Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija
Korisničko ime
Lozinka

Gastronomija Za kuhare i kuharice te one koji to žele postati
Podforumi: Eno i ino, Hrana i zdravlje, Kuhinja bez mesa

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.06.2012., 19:40   #1
KH5
Registrirani korisnik

Registracija: May 2012.
kak se pravi sladoled - cijena???

Zna možda netko kak se točno pravi sladoled u slastićarnama, kak se zove taj neki koncetrat, koliko to košta.... koliko je po vašoj procjeni cijena 1kugle u proizvodnji.... svi slastićari se žale da su cijene mlijeka otišle zadnjih 10godina jako gore pa je kao zbog toga i cijena kugle otisla 300%, s druge strana ako je istina da danasnj sladoled mlijeko nije vidio onda radi mlijeka nije smijelo biti poskupljenja ....
KH5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2012., 20:12   #2
spic
Registrirani korisnik

spic Avatar

Registracija: Nov 2008.
prije 1 sat je na rtl-u bio prilog o izradi sladoleda
http://www.rtl.hr/rtl-sada/zabava/ga...19/galileo-74/
od 7. minute na dalje
pretpostavljam da nema neke razlike u proizvodnji, ali vjerujem da većina slastičarna kupuje gotove sladolede... za cijenu kuglice ne znam
spic is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 00:38   #3
vang
User awaiting e-mail confirmation

Registracija: Oct 2011.
Trošak kugle sladoleda u slastičarni (kad se uključe i svi zavisni troškovi, tj. ne samo namirnice) je još uvijek ispod 1 kn. Prije 10-15 godina je bio oko 20-30 lipa.
vang is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2012., 22:21   #4
KH5
Registrirani korisnik

u ČK dvije slastićarne imaju kuglu po 2kn... Nije toliko velika ko ona za 5kn ali nije ni duplo manja, kaj se okusa tiće nije bolji od ovog po 5kn ali sigurno nije ni duplo lošiji :-) . To se najbolje vidi što u te dvije slastićarne ljudi čekaju u redu s posudom da nose sladoled doma (kupuju po 30tak kugli) dok u ovim slastićarnama di je kugla 4-5kn vrlo rijetko netko kupi više od 2kugle :-). Pa kad malo razmislim koliko ovi(di je kugla 5kn) sladoleda bace na kraju dana ili nakon 2-3dana koliko je vec rok trajanja ne znam bas da li zarade više nego ovi di je kugla 2kn i manje više redovito isprazne sve posude na kraju dana :-).
KH5 is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 05.06.2012., 22:26   #5
spic
Registrirani korisnik

spic Avatar

di je taj sljadoljed po 2 kune?
mislim da sam prije par godina gledao na tv i da su rekli da litra kvalitetnog sladoleda ugostitelja košta 20 kuna, a on si te novce vrati s 4 kuglice (na moru i manje), e sad ne znam kolko ih je u litri...
spic is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2012., 19:07   #6
vang
User awaiting e-mail confirmation

Registracija: Oct 2011.
Quote:
spic kaže: Pogledaj post
mislim da sam prije par godina gledao na tv i da su rekli da litra kvalitetnog sladoleda ugostitelja košta 20 kuna, a on si te novce vrati s 4 kuglice (na moru i manje), e sad ne znam kolko ih je u litri...
Negdje 98. godine, u Vinceku je trošak bio točno 20 lipa po kugli. Znači trošak praška, dodatnih mrvica (čokolada, voće, ili što već ide u koju vrstu), vode i struje za stroj za miješanje.
vang is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2012., 21:21   #7
KH5
Registrirani korisnik

oj

Quote:
spic kaže: Pogledaj post
čakovec jug, ul. tomaša goričanca :-)
KH5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2012., 16:12   #8
Pharadox
Registrirani korisnik

Pharadox Avatar

Quote:
KH5 kaže: Pogledaj post
Pa kad malo razmislim koliko ovi(di je kugla 5kn) sladoleda bace na kraju dana ili nakon 2-3dana koliko je vec rok trajanja ne znam bas da li zarade više nego ovi di je kugla 2kn i manje više redovito isprazne sve posude na kraju dana :-).

Nista se to ne baca, sve na preradu .
Pharadox is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja