Natrag   Forum.hr > Društvo > Roditelji i djeca > Medicinski potpomognuta oplodnja

Medicinski potpomognuta oplodnja Želimo, nadamo se, vjerujemo

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.05.2012., 23:30   #21
Quote:
mari mar kaže: Pogledaj post
...ja sam na fragminu 2500 od 3d.c. dr. L. mi je odmah dao privatni recept i da se odmah počnem pikati.... vidjet ćemo kako će to završiti...
Ima li netko takvo iskustva s fragminom?
Tak se pikam ja
I uvjerena sam da sam zbog toga ostala trudna iako realno nikad nečemo znat sto je upalilo ovaj put

Samo pikaj
__________________
Moj Zmajek je MPO beba i tako sam jebeno ponosna na to!!!
Istine i laži o MPO
Francesca is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.05.2012., 11:13   #22
Wanda

Hvala na preporuci bila sam kod dok.Zupancic 25.4.
Danas sam zvala za rezultate, jos nije sve gotovo, sestra mi je citala da ovo, ono sve ok, nesto negativno sve ,mkao dobro, nije bila detaljna..vise sebi u bradu, ali spomenula je nesto da je sa MTHFR i ako sam dobro shvatila heterozigot da je spomenula,lai nisam sicher, rekla je dok ostali nalazi stignu za 10 dana...
Imas li pojma sto to znaci, inace nemam problema sa venama, zeljezo mi je 29, a nemam ni problema sa zgrusavanjem krvi.
U srijedu sam imala transfer...
Naravno da mi je mala panikica, ali mala..da li da uz folacin 5mg 1x dnevno uzimam i andol 100?
Moze li andol stetiti?
Stvarno zvuci glupo pitanje.
Doduse pijem i prenatal Twinlab 1 tabletu i u njemu ima dodatnih 400 mcg folne( pijem 1,bas radi folne, a ne 2 kak kazu, jer pijem folnu u folacinu i svaki dan sok od spinata).
Imala sam spontani u 6+1 sve otslo samo od sebe, sada imam dvije lijepe mrvice u buši.
Inace, kod hematologa sam otisla sebe radi, dok mi to nije spomenuo.
upsidedown2 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2012., 08:54   #23
Quote:
upsidedown2 kaže: Pogledaj post
...
Bok...

MTHFR hetero, znači da imaš "barem" nešto....
Koliko će ti se jako očitovat (smetat), to tek budeš saznala... Tu nema pravila....
Kako koga dopadne...

Nego, glede Andola/Aspirina. On je jaki antikoagulans i u samom početku sasvim može zamjenit ulogu heparina.
Opasno je jedino ako imaš pokoji hematomčić, krvarenje, smeđi isjedak i sl....
S obzirom da utječe na krvarenje, može ga ako već postoji, dodatno pojačat.
Zato ga pij uz liječnički nadzor.


Sasvim imaš vremena čekat tih 10 dana ostatak nalaza, i pozitivnu betu i tek onda se dogovorit da li da nastaviš sa andolima ili da pređeš na heparin.

Sretno
__________________
"Slova su mi šljokava"
WandaTheFamous is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.05.2012., 10:17   #24
Evo mi smo danas konačno nakon 2 mjeseca dobili nalaze imunoloških pretraga iz Vinogradske. Al im je trebalo!


FII - Genotip: G/A HETEROZIGOT
PAI-1 Genotip: 4G/4G MUTIRANI HOMOZIGOT
MTHFR C677T Genotip: C/T HETEROZIGOT

Po ovome je draga kandidat za heparin jel tako? Veću ili manju dozu?
Zvali smo dr. L. i rekao je da nije ništa strašno u biti ali da možemo dati heparin i da čemo se dogovoriti sve na 3dc kad dođemo kod njega.
M@tthew is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2012., 19:18   #25
Quote:
Evo mi smo danas konačno nakon 2 mjeseca dobili nalaze imunoloških pretraga iz Vinogradske. Al im je trebalo!


FII - Genotip: G/A HETEROZIGOT
PAI-1 Genotip: 4G/4G MUTIRANI HOMOZIGOT
MTHFR C677T Genotip: C/T HETEROZIGOT

Po ovome je draga kandidat za heparin jel tako? Veću ili manju dozu?
Zvali smo dr. L. i rekao je da nije ništa strašno u biti ali da možemo dati heparin i da čemo se dogovoriti sve na 3dc kad dođemo kod njega.
mateki držim fige da sad heparin pomogne!
__________________
Malička 24.10.2011
Jesen82 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2012., 08:09   #26
Quote:
Jesen82 kaže: Pogledaj post
mateki držim fige da sad heparin pomogne!
Hvala Jesen... I mi se sad nadamo da je možda u tome problem bio do sad, mada sad ako opet ne daj Bože ne uspije onda nemamo više šta istraživat dalje. Sve pretrage smo prošli više manje.

Mislim jasno nam je da heparin nije garancija da če uspijeti, ali ipak nada postoji...
M@tthew is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2012., 08:39   #27
Quote:
Evo mi smo danas konačno nakon 2 mjeseca dobili nalaze imunoloških pretraga iz Vinogradske. Al im je trebalo!


FII - Genotip: G/A HETEROZIGOT
PAI-1 Genotip: 4G/4G MUTIRANI HOMOZIGOT
MTHFR C677T Genotip: C/T HETEROZIGOT

Po ovome je draga kandidat za heparin jel tako? Veću ili manju dozu?
Zvali smo dr. L. i rekao je da nije ništa strašno u biti ali da možemo dati heparin i da čemo se dogovoriti sve na 3dc kad dođemo kod njega.
od ovog nabrojanog ja sam kao i tvoj draga 2 i 3 i još sam ACE mutacija
Od svega što je tvoja draga najopasniji je Faktor II.. on sa Faktorom V leiden radi velike probleme... (to je baš i dokazano).. a jedan od njih su rani spontani..
Stoga, ja sam bila od 5 tjedna na fraksiparinu, vi i ranije i ja stvarno vjerujem da je ovaj put dobitna kombinacija
a doza se određuje prema stanju krvi, težini drage i problemima koje uzrokuje..
ja sam na najvećoj mogućoj preventivnoj dozi od 9700 IU odnosno 0.9 jačine
__________________
45°46´04"N,15°51´08"E [URL="❦ Odluka o tome da ćeš imati dijete iznimno je važna. To znači odlučiti da će tvoje srce zauvijek koračati izvan tvog tijela.[/URL]
larazg is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2012., 11:19   #28
proud_blondie, sto mi jos pada na pamet, kod postojecih mutacija je kontracepcija u stvari kontaindicirana, pogotovo kod tebe su ovaj faktor II i PAI kontroindikacija. znam da su faktor II i faktor V svakako bili spomenuti kao kontraindikacija u onim uputama u kutiji, kao i opcenito smetnje s grusavanjem krvi i cirkulacijom jer krv kroz te hormone postaje jos gusca.

to sam spomenula tada i luciju jer sam ja mthfr homocigot i malo je vagao hoce li mi prepisati kontracepciju ili ne. na kraju je prepisao, ali mi je preporucio da uzimam aspirin.
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 22:22   #29
hvala ti zoro!!

imaš pp!
__________________
Keep your eyes on the Prize, and your feet flat on the ground...
Proud_Blondie is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.08.2012., 10:56   #30
pozdrav cure, neznam tko me se sjeća bila sam u prvom mjesecu prvi puta u IVF postupku, sada idem opet u 9-om. U međuvremenu sam na svoje inzistiranje obavila još neke pretrage, među ostalim i obradu na trombofiliju, u ponedjeljak će mi bit gotovi svi nalazi, ali u ovome što sam dosad dobila ima par stvarčica koje odstupaju od normale pa vas molim ako koja zna da mi malo pojasni dali je to nešto ozbiljno i što uopće znaći dok ne odem kod doktora.

Znači ovako:

-aCI-IgG 24 GPL U/ml ( piše da je iznad 15 pozitivno)

-Trombociti 143 (158-424)

-MPV 12,8 (6,8-10,4)

HVala vam
-balonček- is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2012., 12:48   #31
Curee---panika!!
u 22+ tt sam s blizancima i radila sam mali koagulogram...na nalazu imam samo dvije vrijednosti:

Prot. vrij.: 1.08 ref: 0.70-1.30 to mi se cini OK, ali...

INR: 0.96 ref: 2.0-3.5 dakle snizen...je li to mozda normalno u trudnoci?

Treba li mi neka antikoagulacijska terapija?
RedDoor is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2012., 13:08   #32
Quote:
RedDoor kaže: Pogledaj post
Curee---panika!!
u 22+ tt sam s blizancima i radila sam mali koagulogram...na nalazu imam samo dvije vrijednosti:

Prot. vrij.: 1.08 ref: 0.70-1.30 to mi se cini OK, ali...

INR: 0.96 ref: 2.0-3.5 dakle snizen...je li to mozda normalno u trudnoci?

Treba li mi neka antikoagulacijska terapija?
hej red door!
ne znam ništa o ovome
što kažu doktori?
moj savjet ti je da potražiš na forumu curu larazg, ona ti je jako dobro upućena i uvijek spremna podjeliti znanje.
nadam se da nije ništa strašno

sretno, još malo pa finale!
__________________
Čekam ljeto i Lavića....dočekala Račića!
think.pink34 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2012., 13:19   #33
Thanx
RedDoor is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2012., 18:46   #34
bok svima,

dobila sam uputnicu za sljedece| LAC, antikadiolipinska at, faktor v. leiden, protrombin gen mutacija, aktiviran protein c rezistencija, homocistein, protein c i s, MTHFR, ANTITROMBIN III, hgbA1c.

zanima me gdje sve mogu obaviti ove pretrage? jel rade to mozda u petrovoj 3 ili samo na rebru? znate li koliko se cekaju nalazi?

hvala unaprijed,
a.
aaan is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.09.2012., 08:20   #35
Hmmm ja sam pol toga radila na Rebru pol na Vinogradskoj.
Pošalji mail jednima i drugima i vidi kakvo je stanje. Često naše bolnice na žalost nemaju reagensa pa se nalazi čekaju po 5, 6 tjedana.

Rebro

[email protected]

Vinogradska

[email protected]

(ovo je zajednička adresa za naručivanje u Vinogradskoj, ali možeš pitati )
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.09.2012., 20:25   #36
Quote:
aaan kaže: Pogledaj post
bok svima,

dobila sam uputnicu za sljedece| LAC, antikadiolipinska at, faktor v. leiden, protrombin gen mutacija, aktiviran protein c rezistencija, homocistein, protein c i s, MTHFR, ANTITROMBIN III, hgbA1c.
samo da javim update - ako nekome mogu pomoci ove inf - ovo sve mi je bilo na crvenoj uputnici sifra N97.9.

na rebru su mi rekli da s takvom uputnicom kod njih mogu obaviti samo 2 od navedenih pretraga a za ostalo mi treba siva uputnica od dr spec (?).

ugl, otisla sam jutros u vinogradsku, gdje primaju bez narudzbe ali tamo ne rade MTHFR i homocistein, tako da ovo prvo idem obaviti u petrovu 3 a homocistein na VV.

pozdrav
aaan is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.09.2012., 22:41   #37
http://www.forum.hr/showthread.php?p...6#post41468456

Poklanjam!
__________________
Pilić 2.4.2011.
Cvrčak 22.7.2014.
lala_dream is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.10.2012., 23:10   #38
pozdrav svima,
da li netko ima iskustva sa clexanom?
malecka77 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2012., 09:16   #39
Quote:
malecka77 kaže: Pogledaj post
pozdrav svima,
da li netko ima iskustva sa clexanom?
ja sam u jednom postupku imala clexane.
isto se radi o niskomolekularnom heparinu kao sto je fragmin, samo sto je clexane dosta skuplji. nisam osjetila neku razliku, tj. prednost ili nepodnosljivost u odnosu na fragmin.
__________________
Moje cure..L i N
zoro007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.10.2012., 11:08   #40
zoro, hvala na info.
malecka77 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:27.