|
Grafička odapela - može mrtvozornik da potvrdi?
Ovako ljudi čini mi se da mi je nakon 4-5 godina vjernog rada uginula GeForce 8500 GT grafička. Prvi mi je put da se tako nešto desilo pa me zanima jel se može potvrditi klinička smrt? Znači ovako jučer sam instalirao stari CoD 4 da malo ubijam vrijeme... i tako danas igram act 1 ono kad tučeš ruske ultranacionaliste, sve super padaju ko muhe nikakvih problema ni zastajkivanja, kad odjednom na ekranu piđama (one vertikalne crte) zatim friz. Ništa ne šljaka pa fino ja opalim reset gumb. Sve ok starta sve normalno na prvi pogled, znalo se i prije ponekad desit da zblokira neka igra iz milijun razloga, fino ja opet pokrenem opet igru i resume. Ovaj put nakon uvodnog videa ni da pokrene igru... potpuni blok, opet reset. Opet bootam windowse idem pogledat kaj se dešava piknem HW monitor temperatura grafičke 50 celzijevaca, ništa posebno (zar ne?) upalim gpu-z aplikaciju da dalje provjerim.... i ono čini se sve ok piše lijepo ime i sve kad odjednom mi u windowsima opet zblokira, wtf? Uglavnom sad više niš ne blokira međutim čini se da je grafička otišla u krasan. U menađeru devica uskličnik pored imena, niti CrapCleanear nit CPU-Z više ne pokazuju grafičku, GPU-Z pokazuje clock i memory ništa (0 GHz). Nemam više standyby opciju na shutdown, a kad vučem prozore po ekranu onako zastajkuju. Uglavnom raskopal sam ju van, bila je dost vruća, vratil sam ju natrag kad se ohladila ništa isto sranje. Ja mislim da je mrtva skroz naskroz no prvi mi je put pa da provjerim jel mogu zvat grobare?
|