Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.03.2003., 10:03   #1
Billi
Pas sa licem
 
Billi Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Lokacija: kennel
Postova: 6,942
Tikve, tikvice, buče, bundeve ...

... sam kupila, ali bas i ne znam sto s njima. A ne zelim ih pohati u ulju, nego pripremiti neko lakse jelo. Molim prijedloge.
btw, imam doma i mozzarele pa mozda......
Billi is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2003., 10:06   #2
verica
vof
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 4,615
Već sam jednom nekome na forumu napisala recept za rižoto od tikvica pa mi je taj/ta odgovorio da ne voli rižu

Znači - ako voliš rižu, možeš napraviti rižoto
verica is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2003., 10:08   #3
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,002
Narezhi ih na tanko onim chudom za ljushtenje krumpira, ofuri ili kratko prepeci na nekoj neljepljujucoj tavi i zachini na salatu ili samo masl. ulje i zachinsko bilje + cheshnjak ako volish.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2003., 10:13   #4
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
Ja ih volim punjene

Odrezi im krajeve i izdubi sredinu. Pomijesaj mljeveno meso ( recimo za 4 tikvice oko 10-15 dkg), rezanu sunku, malo kosanog persina, sjeckanog cesnjaka, jaje, malo soli, papra i time puni tikvice.Na malo ulja ( ja stavim maslinovo) prodinstaj jos malo persina i cesnjaka, dodaj tikvice i ostavi da se malo prodinstaju.
Propasiraj konzervu pelata i prelij preko tikvica, posoli i popapri i lagano kuhaj oko sat vremena. Prebaci sve u vatrostalnu zdjelu poslozi preko toga mozzarelu i jos kratko zapeci dok se sir ne rastopi.


Rizot od tikvica
na maslinovom ulju prodinstaj luk, cesnjak, persin, tikvice izrezane na kockice i podlij bijelim vinom, posoli popapri i dodaj konzervu pelata ( propasiranu) u to dodaj rizu i lagano kuhaj dolijevajuci vodu dok se riza ne skuha.
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Old 11.03.2003., 10:16   #5
Billi
Pas sa licem
 
Billi Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Lokacija: kennel
Postova: 6,942
hm, hm, znaci ima nade za mene. Thnx svima
Billi is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2003., 10:45   #6
emili
Registrirani korisnik
 
emili Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,351
naribaš tikvice, blago posoliš, kad odstoje ocjediš
pomješaš ih sa sirom i umješaš u gušću smjesu ko za palačinke
na ugrijanom ulju pečeš popečke!
emili is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.03.2003., 12:39   #7
Billi
Pas sa licem
 
Billi Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Lokacija: kennel
Postova: 6,942
Quote:
emili kaže:
naribaš tikvice, blago posoliš, kad odstoje ocjediš
pomješaš ih sa sirom i umješaš u gušću smjesu ko za palačinke
na ugrijanom ulju pečeš popečke!
Emili, upravo sam maloprije bobila slican recept, koja slucajnost. ideja mi se jaaako svidja.
Billi is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2003., 10:10   #8
emili
Registrirani korisnik
 
emili Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Postova: 1,351
Quote:
penelopa kaže:
Na malo ulja ( ja stavim maslinovo) prodinstaj jos malo persina i cesnjaka, dodaj tikvice i ostavi da se malo prodinstaju.
Propasiraj konzervu pelata i prelij preko tikvica, posoli i popapri i lagano kuhaj oko sat vremena. Prebaci sve u vatrostalnu zdjelu poslozi preko toga mozzarelu i jos kratko zapeci dok se sir ne rastopi.


može objašnjenje!
dinstaš izdubeni dio tikvice ili.....
emili is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2003., 12:40   #9
penelopa
Registrirani korisnik
 
penelopa Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: neverland
Postova: 799
Ne, izdubeni dio bacis ( ili ga mozes upotrijebiti u gore navedenim palacinkama )
penelopa is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2003., 12:41   #10
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,002
Quote:
penelopa kaže:
Ne, izdubeni dio bacis ( ili ga mozes upotrijebiti u gore navedenim palacinkama )
Ma obichno taj izdubljeni dio ima prevec sjemenki pa ga ja bacam chak i za te polpete od tikvica - tikvicu prerezhem na pola i zhlichicom izvadim sredinu. Manje i vode pushtaju kad se to uchini.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2003., 16:43   #11
Samantha
Prêt-à-Porter prostitute
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: NewYork London Milan Paris
Postova: 8,025
S tikvicama mozes spremit i spagete,al zahtjevaju tikvice one uske dugacke zelene,talijanske zucchine.Ove bas i nisu za to.
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.03.2003., 22:37   #12
Namche
Thamstched mkyenpa
 
Namche Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Somewhere between Lukla and Kala Pattar
Postova: 786
Pošalji poruku preko ICQ korisniku Namche
Najvise volim punjene mmm
A, dobre su mi i pohane.
Namche is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2003., 19:48   #13
Vera Pavladoljska
Lazarus
 
Vera Pavladoljska Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Kuća
Postova: 11,371
Quote:
emili kaže:
naribaš tikvice, blago posoliš, kad odstoje ocjediš
pomješaš ih sa sirom i umješaš u gušću smjesu ko za palačinke
na ugrijanom ulju pečeš popečke!
Ili...ljeti ih izrezhesh na ploshke,ogulish koru, maknesh kospice, kao male shnicle i lijepo pohash na malo ulja s bijelim lukom.I salata uz to,i malo sira skripafca i divan lagani obrok.

A mozesh i samo naribati, dodati malo parmezana, cheshnjaka i raditi ih kao varivo, s dodartkom rajchice, paprike i tak.
Fino, lagano.

meni je to ljeti najfinije......
Vera Pavladoljska is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2003., 19:56   #14
chiquita
čuješ li me jel ti drago?
 
chiquita Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: forum.hr in my heart
Postova: 5,850
zašto mi u ovo mrklo zimsko i hladno doba spominjete tikvice koje se nigdje ne mogu kupiti, odnosno mogu al su skupe ko sam vrag i niš ne valjaju i spominjete tako dobre recepte da ću se zagutit u svojoj slini?????
__________________
peku me oči.
chiquita is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.03.2003., 20:09   #15
Vera Pavladoljska
Lazarus
 
Vera Pavladoljska Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Kuća
Postova: 11,371
Vera Pavladoljska is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.03.2003., 07:56   #16
Billi
Pas sa licem
 
Billi Avatar
 
Registracija: Feb 2003.
Lokacija: kennel
Postova: 6,942
Ovak, jedan dan sam napravila pitu od tikvica. Recept sam dosta izmijenila jer sam radila samo za sebe: brasno od oka, margo light umjesto maslaca, jogurt umjesto slatkog vrhnja, mocarela umjesto jaceg sira (to je ono sto sam imala doma a nije mi se dalo ici u ducan). I ispalo je super.
Drugi dan sam prokuhala narezane tikvice, stavila ih u vatrostalnu, gore naribala mocarele i zapekla. Bilo je super.
Billi is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2004., 15:17   #17
Shoki
Čita se ŠOKI
 
Shoki Avatar
 
Registracija: Dec 2002.
Lokacija: Stubičke Toplice/Zagreb
Postova: 3,612
tikvice

pozdrav

Dobio sam hrpu tikvica. I sad ih moram nekako upotrijebiti. Volmi tikvice, i htio bih ih puniti nečime.
Pa zato: što god imate s tikvicama, pucajte!!!
Shoki is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2004., 18:14   #18
xxGaladrielxx
The Lulek, prosim lepo
 
xxGaladrielxx Avatar
 
Registracija: Nov 2002.
Lokacija: Zagreb
Postova: 7,889
mozes ih pohat (cak mozes brasno izostavit: daklem, samo jaje i prezle), pa ih mozes dinstat s ostalim povrcem i koristit za umake.

Jako volim skuhat palentu, pa pretrest u namazan maslacem plitki tanjur (ili vise tanjura). Pustit pola sata da se hladi, a nakon toga izvadit ju, izrezat na ploske i pec na maslinovom ulju dok ne dobije zlatno-crvenu boju.
Za umak koristim na kockice izrezane tikvice, patlidjane i shi-take koje dinstam s pelatom, vinom, zacinima....

I jos jedno omiljeno jelo mi je slozenac od povrca. Jednostavno u vatrostalnu zdjelu poslazes npr. mladi krumpir (skuhas ga al ne bas do kraja i izrezes na ploske), pa red na ploske izrezanih tikvica, pa moze red nekog drugog povrca. Pece se cca pola sata, pa izbavis i poslazes red shi-take (obozavam ih), mozzarelu, cvjetove brokule i pokrijes listovima nekog sira. moze i jaje na vrh. I peces jos 10-tak minuta (naravski, vatrostalnu namazem maslacem, a sve zalijem maslinovim uljem i zacinima; shi-take i brokule drzim umocene u salici s maslinovim uljem i preostalim zacinima prije no kaj ih stavim na kraju)
xxGaladrielxx is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2004., 18:19   #19
magic
dvadesetpetznakova
 
Registracija: Nov 2002.
Postova: 18,002
'polpete' od tikvica - naribash tikvice, malo posolish, istisnesh vishak vode.

Dodaj cheshnjaka, pershina, parmezana, jedno jaje, krushnih mrvica, zachina po zhelji.

Oblikujesh polpete i frigash u ulju, pobrashnjene ili pak uvaljane u mrvice.
magic is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2004., 18:40   #20
traxdata
Registrirani korisnik
 
traxdata Avatar
 
Registracija: Nov 2003.
Postova: 3,599
joj, tikvice obozavam...ja ih najcesce izrezem na kockice, pa hitim u tavu 15 minuta, zacinim svim mogucim zacinima, cak stavim i muskatni orascic..uz to najcesce rizu ili tijesto...
a i super su za zgrilati, narezu se po duzini i bace na resetku..
traxdata is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement
 
Advertisement
Odgovor


Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smajlići su On
[IMG] kôd je On
HTML kôd je Off





Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 12:42.



Powered by vBulletin Version 3.8.4 (hrvatski)
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Site content ©1999-2009 Forum.hr
Ad Management by RedTyger