Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > IT Help service > Security
Korisničko ime
Lozinka

Security Antivirusi, firewalli, patchevi, service packovi, updatei, ... Sve o sigurnosti vašeg računala.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 29.04.2012., 16:19   #1
UltraHardcore
Hardcore Maniac

Registracija: Jul 2009.
SecurityLook

da li je moguće osim MD5 hash-a vidjeti i SHA-1 hash uz pomoć SecurityLook programa to je moje prvo pitanje, a moje drugo pitanje je dal se može iz SecurityLook-a na neku foru vidjeti dal je koji file zaražen ili ne
UltraHardcore is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 17:36   #2
dobrota
Links 2 3 4

dobrota Avatar

Registracija: Jan 2008.
misliš na SystemLook ?

možeš gledati samo MD5, i jedino na foru krivog MD5 možeš znati jel zaražen neki file ili nije
Old 29.04.2012., 18:50   #3
UltraHardcore
Hardcore Maniac

da SystemLook xD bio sam u žurbi pa sam pogriješio lol
ugl znači morao bi prvo vidjeti preko OTL-a šta se je radilo u zadnjih 30 dana ili manje pa preko toga ako na nešto posumnjam napraviti sa SystemLook-om log i provjeravati za svaki sumnjivi file na netu dal je u redu ili ne preko MD5 hash-a?
ili se i preko SystemLook-a može vidjeti šta se je delalo u nekom određenom vremenu?
UltraHardcore is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 19:30   #4
dobrota
Links 2 3 4

dobrota Avatar

[QUOTE=UltraHardcore;39203208]da SystemLook xD bio sam u žurbi pa sam pogriješio lol
Quote:
ugl znači morao bi prvo vidjeti preko OTL-a šta se je radilo u zadnjih 30 dana ili manje pa preko toga ako na nešto posumnjam napraviti sa SystemLook-om log i provjeravati za svaki sumnjivi file na netu dal je u redu ili ne preko MD5 hash-a?
sve što može system look, isto to može i OTL i još puno toga
preko MD5 provjeravaš samo windows system filove (oni su prioritet)..i na osnovu infekcije windows filova, gradiš daljnju strategiju čiščenja računala...u tom slučaju trebaš znati što sve računalu "čini" npr. u zadnje vrime poznati zeroaccess (što modificira, što kreira, što injektira ), i još puno toga..što više znaš, to ti je vrime provedeno za čiščenje računala puno kraće..

Quote:
ili se i preko SystemLook-a može vidjeti šta se je delalo u nekom određenom vremenu?
system look je nešto slično windows searchu ...traži specifične files/folders, registry ključeve i sve ostalo što mu zadaš....

nije klasični dijagnostični alat
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 29.04.2012., 19:39   #5
UltraHardcore
Hardcore Maniac

bio sam pogledao na tutorialu sa SystemLook kolko bu mi trebalo da ga naučim koristiti (da se psihički pripremim)...zanimljiv mi je ali nekako premalo toga daje...mislim nisam ga nikad ozbiljnije koristio jer sam tek započeo s njim pa nemrem davati neki review na taj program ali na prvi dojam mi se takvim čini...bilo bi lijepo kad bi postojao neki tutorial za OTL pa da i njega usput učim jer me stvarno zanimaju takve stvari
UltraHardcore is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.04.2012., 19:56   #6
dobrota
Links 2 3 4

dobrota Avatar

Quote:
UltraHardcore kaže: Pogledaj post
bio sam pogledao na tutorialu sa SystemLook kolko bu mi trebalo da ga naučim koristiti (da se psihički pripremim)...zanimljiv mi je ali nekako premalo toga daje...mislim nisam ga nikad ozbiljnije koristio jer sam tek započeo s njim pa nemrem davati neki review na taj program ali na prvi dojam mi se takvim čini...bilo bi lijepo kad bi postojao neki tutorial za OTL pa da i njega usput učim jer me stvarno zanimaju takve stvari
ovo je s njihove stranice
Kod:
SystemLook will recognize the following commands (also called 'contexts' by the tool): 
:dir 
:file 
:reg 
:service 
:process 
:filefind 
:folderfind 
:regfind 
:env 
:assoc 
:contents 
:comment
a na ovoj stranici imaš tutoril za OTL

pa bi trebao ponešto i od ovog znati

a za to ti treba vremena, i ne očekuj da ćeš za 6 miseci nešto znati...kad prođe 6 miseci, tek onda ćeš zant da ništa neznaš....i ako to pregrmiš, onda si na konju za koju godinu
Old 30.04.2012., 00:30   #7
UltraHardcore
Hardcore Maniac

hvala na upozorenju i hvala na linkovima
UltraHardcore is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati