Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.05.2012., 20:21   #1
Deedy
miris borova
 
Deedy Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 20,066
Mali bar - Ana Ugarković

Novo gastro mjesto u Zagrebu, otvoreno prije par tjedana- u Vlaškoj ulici prekoputa Importanne Gallerie.
Kao što sam naveo u osvrtu iz nove Karijole- Anin restoran MAli bar se nalazi u dnu navedenog dvorišta, lijep renoviran prostor iznad kojeg je isti dan otvorena i filijala pizzerije Karijola, a iznad nje još i vinoteka Renea Bakalovića.

Za sad nemamo puno informacija kako teku prvi tjedni u Aninom restoranu, ali sigurno je da maštovitosti i dobrog okusa tamo neće nedostajati. Kao i dobre kapljice (za što će se sigurno pobrinuti i Rene).
Nisam bio još tamo, ne mogu o osobnom iskustvu (bio sam zasad samo u Karijoli stepenice iznad), ali dajem vam dva linka s predstavljanja tog restorana- s tportala i od jedne blogerice.
Molim vaše mišljenje o izgledu, imamo na prvom linku i cijene tapasa (malih zalogaja). Nisam našao web restorana (ima li ga uopće?), ako netko zna, neka doda molim...
Namjerava li ko ići uskoro ili je već bio?

http://sjediijedi.tportal.hr/inspira...Ugarkovic.html

http://okomogastola.blogspot.com/201...rban-chic.html


Možda bih već i otišao, ali bojim se da ću se zaljubiti.
Ne u restoran...
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2012., 20:34   #2
Maremonti
lajava gnjavatorica
 
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: i blizu i daleko
Postova: 1,795
Mene odusevila ova slika torte.
Napisite kako vam je bilo vi koji odete.Kusati. Ili bolje ne.
__________________
A ča moren kad jušto tako pensan
Maremonti is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 01:13   #3
Zabranjeni
Registrirani korisnik
 
Registracija: Dec 2009.
Postova: 1,331
Jel se mogu otvarat teme i o drugim restoranima ili treba platiti reklamu administraciji?
Zabranjeni is online now  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 09:54   #4
smicko
Registrirani korisnik
 
Registracija: May 2008.
Postova: 162
Mi bili u utorak. Za predjelo sam jela paštetu od guščjih i pilećih jetrica, bila je hladna, pa nisam baš ubrala okus, ali sam restove uzela doma i kad se utoplila mi je bila jako fina. Momak jeo mozzarelu s pestom, bosiljkom i malo rajčice. Super fino. Za glavno jelo sam jela pileći zabatka punjen šparogama i koromačen te šparogama i koromačem na žaru. I ovo je bilo super fino. Nisam do sada još jela koromač i baš mi je sjeo. Piletina hrskava i fina. Mlljac. Momak je jeo hobotnicu na žaru s koromačem i nekom salticom. Jako fino. Bojala sam se da će ostat gladan, ali nije. E sad cijene. Cijene na jednom od linkova gore, baš i nisu takve u stavrnosti. Mozzarela 50 kn, jetrica 35 kn, 70 kn piletina i hobotnica - ne zna se jer dečko nije uzeo račun. Uz po dec vina račun je iznosio 260 kn. Mi bili jako zadovoljni sve u svemu. Mislim da ćemo tamo nastavit ići, ali nećemo jest predjela nego samo glavno jelo - jelo dana. Jer ovako na sitno, može se dosta para skurit. Konobarica ugodna, Ana se derala na mladog kuhara jer joj je uzeo dasku na kojoj je ona htjela rezat mozzarelu - simpatično. Prostor je sladak, fali mu terasa, wc je divan
S obzirom da je bio prvi maj nisam ni očekivala puno ljudi, mi bili sami, ali zato Karijola dupkom puna.
Eto.
smicko is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 03.05.2012., 10:00   #5
Dlapek
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2007.
Postova: 20,347
Quote:
Zabranjeni kaže: Pogledaj post
Jel se mogu otvarat teme i o drugim restoranima ili treba platiti reklamu administraciji?
Pa postoje teme i o drugim restoranima.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 10:01   #6
Dlapek
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2007.
Postova: 20,347
Evo konačno će sve kritičarke i pljuvateljice po kuharskim sposobnostima Ane Ugarković doći na svoje.
Ja se spremam danas otići.
Javim
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 14:32   #7
Dlapek
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2007.
Postova: 20,347
Bila.
Prije nekoliko tjedana sam čitala u jednom promotivnom časopisu u restoranu MU da se sprema nešto i od Ane.
Ovo je doista jako dobro.
Mali bar ima 8 stolova i još 10tak mjesta za šankom i uz ulazni zid.Vani je jedan stol i 8 mjesta uz zid.
Jako ugodno mjesto.Imaju predivne stare drvene stolce.
Jela sam juhu od povrća s noklicama - jako fina juha s dominantnim graškom i korabicom,finom aromom kopra i peršina.Noklice baš kako trebaju biti:čvrste,ali ne tvrde.
Pita od poriluka i kozjeg sira je divota.Dobila sam svježeg ličkog kozjeg sira i radim to ovih dana.
Poznatu roladu od jagoda sam ponijela jer nisam više mogla jesti.
Žao mi kaj nisam mogla jesti labne(češnjak!!!)
Popila sam jednu vodu i otišla zaboravivši šal na stolcu.Simpatični šanker trčao za mnom.(nek' mi sad netko kaže da mladi dečki ne trče za starim gospođama hehehe)
Platila sam 80kuna.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 14:44   #8
Maremonti
lajava gnjavatorica
 
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: i blizu i daleko
Postova: 1,795
Sretnica

I zbog klope i zbog sala

Nadam se da ce Ana izdrzati
__________________
A ča moren kad jušto tako pensan
Maremonti is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 14:53   #9
xavierkat
azuloscurocasinegro
 
xavierkat Avatar
 
Registracija: Oct 2005.
Postova: 20,586
jako fino zvuči mali bar...
krajem mjeseca sam kratko u Zagrebu, i baš se nadam da ću se uspjeti zaletiti
xavierkat is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 15:06   #10
Dlapek
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2007.
Postova: 20,347
Quote:
xavierkat kaže: Pogledaj post
jako fino zvuči mali bar...
krajem mjeseca sam kratko u Zagrebu, i baš se nadam da ću se uspjeti zaletiti
Na zgodnom je mjestu,usred grada.Jako je ugodno.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 16:24   #11
Deedy
miris borova
 
Deedy Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 20,066
Quote:
Dlapek kaže: Pogledaj post
Popila sam jednu vodu i otišla zaboravivši šal na stolcu.Simpatični šanker trčao za mnom.(nek' mi sad netko kaže da mladi dečki ne trče za starim gospođama hehehe)
Platila sam 80kuna.
Pa, nije ni malo bas dati 80kn za vracanje sala.
hehe

Je li se to radilo o nekom slozenom meniju ili ne? I imaju li neke progodne menije ili je sve alakard?
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 17:10   #12
hedonist_zg
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2010.
Postova: 48
Quote:
Maremonti kaže: Pogledaj post
Sretnica

I zbog klope i zbog sala

Nadam se da ce Ana izdrzati
Sretnica?
Hm, ne bih rekao.
80-ak kuna za vrlo banalnu juhicu barem prema opisanom, pitu od poriluka i nekušanu roladu od jagoda...je daleko, daleko...previše.
Ovo sa šalom je donekle simaptično, ali...molim vas.
Tako da se iskreno nadam da...Ana...neće izdržati.
hedonist_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 17:33   #13
Dlapek
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2007.
Postova: 20,347
Quote:
hedonist_zg kaže: Pogledaj post
Sretnica?
Hm, ne bih rekao.
80-ak kuna za vrlo banalnu juhicu barem prema opisanom, pitu od poriluka i nekušanu roladu od jagoda...je daleko, daleko...previše.
Ovo sa šalom je donekle simaptično, ali...molim vas.
Tako da se iskreno nadam da...Ana...neće izdržati.
Ono što sam jela je bilo jako ukusno,a juha i pita su u dostatnim količinama da sam se najela. Juha je sve više nego banalna, a pita fantastična.
Rolada je kušana,kako ne, ali malo kasnije.Izvrsna je. To znaju i mnoge forumašice koje su je i same pekle. Meni to nije skupo.
A da će nečiji posao propasti na temelju nečijeg posta ja se ne bih usudila prognozirati, a kamoli se nadati.

Zadnje uređivanje Dlapek : 03.05.2012. at 17:45.
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 17:45   #14
Dora K
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2005.
Lokacija: Predaleko
Postova: 4,455
Meni ovo zvuci fenomenalno... ja bi za ovo dala 80 kunica ak je fakat fino skuhano.... muza bih poslala u Karijolu... njemu ne bi bilo ni za predjelo...

Pisem u tekicu....
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 19:31   #15
hedonist_zg
Registrirani korisnik
 
Registracija: Feb 2010.
Postova: 48
Quote:
Dora K kaže: Pogledaj post
.... muza bih poslala u Karijolu... njemu ne bi bilo ni za predjelo....
Hehe...tu si potpuno u pravu.
Ali sudeći po recenzijama uvaženih forumaša, pa čak i priloženim fotkama...siguran sam da se ni u Karijoli ne bi bolje proveo...
No dobro, barem bi i tamo bilo...bezobrazno i neutemeljeno skupo, čisto onak'...za štimung.
I da, i dalje priželjkujem da Ana ne uspije...taman sam sretan jer je njeno kvazi kuhanje barem medijski zamrlo, a kad ono...
hedonist_zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 19:34   #16
Maremonti
lajava gnjavatorica
 
Registracija: Mar 2007.
Lokacija: i blizu i daleko
Postova: 1,795
Ja svakome tko radi zelim uspjeh.
I ako bude prilika ici cu probati. Ovo opisano mi je sasvim prihvatljivo.

Hedonist a negativan. Pih.
__________________
A ča moren kad jušto tako pensan
Maremonti is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 19:53   #17
spic
Registrirani korisnik
 
spic Avatar
 
Registracija: Nov 2008.
Postova: 4,163
ja sam imao prilike jesti kod Ane Ugarković, ne tu, nego na Palmižani i jako mi je fino bilo iskreno, očekivao sam da će dlapek ovo malo više platiti, nije da bi ja dao te novce, ali koliko vidim cijene i kvalitetu u drugim restoranima ovo mi se čini korektno
__________________
MachoChef Fejs
spic is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 20:05   #18
Deedy
miris borova
 
Deedy Avatar
 
Registracija: Sep 2007.
Lokacija: Zagreb
Postova: 20,066
Quote:
hedonist_zg kaže: Pogledaj post
I da, i dalje priželjkujem da Ana ne uspije...taman sam sretan jer je njeno kvazi kuhanje barem medijski zamrlo, a kad ono...
Osim što se mogu složiti s dijelom u kojem komentiraš provod u Karijoli (za nemali novac nekoliko zalogaja nazvanih pizza)- ostalo poput želje da Ana ne uspije s restoranom nije okej, sori.
Veći problem je što u ovoj državi niko nema novca, nego što je ona preskupa. Može li nešto kod nje koštati i 15 umjesto 35 kuna? Može, ali treba okačiti natpis: Studentska subvencionirana kantina.

A nadam se da neće.


Želim joj sreću (kao i svim drugim dobrim restoranima).
Deedy is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.05.2012., 21:38   #19
Dora K
Registrirani korisnik
 
Registracija: Jan 2005.
Lokacija: Predaleko
Postova: 4,455
Ne znam... Karijola mi je na popisu restorana /pizzeria kamo trebam otic kad napokon uspijem kuci doci... (prvo cu u Tri ribice, pa na juhicu kod Bobanice, pa u Spizzu, Karijolu, a bogami i kod Ane U...)....

MM ne jede povrce i sa svojih 100 kila moze vola za predjelo pojest, mesina, mesina... nije mu ni MD daleko... pa nek se snadje...

Ja sam od druge fele i ne patim za hrgom mesine, duplim cheesom i tak... mi se u prehrani skladno nadopunjujemo i ne tucemo se oko hrane...

A Ani zelim da uspije od srca... nije me bas osvojila sarmom, ali mislim da nam takav restac fali.... kao sto nam je falio i Bobanicin i Tri ribice.....

Ja cu radije malo, ali kvalitetno i ukusno spremljeno, mastovito prije svega.... mojih 50 kila nije tesko nahranit
__________________
"Svatko od nas je pametan za druge, međutim vrlo često kad se nađemo u nekoj konkretnoj situaciji prvo iznenadimo sami sebe jer postupimo apsolutno suprotno od nekih svojih dotadašnjih uvjerenja, a onda iznenadimo i druge jer ti drugi su jako hrabri kad se ne radi o njima." roko 1
Dora K is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.05.2012., 08:19   #20
German
Are you feeling lucky?
 
German Avatar
 
Registracija: Jul 2003.
Lokacija: ZG
Postova: 4,397
Quote:
Dlapek kaže: Pogledaj post
Mali bar ima 8 stolova i još 10tak mjesta za šankom i uz ulazni zid.Vani je jedan stol i 8 mjesta uz zid.
Jel gužva, tj. se treba rezervirati?

Quote:
Dora K kaže: Pogledaj post
A Ani zelim da uspije od srca... nije me bas osvojila sarmom, ali mislim da nam takav restac fali.... kao sto nam je falio i Bobanicin i Tri ribice.....
Off: Za Ribice i tri točkice se slažem, ali zašto nam je falio ovaj nazovimo ga lokal od Bobanice?? Preskupo za ono što nudi!!
German is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off

Kreni na podforum




Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 01:24.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2014 Forum.hr
Ad Management by RedTyger