Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.04.2012., 13:48   #1
Thumbs up Tko je zapravo bio Tito?

Tito - političar i veliki državnik. No tko je on zapravo? Mnogi imaju različita mišljenja o njemu. Za neke je diktator i ubojica, za druge heroj NOB-a.
No doduše, svi se možemo složiti u sljedećem - mi ustvari neznamo mnogo o njegovom djelovanju prije drugog svjetskog rata.

U ovom tekstu prenesenom s portala Val - Znanje iznose se neke prilično zanimljive tvrdnje.

Molim vas, da ako vas ovo zanima, pozorno čitate

-------------------
Tito je bio vanbračno dijete rođeno iz ''velike ljubavi' 'ugledne poljske grofice Marije koja je udajom dobila latifundiju blizu Segedina i upravitelja njenog imanja Franca Ambroza, koja je čuvajući čast udovice osigurala djetetu izuzetno školovanje i liječenje. Otac će mladog inteligentnog sina konačno priznati kada isti doraste za vojnu.

Zamjena identiteta Josipa Ambroza, kasnije alijas Tita, odigrala se u ožujku 1913. godine kada Josip Broz umire, a njegovu životnu biografiju preuzima vitalni Josip Ambroz, kolega iz vojnoobaveštajnog školskog sektora garnizona u Pečuhu Austrougarske monarhije. Josip Broz će svojom smrću (rođen u Beču, istinski Hrvat), bez svoje volje i znanja, na prijedlog načelnika škole štancera ''oživjeti'' ponovo u Josip Ambroz, alijas Titu!


Drugi put ostavi samo sažetak i zalijepi link na tekst. Ovo nije blog i ljudima se ne daju čitati plahte pejstanih tekstova.

Bat

Zadnje uređivanje Bat Kol : 06.04.2012. at 21:38.
Alsam Lud is offline  
Old 03.04.2012., 13:52   #2
Ako ste do ovdje uspjeli izdržati, svaka čast.
Iznesite svoje mišljenje o ovoj temi. Temu sam stavio na alternativu jer se ovdje ipak priča o jednoj veeelikoj zavjeri, no ako je potrebno neka se tema prebaci drugdje.
Alsam Lud is offline  
Old 03.04.2012., 15:50   #3
ostavite jožu na miru...
Biljka112 is online now  
Old 03.04.2012., 19:36   #4
Quote:
Alsam Lud kaže: Pogledaj post
Ako ste do ovdje uspjeli izdržati, svaka čast.
Iznesite svoje mišljenje o ovoj temi. Temu sam stavio na alternativu jer se ovdje ipak priča o jednoj veeelikoj zavjeri, no ako je potrebno neka se tema prebaci drugdje.
TL;DR ?

traditionally, the phrase too long; didn't read (abbreviated tl;dr) has been used on the Internet as a reply to an excessively long statement. It indicates that the reader did not actually read the statement due to its undue length
__________________
Sometimes it just plain sucks to do the right thing. The right things usually are the hardest ones, but almost always worth the effort.
"da, volim jebati, pa sta?..nije zlocin, nije grijeh"
wizardofOZ is offline  
Old 03.04.2012., 20:34   #5
Malo predug tekst, preskakala sam, ali je jako interesantan i ima podlogu, to je očito... Već sam ga negdje čitala (ili sličan tome). U svakom slučaju - jako interesantno! E sad, bilo bi zanimljivo kad bi se razvijao (ako se može) bez politike, već onaj okultni dio
winnerica is offline  
Old 03.04.2012., 20:52   #6
Nemorate uopće čitati cijeli tekst ako vam se neda. Možete i komentirati odlomke i slično.

@winnerica
Misliš li možda na to da je Tito bio mason i illuminat?
Ja doista vjerujem u to.
Jedna zanimljivost. Tito je na svojim uniformama uvijek imao na ovratniku maslinove grančice ili barem podsjećaju na njih. Mi svi dobro znamo tko koristi grančice za simbole.
Alsam Lud is offline  
Old 03.04.2012., 21:15   #7
Da to je baš zanimljivo i specifčno samo za Titove uniforme, pogotovo zato jer valjda svaka vojska na svijetu koristi simbole maslinove grančice na svojim uniformama.
foo_fighter is offline  
Old 03.04.2012., 21:26   #8
Samo malo.....ovo nema veze s 2012!?
martin polo is offline  
Old 03.04.2012., 21:28   #9
Za sad nema, ali s vremenom...
foo_fighter is offline  
Old 03.04.2012., 21:38   #10
Pa da sad je bila cvjetna nedjelja hahaahah
Alsam Lud is offline  
Old 03.04.2012., 21:40   #11
Da znaš koje organizacije koriste maslinove grančice, drugačije bi pričao. Pa vojske su sve podložne njima. Ali ostavi vojnu povijest i tehnologiju i reci što misliš o ovome tekstu, naravno ako si ga čitao.
Alsam Lud is offline  
Old 03.04.2012., 21:59   #12
Nema maslinove grančice nego hrastove.
Biljka112 is online now  
Old 03.04.2012., 22:02   #13
A što ćeš kad sam jadan i neuk ...
Malo na preskokce sam čitao samo, uglavnom još dok sam bio mali bilo je ljudi koji koji su šaputali da je Tito zapravo bio rus.

--
Sent from Android phone using Tapatalk.
__________________
Living Is A Problem Because Everything Dies.
foo_fighter is offline  
Old 03.04.2012., 22:41   #14
Nemoj mi lupati sarkazam, nisam te ni vrijeđao ni ništa.
Alsam Lud is offline  
Old 03.04.2012., 22:55   #15
Bojiš bana ili kaj?
Pa ko veli da si me vrijeđao?
foo_fighter is offline  
Old 03.04.2012., 23:09   #16
Mislio sam, dobro nema veze
Alsam Lud is offline  
Old 04.04.2012., 01:01   #17
ok tema,čuo sad vec o toj teoriji i prije,al nije me to zaintrigiralo......imao sam dovoljno vremena(i živaca) da pročitam tekst koji si stavio do kraja,i ne razumijem da si uspio propustiti koliko je tekst nabijen nacionalnim nabojem...ono,od veličanja srpskih "pobeda u prvom svetskom ratu"(y, whatever )do optuživanja hrvata za izdaju i sl.....lik mi je totalno izgubio kredibilitet s tim,ne samo to nego sam siguran da cu njegove teze i tekstove sigurno zaobilaziti u širokom luku,čisto jer mi "smrdi" na još jednog koji želi prikazati srbe kao najveće "historijske žrtve",junake,i slična sranja koja prodaju najzadojenijim kokardašima,ne kuzim da nisi to sam shvatio,tekst je zbilja nabijen nacionalizmom ...neznam,tema mi je dobra al me lik sa svojim tekstom ubio u pojam,a i stranica s koje je to skinuto mi je u najmanju ruku ,bez uvrede naravno....
__________________
"Claude os, aperi oculos!"
heziod is offline  
Old 04.04.2012., 01:42   #18
Sad sam se sjetila tajne spike s kraja 70-ih godina: pričalo se da kad je Tito došao u rodni Kumrovec da ga nitko nije poznao, tj. nitko ga se nije sjećao (pa čak niti bliža rodbina); znači ljudima je oduvijek bilo sumnjivo i čudno. Naravno, poslije su ga se "prisjetili" pod prijetnjom G. Otoka . Pričalo se i da on uopće nije sahranjen u onom grobu u Bg. Pričalo se i da je Rus, što je po meni bilo najvjerojatnije jer kad slušamo danas audio zapise možemo primjetiti da je taj čovjek jako loše i slabo govorio tzv. srpsko-hrvatskim jezikom. Jako loše!
winnerica is offline  
Old 04.04.2012., 09:33   #19
Quote:
winnerica kaže: Pogledaj post
Sad sam se sjetila tajne spike s kraja 70-ih godina: pričalo se da kad je Tito došao u rodni Kumrovec da ga nitko nije poznao, tj. nitko ga se nije sjećao (pa čak niti bliža rodbina); znači ljudima je oduvijek bilo sumnjivo i čudno.
da,i ne samo to,nego sam čuo da pravi tito nije imao jedan prst,a taj tito koji je dosao u kumrovec nakon rata je imao sve prste....tak se barem priča
__________________
"Claude os, aperi oculos!"
heziod is offline  
Old 04.04.2012., 09:59   #20
@heziod
Naravno da sam primjetio dozu srpskog nacionalizma, ali šta ćeš, vidiš tko je pisac, u Srbiji manje više svi "historičari" i teoretičari imaju nazovi radikalne ideje da ne kažem nešto drugo

Ovaj tekst sam stavio samo zato jer mi se činio prilično zanimljivim, i naravno da iz njega nemožemo puno toga dokazati (pitanje je i da li smijemo?).

I meni isto tako smrde takvi tekstovi, ali nemam ništa protiv nikakvih srpskih nacionalista dok god izražavaju taj nacionalizam u "svojem dvorištu".


Vidiš da si i ti čuo ovo s prstima! Ovdje u tekstu piše da nije imao nekoliko prstiju, a kad je došao u Kumrovec da ga nisu prepoznali.
Alsam Lud is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:31.