na golfu 5 nije mijenjan zupcasti remen otkako je kupljen tj on je godiste 2007 a sad je 2012 tj 5godina , a on je prosao 100 000km , mene zanima dali je kod golfa nesto drugaciji sistem ili se i kod njih mijenja svakih 5g ilki 120 000km ????
Moj golf je 2006. i sada ima 106 kkm i ne pada mi na pamet mijenjati zupčasti prije 120 kkm. Koje su to fore da se mora mijenjati odmah čim navrši 5 godina, što mu se na peti rođendan preko noći iznenada promijeni struktura i više nije za uporabu!?
Znam za nekoliko slučajeva gdje je zupčasti mijenjan tek nakon deset godina i dvjestotinjak tisuća...
Na Passatu B6 2.0 TDI je 10 godina ili 150t km. Problem je u tome što u servisnoj ne piše vrijeme. Meni piše 120t km, ali su od 2007 promjenili i sada je na 150t km.
E ovo bi baš i mene zanimalo, jer moji ima tek 75kkm, znači pola intervala, a 5 godina. Budući da tih golfova na cesti ima cjela hrpa i sigurno ima onih iz 2004 koji nisu promjenili zupčasti još, zna li netko možda za neki slučaj pucanja zupčastog na petici?
Jer ako ne puca na autu iz 2004 s cijelom hrpom kilometara onda valjda neće ni na mojem s 6 godina i onda nekih 90kkm. Ne mislim ga držati 10 godina da nebi tak zvučalo sad..
Moj golf je 2006. i sada ima 106 kkm i ne pada mi na pamet mijenjati zupčasti prije 120 kkm. Koje su to fore da se mora mijenjati odmah čim navrši 5 godina, što mu se na peti rođendan preko noći iznenada promijeni struktura i više nije za uporabu!?
Znam za nekoliko slučajeva gdje je zupčasti mijenjan tek nakon deset godina i dvjestotinjak tisuća...
Potpis.
Ljudi iz nekog razloga imaju debilnu naviku gledati godine, kao da se radi o Putovnici, pa ti danas vrijedi, sutra ističe pa ne vrijedi.
Ako tvornica kaže 5 godina, znači da 7 može bez beda, zamijeniš ga na šest i ćao.
Pa nije mlijeko da se pokvari, majku mu... Jedino da je auto stajalo jedno 15 godina pa eto zbog predostrožnosti da se to izmijeni...
Na Passatu B6 2.0 TDI je 10 godina ili 150t km. Problem je u tome što u servisnoj ne piše vrijeme. Meni piše 120t km, ali su od 2007 promjenili i sada je na 150t km.
Upravo tako.
Ne mislim ga prije mijenjati, nikako
P.S moj je 2006god i ima tek 80 000km
dotično vozilo je iz 2007 godine sa pređenih 70tkm .dakle po godinama smo tu negdje ali kilometara ništa .. no tko sam ja da produžavam interval na svoju ruku ....ja vjerujem da je nutra izgledom sve ko novo i vjerujem da bi to išlo još ohoho kilometara i godina . vlasnici vozila mogu staviti lovu ( za eventualni poptavak uslijed pucanja na kocku ) ja kao serviser nemogu si takve egzibicije dozvolit . malo bi bilo preskupo
dakle 5-ta je godina i idemo sa novim setom i svi mirno spavaju . eto sutra kad otvorim budemo vidli kak to izgleda
Osobno ne vidim razlog zašto bi bio problem jednom u 5 g ili 150 000 km promijenit remenje i španere.
Nikakva kvazi ušteda mi ne može nadomjestiti stres koji bi osjećao kad bi znao da na autu nešto nije promijenjeno što je već odavno trebalo.
Na jednom kombiju tvornica preporučuje izmjenu svake 4 g ili 60 000 km, čini mi se malo al eto, zad će uskoro biti tih 60 000 km pa ću staviti samo svo remenje novo u slučaju da će zatezaći biti još ok, a trebali bi biti nakon 60 000 km.
Vampir, kaj ti voziš, jel VW kao svaki pravi meho?
Zbog cca 2t kn (negdi vise negdi manje) napravit stetu od dodatnih 2t kn mislim da nije potrebno,ali eto ...
[QUOTE=Josip4;38891639]Osobno ne vidim razlog zašto bi bio problem jednom u 5 g ili 150 000 km promijenit remenje i španere.
Nikakva kvazi ušteda mi ne može nadomjestiti stres koji bi osjećao kad bi znao da na autu nešto nije promijenjeno što je već odavno trebalo.
Na jednom kombiju tvornica preporučuje izmjenu svake 4 g ili 60 000 km, čini mi se malo al eto, zad će uskoro biti tih 60 000 km pa ću staviti samo svo remenje novo u slučaju da će zatezaći biti još ok,
to sam i ja napravi na svom g3 pa je za 3 tkm poceo spaner pjevat
Znači onda i španere treba, bez obzira kaj imaju samo 60 000 km.
Jedan meho mi je rekao, da ako se ne čuju ni najmanje da još 50 000 km idu bez beda.
Na autu imam samo stazni remen i zamjenio sam ga na 150 000 km, a špener je još bio ko nov, nije se čuo, pa mi glupo ovdje na 60 000 km stavljat španere, još ću vidjeti kaj ovlašteni kažu.