Da li se tko susretao sa solarnim punjačima, uglavnom univerzalnim za mobitele ,mp3 i sl. Meni treba za mobitel, često sam u prirodi, šumama i sl. pa mi se desi da ostanem bez baterije, pogotovo ako koristim GPS, a ako ga koristim kao jedinu navigaciju moze biti gadno ako ostanes bez baterije.
Imate li nekakvih savjeta, neki best buy punjac i sl.?
Nasao sam na dealextreamu ove punjace.. imaju ih raznih, one po cca 20$ ,a imaju i skuplje 30-50$. Da li se nekom da malo to pogledati pa mi možda nešto savjetovati od toga šta bi valjalo uzeti: http://www.dealextreme.com/search.dx...olar%20charger
Evo da malo oživim temu. Htio bih nabaviti solarni punjač za iphone 4 koji bi uglavno koristio kod planinarenja vožnji na bicikli i sl. Ima li netko da je kupio bilo kakvi solarni punjač, odnosno da zna nešto o tome. Unaprijed hvala
Ima ovdje: Solarni punjač - ali ovaj je stvarno samo za prvu pomoć. Stižu još veći solarni punjači i jači modeli. Ovaj je testiran i radi na iPhone 3Gs i iPhone 4 modelu.
Koliko znam solarni punjaci imaju u sebi bateriju koja onda sluzi kao izvor punjenja za mobitel. Po toj logici moze se solarni punjac napuniti i kod kuce i onda pun ponjeti ili mozda ipak kvalitetnije rjesenje kupiti zamjensku bateriju za mobitel i onda nju napunjenu nositi sa sobom i promjeniti u trenutku kad orginalna otkaze.
Koliko znam solarni punjaci imaju u sebi bateriju koja onda sluzi kao izvor punjenja za mobitel. Po toj logici moze se solarni punjac napuniti i kod kuce i onda pun ponjeti ili mozda ipak kvalitetnije rjesenje kupiti zamjensku bateriju za mobitel i onda nju napunjenu nositi sa sobom i promjeniti u trenutku kad orginalna otkaze.
Je, tako je. A i za zamjensku bateriju si u pravu. Ja imam obje, jer ipak, kada mi nestane energije iz zamjenske, uvijek, bez potreb punjenja mogu napuniti preko solarne baterije.
Npr. ako sam na kampiranju, ili negdje u prirodi na više dana, svakako biram solarni, ali ako idem negdje na jedan ili dva dana, naravno, favorit mi je eksterna baterija.
koliko si zadovoljan s tim solarnim punjačem...koliko brzo puni i te spike...
ja sam mislio nabaviti ovaj al su me malo demotivirale recenzije na amazonu...pa više ni ja nisam siguran....što bi
gle, ta solarna celija ti daje oko 5V i oko 80mA (na dirketnom suncu). Ako ti mislis to, primjer, stavit na bicikl i vozikat se da ti se mob puni po danu, zaboravi. To je premala struja. Jedina dobra stvar je kad doma napunis bateriju, pa ti se lijepo puni iz nje ili kad nemas uticnicu, pa punjac stavis na sunce dva dana i njegova unutarnja baterija se napuni i onda s njom napunis svoj mob
Što mislite o ovom punjaču za mobitel? http://www.ustedi.hr/ponuda/solarni-...mobitele-pink-
Za 100 kn se možda i isplati probati. Meni paše još što je pinky.
Nekako mislim ako ima tu bateriju koja se napuni da onda ne šteti bateriji od mobitela jer je isti napon cijelo vrijeme.
Al opet ja sam žensko pa..
JA sam kupio solarni punjač za mobitel u chipoteke (omenex solar charger) i nakon 10 sati punjenja na suncu uspio mi je napuniti bateriju samsung galaxy mobitela za "čak" 10% zato moja preporuka izbjegavati chipoteka u pogledu solarnih punjača za mobitele (drugi model nisu niti imali).
Meni triba solarni koji može napuniti bateriju mobitela svako 2 dana znači za 10 sati punjenja 50% baterije cca. Postoji li takav punjać na tržištu ili ne?
...tu nešto nije u redu sa uređajima, karakteristike su otprilike slijedeće:
Quote:
HYDROSOLAR SMC8778C
Solarni panel: 5.5V 150mA (Max.) Polycrystalline silikon panel
Visoka efikasnost pretvorbe solarne energije : više od 16%
Izlazni napon/struja: 3.7V/4.2V/5.5V/9V 400mA - 800mA
Tip baterije: Lithium polymer
Kapacitet: 2600 mAh
Vrijeme pražnjenja: približno 2-3 sata (ovisno o vrsti priključenog uređaja) Vrijeme punjenja baterije: 10 - 15 sati punjenje sunčevom energijom
Vrijeme punjenja baterije: 3 - 5 sati putem PC USB priključka ili AC adaptera
Životni vijek baterije: > 500 punjenja
Indikatori za punjenje i pražnjenje
3 LED diode svjetiljke
Dimenzije: 110 x 72 x 12.5mm
Težina: 100g
Jamstvo: 12 mj.
Cijena: 298,00 kn
HYDROSOLAR SMC8558B
Solarni panel: 5.5V 150mA (Max.) Polycrystalline silikon panel
Visoka efikasnost pretvorbe solarne energije : više od 16% - Izlazni napon/struja:3.7V, 4.2V, 5.5V, 9V / 400mA - 800mA (4 napona mogu biti odabrana)
Tip baterije: Lithium polymer
Kapacitet: 2600 mAh
Vrijeme pražnjenja: približno 2-3 sata (ovisno o vrsti priključenog uređaja) Vrijeme punjenja baterije: 8 - 10 sati punjenje sunčevom energijom
Vrijeme punjenja baterije: 3 - 5 sati putem PC USB priključka ili AC adaptera
Životni vijek baterije: > 500 punjenja
Indikatori za prikaz punjenja i pražnjenja
3 LED diode svjetiljke
Dimenzije: 110 x 70 x 12.5mm - Težina: 100g
Jamstvo: 12 mj.
Cijena: 319,00 kn
Svi ti uređaji imaju minimalnu (50-70mW) solarnu ćeliju kojoj treba cijeli dan da jedva napuni vlastitu internu bateriju. Ja sam si napravio pravi solarni punjač http://www.ebay.com/itm/5V-Power-Sup...item3373b3a931
Zalemio nazad jednu diodu, usb bracket i puni na suncu bez problema. Na početku nestabilno puni jer se zagrije, al kasnije bez problema na 100% za jedno 2-3 sata s 20% baterije. Al treba sunce
solarni punjac... dakle solarni panel+baterija+elektronika. direktno iz panela zaboravi da ces punit, preslabi su, daju kajaznam oko 80-100mA. To nije dovoljno za punjenje. Dakle, ono sto radis je napunis njegovu bateriju, pa iz nje punis mob. a da je napunis mozes drzat punjac na suncu oko dva dana ili napunit sa zidnim punjacem. eto
solarni punjac... dakle solarni panel+baterija+elektronika. direktno iz panela zaboravi da ces punit, preslabi su, daju kajaznam oko 80-100mA. To nije dovoljno za punjenje. Dakle, ono sto radis je napunis njegovu bateriju, pa iz nje punis mob. a da je napunis mozes drzat punjac na suncu oko dva dana ili napunit sa zidnim punjacem. eto
Osim ako uzme jači panel, malo igranja s lemilicom i to je to. Direktno punjenje na suncu, bez baterije