Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje > Žensko zdravlje
Korisničko ime
Lozinka

Žensko zdravlje Od mjesečnice do menopauze: za ginekološke probleme i pitanja

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.12.2007., 12:06   #1
cosadela
Registrirani korisnik

cosadela Avatar

Registracija: Sep 2007.
Question Promjena ginekologa - procedura

Pozdrav svima, trebam promjeniti ginekologa?? Kako???
Bila sam kod privatnog i sad trabam uputnicu (prvu mi je dala opće prakse dr. ali kaže da to nesmije, a moram opet ići krv vaditi) sad ću morat kod svoje gin. po uputnicu iako ne želim, neznam ni kako da objasnim zašto. Kako je mogu što prije promjeniti i da li mora novi biti po mjestu stanovanja?????
cosadela is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2007., 19:45   #2
Allexis
In Love

Allexis Avatar

Registracija: Dec 2006.
doktori opće prakse više ne mogu davati uputnice za pretrage koje se odnose na ginekologiju.....što se tiče promjene ginekologa, možeš ga prijaviti gdje god hoćeš, to uopće ne ovisi o mjestu stanovanja.....iako ne vidim razlog zašto ne bi otišla sa nalazima od privatnika kod svog soc. gin, to mu pokazala i zatražila uputnicu koja ti treba (ja tak uvijek napravim i dobijem)....osim ak nisi kod nekog od onih ginekologa koji ne priznaju preglede privatnika pa ti ne žele dati uputnicu....

btw. ovdje na forumu imaš topic o ginekolozima na ženskom kutku

zagreb ginekolozi http://www.forum.hr/showthread.php?t=11333

rijeka ginekolozi http://www.forum.hr/showthread.php?t=219820
Allexis is online now  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2007., 09:06   #3
cosadela
Registrirani korisnik

cosadela Avatar

Registracija: Sep 2007.
Allexis hvala na odgovoru, uspjela sam promjeniti doktoricu (nisam kod nje htjela ni po uputnicu, jer sam ljuta, razočarana ni sama neznam). Sad samo moram po karton. Hvala.
cosadela is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.12.2009., 22:25   #4
Corina26
Registrirani korisnik

Corina26 Avatar

Registracija: Feb 2009.
Molim nekoga tko zna kako promijeniti ginekologa,ali s tim da sam kod istog manje od godinu dana! Koji su uvjeti?
Jako sam nezadovoljna i želim promjenu što prije,ali ako budem morala čekati godinu dana već ću roditi.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 30.12.2009., 09:54   #5
nephthys
doomed to wandering

nephthys Avatar

Registracija: Jun 2006.
nađeš drugog ginekologa, ako imaju mjesta, daju ti onaj papir za popunit, ti kao razlog navedeš nezadovoljstvo liječnikom, potvrdiš to na zdravstvenom ili gdje već (reći će ti sestra) i to je to. nikakva panika.

Bowties are cool.
nephthys is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.12.2009., 16:44   #6
Corina26
Registrirani korisnik

Corina26 Avatar

Registracija: Feb 2009.
Danas napokon došla do potpune informacije.
Da bih promijenila ginekologa po slobodnom izboru,moram biti kod njega najmanje godinu dana. Dakle ako sam u svoje ginićke od 1.4.2009. recimo,onda tek iza 1.4.2010. mogu se prebaciti. Bez posebnog razloga,po slobodnom izboru.

E sad,mogu i ranije,dakle ako sam kod nje manje od godinu dana,ali zbog točno određenih razloga.
Jedan od njih je poremećaj međusobnih odnosa,ali to zahtijeva proceduru pisanja prigovora unutar obrasca koji ispunjavam na HZZO-u,gdje moram ukratko objasniti što se dogodilo,te posebno povjerenstvo odlazi kod moje ginekologice i provjerava postojanje sukoba,te onda donosi odluku o tome da li se mogu prebaciti.
Ima malo više o tome ovdje:
http://www.hzzo-net.hr/03_01_16.php
Old 31.12.2009., 10:09   #7
nephthys
doomed to wandering

nephthys Avatar

Quote:
Corina26 kaže: Pogledaj post
Danas napokon došla do potpune informacije.
Da bih promijenila ginekologa po slobodnom izboru,moram biti kod njega najmanje godinu dana. Dakle ako sam u svoje ginićke od 1.4.2009. recimo,onda tek iza 1.4.2010. mogu se prebaciti. Bez posebnog razloga,po slobodnom izboru.

E sad,mogu i ranije,dakle ako sam kod nje manje od godinu dana,ali zbog točno određenih razloga.
Jedan od njih je poremećaj međusobnih odnosa,ali to zahtijeva proceduru pisanja prigovora unutar obrasca koji ispunjavam na HZZO-u,gdje moram ukratko objasniti što se dogodilo,te posebno povjerenstvo odlazi kod moje ginekologice i provjerava postojanje sukoba,te onda donosi odluku o tome da li se mogu prebaciti.
Ima malo više o tome ovdje:
http://www.hzzo-net.hr/03_01_16.php
mislim da je to tako na papiru, ali u praksi ne. jer ja sam svog mijenjala unutar godine dana i nitko me apsolutno ništa nije pitao. mislim da je to teži idiotizam, kao i neke druge stvari unutar zdravstva, uostalom

Bowties are cool.
nephthys is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2009., 11:09   #8
June
Registrirani korisnik

June Avatar

Quote:
nephthys kaže: Pogledaj post
mislim da je to tako na papiru, ali u praksi ne. jer ja sam svog mijenjala unutar godine dana i nitko me apsolutno ništa nije pitao. mislim da je to teži idiotizam, kao i neke druge stvari unutar zdravstva, uostalom
hmmm, mozda ovisi od zdravstvnog ureda....meni u jukicevoj nisu dali da mijenjam ginekologa....kazu da treba podnijet zahtjev s argumentima i onda neka komisija odlucuje o tome a treba ima bar mjesec dana....tako da sam odustala i pricekala da mi prodje jos koji mjesec koji mi je falio do godine dana......
June is online now  
Odgovori s citatom
Old 31.12.2009., 11:25   #9
nephthys
doomed to wandering

nephthys Avatar

Quote:
June kaže: Pogledaj post
hmmm, mozda ovisi od zdravstvnog ureda....meni u jukicevoj nisu dali da mijenjam ginekologa....kazu da treba podnijet zahtjev s argumentima i onda neka komisija odlucuje o tome a treba ima bar mjesec dana....tako da sam odustala i pricekala da mi prodje jos koji mjesec koji mi je falio do godine dana......
ne znam, stvarno. ja sam išla tam kod mioca, zaboravih kak se zove. uopće nisam znala da nas tak mogu tlačit. svašta.

Bowties are cool.
nephthys is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.01.2010., 18:18   #10
mimoza40
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2009.
Quote:
nephthys kaže: Pogledaj post
ne znam, stvarno. ja sam išla tam kod mioca, zaboravih kak se zove. uopće nisam znala da nas tak mogu tlačit. svašta.
zove se HZZO Klovićeva ulica...inače se ide prema adresi stanovanja u ured Hzzo...i prema navedenoj proceduri promijeni liječnik...ispada da je najbolje malo se još strpiti da prođe godina dana...
mimoza40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2010., 19:05   #11
marek45
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2005.
ginekolozi čakovec

kako promijeniti ginekologa ako te niti jedan ne želi upisati, a nemaju popunjene kvote? Tj. imaju manji broj upisanih pacijenata od standarda.
Standard im je 7500, a oni imaju ispod 7000, no odgovor je da ne žele upisivat. Možeš se prijavit na listu čekanja i ako budeš par godina uporan i plaćao si sam preglede kod njega jer je privatnnik onda te možda upiše preko socijalnog.

Zvali smo pravnu službu hzzo i oni su samo spomenuli da možemo dat pritužbu.
al ako se ptiružim bojim se da smo onda opećaćeni...

Imate kakav savjet?
marek45 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.10.2010., 14:39   #12
ljubica_zubica
Registrirani korisnik

Registracija: May 2010.
Quote:
marek45 kaže: Pogledaj post
kako promijeniti ginekologa ako te niti jedan ne želi upisati, a nemaju popunjene kvote? Tj. imaju manji broj upisanih pacijenata od standarda.
Standard im je 7500, a oni imaju ispod 7000, no odgovor je da ne žele upisivat. Možeš se prijavit na listu čekanja i ako budeš par godina uporan i plaćao si sam preglede kod njega jer je privatnnik onda te možda upiše preko socijalnog.

Zvali smo pravnu službu hzzo i oni su samo spomenuli da možemo dat pritužbu.
al ako se ptiružim bojim se da smo onda opećaćeni...

Imate kakav savjet?
imaš mejsta kod dr.assada, vrapče i dr. lukenda, malešnica.

dođeš tamo sa zdravstvenom, kažeš da bi se prebacila kod njega, dobijeeš papir s kojim ideš na hhzo, oni ti potvrde i onda se nazad vraćaš novom giniću
ljubica_zubica is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.09.2011., 07:42   #13
tikky20
Registrirani korisnik

tikky20 Avatar

Registracija: May 2006.
Preblem sa promjenom ginekologa

Ne znam da li postavljam pitanje na pravom mjestu ako ne moje isprike i prebacite me gdje treba :-)

Napravila sam veliku glupost, prije vise od godinu dana sam odlucila promjeniti ginekologa, otisla sam kod zeljenog lijecnika, uzela papire i odnijela ih na potvrdu u Jukićevu. Jednu kopiju sam trebala odnijeti svom novom lijecniku ali zbog novnonastale situacije (doslo je do iznenadnog preseljenja u dr. grad) to nisam ucinila. U međuvremenu u svim selidbama sam izgubile te papire. I sto sad treba učiniti? Da li mogu otici lijecniku i med. sestri objasniti situaciju ili moram u Jukićevu u HZZO po novu potvrdu??

Sitacija je hitna pa vas molim za pomoc. Puno hvala
tikky20 is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 12.09.2011., 23:11   #14
Allexis
In Love

Allexis Avatar

ako te HZZO upisao, onda si sigurno i kod sestre upisana u kompjuteru kao njihov pacijent...jer su povezani sa HZZO-om...tako da je dovoljno otići kod sestre i objasniti situaciju....
Old 20.03.2012., 14:12   #15
packa
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2009.
Kako saznati kod kojeg sam ginekologa prijavljena?
Godinama idem privatno, nekad daaavno bila sam kod lokalnog ginića (desetljeća su u pitanju), moguće je da su me negdje 'prerasporedili'.
Sad mi hitno treba uputnica za bolnicu.
Može li se to saznati u HZZO-u?
packa is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.03.2012., 15:40   #16
Allexis
In Love

Allexis Avatar

može, čim u hzzo-u provuku tvoju knjižicu, znat ce kod koga si prijavljena...
Old 22.03.2012., 11:28   #17
RBLG
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2012.
Moram li ići po karton kod stare gin?
RBLG is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati