Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili
Korisničko ime
Lozinka

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.05.2012., 13:54   #1
Mizar
Registrirani korisnik

Mizar Avatar

Registracija: Aug 2006.
Citroen C4, kupnja vozila

Imam ponudu (akcijska cijena za C 4 Adriatic VTI95).Obzirom da nemam iskustva s Citroen vozilima a u razgovoru čujem oprečna mišljenja želio bi ćuti i vaše mišljenje.
Kupnja nije definitivna a kupujem auto od cca 100-110,00 kn.
Zahvaljujem na svim savjetima i preporukama.

http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-...-oglas-5001266
Mizar is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 14:06   #2
nenocutlas
let the music play

nenocutlas Avatar

Registracija: Nov 2006.
ak je to onaj motor rađen kakti u suradnji s bmw-om mogu samo reć što sam razgovarao sa serviserom iz ovlaštenog servisa - njegov je komentar na cijelu tu seriju novih benzinaca: govno, promašaj ,more kvarova i reklamacija ( od potrošnje ulja,pucanja karika,klipova,stvaranje majoneze,nemirnog rada na hladno,problemi s fazom razvoda i raštelavanjem iste itd...). ti vidi možda nečeš imat problema, a možda baksuz
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 14:06   #3
Loborek
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2008.
Pošalji poruku preko MSN korisniku Loborek
Pa sad... nemam iskustva sa c4 al sa citroenom ponešto..

službeni C5, 2011 god, 24 k km, 2.0 HDI... auto je mrak... udoban, lijepo se vozi, materijali unutra su fenomenalni, opremljen... jedina zamjerka (ne baš mala) na 20k km otišao kompresor klime, riješeno u garanciji bez ikakvih natezanja...

Koliko ćeš platit za njega? ako je ovaj sa linka... lijepo izgleda...
Old 30.05.2012., 14:34   #4
rwh
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2011.
Nedavno kupih C4. Svi mi savjetovali da uzmem diesel, jer benzinski motori navodno nisu dobri, dok su dieseli odlični; tako sam i napravio i vrlo sam zadovoljan.
Brat mi već 10 godina ima C3 1.6 benzinski 110 KS i super mu je, ni najmanji problem u ovih 10 godina.
rwh is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 30.05.2012., 14:41   #5
Mizar
Registrirani korisnik

Mizar Avatar

@nenocutlas,da,radili su ga s BMW-om ali kaži da jedino prva serija nije bila Ok a da je "ova" super i da nemaju primjedbi .

@Loborek,cijena vozila je 101,000 kuna (kažu,akcija i imaju još jedan od 5 volia koliko je bilo u ponudi.
Još da napomenem,ako bi ga kupio odmah bi ugradio plin kod njih tako da ne gubim garanciju.
Mizar is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 14:42   #6
DUJE3
Registrirani korisnik

DUJE3 Avatar

Registracija: Jul 2011.
Quote:
nenocutlas kaže: Pogledaj post
ak je to onaj motor rađen kakti u suradnji s bmw-om mogu samo reć što sam razgovarao sa serviserom iz ovlaštenog servisa - njegov je komentar na cijelu tu seriju novih benzinaca: govno, promašaj ,more kvarova i reklamacija ( od potrošnje ulja,pucanja karika,klipova,stvaranje majoneze,nemirnog rada na hladno,problemi s fazom razvoda i raštelavanjem iste itd...). ti vidi možda nečeš imat problema, a možda baksuz
Da to je taj motor, kao i onaj 1.6 VTI 120 ks, koji se koliko ja znam, pokazo jako dobrim. Za 1.4 VTI stvarno ne znam, ja sam vozio testni 1.6 hdi, od 92 KS, novi model, samo je serija bila Medveščak, koliko znam ova serija Adriatic je slično opremljena...Meni je auto super, a kako sam prije vozio saxa 1.1, te Xsaru Piccasso 2.0 hdi, te sa istim modelima nisam imao nikakvih problema ( za razliku od peugeota 307, sa istim motorom kao u Picassu ), čak bi se mogao svrstati u fanove citroena, mada će ga mnogi ovdi popljuvati, ja imam samo riječi hvale za svoja dva modela, a inače prika mi vozi xsaru 1.4, isto s njom super zadovoljan.

Glede novog c4, ja bih ti preporučio ( jasno, ako ti se to uklapa u financijsku konstrukciju ) model koji sam vozio, 1.6 hdi, s 92 ks, mislim da je cijenom oko 120 000,00 kuna...
Old 30.05.2012., 15:02   #7
Mizar
Registrirani korisnik

Mizar Avatar

@Duje,gotovo isto razmišljanje ima i moj prijatelj,on je imao Peugeot 307 s kojim uopće nije bio zadovoljan a sad je kupio C Medveščak 1,6 hdi i zadovoljan je, za sada jer je ćuo da i oni znaju zezeti(tu se nikada ne zna)
Ja ne žurim s kupnjom (imam auto) ali tražim savjet jer "više ljudi,više zna "
Mizar is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 15:58   #8
danijel983
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Ja mogu komentirati dizajn. Meni se sviđa. Cijena je po meni, vrlo ok, tako da bi ja definitivno iskoristio tu priliku. Brat ima Xsaru, i sad da kažem da je savršena lagao bih, ali nije ni loša. Kaj se tiče problema, svaka marka ih ima. Pogotovo na prvim serijama. Tak da oko tog se nemoj zabrinjavat. Ipak je prošlo određeno vrijeme od kad je C4 na tržištu.
danijel983 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 16:17   #9
kukuriza
pijanac kao i stari

Registracija: Mar 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku kukuriza
Ja imam iskustva sa Xsarom 1,4i (1998.god.), C1 1,1i (2005god.) i C2 1,6vts (2008god.).
Sad isto razmišljam da mi sljedeći auto bude C4
Moje iskustvo sa pojedinim citroenima je različito, xsara je za lovu koju sam dao za nju bila čisto ok, C1 je bio uvjerljivo najbolji auto koji sam vozio. Ona izreka "toči i vozi" je definitivno vrijedila za njega. Imao je jednu manu a to što nije imao servo. C2 je bio užas. Tako da te priče o frendovima koji ti voze citroene ti ništa ne vrijede i ja baš na tome ne bi puno zasnivao svoje mišljenje o kupovini ovog auta.

Moj problem sa C4 je što sam međuvremenu sjeo u mazdu 3, tako da sad jako sumnjam da će moj opet izbor biti citroen.
Old 30.05.2012., 16:23   #10
nenocutlas
let the music play

nenocutlas Avatar

Registracija: Nov 2006.
malo miješate kruške,jabuke,višnje breskve, nema veze ta nova serija motora s starijom generacijom 8V, i 16V motora, nit sa dieselima, svašta
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 16:30   #11
danijel983
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Problemi su postojali, ali sumnjam da do sad nisu riješeni. Osim toga, niko ne garantira da na nekoj mazgi ili bilo čemu drugom neće imat problema. A ako niš drugo C4 bar ima fer cijenu, Za razliku od mazge recimo.
danijel983 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2012., 16:38   #12
mocnitikut
Registrirani korisnik

Registracija: Oct 2008.
Pozdrav ekipa. Evo da se i ja uključim. Ozbiljno razmišljamo o kupovini C4 Adriatic, 1. 6 hdi 92 ks. Auto nam se sviđa skroz, ali me zanimaju iskustva sa ovim motorom i autombilom općenito? U ovoj cjenovnoj klasi nam je i Renaul fluence, megane, ali je C4 dosta opremljeniji i praktičniji
mocnitikut is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2012., 13:48   #13
jean luc
wears a tie.......

jean luc Avatar

Registracija: Jan 2007.
Ja vozim šestu godinu C4 HDI92. 110.000 km, nula problema sa motorom. Ovaj novi motor navodno je još pouzdaniji (8 umjesto 16V).
Od ostatka auta uglavnom sitnije stvari za koje je Citroen imao akcije jer su konstrukcijske greške za prvu generaciju (nosači zadnjih amortizera, ožičenje grijača zadnjeg stakla.) Potrošio jedan set diskova i jednu sponu, nakon toga špur. Zahebava elektronika u tempomatu, tako da limitator ne radi (ali ga ionak ne koristim) a tempomat svaki cca. 10 put ne reagira (njega koristim)- to je cifra oko 2000 kuna koja još nije došla na red.
Sve drugo samo redovni servis, gume i prednje lampe. Ili sam imao sreće, ili su priče o Citroen nepouzdanosti iz konjskih usta (a mislim da je tako).

Što se mene tiče Citroen uvijek, a fer cijena se podrazumijeva - koliko još marki nudi golf-klasu dizelaša za 15.000 eura? (ako nije trenutno, bit će sigurno na nekoj akciji.)
Old 31.05.2012., 14:59   #14
igor999
Registrirani korisnik

igor999 Avatar

Registracija: Jul 2007.
Quote:
nenocutlas kaže: Pogledaj post
Pusti te price... Imam taj motor u Peugeotu 207, evo dvije godine i 50000 km, nikakve majoneze i trzanja. Jako tih i ugodan za voziti, možda mu fali 6. brzina.
Sad kakav je u C4 s obzirom na težinu
Old 31.05.2012., 15:12   #15
kukuriza
pijanac kao i stari

Registracija: Mar 2007.
Pošalji poruku preko MSN korisniku kukuriza
Quote:
jean luc kaže: Pogledaj post
Ja vozim šestu godinu C4 HDI92. 110.000 km, nula problema sa motorom. Ovaj novi motor navodno je još pouzdaniji (8 umjesto 16V).
Od ostatka auta uglavnom sitnije stvari za koje je Citroen imao akcije jer su konstrukcijske greške za prvu generaciju (nosači zadnjih amortizera, ožičenje grijača zadnjeg stakla.) Potrošio jedan set diskova i jednu sponu, nakon toga špur. Zahebava elektronika u tempomatu, tako da limitator ne radi (ali ga ionak ne koristim) a tempomat svaki cca. 10 put ne reagira (njega koristim)- to je cifra oko 2000 kuna koja još nije došla na red.
Sve drugo samo redovni servis, gume i prednje lampe. Ili sam imao sreće, ili su priče o Citroen nepouzdanosti iz konjskih usta (a mislim da je tako).

Što se mene tiče Citroen uvijek, a fer cijena se podrazumijeva - koliko još marki nudi golf-klasu dizelaša za 15.000 eura? (ako nije trenutno, bit će sigurno na nekoj akciji.)
Pa ti si sam imao koliko 3,4 greške. Servis ti je za ovo prvo bio besplatan, a jesu ti oni nadoknadili vrijeme i novac koji si izgubio. Kupiš novi auto i odmah moraš na nepredviđeni servis. OK besplatan je, ali se ti moraš i dovesti nekako do servisa, ne žive svi u krugu pola km od servisa, pa to košta.
Old 31.05.2012., 19:26   #16
jean luc
wears a tie.......

jean luc Avatar

Registracija: Jan 2007.
Quote:
kukuriza kaže: Pogledaj post
Pa ti si sam imao koliko 3,4 greške. Servis ti je za ovo prvo bio besplatan, a jesu ti oni nadoknadili vrijeme i novac koji si izgubio. Kupiš novi auto i odmah moraš na nepredviđeni servis. OK besplatan je, ali se ti moraš i dovesti nekako do servisa, ne žive svi u krugu pola km od servisa, pa to košta.
Nosac amortizera + grijac straznjeg stakla. Dvije konstrukcijske greske, izmjenjeno tijekom redovnog servisa na racun Citroena. Ako uzmes da je to sto ne radi limitator jedini kvar (sve drugo je potrosna roba, zar ne?) u 6 godina i preko 100 tisuca km, moras stvarno ne imat pojma o zivotu ako to proglasis dokazom nekvalitete. Ja sam zadovoljan autom samom cinjenicom da ga koristim bez ikakvih briga i velikih troskova. Ako to tebi nije dovoljno, svaka cast majstore.
Old 01.06.2012., 09:11   #17
C2H5OH
Registrirani korisnik

Registracija: Mar 2011.
Sve više dolazim do zaključka da je sve to prenapuhano oko Francuza...
Najnezadovoljniji vlasnici Francuza su oni koji ih ne posjeduju ili ih nikad nisu posjedovali već su čuli priče po birtijama i susjedstvu... Isto kao i za Alfu, Fiata i sl..

Evo kod mene u obitelji već skoro 5 godina C4 Picasso 1.6 HDI i s autom nema nikakvih tehničkih problema, također niti s elektronikom.. Par izgorenih žarulja prednjeg svjetla i to je to.. Doduše nema ni puno km za svoje godine ali se vozi svaki dan.. Jedna lasta ne čini proljeće naravno, no u užoj obitelji ima još francuza i nema nikakvih problema s nijednim..
Ali smatram da C4 Picasso ne vrijedi te novce koje je plaćen kao novi jer izrada i plastika nisu na razini vozila od skoro 200 tisuća kn..

Tako da mislim da je novi C4, pogotovo ako se možeš proteći do HDI-a odlična kupnja... Navodono je i unutra kvalitetno složen.. Prije njega nego onu poluopremljenu spodobu i30..

Malo sam otišao s teme no ajd kad se povuklo pitanje o FRANCUZIMA.....
C2H5OH is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2012., 09:16   #18
dln
Registrirani korisnik

dln Avatar

Registracija: Jan 2011.
Ja bi pričekao akciju i definitivno bi kupio dizela 92 ks.
Sad su ga sredili ( 8 v ), pouzdan i troši ko upaljač.
Mala razlika je u cijeni benz.-diz. kod novog Citroena i bilo bi
šteta ne uzeti dizela. Ja sam prije 9 god. imao Xaru 1.4 hdi novu,
prešao u 3 god. 50 000 bez problema s motorom, ali su me zezale sitnice
oko elektronike i mijenjali su alternator.
dln is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2012., 09:55   #19
MaliZeleni10
I'm The Man

MaliZeleni10 Avatar

Registracija: Apr 2008.
Quote:
Mizar kaže: Pogledaj post
Još da napomenem,ako bi ga kupio odmah bi ugradio plin kod njih tako da ne gubim garanciju.
Izbjegni odmah tu kombinaciju, kostat ce te skoro kao dizel a dizel je puuuno bolja opcija.

Prijatelj ga ima vec godinu dana i prezadovoljan je, prosjek potrosnje ispod 6 litara.

Ok, on zivi na selu, a ako si ti u gradu racunaj na 1-2 litre vise, a to je svejedno barem 2-3 litre manje nego benzina.
MaliZeleni10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2012., 20:51   #20
Mizar
Registrirani korisnik

Mizar Avatar

Definitivno sam odustao od kupovine Citroena ,otišao sam do Stanice za teh. pregled vozila gdje poznajem djelatnike te u razgovoru s njima saznao da gotovo ni' jedan vlasnik vozila C4 Adriatic koje dolazi na tehnički kod njih nije zadovoljan s vozilom.
Također su mi rekli da svi koji su ugradili plin(stalni kvarovi) ništa time nisu dobili jer je problem s novim motorima zbog direktnog ubrizgavanja.
Mizar is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja