Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet
Korisničko ime
Lozinka

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 25.05.2012., 18:39   #1
Peća
udružena ljevica

Peća Avatar

Registracija: Jan 2010.
Europljani okreću glavu u Bakuu

Azerske oporbene stranke održale su prosvjed u Bakuu,zahtjevajući slobodno održavanje skupa u gradu povodom borbe za demokraciju.Aktivisti udruge»Javni skup» pozvali su gradonačelnika Hajibala Abutalibov da potpiše dozvolu za održavanje skupa.Odbio je iz nepoznatih razloga.Policija je spriječila aktiviste i oporbenjake da uđu u gradonačelinikov ured.
OSCE je navodno obaviješten o nedavnim događajima,u kojim se naglašava i upozorava da je državni režim predsjednika Alijeva zatvorio tisuće političkih protivnika i guši slobodu govora i mišljenja.
Naravno u tijeku trajanja eurovizijskog natjecanja,ne možemo očekivati ozbiljne rezultate dok svi ne propjevaju.
Europljani će otići iz Bakuua,i naravno ništa se neće promjeniti jer Azerbajdžan ne graniči sa EU..
Predsjednik Alijev može nastaviti sa zatvaranjem i ubijanjem građanskih i političkih aktivista čim odu pjevači i zabavljači.Nafta je važnija od krvi.To je poruka.
.
EU bi bar na trenutak trebala upozoriti Alijeva na ponašanje.Vrijeme je da diktatori nestanu iz Europe,a zašto ne i iz EuroAzije?!Ako službeni Baku ne učini nešto po tom pitanju,sankcije su konkretan način uvjeravanja.
Do sada su svi europski veleposlanici okretali glavu i zatvarali oči pred političkim zatvorenicima samo zbog unosnih naftnih i plinskh ugovora koje njihove države imaju sa Bakuuom.
Vrijem je da vidimo ispod žita.
Old 25.05.2012., 18:53   #2
krnk
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2010.
A zašto bi Europljani okretali glavu u Azerjbedžanu kad Azeri prosvjeduju , e da su to napravili u Iranu onda bi to več bila vijest i odma bi se našli kakvi prijatelji Irana koji bi išli spašavati jadne Irance iz baza u Azerjbedžanu.
krnk is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2012., 19:08   #3
Peća
udružena ljevica

Peća Avatar

Quote:
krnk kaže: Pogledaj post
A zašto bi Europljani okretali glavu u Azerjbedžanu kad Azeri prosvjeduju , e da su to napravili u Iranu onda bi to več bila vijest i odma bi se našli kakvi prijatelji Irana koji bi išli spašavati jadne Irance iz baza u Azerjbedžanu.
Europljani ne smiju biti Amerikanci.Znam da je uvijek novac u igri,ali potrudimo se biti dovoljno autoritarni uvjeriti g.Alijeva da zatvaranje političkih"subverzivnih elemenata"donosi samo kratkoročnu korist i dugoročnu štetu.
Znamo mi da demokracija nije fenomenalna,ali onima koji je nemaju,spremni su se žrtvovati jer čeznu za njom.
Ako Europa u ičemu želi ostati uzor,onda bi trebala pokušati zastupati prava obespravljenih.
Old 27.05.2012., 04:49   #4
Alberto69
Registrirani korisnik

Registracija: May 2008.
Steta sto nema Sarkozija da ih zbomba.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 27.05.2012., 06:06   #5
Ringo10
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2010.
Quote:
Peća kaže: Pogledaj post
Europljani ne smiju biti Amerikanci.Znam da je uvijek novac u igri,ali potrudimo se biti dovoljno autoritarni uvjeriti g.Alijeva da zatvaranje političkih"subverzivnih elemenata"donosi samo kratkoročnu korist i dugoročnu štetu.
Znamo mi da demokracija nije fenomenalna,ali onima koji je nemaju,spremni su se žrtvovati jer čeznu za njom.
Ako Europa u ičemu želi ostati uzor,onda bi trebala pokušati zastupati prava obespravljenih.

Ti kao da si se jučer rodio pa ti nije jasno da se zbog nedemokratičnosti, kršenja ljudskih prava i sličnih trica, selektivno napadaju i sankcioniraju samo neposlušni i nepoćudni režimi, koji se ne žele pokoriti samozvanim velikim gazdama.

ZAto se režimi ovoga Alijeva i Sakašvilija u Gruziji tetoše i pomažu od strane ZApada, da o naftnim zalivskim tiranijama i satrapijama i ne govorimo, a neposlušnom Assadu se organizira oružana pobuna, Libija i Irak su deFActo uništeni, a Lukašenku kojem to ne mogu prirediti, nameću nekakve sankcije i slično. A sada to pokušavaju i sa Janukovičevom Ukrajinom.

Sve je to jedno licemjerno sranje, meni se u posljednje vrijeme riga kad mi neko spomene demokraciju ili ljudska prava, jer su ti termini toliko politički isprostituirani da je to odvratno.

Ali lijepo je da ima još idealista koji zaista vjeruju u nekakve plemenite nakane onih koji te frazetine svako malo lansiraju u javnost, ovisno po političkoj potrebi.
Ringo10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 13:22   #6
Rufio
Banned

Registracija: Oct 2011.
Valjda prvo trebaju počiniti genocid ili napadati okolne zemlje kao pobješnjeli pas koji grize sve oko sebe, tek onda će se reagirati. Strašno.
Tako su i srbe pustili da se iživljavaju i kolju unaokolo, a da su ih odmah pecnuli, tričetvrt strašnih zločina koje su počinili ne bi se desilo.
Rufio is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 13:29   #7
Peća
udružena ljevica

Peća Avatar

Quote:
Ringo10 kaže: Pogledaj post
Ti kao da si se jučer rodio pa ti nije jasno da se zbog nedemokratičnosti, kršenja ljudskih prava i sličnih trica, selektivno napadaju i sankcioniraju samo neposlušni i nepoćudni režimi, koji se ne žele pokoriti samozvanim velikim gazdama.
Uvijek ću se "roditi kao od jučer",ako treba reći da su diktator i samodržac genetski otpad društva.
Selektivno napadaju?Može biti
A zar to znači da se ne smije napadati takve režime,koji ustraju na srednjovjekovnim metodama?
Quote:
ZAto se režimi ovoga Alijeva i Sakašvilija u Gruziji tetoše i pomažu od strane ZApada, da o naftnim zalivskim tiranijama i satrapijama i ne govorimo, a neposlušnom Assadu se organizira oružana pobuna, Libija i Irak su deFActo uništeni, a Lukašenku kojem to ne mogu prirediti, nameću nekakve sankcije i slično. A sada to pokušavaju i sa Janukovičevom Ukrajinom.
Naravno da je veliki novac u igri.Naravno da su oduvijek vladali i tako će i nadalje biti,interesi velikih itd.
Znam da BP ima naftna i plinska polja u Siriji,kao i u Azerbajdžanu,znamo da je NATO stao iz Gruzije iz geopolitičkih razloga,ali to ne smije predstavljati građanskoj Europi,slobodnoj Europi da zaboravi ljude iza rešetaka,oni koji su utamničeni zato što žele govoriti i misliti kao slobodni ljudi,kao Europljani npr.
Quote:
Sve je to jedno licemjerno sranje, meni se u posljednje vrijeme riga kad mi neko spomene demokraciju ili ljudska prava, jer su ti termini toliko politički isprostituirani da je to odvratno.
Mogu zamisliti.Demokracija nije savršeno riješenje,ali je jedino moguće na ovoj razini razvijene svijesti.Mi zaboravljamo što znači završiti u zatvoru samo zbog "pogrešne"riječi ili pomisli,zar ne?!
Quote:
Ali lijepo je da ima još idealista koji zaista vjeruju u nekakve plemenite nakane onih koji te frazetine svako malo lansiraju u javnost, ovisno po političkoj potrebi.
A što mi drugo preostaje?
Old 27.05.2012., 13:55   #8
Ringo10
Registrirani korisnik

Quote:
Rufio kaže: Pogledaj post
Valjda prvo trebaju počiniti genocid ili napadati okolne zemlje kao pobješnjeli pas koji grize sve oko sebe, tek onda će se reagirati. Strašno.
Tako su i srbe pustili da se iživljavaju i kolju unaokolo, a da su ih odmah pecnuli, tričetvrt strašnih zločina koje su počinili ne bi se desilo.

Jedini koji napadaju druge zemlje, uz masovna stradanja i razaranja, a radi otvorene otimacine njihovih resursa i bogatstava, su sile NATO pakta koji se pretvorio u monstruma koji je sam sebi postao svrha i koji prosto trazi zemlje koje ce napasti i postaviti im svoje poslusnike na vlast. Sve to je neophodno da bi birokratizirana strvina zvana NATO osigurala svoje golo postojanje, a pljackom pomogao svoje posrnule ekonimje.
Dakako, to se sve opravdava silnim rijecima i frazetinama o slobodi, demokraciji i ljudskim pravima, toliko licemjerno da se covjeku gadi.
Ringo10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 15:28   #9
Rufio
Banned

Quote:
Jedini koji napadaju druge zemlje, uz masovna stradanja i razaranja, a radi otvorene otimacine njihovih resursa i bogatstava, su sile NATO pakta koji se pretvorio u monstruma koji je sam sebi postao svrha i koji prosto trazi zemlje koje ce napasti i postaviti im svoje poslusnike na vlast. Sve to je neophodno da bi birokratizirana strvina zvana NATO osigurala svoje golo postojanje, a pljackom pomogao svoje posrnule ekonimje.
Dakako, to se sve opravdava silnim rijecima i frazetinama o slobodi, demokraciji i ljudskim pravima, toliko licemjerno da se covjeku gadi.
A jel? tako vas uče? Ja sam mislio da se srbija ostrvila i grizla sve oko sebe, kao bijesna hijena, počinila genocid i još jedan u pokušaju, nebrojena silovanja klanja i protjerivanja pa da je napokon dobila po tamburi kada je svima dozlogrdila.
A kad ono to zbog nafte ili neke druge pljačke vidiš ti kako je svijet u zabludi
Srbi zapravo nisu napravili sve te genocide nego su bombardirani zato da bi Amerika došla do srpske nafte
Rufio is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 15:49   #10
Ringo10
Registrirani korisnik

Quote:
A jel? tako vas uče? Ja sam mislio da se srbija ostrvila i grizla sve oko sebe, kao bijesna hijena, počinila genocid i još jedan u pokušaju, nebrojena silovanja klanja i protjerivanja pa da je napokon dobila po tamburi kada je svima dozlogrdila.
A kad ono to zbog nafte ili neke druge pljačke vidiš ti kako je svijet u zabludi
Srbi zapravo nisu napravili sve te genocide nego su bombardirani zato da bi Amerika došla do srpske nafte

O čemu ovaj lik priča ljudi moji!
Ko je spominjao Srbe i kakve veze oni imaju sa ovom temom i sa naftom sam Svevišnji zna. A možda ni on!
Ringo10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 16:00   #11
Rufio
Banned

Micek hajd pročitaj još jednom svoju prvu rečenicu pa će ti biti jasnije.
Da ti pomognem:
"Jedini koji napadaju druge zemlje, uz masovna stradanja i razaranja, a radi otvorene otimacine njihovih resursa i bogatstava, su sile NATO pakta"

To baš nije tako osim u vašim glavama.
U našoj bližoj prošlosti je baš jedna susjedna zemlja bila napadnuta od strane NATO-A i to vrlo pravedno. Doduše premalo i prekasno s obzirom na silne zločine koji su počinjeni, ali ipak, barem nešto
NATO dakle i te kako ima svoju funkciju. Ako ništa drugo da kazni bijesne pse koji napadaju sve oko sebe
Rufio is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 16:01   #12
dampyr
Registrirani korisnik

dampyr Avatar

A zbog čega nisu isto tako pecnuli Indoneziju koja je u isto vrijeme činila puno gore zločine nego svi Balkanci zajedno?
dampyr is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 16:08   #13
Rufio
Banned

Quote:
dampyr kaže: Pogledaj post
A zbog čega nisu isto tako pecnuli Indoneziju koja je u isto vrijeme činila puno gore zločine nego svi Balkanci zajedno?
Podsjetio si me na nekog malog školskog zlostavljača, koji maltretira sve oko sebe, onda dodje učitelj pa mu odvali šamarčinu.
On udri u plač i priča o nepravdi jer eto neko drugi je još više maltretirao klinca a nije dobio šamarčinu, kakva nepravda
Da svakako i taj drugi je trebao dobiti ali se eto izvukao. To ne umanjuje zadovoljstvo maltretiranih što je barem jedan od zlostavljača dobio po tamburi.
I to više nego pravedno. I to bez nafte
Rufio is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 16:12   #14
dampyr
Registrirani korisnik

dampyr Avatar

Quote:
Podsjetio si me na nekog malog školskog zlostavljača, koji maltretira sve oko sebe, onda dodje učitelj pa mu odvali šamarčinu.
On udri u plač i priča o nepravdi jer eto neko drugi je još više maltretirao klinca a nije dobio šamarčinu, kakva nepravda
Da svakako i taj drugi je trebao dobiti ali se eto izvukao. To ne umanjuje zadovoljstvo maltretiranih što je barem jedan od zlostavljača dobio po tamburi.
I to više nego pravedno. I to bez nafte
Koje ti pišeš gluposti pa to je prestrašno. Ti uspoređuješ šamarčine sa stotinama tisuća ubijenih, sa ženama ne samo silovanim nego i prisilno steriliziranim i to sve uz američki blagoslov i pomoć. Dok nama hapse generale zbog legitimne vojne akcije. Razmisli malo. Ako ti ide tako nešto...
dampyr is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 16:22   #15
Rufio
Banned

O moj bože

Znaš što? U potpunosti si u pravu
Rufio is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 16:58   #16
Ringo10
Registrirani korisnik

Link

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-18224875

A dogodi se to u žaru borbe za demonkraciju, slobodu i ljucka prava , šta da mu radiš.
Ringo10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 17:21   #17
Crni_Bombarder
Banned

Registracija: Jun 2008.
Quote:
Alberto69 kaže: Pogledaj post
Steta sto nema Sarkozija da ih zbomba.
Zato su tu Armeni iz Nagorno Karabaha.

Jadan je taj narod azerski, vode ih takvi mamlazi da su popusili rat od daleko slabije naoruzanog protivnika, da ne govorim o gradovima duhovima koji su ostali iza njih nakon sto su pobjegli pred Armenima. Strahota za vidjeti, ti gradovi i sela.

Baku sav u zlatu i kadifi, a jedan Agdam

http://1.bp.blogspot.com/_tx_OOq5fu-...s1600/POST.jpg

http://tejiendoelmundo.files.wordpre...1/04/agdam.jpg

ko Cernobil
Crni_Bombarder is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 17:49   #18
balkanunited
Registrirani korisnik

balkanunited Avatar

Registracija: Nov 2011.
peća pa to je saveznik amerike,kako ocekujes da da se tamo postuju ljudska prava?

ne brini,kad alijev ne bude bio poslusan,uvesti ce ameri demokraciju istog trena
balkanunited is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 21:17   #19
Kanzas
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Pobjednica Eurosonga Loreen sastala se sa predstavnicima udruga za ljudska prava u Bakuu i podržala ih je, i to prije pobjede.
Bila je jedina pjevačica koja je to učinila, možda zato što je i sama iz obitelji muslimanskih imigranata u Švedsku, a emigracija je žestoko protiv diktatora, i ona libijska i sirijska, a bila je to i hrvatska emigracija, u vrijeme zločinačkog diktatora Tita.
Kanzas is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 21:21   #20
Kanzas
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2007.
Quote:
dampyr kaže: Pogledaj post
Koje ti pišeš gluposti pa to je prestrašno. Ti uspoređuješ šamarčine sa stotinama tisuća ubijenih, sa ženama ne samo silovanim nego i prisilno steriliziranim i to sve uz američki blagoslov i pomoć. Dok nama hapse generale zbog legitimne vojne akcije. Razmisli malo. Ako ti ide tako nešto...

Pa što nije intervenirao tvoj SSSR u Indoneziji?
Kanzas is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja