Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo
Korisničko ime
Lozinka

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.04.2011., 10:49   #1
NMT
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2009.
Poslovanje s otpadom (elektroničkim npr)

Zna li itko više o tome kako ide to s elektroničkim otpadom, kuda ga firme koje idu od kuće do kuće i prikupljaju ga, kasnije odvoze?

Da li su pogoni za rastavljanje tih stvarčica u hrvatskoj ili vani, koje su cijene za otkup elektroničkog otpada u tim reciklažnim ili otkupnim dvorištima/pogonima što već jesu?

i gdje se oni nalaze?

zanima me kako se tim firmama isplati prikupljati elektronički otpad od krajnjeg korisnika, tj isplati li im se dolaziti na svaku adresu posebno po 2 monitora i jedan daljinac i radio, ili je to samo sitna lova a ustvari igraju na veće igrače?

uglavnom, molio bih bilo kakve informacije u vezi ovog biznisa, kako ide i gdje se odvozi, gdje se obrađuje i prerađuje, otkupljjuje, što dalje, kamo se odvaža van?
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2011., 21:08   #2
Mariolino 7
Registrirani korisnik

Mariolino 7 Avatar

Registracija: Oct 2009.
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post
Zna li itko više o tome kako ide to s elektroničkim otpadom, kuda ga firme koje idu od kuće do kuće i prikupljaju ga, kasnije odvoze?

Da li su pogoni za rastavljanje tih stvarčica u hrvatskoj ili vani, koje su cijene za otkup elektroničkog otpada u tim reciklažnim ili otkupnim dvorištima/pogonima što već jesu?

i gdje se oni nalaze?

zanima me kako se tim firmama isplati prikupljati elektronički otpad od krajnjeg korisnika, tj isplati li im se dolaziti na svaku adresu posebno po 2 monitora i jedan daljinac i radio, ili je to samo sitna lova a ustvari igraju na veće igrače?

uglavnom, molio bih bilo kakve informacije u vezi ovog biznisa, kako ide i gdje se odvozi, gdje se obrađuje i prerađuje, otkupljjuje, što dalje, kamo se odvaža van?
Business je interesantan, a karte su već odavno podijeljene. Gubiš vrijeme ulazeći u detalje (dubinu) priče.....
Old 10.04.2011., 00:10   #3
NMT
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2009.
ne kontam, daj pojasni.
tražim samo da mi se kaže gdje već etablirane firme odvoze svoj prikupljeni ee otpad i koliko dobiju po kilogramu?
NMT is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2011., 20:41   #4
Mariolino 7
Registrirani korisnik

Mariolino 7 Avatar

Registracija: Oct 2009.
Quote:
NMT kaže: Pogledaj post
ne kontam, daj pojasni.
tražim samo da mi se kaže gdje već etablirane firme odvoze svoj prikupljeni ee otpad i koliko dobiju po kilogramu?
Postoje sakupljališta i oporabilišta. Mislim da je cca 1,50 kn/kg za skupljanje i 0,70 kn/kg za oporabu. Zadovoljan?
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 24.10.2011., 22:06   #5
Josip4
Cenzurirani korisnik

Josip4 Avatar

Registracija: Mar 2007.
Ima li netko konkretnu info za otkup EE otpada u HR??

Bavim se se prijevozom, između ostalog imam i besplatan odvoz bijele tehnike, automobila..., ali problem je s EE otpadom. Do sada sam ga mogao sakupiti na tone, ali nitko nema sluha za to, kontaktirao sam i ministarstvo okoliša..., ali još nisam dobio odgovor. Uglavnom ljudi imaju masu neispravnih televizora, računala..., a nemaju kuda sa tim, a ja isto tako nemam kuda sa tim jer za sada ne znam nikoga tko bi to i po kojoj cijeni otkupljivao, pa ako netko zna nešto više o otkupu EE otpada neka mi javi.
Old 15.11.2011., 19:47   #6
Audrey87
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2011.
spectra media
cezar
cios

pogledaj na ove adrese.. spectra media vrsi oporabu ee otpada, s tim da sekundarne sirovine izvozi van.
Audrey87 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2012., 14:47   #7
Josip4
Cenzurirani korisnik

Josip4 Avatar

Registracija: Mar 2007.
Znači konkretno, ima li u HR netko tko bi otkupljivao EE otpad, ove firme koje su gore navedene one samo preuzimaju besplatno, a agencija za zaštitu okoliša vjerojatno plaća kooperante koji to sakupljaju, tako da navedene firme sa time nemaju ništa. Agenciju na broj: 01/488-6840 je nemoguće dobiti.

Eto ako netko zna može mi se javiti na PM ili ovdje, jer ima dosta firmi i fizički ljudi koji to nude i traže da se odveze u što kraćem roku, ali još nisam sve ove mjesece našao nikog tko je zainteresiran za suradnju ili koncesiju.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja