Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Pravo > Prekršajno i kazneno pravo
Korisničko ime
Lozinka

Prekršajno i kazneno pravo Prometni prekršaji, istrage, pretrage i pregledi, zatvor, novčane kazne i dr.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.01.2012., 11:30   #321
Zla patka
pistachio

Zla patka Avatar

Registracija: Aug 2005.
decko je jutros dobio kaznu od 210kn zbog nevazece sms karte (iako je platio sms kartu i ona je trebala biti vazeca,kondukter je tvrdio da nije moja teorija je da je valjda ukucavao kivi broj karte , decko se nije htjeo svadjati jer je bio na putu za posao i dao je kontroloru osobnu)

naglasila bih da je danas 11.01.2012, a na kazni pise 12.01. te ne pise vrijeme kada je to zatecen s nevazecom sms kartom, a nije zaokruzeno ni da je imao neispravnu kartu

mislim da ima jaku osnovu za zalbu
zanima me sto bi trebali napraviti?
poslati zalbu postom s povratnicom? ili mailom? ili oboje? slikati taj sms i kaznu? mozda uz danasnje novine da se vidi krivo napisan datum?

slika kazne:

http://i43.tinypic.com/j7x4q1.jpg
Old 11.01.2012., 13:20   #322
marsijana
Registrirani korisnik

marsijana Avatar

Registracija: Dec 2008.
Thumbs up

........moj ti je prijedlog da uzmeš tu kaznu i ODMAH ideš na Remizu s njom na šalter, kazna je totalno neispravna i traži da se poništi jer ti je dečec imao sms (nadam se da ga ima još) i pokaži im....samo požuri i javi kak si prošla
Old 11.01.2012., 13:29   #323
Zla patka
pistachio

Zla patka Avatar

Registracija: Aug 2005.
Quote:
marsijana kaže: Pogledaj post
........moj ti je prijedlog da uzmeš tu kaznu i ODMAH ideš na Remizu s njom na šalter, kazna je totalno neispravna i traži da se poništi jer ti je dečec imao sms (nadam se da ga ima još) i pokaži im....samo požuri i javi kak si prošla
da, slazem se da je najbolje odmah otici tamo.
decec je jos uvijek na poslu, idemo na remizu cim mu zavrsi radno vrijeme. (ako ce zetovci raditi jos, a valjda hoce)

ima sms naravno, ima i onaj koji salju prije nego ce karta isteci.

u slucaju da to ne uspije...onda pisana zalba s povratnicom?
Old 17.01.2012., 13:22   #324
finalnifantazista
postpoderan

finalnifantazista Avatar

Registracija: Jul 2003.
Bok, imam pravo na besplatan prijevoz, iz nekog razloga mi neko vijeme to nije bilo unešeno u karti/sustavu (makar sam ja par puta pokušavao to sredit pa nikako, "dobili ste i ZET i HŽ ali trenutno nemamo markica za HŽ, možemo Vam dati samo za ZET?" "ok dajte" "ups ne možemo sustav kaže da je nepravedno" ), došo mi je kontrolor, napisao nekakvu kaznu (bez pol podataka kolko se sjećam) i reko da odem s tim na Ljubljanicu da mi napokon srede to i da se ne zabrinjavam što piše da je kazna, ovi to jesu sredili i sad mi napokon radi pokaz ali mi je danas stigla opomena pred tužbu. Nije iznos velik (250 kn) ali nije baš ni opravdan pa me zanima kako se žaliti na to? jer u toj opomeni ne piše ništa o mogućnosti žalbe/prigovora.. i kolka je šansa da na kraju platim ovih
Quote:
kaznu od 100 -150 kn

dodatnu kartu 250 kn

sudske troškove oko 200 kn
koje spominjete?

tj. tražim savjet - platiti ili se pokušati žaliti, valjda ako ne platim sad ide nekakav prekršajni nalog il neš?

Zadnje uređivanje finalnifantazista : 17.01.2012. at 13:38.
finalnifantazista is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 27.01.2012., 14:47   #325
Pero_Kanister
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2009.
Prava i ovlasti ZET-ovaca

Negdje davno sam već čitao na tu temu ovdje ali ne mogu više naću tu temu, pa molim admine da spoje teme ako još uvijek postoji.

1. Kako se pred zakonom (sudom )tretira vožnja bez karte? Kakav je to prekršaj?

2. Ja recimo kupim kartu, odcvikam je normalno i dolazi kontrola. Dali ja njemu moram dati tu kartu? ( u njegove ruke? ) ili je dovoljno da pročita datum sa karte iz mojih ruku?

3. Ovo me najviše zanima. Kupim kartu putem SMS-a dolazi kontrola, ja im pokažem poruku i recimo da me kontrolor zatraži broj mobitela, ja mu odbijem dati, dali on u tom slučaju može pisati kaznu za vožnju bez karte?
Jer ja kartu imam što je vidljivo u poruci ali mu jednostavno ne želim dati broj mobitela ( mislim da me i policija traži broj da im nisam dužan dati? )

Na kraju.... Kontrolori bi trebali imat značke, ne? Zašto ih nikad ne pokazuju?

EDIT: Sad sam skužio da u sms poruci dolazi serijski broj karte? Onda ovo pitanje sa davanjem broja mobitela nema smisla. Mislio sam da oni u svom sustavu provjere po tvom broju moba dali si slao poruku

Zadnje uređivanje Pero_Kanister : 27.01.2012. at 15:29.
Pero_Kanister is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.01.2012., 17:04   #326
sivkić
Registrirani korisnik

sivkić Avatar

Registracija: Nov 2008.
Kao i svaki drugi prekršaj.
http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...6?OpenDocument
Old 06.02.2012., 18:34   #327
yems28
Registrirani korisnik

Registracija: Feb 2012.
Pozdrav!
Danas ujutro u Zet-ovom busu ušao mi je kontrolor ja nisam stigao poništit vrijednosnu kartu a na njoj imam novaca.Kontrolor mi je uzeo
vrijednosnu kartu poništio mi jednu zonu i napisao kaznu.Da li netko zna da li on to smije napravit? I što napraviti u takvom slučaju?
Unaprijed hvala
yems28 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2012., 13:21   #328
bigg
Registrirani korisnik

MRZIM ZETOVCE!! užas, jučer idem na razgovor na posao, naravno jedan sam od krcato mladih nezaposlenih, i uhvati na kontrolorka naravno zapiše kaznu. Ja inače neću iz inata da im plaćam ništa, anažalost jučer mi se žurilo pa sam joj dao osobnu jer mi se nije skidala s vrata 10 min... jbg

Što da sad radim, da li itko zna gdje se ulažu žalbe? Na onaj njihov mail kazne@zet.hr? pa da napišem priču koj drži vodu ili da platim?
Jer nemam niti onu potvrdu da sam dobio kaznu, glupača mi je nije dala, a vidim da se to inače daje. Zatim, ako ne platim u roku 8 dana ima lišanse da to samo ignoriram, jer na osobnoj mi je adresa doma, te ako mi roditelji to ne preuzmu??
Čujem da opomena pred tužbu dolazi cityexpressom??
I da li onda kazna raste, sudski trošk i to?

Nek se javi netko ako ne bio u sličnoj situaciji

Unaprijed zahvaljujem

treba cijelu firmu zatvorit i poslat u stečaj a radnike na burzu
bigg is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.02.2012., 15:39   #329
Katrin
.

Katrin Avatar

Registracija: Nov 2003.
Da, oni su glupi

Vozio bi se i ne bi placao nista iz principa? Sad bi slozio neku pricu da ti se smiluju sto iz inata ne placas kartu? Radnike bi na burzu a i sam kukas kako si nezaposlen?

Procitaj temu, a ubuduce se ovakvi beskorisni postovi nece tolerirati.
Katrin is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2012., 12:57   #330
drot13
nekorisnik

drot13 Avatar

Registracija: Mar 2008.
Quote:
bigg kaže: Pogledaj post
… Što da sad radim, da li itko zna gdje se ulažu žalbe?...
Dok ne dobiješ ništa, nemaš na što uložiti žalbu.

Quote:
… pa da napišem priču koj drži vodu ili da platim?...
Nema priče koju bi mogao napisati. Na sudu s ovim stavom ne bi izdržao niti minute. Plati.

Quote:
… Jer nemam niti onu potvrdu da sam dobio kaznu, glupača mi je nije dala, a vidim da se to inače daje...
Nije obavezno da ti da. Može stići i poštom.

Quote:
… Zatim, ako ne platim u roku 8 dana ima lišanse da to samo ignoriram, jer na osobnoj mi je adresa doma, te ako mi roditelji to ne preuzmu??...
Nema šanse da ignoriraš.

Quote:
… Čujem da opomena pred tužbu dolazi cityexpressom??...
Apsolutno nebitno čime dolazi.

Quote:
… I da li onda kazna raste, sudski trošk i to?...
Raste.
drot13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2012., 02:25   #331
tovarvg
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2011.
Ovako. Brat mi ide u srednju školu u ZG. Kartu nije kupija još od 9. miseca. Uvatilo ga je na ulazu. Kontrolorka je vidila da nije kupija punih 5 miseci. Znači ime mu je ostalo ubilježeno u onon njenom aparatu.
Međutim samo mu je rekla da kupi kartu ili da izađe van. On se pokupija , pokaz mu je odma vratila. Moje pitanje glasi: Kad van kontrolorka ide dat kaznu , uzme li vam pokaz? I možemo li očekivat neku kaznu od ZET-a u poštanskom sandučiću?
tovarvg is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.02.2012., 12:12   #332
sivkić
Registrirani korisnik

sivkić Avatar

Pa kriv je i kakva je situacija naplatit će kaznu.
Old 19.02.2012., 15:44   #333
MissCedevita
Registrirani korisnik

Dakle, neki dan me uhvatila kontrola u tramvaju i dobila sam kaznu 210 kn za platit. Pokaz mi je nevažeći jer ga nisam produžila otkad mi je istekao (kriva sam znam ), pa ga nisam ni pokazivala kontrolorki neg sam joj rekla da sam ga zaboravila, tražila me osobnu i napisala kaznu. S obzirom da sam studentica i nemam ni prebijene u džepu, zanima me jel se mogu kak izvuć, da ne platim tu kaznu. Hoće li mi doći neka obavijest il nešto doma na adresu ako ne platim kaznu u roku zadanih 8 dana? Pretpostavljam da nemam pravo na nikakve žalbe s obzirom na to da nemam ni važeći pokaz... :/
MissCedevita is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2012., 08:27   #334
sivkić
Registrirani korisnik

sivkić Avatar

Kada dobiješ nalog po kojem te se tereti da si počinila prekršaj pisat će ti kome se, kako i do kad možeš žalit.Na sudu možeš tražit smanjenje kazne ili na rate ali i plaćaš sudske troškove 200 kn.
Old 20.02.2012., 11:20   #335
MissCedevita
Registrirani korisnik

Quote:
sivkić kaže: Pogledaj post
Kada dobiješ nalog po kojem te se tereti da si počinila prekršaj pisat će ti kome se, kako i do kad možeš žalit.Na sudu možeš tražit smanjenje kazne ili na rate ali i plaćaš sudske troškove 200 kn.

Znači bolje mi je da platim kaznu bez ikakvih žalbi
MissCedevita is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2012., 11:28   #336
sivkić
Registrirani korisnik

sivkić Avatar

Matematika pokazuje tako.Da li bi te sud oslobodio troškova u cijelosti ili djelimično je pitanje.
Old 20.02.2012., 11:36   #337
drot13
nekorisnik

drot13 Avatar

Registracija: Mar 2008.
Ili oslobodio uopće.
drot13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2012., 00:43   #338
Makoto
Registrirani korisnik

Registracija: Aug 2007.
Ja dobila danas kaznu od 210 kn. A imam kartu onu vrijednosnu, samo sto je nisam provukla. I zaokruzeno mi je na papiru koji sam dobila da sam u trenutku kontrole zatecena s neispravnom voznom kartom, a kao druga opcija na tom papiru je ako ste zateceni bez vozne karte uopce.

Ako su uopce isli raditi razliku izmedu posjedovanja neispravne vozne karte i neposjedovanja, zasto je onda kazna ista, tj. za oboje je 210 kn?

Jel mi se uopce isplati ici na zet i traziti ponistenje kazne i kak bi se to moglo napraviti? Sad kad potrosim novce na toj vrijednosnoj sam si mislila uzeti studentsku, ali sad zahvaljujuc ovoj kazni mi je to jos dodatnih 210 kn koje im moram dati...
Makoto is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2012., 03:49   #339
b u c o
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2011.
FRKA

ej ljudi, zajebala sam danas pošteno... naime, priznajem, šverala sam se cijeli prošli semestar, par puta me uhvatila kontrola al sam se bez problema izvukla. ali kupovala sam tu i tam karte koje sam čuvala u slučaju kontrole. pasr puta mi se dogodilo da bi kontrola ušla a ja cviknula kartu i mirna bosna.

međutim, danas uđem u tramvaj da se odvezem 3 stanice, kao prvo, uvjerena kako je 29.2., a ne 1.3. nadalje, bez dovoljno novaca i na kartici i novčaniku da uopće pokaz i kupim u slučaju da toliko žarko želim, ali s kartom u novčaniku! i ne doživim kontrolorku uopće i ne stignem se snać i pripremit psihički za izvlačenje, kad eto ti nje do mene. a na krajevima tram tolika gužva da nije imalo smisla gurat se za te 3 bijedne stanice. i počne priča, ja vadim novčanik i iz nj kartu, molim da mi dozvoli da ju poništim, međutim žena tvrd orah, ne da se. kažem joj kako sam student, i da mi ne piše kaznu na kraju mjeseca jer imam kartu i jer ću kupiti pokaz u 3.mj. međutim, tada me ona prosvijetli kako je danas 1.3. -.-' i ja na to, ajme pa zar stvarno, pa dobro da ste mi rekli, stvarno sam smušena, tek sam se probudila, onda ću kupiti pokaz već danas, molim vas nemojte mi pisati kaznu prvi dan u mjesecu pa di bi sad pokaz kupila i da hoću, stvarno mi se žuri nešto obaviti.

i ona mene traži osobnu, i ja glupača ju izvadim i držim u ruci, i kažem da joj ne dam, a ona meni uzme iz ruke. i izađe na slj.stanici van bez da mi kaže i ja se doslovno bacim za njom jer ima jbnu osobnu, skoro me pokupe vrata tramvaja i eto nas 2 na stanici na kojoj stoje još 4 KONTROLORKE! i da ga jebeš ne mogu ni lovu ponudit, žena zmaj sama po sebi, još ak se neka od ovih pobuni, ne treba mi još i tužba za podmićivanje. i počne pisat kaznu i traži me pokaz. i ja joj dam i jbga vidi da nije uopće kupljen još ove studentske godine :/ i tu mi kaže da bi me pustila da imam pokaz za 2.mjesec, ali da sad tek neće nikako. i ja joj tu pokušam objasniti da mi je počeo faks tek ovaj tj i da sam uzela kartu neki dan, ali je bila u torbi i ofucala se, te kako sam prošli semestar trebala do faksa samo na ispite te stoga nije imalo smisla kupovati pokaz kad sam u sam zg dolazila samo na rokove! i tako dobijem kaznu od 215kn! i tu se intelektualno porazim jer koliko sam glupa danas baš bila da se nisam snašla pa da nisam burnije reagirala oko osobne!?

i tako, znam da kad smo izašle van sam trebala čapit osobnu i počet trčat, ali jbga nisam, pa stoga... moje je pitanje: postoji li mogućnost da se izvučem ako platim pokaz? tj, kakvih iskustva imate, ako u poslovnici sutra, dakle dan nakon, kažem kako nisam stigla još taj dan kupiti pokaz, kako sam imala kartu ali mi ju nije dozvolila poništiti (a ušla je brat bratu 20 sek nakon mene), kako nemam nikako novaca platiti i pokaz i kaznu (a nemam jer onda ću potrošiti sve i jednu kunu džeparca i mogu crknut od gladi i žeđi - doslovno), te da li mi se može kazna ikako poništiti ako sada kupim pokaz jer isuse bože, bio je 1.3. i nisam ga još stigla kupit! da li se može ovakav scenarij ikako dogoditi!?

dalje, ako samo kupim pokaz i ona me ne opomene za kaznu, znači li to da ona nije evidentirana u računalu i da "ne postoji"??

dalje, da li ako napravim pokaz 2.3. je moj pokaz evidentiran kao od 1.3. do 1.4., ili od 2.3. do 1.4.??

i još jedno pitanje: u slučaju da mi kaznu ne žele poništiti, postoji li mogućnost da mi produže kaznu barem za još 8 dana, dok ne dobije stipendiju, kako bih ju mogla platiti, jer drugačije ju platiti ne mogu?

i da, žena mi je zaokružila da sam bez vozne karte, a ne s neispravnom, što će mi stvoriti problem pri dokazivanju da sam kartu imala... -.-'
b u c o is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.03.2012., 06:44   #340
sivkić
Registrirani korisnik

sivkić Avatar

Quote:
Makoto kaže: Pogledaj post
Jel mi se uopce isplati ici na zet i traziti ponistenje kazne i kak bi se to moglo napraviti?
Ne košta te ništa da probaš i da tražiš makar smanjenje.

Quote:
b u c o kaže: Pogledaj post
u slučaju da mi kaznu ne žele poništiti, postoji li mogućnost da mi produže kaznu barem za još 8 dana, dok ne dobije stipendiju, kako bih ju mogla platiti, jer drugačije ju platiti ne mogu?
Neće ti doći odmah danas ili sutra tako da ćeš dobit malo vremena.
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja