da li netko zna o čemu bi se u ovom nalazu moglo raditi, jer sam u velikom strahu :
"Ehosonografskom analizom prikazuje se primjereno velika štitnjača s hipoehogenim žarištem u desnom režnju promjera oko 7mm uz koje se vidi još jedna hipoehogena zona promjera oko 3mm. Ostali dijelovi žlijezde su bez jasno demarkiranih fokalnih lezija uz inhomogenu strukturu parenhima. Isthmus je debljine oko 6mm. Žlijezde slinovnice su normalne veličine i strukture. Na vratu se ne nalazi patološki uvećanih limfonoda kao ni druge tumefakcija."
poludim oko pizdarije, svako malo sam na rubu suza, osjecam desnu stranu stitnajce (moza psihomatski ) i mislim da opet imam problema sa spavanje i umorom. Za zadnje dvoje nisam sigurna zbog ovih promjena vremena koje su stvarno brutalne.
Kod mene su isto simptomi kao tvoji + jaka depresija uz sve to i umor. Spadam s nogu nakon 2, 3 sata sto sam aktivna (na poslu).
Nevoljna, musicava.
U cetvrtak sam bila kod internistice u Becu i kaze ona meni ovako:
da cu tablete morati piti cijeli zivot, jer antitjela su mi jako visoka.
Provjeravati cesto krv i da TSH treba biti od 1-1.5, max 2.0.
I da depresija koju imam nema veze s euthyroxom i hormonima, vec je to posljedica nesretnog poroda.
"Ehosonografskom analizom prikazuje se primjereno velika štitnjača s hipoehogenim žarištem u desnom režnju promjera oko 7mm uz koje se vidi još jedna hipoehogena zona promjera oko 3mm. Ostali dijelovi žlijezde su bez jasno demarkiranih fokalnih lezija uz inhomogenu strukturu parenhima. Isthmus je debljine oko 6mm. Žlijezde slinovnice su normalne veličine i strukture. Na vratu se ne nalazi patološki uvećanih limfonoda kao ni druge tumefakcija."
za usporedbu:
meni desni režanj 16x21 dimenzija 49 - nepravilne stražnje konture
možda početna inhomogenost straga u donjoj tr. lijevog režnja.
ostalo je OK dr kaže - sveukupno nalaz zasad ok
a koliko vidim tebi, očito nije baš najbolje , što kaže dr? ima na netu puno pitanja i odgovora o ovakvim stvarima al ja ništa ne kužim.
Quote:
frontalna kaže:
Kod mene su isto simptomi kao tvoji + jaka depresija uz sve to i umor. Spadam s nogu nakon 2, 3 sata sto sam aktivna (na poslu).
Nevoljna, musicava.
I da depresija koju imam nema veze s euthyroxom i hormonima, vec je to posljedica nesretnog poroda.
ja nemam depresiju, ok sam, jedini problem je što sam umoran, 2-3 km hoda i gotov sam, onda mi dođe loše itd.
ja nemam depresiju, ok sam, jedini problem je što sam umoran, 2-3 km hoda i gotov sam, onda mi dođe loše itd.
Umor - sastavni dio zivota vec duze vrijeme. Mislila sam, ahh silimi da je pad imuniteta. Nista mi nije pomagalo, nikakvi vitamini, malo nesto je pomogao onaj Beta Glukan.
Bila sam i na ergometeriji kod drice, nakon 10 minuta onog pedaliranja sam bila sama voda i krepala sam
Cak su one 70godisnjakinje bile bolje od mene.
Inace, ranije, cesto po teretanama najnormalnije vjezbala na spravama, prije sprava kardio, cca 2 - 2,5 sata.
može li mi netko reći koliko se dugo čeka na uzv štitnjače? trebam mamu naručiti za pregled, kaže da se svagdje dugo čeka pa me zanima koliko je vama trebalo da dođete na red? koliko je prosjek tog čekanja? i gdje ste išli? zanima me područje zagreba i okolice. klasično naručivanje preko uputnice od socijalnog?
Zadnje uređivanje saratina : 18.06.2012. at 12:06.
Umor - sastavni dio zivota vec duze vrijeme. Mislila sam, ahh silimi da je pad imuniteta. Nista mi nije pomagalo, nikakvi vitamini, malo nesto je pomogao onaj Beta Glukan.
ja trenutno tsh 1.6, ne mogu uopće živit, malo hoda i ne samo umoran nego loše ti je, nije ono legneš da se odmoriš i gotovo nego jednostavno ti je jako loše i treba par dana da se vratiš u normalu.
kad je tsh preko 6 pun energije, mogu što hoću kad hoću.
probao sam ja plibex b, omegu, razne depresive al kad god tsh ispod 3-4 ja loše kad je iznad 6 ja super.
Nevoljna, musicava.
Koliko vremena već piješ Eut.?
Nakon godinu dana uzimanja terapije bi se morala depresija (ako je zbog štit.) smanjiti.
da li netko zna o čemu bi se u ovom nalazu moglo raditi, jer sam u velikom strahu :
Poštovana,
imate li kakvih tegoba? Kakav je hormonski status štitnjače? Antitijela?
UZV štitnjače pokazuje dvije manje promjene koje će, po svemu sudeći, odgovarati čvorićima od 7 i 3 mm.
To su mali čvorići. Naime, iznad 1 cm se preporučuje sve tvorbe punktirati, a ispod 1 cm samo u određenim slučajevima, kada UZV-nalaz pokazuje neke promjene, kao što su nepravilni rubovi, mikrokalcifikati i druge, kojih nema na Vašem UZV-nalazu. U takvim slučajevima se obično daje preporuka o praćenju, tj. kontrolama.
Ne bih rekao da je ovaj nalaz nešto zbog čega bi se trebali brinuti.
Ovisno o ostalim nalazima (hormonski status) odredit će što i kako dalje. Ako je to u redu, onda će Vam liječnik vjerojatno zakazati kontrolni UZV štitnjače kako bi se vidjelo ima li kakvih promjena.
Quote:
Z_interactive kaže:
ja trenutno tsh 1.6, ne mogu uopće živit, malo hoda i ne samo umoran nego loše ti je, nije ono legneš da se odmoriš i gotovo nego jednostavno ti je jako loše i treba par dana da se vratiš u normalu.
kad je tsh preko 6 pun energije, mogu što hoću kad hoću.
probao sam ja plibex b, omegu, razne depresive al kad god tsh ispod 3-4 ja loše kad je iznad 6 ja super.
Nisam otpočetka pratio Vašu priču, no na početku ove teme smo raspravljali kako do vrijednosti TSH od 10 mIU/L nema suglasja među liječnicima kada dati terapiju, a kada ne.
Dakle, neki pacijenti će imati TSH 6 i bit će bez terapije i normalno će tako živjeti i dobro se osjećati.
Ne znam koliko liječnika Vas prati i jeste li njima izložili kako se Vi ne osjećate najbolje pri ovim vrijednostima TSH i postoji li mogućnost da se terapija korigira tako da TSH bude pomaknut prema višim vrijednostima?
Želio bih, nadalje, svakako naglasiti da ovim ne želim ni na koji način implicirati da sami, na svoju ruku, mijenjate dozu odnosno terapiju jer preko foruma to nikad ne bih savjetovao. Dakle, nipošto na svoju ruku nemojte korigirati dozu!
__________________ Angel, que das luz a mi vida, eres el aire que quiero respirar... Angel, que alivias mis heridas, no te alejes, que muero si no estás...
Angel, llévame en tus alas, a la cima de este gran amor.... En tu alma, vive mi esperanza... En tus manos, está mi corazón.
Zadnje uređivanje El Gato Félix : 18.06.2012. at 23:33.
Ne znam koliko liječnika Vas prati i jeste li njima izložili kako se Vi ne osjećate najbolje pri ovim vrijednostima TSH i postoji li mogućnost da se terapija korigira tako da TSH bude pomaknut prema višim vrijednostima?
pokušavam ali ona uvjerena da sam ja to umislio, priča je duga pa ne želim zamarati ljude recimo na jednom stranom forumu lječnicii u UK inače uopće ne daju terapiju ako je tsh recimo 5
ako vas baš zanima moj slučaj mogu vam na pm opisat situaciju
Quote:
Želio bih, nadalje, svakako naglasiti da ovim ne želim ni na koji način implicirati da sami, na svoju ruku, mijenjate dozu odnosno terapiju jer preko foruma to nikad ne bih savjetovao. Dakle, nipošto na svoju ruku nemojte korigirati dozu!
evo idem sa namjerno šiknut šaku propiltiouracila 50
Jeste li možda u mogućnosti potražiti drugo mišljenje?
__________________ Angel, que das luz a mi vida, eres el aire que quiero respirar... Angel, que alivias mis heridas, no te alejes, que muero si no estás...
Angel, llévame en tus alas, a la cima de este gran amor.... En tu alma, vive mi esperanza... En tus manos, está mi corazón.
imate li kakvih tegoba? Kakav je hormonski status štitnjače? Antitijela?
UZV štitnjače pokazuje dvije manje promjene koje će, po svemu sudeći, odgovarati čvorićima od 7 i 3 mm.
To su mali čvorići. Naime, iznad 1 cm se preporučuje sve tvorbe punktirati, a ispod 1 cm samo u određenim slučajevima, kada UZV-nalaz pokazuje neke promjene, kao što su nepravilni rubovi, mikrokalcifikati i druge, kojih nema na Vašem UZV-nalazu. U takvim slučajevima se obično daje preporuka o praćenju, tj. kontrolama.
Ne bih rekao da je ovaj nalaz nešto zbog čega bi se trebali brinuti.
Ovisno o ostalim nalazima (hormonski status) odredit će što i kako dalje. Ako je to u redu, onda će Vam liječnik vjerojatno zakazati kontrolni UZV štitnjače kako bi se vidjelo ima li kakvih promjena.
hvala na odgovoru, malo ste me utješili.
ovdje se zapravo radi o nalazu mog zaručnika. osjeća knedlu u grlu i to je jedina poteškoća zbog koje je i krenuo doktoru. danas je vadio hormone i punktirao je taj čvor. tako da sada čekamo nalaz. nije mi baš jasno zašto su ga slali na punkciju tj poslao ga je doktor opće prakse jer koliko vidim u nalazu ultrazvuka se nigdje ne spominje punkcija već vađenje hormona.
ovdje se zapravo radi o nalazu mog zaručnika. osjeća knedlu u grlu i to je jedina poteškoća zbog koje je i krenuo doktoru. danas je vadio hormone i punktirao je taj čvor. tako da sada čekamo nalaz. nije mi baš jasno zašto su ga slali na punkciju tj poslao ga je doktor opće prakse jer koliko vidim u nalazu ultrazvuka se nigdje ne spominje punkcija već vađenje hormona.
S obzirom na izgled i veličinu čvorića u štitnjači, punkcija nije bila obvezna, ali se liječnik na nju odlučio vjerojatno zato da biste bili mirni a on siguran da je dijagnostička obrada napravljena u cijelosti.
Sada pričekajte rezultate.
Nadam se da će sve biti u redu.
Lijepi pozdrav.
Zadnje uređivanje El Gato Félix : 20.06.2012. at 21:48.
Nevoljna, musicava.
I mene muce vasi simptomi.Ali ostaje mi ipak interesantno da mnogo ljudi koji imaju probleme sa stitnjacom pate ili od depresije,nervoze,anksioznosti,panicnih nap.,nesanice i drugih problema psihicke prirode.
Htjela sam vas pitati, 4mjeseca sam pila odredjeno dozu eferox-a, i prije par dana su mi 4x povecali dozu.I ujutro osjecam pravu drhtavicu,nemir,tjeskobu,razdrazljivost.Jos cudan osjecaj ko da mi gore ruke,noge,narocito tabani i dlanovi.Kolko vremena treba da se organizam navikne na novu dozu?Ako je to od tog navikavanja.
I po prvi put osjecam bol na desnoj strani vrata i kao da me pritisce.Ko da me davi.Trebam da putujem na odmor a ja se samo pitam kako cu ovakvva nikakva
I mene muce vasi simptomi.Ali ostaje mi ipak interesantno da mnogo ljudi koji imaju probleme sa stitnjacom pate ili od depresije,nervoze,anksioznosti,panicnih nap.,nesanice i drugih problema psihicke prirode.
Htjela sam vas pitati, 4mjeseca sam pila odredjeno dozu eferox-a, i prije par dana su mi 4x povecali dozu.I ujutro osjecam pravu drhtavicu,nemir,tjeskobu,razdrazljivost.Jos cudan osjecaj ko da mi gore ruke,noge,narocito tabani i dlanovi.Kolko vremena treba da se organizam navikne na novu dozu?Ako je to od tog navikavanja.
I po prvi put osjecam bol na desnoj strani vrata i kao da me pritisce.Ko da me davi.Trebam da putujem na odmor a ja se samo pitam kako cu ovakvva nikakva
Od koliko na koliko su ti povisili?
Možeš zamoliti da ti malo smanje dozu, ili ako potraju simptomi duže vremena zatražit drugi lijek iz iste skupine, Euthyrox i slično.
Zadnje uređivanje hašismotko : 21.06.2012. at 15:43.
Za curke, ako pijete kontraceptive kao ja zbog PCOS-a, to može utjecati na nalaz... Saznala kad sam vadila zadnji put. A bio im je problem to mi prije reći!!
Ja sam to nekoliko puta napisala na temi, da treba napomenuti ako pijete pilule. Mene je endić odmah prvi puta pitao jesam li na pilulama, da mu moram reći da zna jer nalazi mogu doći drugačiji nego kad nisi na piluli.