Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje
Korisničko ime
Lozinka

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.04.2012., 21:19   #61
chocolatecookie
gone fluffy

chocolatecookie Avatar

Registracija: Sep 2009.
Quote:
Lali Puna kaže: Pogledaj post
ne može samo ona promijenit njihov odnos.
Naravno da može.
chocolatecookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2012., 21:30   #62
sapporo
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2008.
Quote:
a siroti muškarac, on će jesti nareske il otići na pizzu ili mu žena mora skuhat ručak večer prije ako ostaje na poslu dulje od njega
to nije muškarac, to je dijete kojem netko treba poslužiti ručak. znam nekoliko 12-13-godišnjaka koji bi se u takvom slučaju snašli bolje od narezaka il odlaska na pizzu. oba spola.
hej.....nisam mislio na njega - mislio sam na njih...da, da i biti će i veseli i sretni i nakon takvog obroka (za koji sam zaključio da nije svaki dan takav) moći će normalno razgovarati....a ovako....komunikacija crkne prije nego progovore
i ne to nije dijete koje se nezna sam nahraniti....možda je samo htio dočekati suprugu da zajedno jedu pa makar i narezak
sapporo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2012., 21:32   #63
Eurifesa
§

Registracija: Mar 2011.
Quote:
a siroti muškarac, on će jesti nareske il otići na pizzu ili mu žena mora skuhat ručak večer prije ako ostaje na poslu dulje od njega
to nije muškarac, to je dijete kojem netko treba poslužiti ručak. znam nekoliko 12-13-godišnjaka koji bi se u takvom slučaju snašli bolje od narezaka il odlaska na pizzu. oba spola.
Baš. Evo, točka 1 na listi kako najlakše upropastiti vezu: http://www.cracked.com/blog/the-4-ea...lationship_p2/.
Quote:
sapporo kaže: Pogledaj post
hej.....nisam mislio na njega - mislio sam na njih...da, da i biti će i veseli i sretni i nakon takvog obroka (za koji sam zaključio da nije svaki dan takav) moći će normalno razgovarati....a ovako....komunikacija crkne prije nego progovore
i ne to nije dijete koje se nezna sam nahraniti....možda je samo htio dočekati suprugu da zajedno jedu pa makar i narezak
Ali ona mora servirati taj narezak.
Eurifesa is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.04.2012., 21:46   #64
sapporo
Registrirani korisnik

Quote:
Eurifesa kaže: Pogledaj post

Ali ona mora servirati taj narezak.
ma ne mora ako ne želi...mogu se dogovoriti ako to zaista žele....ručak je širok pojam
sapporo is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 21.04.2012., 00:36   #65
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
Quote:
hej.....nisam mislio na njega - mislio sam na njih...da, da i biti će i veseli i sretni i nakon takvog obroka (za koji sam zaključio da nije svaki dan takav) moći će normalno razgovarati....
zašto ne bi mogli normalno razgovarati da je on skuhao ručak i da su jeli skupa kad je ona došla?
zašto moraju ići na pizzu ili jesti nareske?
Old 21.04.2012., 15:30   #66
crvena sonja
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2006.
Quote:
tužna kućanica kaže: Pogledaj post
DRAGI FORUMAŠI HVALA NA POTPORI...EVO NOVOSTI...ponovo sam ga posjela pred sebe i započela ozbiljan razgovor bez povišenog tona, suza itd skroz smirena i rekla sve što me muči i rekla ne počneš li se mjenjat ja odlazim jer ovo nije život...rekao je da me shvaća al da mu je frka na poslu ( i da je zbog toga takav - nije otkaz ni ništa nego jako puno posla i stresno...a kao da meni nije) i da se zato doma ful isključi ( a da se ja isključim ko bi nahranio djecu itd) i da će razmislit o svemu ( on inače o svemu dugo mudruje)...i ajde zadnja dva dana čak se igrao s klincima, pomogao meni neke poslove po kući i BILO JE SEXA ... na njegov poticaj...pa ajde treba ih pošteno strzat da se pokrenu ...ah ti muški...rekla sam mu imaš puno za nadoknadit i trudit se stalno do karaja života, i ja sam svjesna svojih grešaka i spreman sam se promjenit...evo već 2 dana nisam živčana i sve mi je lakše...pa evo sve je lakše jer mi posveti par min. dnevno...a ne da se osjećam kao kućna pomoćnica...pa i one se u serijama posexaju...ajde valjda nije samo trenutno to sve nego je stvarno shvatio bit svega...nadam se...dršte fige!!!!
Juhuuu! Gle smatram i ovo pomakom- pokazao je volju, znači ima nade.
Čak i da se opet uljuljate u rutinu, sad znaš kako doprijeti do njega.

Quote:
Gustavo kaže: Pogledaj post
Pročitao sam ovo gore i moj komentar je da u ovoj krizi i recesiji žene baš ne pomažu puno muškarcima koji su izloženi ogromnom stresu, a nakon posla ga još doma dočeka trkeljanje o pažnji umjesto da se može malo opustiti uz sportske prijenose, svemu je kriv ovaj j... tempo života koji će uništiti do kraja brak, prije je bila dosta jedna plaća sad već dvije nisu dovoljne.
Gle, ne znam u kojem si stoljeću stao sa percepcijom svijeta oko sebe, ali danas žene obavljaju itekako stresne poslove, dođu doma i brinu se o djeci. Zajedno sa muževima koji su isto izloženi stresu. I ne trabunjaju kolilo se jesu ili nisu se umorili, i o podjeli posla doma. Sve je svačiji posao- jer eto nemaju drugog izbora. Zapravo mogu i tada imati izborfa, ali danas se sve dogovara.Jer ako se ne dogovara, ONDA JE TO RAZLOG zašto današnji brakovi ne opstaju.

Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Dobru je odluku donijela.Samo da ne pretjera .
No žene dajte malo budite realnije u pogledu braka.
Ako je čovjek cijeli dan na poslu kada dođe doma umoran treba malo mira i tišine.Bar sat vremena .............
Pretpostavljam da tvoje gledište na današnje poslove nije realno, kada možeš ispričati ovliku priču i pritom ni ne pomisliti da ovo sve (a posebno boldano) jednako vrijedi i za žene.
crvena sonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2012., 15:58   #67
chocolatecookie
gone fluffy

chocolatecookie Avatar

Quote:
crvena sonja kaže: Pogledaj post
Juhuuu! Gle smatram i ovo pomakom- pokazao je volju, znači ima nade.
Čak i da se opet uljuljate u rutinu, sad znaš kako doprijeti do njega.
Prijetnjom prekidom. Samo što ljudi shvate prilično brzo da ne misliš ozbiljno, pa to više ne pali.
chocolatecookie is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2012., 17:18   #68
pozitivax
katana

pozitivax Avatar

Registracija: Aug 2009.
Quote:
crvena sonja kaže: Pogledaj post
...

Pretpostavljam da tvoje gledište na današnje poslove nije realno, kada možeš ispričati ovliku priču i pritom ni ne pomisliti da ovo sve (a posebno boldano) jednako vrijedi i za žene.
Naravno da vrijedi i za žene ali ovdje nije temu postavio muž već žena.Koja očekuje od braka nešto realnih ali puno i nerealnih stvari.
Užasno mi je smiješno kada udate sa dvoje djece spominju stvari koje su one i muževi radili prije braka.Pa se cvile i pišu plahte zašto to vviše nije tako.
Svaka treća tema .Bokte...pa daj odrastite!!!!
Helllouuu Huston...
Kao da brak i dvoje klinaca ne mijenjaju ljude i odnose bar malo.Pa treba vremena da se ljudi prilagode.
Ima dvoje djece i obaveze.Baš kao i on .A njen trud oko njega? Izgleda da je čovjek pomalo letargičan,umoran i depresivan pa ne treba po njemu đipati sa svojim prohtjevima.
Onima ...zabavi me,usreći me,zabavi me.
Kaj je ekstranaporan trud to što obitelji skuha jelo,stavi veš u veš mašinu i pita ga hej ajmo negdje ,ajmo se ljubiti,ajmo u šetnju.Neš ti razumijevanja i truda.Tu treba razgovora i dogovora.Ne samo mužiću ajmo raditi sve što i prije djece i kućnih obaveza.Sve ono što ona misli da bi ih usrećilo i nju razveselilo.
Već sad kvoca za nogometno prvenstvo pa joj smeta kaj ti voli sport itd.
Uostalom njih dvoje su kakti razgovarali i dogovorili se.Pa sretno im

Zadnje uređivanje pozitivax : 21.04.2012. at 17:23.
pozitivax is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2012., 22:00   #69
sapporo
Registrirani korisnik

Quote:
zašto ne bi mogli normalno razgovarati da je on skuhao ručak i da su jeli skupa kad je ona došla?
zašto moraju ići na pizzu ili jesti nareske?
zbilja ste nevjerojatni...pa zar svaku tvrdnju treba tumačiti naopako....jeste li se uopće zapitali dali ta osoba zna kuhati, jesu li oni o tome razgovarali...?
i ne , oni ništa ne moraju osim znati se dogovoriti i ne biti čangrizavi...
sapporo is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2012., 22:05   #70
sama45
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2009.
Quote:
chocolatecookie kaže: Pogledaj post
Prijetnjom prekidom. Samo što ljudi shvate prilično brzo da ne misliš ozbiljno, pa to više ne pali.
Da , jednom i tome dođe kraj . Što prije to bolje .
sama45 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2012., 11:52   #71
Lepricorn
Registrirani korisnik

Lepricorn Avatar

Registracija: Jul 2009.
Quote:
zbilja ste nevjerojatni...pa zar svaku tvrdnju treba tumačiti naopako....jeste li se uopće zapitali dali ta osoba zna kuhati, jesu li oni o tome razgovarali...?
i ne , oni ništa ne moraju osim znati se dogovoriti i ne biti čangrizavi...
Ako pričaš o tužnoj kućanici i njenom mužu iz uvodnog posta, on ne samo da ne kuha, nego ni ne sudjeluje u čišćenju, niti u brizi oko djece, a bome ni u seksu.
Pa ti reci zašto bi ona trebala sa smiješkom titrati oko njega?
Što je ono što on njoj kako muškarac pruža?
Ne zna kuhat, ne zna očistiti, ne zna sa djecom, ne zna (ili neće) jebat..
Old 22.04.2012., 20:17   #72
crvena sonja
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2006.
Quote:
chocolatecookie kaže: Pogledaj post
Eto vidiš, ti si zamijetila prijetnju, a ja sam zamijetila da je ona promijenila način i ton razgovora sa mužem i doprijela do njega da ju napokon sasluša (naime ovo nije bio prvi pokušaj razgovora). Sve je stvar u percepciji iste situacije-neki gledaju negativno i tada rijetko imaju ikakva konstruktivna riješenja, a neki se samokritično sagledaju i teške situacije u životu si pojednostave.

Quote:
pozitivax kaže: Pogledaj post
Naravno da vrijedi i za žene ali ovdje nije temu postavio muž već žena.Koja očekuje od braka nešto realnih ali puno i nerealnih stvari.
Užasno mi je smiješno kada udate sa dvoje djece spominju stvari koje su one i muževi radili prije braka.Pa se cvile i pišu plahte zašto to vviše nije tako.
Svaka treća tema .Bokte...pa daj odrastite!!!!
Helllouuu Huston...
Kao da brak i dvoje klinaca ne mijenjaju ljude i odnose bar malo.Pa treba vremena da se ljudi prilagode.

Uostalom njih dvoje su kakti razgovarali i dogovorili se.Pa sretno im
Naravno da nije, ali ja po ničemu nisam zaključila da se ona žali na prošlost, nego upravo na tu izmjenjenu situaciju. Proizlazi iz ovoga gore da se žene moraju puno brže prilagoditi na novonastalu situaciju sa djecom nego muževi? Jer oni su muški pa im je opravdano da mogu nastaviti sa starim načinom života duže nego žene? I ja mislim da cvili svaka samo neke to zadrže za sebe. Dogovorili su se sada,ali bilo bi djetinjasto i nerealno razmišljati da sličnih situacija neće biti i dalje, ali dok god postoji želja za dogovorom nije ništa kritično. A nogomet-pretpostavljam je bio i prije djece boljka koju je iznjela samo kao primjer da će tada teško s njim moći razgovarati.
crvena sonja is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2012., 21:40   #73
sapporo
Registrirani korisnik

Quote:
Lepricorn kaže: Pogledaj post
Ako pričaš o tužnoj kućanici i njenom mužu iz uvodnog posta, on ne samo da ne kuha, nego ni ne sudjeluje u čišćenju, niti u brizi oko djece, a bome ni u seksu.
ne govorim o njoj ,ona je svoje probleme počela rješavati što me iskreno raduje....i to vidi vraga - komunikacijom a ne inatom - baš kako neki to ovdje sugeriraju....
ima jedna engleska poslovica koja kaže : "Sve su djevojke divne - gdje dovraga nalazimo sve ove grozne supruge...." - naravno da je primjenjivo i obrnuto - i to obrnuto je to što se ovdje najčešće provlači.....
pitam se samo koliko se ljudi uopće poznaju prije braka ,jer ne vjerujem da ih samo to čuveno "da" promjeni.....dakle strpljenja - korak po korak
sapporo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2012., 10:53   #74
leo mesija
Banned

Registracija: Apr 2012.
Quote:
Šta žena može otrpiti to nije normalno!!? Koliko nesamopouzdan moraš biti da ti se ovo radi?? A kakvo je tek smeće takav čovjek? Na žalost more ih je takvih, iskompleksirani, narcisoidni majmuni!
leo mesija is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2012., 11:25   #75
sapporo
Registrirani korisnik

Quote:
leo mesija kaže: Pogledaj post
tek smeće takav čovjek? Na žalost more ih je takvih, iskompleksirani, narcisoidni majmuni!
čudno kako se samo promjenio nakon 7 godina....možda je nije htio opterećivati svojim problemom na poslu ...ma glavno da su ono počeli rješavati svoje probleme i razgovarati o njima
A o ovome gore što si napisala je bespredmetno razgovarati.....samo pokazuje koliko je kome stalo...
Možda je rješenje u vezi nekog drugog tipa....očito nisu svi za hetero vezu - i ostale veze spadaju ŽUD

Zadnje uređivanje higijeničarka : 23.04.2012. at 14:14. Reason: popravak citata
sapporo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2012., 15:34   #76
Lali Puna
Waving, Not Drowning

Lali Puna Avatar

Registracija: Dec 2003.
Quote:
jeste li se uopće zapitali dali ta osoba zna kuhati
a kako znamo da njegova žena zna kuhati?
Old 23.04.2012., 15:46   #77
Lepricorn
Registrirani korisnik

Lepricorn Avatar

Registracija: Jul 2009.
Quote:
a kako znamo da njegova žena zna kuhati?
Pa žena je, a dobro se zna da žene MORAJU znati kuhati
Old 23.04.2012., 20:24   #78
sapporo
Registrirani korisnik

Quote:
Pa žena je, a dobro se zna da žene MORAJU znati kuhati
ma ne moraju znati naravno ....pogotovo ako to ne žele
još malo pa će se postaviti teza da žena ne mora ni roditi- jer zašto to nebi muškarac napravio....
pitam se samo što to mora žena znati prilikom ulaska u brak a što muškarac...ili se očeuje da oboje sve znaju pa pola/pola uključujući i svatko dva vijka na kotaču auta

ma možda ipak nisu bili loši oni priručnici iz 1958.....danas je vrlo popularno da nitko ništa nezna niti želi naučiti....nije mi jasno kad se danas ulazi u brak dali se ti ljudi uopće poznaju ili je to po principu : disko-zadnji sic auta-matičar ....pa onda starci dajte sve ali nedaj bože da nešto iskomentirate
dajte ljudi , upoznajte se prije nego uđete u brak a ako već to niste uspjeli budite fleksibilni i potrudite se naučiti nešto prije nego počnete šiziti
...naravno da se odnosi na M/Ž
sapporo is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.04.2012., 20:47   #79
flower-shine
Registrirani korisnik

flower-shine Avatar

Registracija: Apr 2012.
Kao da opisuješ brak mojih roditelja - otac koji ne pokazuje osjećaje i majka koja se gubi u tome. Ona nesretna i jedini način da to 'pokaže' je bila paljidba po tati koji je već odsutan,što duhom, što tijelom, i to je sve više i više pprodubljivalo jaz između njih. S mog stajališta kao djeteta koje je voljelo obadva roditelja ja sam htjela da mama bude sretna. Djete osjeti majčinu tugu i kad je najdublje skrivena, mislim da bih prije podnijela rastavu nego gledati kako ona sve više i više tone. 'Osjećati se nevoljenim, najveće je siromaštvo u svijetu'
Ne kažem da se trebaš rastati, samo da moraš biti sretna, moraš se boriti za svoju sreću jer si najveći primjer svojoj djeci. Ako dopustiš da godinama budeš nesretna i u odnosu koji te ne ispunjava, pokazuješ njima da ni oni ne zaslužuju sreću.
A ja tebi želim samo sreću
flower-shine is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.04.2012., 02:32   #80
ryell
Registrirani korisnik

Quote:
još malo pa će se postaviti teza da žena ne mora ni roditi- jer zašto to nebi muškarac napravio....
pitam se samo što to mora žena znati prilikom ulaska u brak a što muškarac...ili se očeuje da oboje sve znaju pa pola/pola uključujući i svatko dva vijka na kotaču auta
Ljudi koji misle uci u brak/zajednicu bi prije toga barem trebali znati tj. biti sposobni brinuti se sami za sebe.
Dakle, da si znaju oprat, ocistit, skuhat ili se nahranit, obrisat dupe poslije sranja, stavit ves u masinu i makar nazvat HAK ak ne znaju sami promijenit kotac na autu.
Vrijedi za oba spola.
ryell is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja