trepnem. Na frendovima se ne štedi.

U jelu sam izbirljiva i uzimam isključivo stvari koje su mi fine, uopće me ne zanima. Zimogrozna sam i grijanje radi u skladu s tim. Možda sam razmažena, tko će ga znati.
Ako je frka s vremenom, jedem u restoranu, uzimam taksi. Moji žifci nisu vrijedni tih 40 kuna.
Pušim Marlboro, ne nosim gablec od doma (jer mi je tak i tak svejedno hoću li tu salamu i jogurt kupiti u lokalnom Kauflandu ili u dućanu na poslu), ne proučavam akcije prije kupovine.

Vozim, srećom, na plin. Posao mi ne visi o niti, kredita nemam.

Možda će nekome ovaj post izgledati kao da ga je napisao pijani milijarder no mislim da živim dosta dobro i ništa mi posebno ne fali; navike nemam namjeru mijenjati.
Old 01.03.2012., 13:40   #32
Maremonti
lajava gnjavatorica

Registracija: Mar 2007.
Herp pijana bogatasica

Ja kupujem kapute, jakne, cizme i torbe jedino na snizenjima uz uvjet da su kvalitetni.Cesto i u Italiji jer smo blizu. Koristim samo bankomat vlastite banke ali to od prvog dana.Kupujem na rate ako je beskamatno i na akcija ako mi treba, ako mi nesto ne treba i akcija je trosak. Kucne tulume imamo godinama. Frizeru idem svakih 5-6 tjedana jer moram grivu obojati a doma sam to ucinila jednom i nikad vise. Idem vec 20 godina jednom tjedno na masazu no to ne smatram luksuzom. Ja nemam gdje stediti. Hrana mi je 90% voce, povrce i malo ribe i tu ne stedim, ali smo u 5 godina takve prehrane smrsavili i imamo nalaze ko mala beba, znaci usteda.Jednom do dvaput mjesecno izademo na rucak ili veceru no to je gust koji za nas dvoje ne dode vise od 300 kn u kvalitetnom restoranu uz casu vina jer i na alkohol pazimo. Moras u zivotu imati neko zadovoljstvo, pa ne zivim samo da radim i sparam. Isto tako ne treba rasipavati lovu i treba imati nesto za crne ili jos crnje dane.Treba naci mjeru. A to dolazi s godinama, iskustvom i obavezama. Moram muzu procitati ovaj post da vidi koliko srece ima
Old 01.03.2012., 14:31   #33
eleuthera
amok

eleuthera Avatar

Registracija: Mar 2007.
Quote:
Drugi dan sam naručio zavjese. Nisam imal pojma da to može koštat 1700 kn za pet metara. Usput sam naučio da ima raznih načina šivanja faldi i napikavanja na onu štangu. Čičak traka se prodaje na metre isto. I trebaš si kupit jednu onu s onim haklicama i onu drugu čupavu. Posebno. Potpuno nova znanost mi je to i došlo mi je da odem na tečaj šivanja.

Kakve su to zavjese za 1700 kuna? Želim fotku tih zavjesa.

Quote:
blentava kaže: Pogledaj post
sto bi se reklo, i ja odnedavno bitvin jobs .
Likewise.

Budući da trenutno ne ovisim o sebi i svojim primanjima (koja su vrlo sporadična i ne baš zadovoljavajuća), skresalo se sve što se skresat mora.

Nemam naviku kupovanja skupe oblekice, šminke i inih sranja na koje inače (barem ženama) ode hrpa love.

Ono na čem ne štedim, jer bome nemam ni od čega su koncerti. Ostale izlaske sam prilagodila trenutnom stanju, tako da se većinom ide na mjesta gdje je piva jeftina, ili se može unijet svoja cuga.

Ne ispijam kavice svaki dan, pušim duhan, u kino odem rijetko. Živine više ne jedu samo hranu iz konzerve.

Na mobitel također ne trošim puno jer mi nema pretjeranog smisla klafrat putem njega ako mogu to obavit preko skypea.

Nisam uparena pa niti nemam način života u kojem se nešto pretjerano zajednički troši, ne vozim i općenito imam stl života kojo može pretrpit odrianje od dosta stvari. Barem za sada.
Old 01.03.2012., 14:44   #34
hrvaticaa
Banned

Registracija: Feb 2012.
Quote:
U općoj atmosferi koja je sve samo ne optimistična, u kojoj tedenciju rasta imaju samo cijene i otkazi, zanima me kako se to odražava na vašu potrošnju i općenito stav prema novcu

Pratite li koliko i na što trošite, nalazite li načina kako da neke usluge dobijete povoljnije, planirate li štednju?
Znate li uopće koliko vas točno koštaju neke usluge tipa naknada u banci, koji je mjesečni iznos kojeg ostavljate u kafiću na kavicama?

Financijama u svakodnevnom životu se bavi dosta stranih blogova i čitanjem sam dobila inspiraciju kako neke stvari osvijestiti i promijeniti.
Kakva su vaša iskustva i financijska pismenost?

Podijelimo svoja iskustva

sricon pa ne moran pazit bas,i kolko mi se cini cak je danas povoljnije nego prije,non stop su svugdi snizenja,prehrana,roba,namjestaj,svugdi akcije..kod nas el

ja san vise navikla kupovati vani,isti brendovi su kod nas redovito skuplji,kozmetika je vani takodjer jeftinija,nas muller i onaj u at,ch,ili de npr..

no,mislin da onaj ko prati razne ponude i slicno moze ustediti znatno nego da kupuje po normalnin cijenama,mozda je vise stvar navike,znan kad moji doma dobiju letke s tin ponudama redovito sve leti u smece bez da se skicne
hrvaticaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 16:21   #35
hlebinka
Banned

Registracija: Mar 2009.
I ja sam bitvin đobs
Ne kupujem više strane časopise i tabloide o kojima sam nekoć bila ovisna.
Nemam smartfon (nit mi fali ), sasvim dobro me služi antikna nokijica.
Auto mi mjesecima stoji u garaži, uglavnom pješačim ili idem s biciklom.
Kave i klatarenje po kafićima nisam ni prije prakticirala tak da tu nema promjene.
Kod frizera više ne idem, ali više zbog toga jer me svaki put unakazi. I tak..
Old 01.03.2012., 17:14   #36
Dulcis
crazy for feelings...

Dulcis Avatar

Registracija: Sep 2011.
Nisam nikada bila rastrošna, jer nisam ni imala od čega biti.
Odrasla sam dosta skromno i nekako sam uvijek znala cijeniti svaku dobivenu kunu od roditelja jer sam znala kako su i oni teško došli do nje.
Sada, kada imam svoje vlastite prihode već par godina svejedno se ponašam isto, kad trebam kupiti nešto odvagujem to sto puta, hoću-neću, ajde uzet ću jeftiniju verziju i ono što je na akciji..priznajem da samu sebe izludim koliko se znam zadržati ispred polica
No ne štedim na meni dragim ljudima, rado ću nekom tko mi je drag kupiti poklon, otići na večeru s dragim, kino, izlazak, koncert..tako da nemam baš navika koje bi mogla mijenjati
Old 01.03.2012., 19:32   #37
GlupiNick
tibetanski drhtavac

GlupiNick Avatar

Registracija: Jul 2009.
A koliko kod kupnje kućanskih aparata i elektroničkih uređaja (pa i općenito kod stvari koje ćete dugoročno posjedovati) gledate TCO i ROI?
Old 01.03.2012., 19:43   #38
Difference
Registrirani korisnik

Difference Avatar

Quote:
Drugi dan sam naručio zavjese. Nisam imal pojma da to može koštat 1700 kn za pet metara. Usput sam naučio da ima raznih načina šivanja faldi i napikavanja na onu štangu. Čičak traka se prodaje na metre isto. I trebaš si kupit jednu onu s onim haklicama i onu drugu čupavu. Posebno. Potpuno nova znanost mi je to
Šteta što nisi ovdje prije pitao za savjet.Ostalo bi ti bar 1000 kn za u čarapu
Difference is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 19:51   #39
slafko
wicked wizZard

slafko Avatar

Bilo bi mi ostalo da nisam vidio ljepše zavjese od onih koje sam izabrao prve.
slafko is online now  
Odgovori s citatom
Old 01.03.2012., 22:29   #40
Trance Girl87
Registrirani korisnik

Inače sam jako štedljiva, tako da nisam primijetila da se nečeg posebno odričem. Uglavnom,
- ne kupujem često robu i obuću nego samo kad mi treba i ako naletim na neki brutalno veliki popust/sniženje
- ne kupujem novine niti časopise. kupujem samo jedan časopis, ali valjda si taj gušt mogu priuštit za 27 kn mjesečno
- u kafiće na kavu idem cca 2-3 puta mjesečno maximalno. ostalo se nalazim sa frendovima u kućnoj atmosferi (kavica,sokić,palačinke,kolači). također ne štedim na frendovima
- na mobitel trošim 40 kn mjesečno. Hvala bonbonu
- svaki mjesec imam zacrtan iznos koji moram uštedjeti, pa za ostalo koliko ostane-ostane (ako ostane). jaaaaako sam disciplinirana po tom pitanju.
- nastojim ne kupovat hranu i piće u kantini faxa nego sve nosim od doma.
- koristim kartice vjernosti kad idem u kupovinu (dm kartica, multiplus, skupljam kupone od kozma kako bih ostvarila 20% popusta na cjelokupnu kupovinu nakon što ih sve skupim)
- pratim na internetu, na stranici PAMETNA KUNA koji su proizvodi na akciji i u kom trgovačkom centru, pa onda odem pobrat ako mi što treba.
Trance Girl87 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja