Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo
Korisničko ime
Lozinka

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 14.03.2012., 15:22   #21
mcmxc
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2011.
Quote:
neno1966 kaže: Pogledaj post
Ne znam baš za konkretnu cifru samo sam htio reći da meni više odgovara da dok radim radim maximalno a kad uživam onda uživam.
Kod mene bi ovo drugo predstavljalo čisto uživanje u spoju sa zaradom. Ovo što trenutno radim, od atmosfere do posla, sve je to super i ok, ali jednostavno, sama pomisao da to moram raditi još 5 godina me izbezumljuje. Ali kao što si rekao, to je do svakoga osobno.
mcmxc is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2012., 15:36   #22
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Registracija: Nov 2005.
Ne razumijem se u klađenje ali čini mi se prilično riskantno tako da bi trebao dio eventualne zarade ulagati u "pravi" posao ili barem štediti tako da bi kroz nekoliko godina došao u poziciju da imaš prihod od pravog posla i klađenje kao zabavu.
btw. ne zaboravi ovo što su sad počeli da te porezna zove i pita za porijeklo imovine
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2012., 15:36   #23
BigBasterd
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2011.
varaš se ako misliš da možeš živjet od kladionice sa 3-4 sata dnevno. to ti je 24 satna predanost tome, pitanje je da li ćeš i dalje to voljeti kad postane krvavo i jedini izvor zarade...

edit: nemoj me krivo shvatit, ako si možeš priuštiti godinu, dvije svakako probaj, bolje pokušati i failati nego poslije žaliti što nikad nisi pokušao
evo pogledaj si ovu temu, imaš zanimljivih stvari i razmišljanja

Zadnje uređivanje BigBasterd : 14.03.2012. at 15:48.
BigBasterd is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.03.2012., 15:59   #24
mcmxc
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2011.
Quote:
BigBasterd kaže: Pogledaj post
varaš se ako misliš da možeš živjet od kladionice sa 3-4 sata dnevno. to ti je 24 satna predanost tome, pitanje je da li ćeš i dalje to voljeti kad postane krvavo i jedini izvor zarade...

edit: nemoj me krivo shvatit, ako si možeš priuštiti godinu, dvije svakako probaj, bolje pokušati i failati nego poslije žaliti što nikad nisi pokušao
evo pogledaj si ovu temu, imaš zanimljivih stvari i razmišljanja
Hvala na dobronamjernim savjetima! Dobro, možda sam pretjerao s 3-4 sata dnevno, često je to i puno više, ali recimo od 9-13 h je aktivno promatranje i proučavanje za tekući dan, a nakon toga je praćenje rezultata i utakmica, tako u principu izgleda prosječan dan. Ali nije bitno, nije mi problem ni izdvojiti puno više, jer je nešto što obožavam raditi i čemu sam maksimalno posvećen, drukčiji je opis posla, radi se od doma, nije da izgubim cijeli dan do 18 h samo na to! Ovaj thread što si postao, već sam ga proučavao, ima dosta zanimljivih stvari na tom podforumu općenito i slažem se da je teško, ali nije nemoguće, po meni je čak itekako realno, samo moraš promijeniti mentalni sklop i način razmišljanja prema tome kao prema dugoročnoj investiciji, a ne kao zabavi koja vodi u ovisnost i propast. Psihologija je izuzetno bitna.

@neno

Porezna pita za porijeklo imovine? Uredno plaćam porez 5 % svaki put kada se kladim, dobio ili izgubio...
mcmxc is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 14.03.2012., 16:05   #25
BigBasterd
Registrirani korisnik

Pročitaj si knjigu Ace on the River od Barry Greensteina, možeš je nać na netu za skinut,
knjiga je o pokeru, ali ono na čemu je naglasak je psihologija kod kockanja, što je itekako primjenjivo kod kladionice.
BigBasterd is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 01:21   #26
hazzarder
rock and roll baby

hazzarder Avatar

Registracija: Jan 2011.
@mcmxc
ne znam što da ti kažem, ali u svemu se slažem s tobom, pogotovo što smo u svemu isti.
ja sam otišao korak dalje i to pokušao. uspjevalo mi je jedno vrijeme da bi na kraju bio na nuli i ponovno se zaposlio. govorim o identičnim stvarima. odjeb svih i ulaganje. malo mi je falilo da ne postanem profesionalac. jako jako malo.

ne znam o čemu točno pričaš, ali ako misliš o klasičnom klađenju onda tu nema mjesta zaradi ako nemaš insider tipove (insider nije dojava) ili izvor informacija koji nema bookie. dakle preostaje ti "pogađanje" ishoda što će reći da nemaš pojma kako bi moglo završiti - već pogađaš.

ja sam prestao prije dvije godine, a mjesečno sam vrtio po desetak i više tisuća kuna kroz prste.
dobro razmsli. u klađenju se informacije plaćaju, a bookie koji radi za kladionicu isto može plaćati informacije i di si onda?
ako nisi stručnjak i ne znaš "odds" i ne razumiješ kako funkcionira klađenje ja bi ti preporučio nešto drugo:

neki ulažu u dolare i švicarce. neki u nekretnine. neki u dionice i plemenite metale. sve to se može urušiti i propasti. ne nužno odjednom, ali svijet u kojem živimo je brutalan i veliki diktiraju sve, ali zato postoji investicija koju ti nitko ne može oduzeti :-)
???
znanje.
uloži u znanje. uloži lovu u nešto što želiš raditi. prilično sam siguran da te kao i mene tada ne zanima ništa, ali razmisli malo. s obzirom da već sada imaš neko znanje i imaš novaca i vremena - pokušaj pronaći nešto od čega možeš živjeti. imaš recimo savršenu priliku biti poduzetnik.
možeš otvoriti pečenjare pomfrita hehe. vani je to nehumano. mladi ljudi žderu porcije pomfrita natopljene majonezom i kečapom. naravno - cijena porcije je 99centi ili 1 euro i to je jeftinije od ostalih fast foodova jer idu doma i nemaju više para, a gladni su. samo primjer.

edit: pomfrit nije znanje već investicija ;-))
Old 15.03.2012., 09:03   #27
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Što je insider tip (ako nije dojava)?
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 10:52   #28
hazzarder
rock and roll baby

hazzarder Avatar

insider je provjerena informacija iznutra. dakle ili direktno od trenera/igrača (tada to uglavnom svi znaju i onda više ja to nebi nazvao insider ali ipak jest), ili od navijača/osobe koji je blizak s nekim od igrača i zna puno više o stanju u klubu.
generalno: provjerena i istinita informacija na kojoj se temelji bet. naprimjer: četvorica igrača iz prvih 11 večer prije utakmice dobili neku tešku virozu/temperaturu/proljev bla bla bla. čim to saznaš uplatiš na tečaj koji jest jer sutra će znat svi i tečaj će pasti, a ti ćeš imati listić u džepu već.
lakše je sa nižim ligama u engleskoj gdje ljudi poslije posla idu na utakmice vlakom i/ili busom kroz cijelu englesku. tu se može svašta saznati. neki idu direkt s posla i onda spavaju u vlaku jer su cijeli dan šljakali pa dođu nikakvi na tekmu. ili cugaju cijelu noć na nekoj fešti i sutra ih pola ne igra niti na 50% ili igraju klinci od 16 i 17 godina (klinci nekad znaju biti nabrijani, ali uglavnom spuše u hendiju)...
Old 15.03.2012., 10:57   #29
hazzarder
rock and roll baby

hazzarder Avatar

Quote:
Što je insider tip (ako nije dojava)?
dojava je kada ti netko iz c.sesveta ili varaždina kaže da ću sutra na tekmi varteks - c.sesvete biti više od 4 gola ili da će biti crveni karton.

dojave su skupe i ne cure van jer klade blokiraju i/ili ponište par. ne postoje besplatne dojave, a ako je i dobiješ obavezno odigraj kontru za malu lovu - provjereno ;-))
Old 15.03.2012., 17:19   #30
mako
Registrirani korisnik

mako Avatar

Registracija: Jun 2005.
Nisam nigdje pročitao da te itko upozorio na to da je klađenje možda najraširenija grana te djelatnosti u nas, i da ima skoro više kladionica nego pekara i mesnica zajedno. Oglasi su također puni kojekakvih takvih poslova kojima bi se ti bavio.
Tragično što je tako, ali još je tragičnije što ljudi koji se klade su u nas uglavnom na samom dnu hranidbenog lanca, i nadolazeća kriza će prvo pojesti njihove financije (a to je period kraći od 5 godina).

To isto uzmi u obzir kad budeš razmatrao da daš otkaz u nečem sigurnom s ok radnom okolinom za svoj hobi.

PS poticanje poduzezničkog duha je možda jedina prednost kapitalizma, ispunjenje "duha" radeći nešto konkretno, ali isti je mnoge doveo do bankrota.
Imam slično god kao i ti, sličan posao i slično razmišljam, ali volim imati stalan posao kao backup
Old 15.03.2012., 18:31   #31
sylvesterr
Registrirani korisnik

Prvo, hvala svima na komentarima, svaki komentar je dobrodošao.

Svjestan sam da se odricanjem posla upuštam u veliki rizik, ali zato se i radi o visokorizičnom poslu, kako sam naveo u prvom postu. Ono što me najviše smeta jest činjenica da su ljudi koji se bave klađenjem i od njega žive jako loše tretirani u našem društvu, smatra ih se kockarima i ovisnicima, a kako sam već naveo, ne vidim bitnu razliku između tog posla i nekoga tko se bavi burzovnim transakcijama. Rizik je u oba posla otprilike jednak, slična pravila igre se mogu primijeniti na oba posla.

No, neću o tome razglabati. To što ima više kladionica nego pekara i mesnica samo govori da je to grana koja nikada neće propasti i tko uspije u tom poslu, za njega će uvijek biti posla. Šalu na stranu, no ima puno istine u tome. Činjenica je da je 95 % ljudi koji se klade u minusu i da kladionice žive od ljudi koji stavljaju 5 kn, pa što bude na puno parova, no ja ovdje govorim o ozbiljnom investiranju, koje će spojiti zabavu, ali gdje će primarni cilj biti zarada. Nema ništa loše u igranju iz zabave, ali tada se igra kako sam i naveo s 5 kn, pa što bude. Kada se igra za profit, igra se ozbiljno.

Dobra je stvar u svemu tome da sam si posložio neki sistem u glavi da sam uložio određenu cifru od par tisuća kuna i to je jedina investicija koju mislim uložiti u svom sistemu, sve što se igra, igra se s novcima zarađenim na kladionici. To je dobra stvar u tome, "da ne mogu založiti kuću, ženu, djecu" kako bih se izvukao iz problema. Mislim da se iz mojih postova da naslutiti koliko se ozbiljno posvećujem tome i iako se radi o igrama na sreću, nastojim onaj faktor sreće što manje uključiti u sve ovo. Neki će misliti da možda pretjerujem i previše filozofiram, ali oni koji su probali igrati ozbiljno i koji žive od klađenja, shvatit će da je to pravi posao, dosta naporan i zahtijeva jaku mentalnu snagu. Koliko god to ljudima sa strane koji misle da je to kocka i ovisnost smiješno izgledalo.
sylvesterr is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 18:43   #32
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Quote:
hazzarder kaže: Pogledaj post
insider je provjerena informacija iznutra. dakle ili direktno od trenera/igrača (tada to uglavnom svi znaju i onda više ja to nebi nazvao insider ali ipak jest), ili od navijača/osobe koji je blizak s nekim od igrača i zna puno više o stanju u klubu.
generalno: provjerena i istinita informacija na kojoj se temelji bet. naprimjer: četvorica igrača iz prvih 11 večer prije utakmice dobili neku tešku virozu/temperaturu/proljev bla bla bla. čim to saznaš uplatiš na tečaj koji jest jer sutra će znat svi i tečaj će pasti, a ti ćeš imati listić u džepu već.
lakše je sa nižim ligama u engleskoj gdje ljudi poslije posla idu na utakmice vlakom i/ili busom kroz cijelu englesku. tu se može svašta saznati. neki idu direkt s posla i onda spavaju u vlaku jer su cijeli dan šljakali pa dođu nikakvi na tekmu. ili cugaju cijelu noć na nekoj fešti i sutra ih pola ne igra niti na 50% ili igraju klinci od 16 i 17 godina (klinci nekad znaju biti nabrijani, ali uglavnom spuše u hendiju)...
Onda se opet sve svodi na pogađanje kako na koga utiče alkohol ili nespavanje u vlaku
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 18:58   #33
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Quote:
sylvesterr kaže: Pogledaj post
Prvo, hvala svima na komentarima, svaki komentar je dobrodošao.

Svjestan sam da se odricanjem posla upuštam u veliki rizik, ali zato se i radi o visokorizičnom poslu, kako sam naveo u prvom postu. Ono što me najviše smeta jest činjenica da su ljudi koji se bave klađenjem i od njega žive jako loše tretirani u našem društvu, smatra ih se kockarima i ovisnicima, a kako sam već naveo, ne vidim bitnu razliku između tog posla i nekoga tko se bavi burzovnim transakcijama. Rizik je u oba posla otprilike jednak, slična pravila igre se mogu primijeniti na oba posla...
Pa ima jedna bitna razlika, nakon utakmice ako si spušio si spušio a kod dionica ako im i padne vrijednost ne padne im na nulu i dokle god držiš dionice si "u igri"
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 19:08   #34
sylvesterr
Registrirani korisnik

Quote:
Pa ima jedna bitna razlika, nakon utakmice ako si spušio si spušio a kod dionica ako im i padne vrijednost ne padne im na nulu i dokle god držiš dionice si "u igri"
Donekle je tu istina, ali niti ovdje ne spušiš sve, nego samo dio. Jedan listić je samo dio investicije, nikako ne sve. Tako da ako tako gledaš, u načelu je isto. Naravno da se u kraćem vremenu može više izgubiti, ali može se i više dobiti, ali ako se gleda dugoročno, isto je.

EDIT: Da nekoga ne zbuni drugo ime profila, pišem sa usernamea od frenda, imam problema sa svojim profilom.
sylvesterr is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 19:15   #35
neno1966
Registrirani korisnik

neno1966 Avatar

Quote:
sylvesterr kaže: Pogledaj post
Donekle je tu istina, ali niti ovdje ne spušiš sve, nego samo dio. Jedan listić je samo dio investicije, nikako ne sve. Tako da ako tako gledaš, u načelu je isto. Naravno da se u kraćem vremenu može više izgubiti, ali može se i više dobiti, ali ako se gleda dugoročno, isto je.

EDIT: Da nekoga ne zbuni drugo ime profila, pišem sa usernamea od frenda, imam problema sa svojim profilom.
Pa ako je isto zbog čega se onda radije ne baviš burzom? Pretpostavljam da nemaš insiderskim informacija kakve je netko naveo dakle na burzi ima manje mogućih iznenađenja i nećeš spušiti zato jer nekoga boli stomak
neno1966 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 19:23   #36
sylvesterr
Registrirani korisnik

Quote:
Pa ako je isto zbog čega se onda radije ne baviš burzom? Pretpostavljam da nemaš insiderskim informacija kakve je netko naveo dakle na burzi ima manje mogućih iznenađenja i nećeš spušiti zato jer nekoga boli stomak
Iz razloga zato sto se u ovo razumijem, u burzu ne. Nije bas tako razlicito, informacije su u oba posla bitne, na burzi je visestruko teze IMO.
sylvesterr is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 19:52   #37
lee_chan
Registrirani korisnik

lee_chan Avatar

Registracija: Jan 2009.
podržavam te u svemu što si želiš

ali ovo možeš komotno raditi uz redovan posao, dok ne vidiš kako će krenuti.
lee_chan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 20:28   #38
BigBasterd
Registrirani korisnik

Ovaj tip je uspio naizgled nemoguće, živjeti od klađenja na nba.
Imaš i intervju s njim dolje
BigBasterd is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 22:31   #39
kapetan morgan
gusar

kapetan morgan Avatar

Registracija: Aug 2008.
Čak i ne moramo slušati nekog Grka, i mi imamo svog konja za utrku

http://en.wikipedia.org/wiki/Zeljko_Ranogajec

Iako i meni takav tip karijere ili naćina na koji se mogu zaraditi novci, izgleda apstraktno, sasvim slučajno sam nedavno upoznao tipa koji radi upravo to. Tj. isto što i Željko iz gornjeg linka i ono što je opisao pokretač ove teme. Naravno da ne znam koji su točni iznosi s kojima čovjek raspolaže, ali znam da njemu i njegovoj obitelji to omogućava više nego pristojnu egzistenciju, ne samo za naše standarde. Npr. kuća s bazenom u finom Zagrebačkom kvartu, bar 2 mjeseca u godini provedu na putovanjima po svijetu..

Par hajlajta iz razgovora, možda ti bude od koristi: Ne kladi se u HR. Kaže da su pravila previše restriktivna i kod većeg dobitka preveliku marginu uzme država. Sve uplate (ili velika većina barem) su automatizirane, tj. rade se kompjuterski. Mislim da bi na trejderskom jeziku se reklo botovi. Ima čak i firmu u kojoj rade matematičari i softveraši, a softver se vrti na serverima po svijetu. Opet sličnost sa pokretačem teme - sve je to isto počeo na burzi, ali mu se to pokazalo manje isplativim, jer se kod svakog trejda uzima provizija..

Dakle, to nije nagovaranje ljudi da se krene u tom smjeru. Iako sam i ja softveraš koga zanimaju burzovne zakonitosti, kao što rekoh, to mi izgleda jako apstraktno.
kapetan morgan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.03.2012., 23:26   #40
hazzarder
rock and roll baby

hazzarder Avatar

di je mali koji zna kladu?

koji sport(ovi)?
koji bookie?
koji ulozi?
od kuda kupiš info?

ajmo u detalje malo, možda te odgovorimo ;-))
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja