Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili > Autoplin
Korisničko ime
Lozinka

Autoplin Kuhari, bombaši, luđaci i ubojice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.06.2012., 10:54   #1
Roker
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2010.
Plin WW Polo 98'

Pozdrav,
Zanima me da li mi se isplati ugraditi plin na WW Polo 98' godište, 1.6. Auto je u odličnom stanju malo vožen, jako dobro održavan. Godišnje pređem preko 40000 km. Kakva bi mi opcija ugradnja bila najbolja i koji je proces sa atestiranjem i plaćanjem tehničkog i doprinosa.

Zadnje uređivanje Roker : 04.06.2012. at 11:00.
Roker is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 11:12   #2
goran79
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2010.
Quote:
Roker kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
Zanima me da li mi se isplati ugraditi plin na WW Polo 98' godište, 1.6. Auto je u odličnom stanju malo vožen, jako dobro održavan. Godišnje pređem preko 40000 km. Kakva bi mi opcija ugradnja bila najbolja i koji je proces sa atestiranjem i plaćanjem tehničkog i doprinosa.
odes u cepelin tamo sam i ja bio ugradio u skodu i ije bilo nikakvih problema.kosta te 5000kn atest 1600kn,i svake godine na registraciji +500kn porez za plin
goran79 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 12:11   #3
octavius
Registrirani korisnik

octavius Avatar

Registracija: Oct 2006.
Prvo pročitaj sve o svima serviserima ovdje(pa i one teme od prije par godina-2005 na dalje),pa nek ti daju ponude na PVT.
Nemoj skakat grlom u jagode na prvog ugrađivaća.Pogledaj gdje ti je najbliži servis i koliko servisa ima u HR od sistema koji ugrađuješ(ako taj nešto zezne,da imaš još solucija nekome otići,da nije jedini za taj sistem).Nije naj jeftiniji i najbolji...nekad dođe da je najskuplji dok ti rikne motor od loše podešenog sistema.
Nakon ugradnje ideš na atest,ako si u ZG možeš sve obaviti na jednom mjestu(vaganje i sam atest).Za cijene pitaj u stanicama za tehničke pregleda koje vrše atestiranje.
Old 04.06.2012., 13:09   #4
Roker
Registrirani korisnik

Hvala na odgovorima. Imam još jedno pitanje, znači auto u prometnoj ima upisan motor 1.0, a prethodni vlasnik je automehaničar i ugradio je unutra motor 1.6. U prometnoj nije ništa mijenjano, pa me zanima da li firma koja ugrađuje auto plin mjeri negdje kubikažu i da li mi u papirima koje mi daju zapišu tu kubikažu koja je stvarno i da li auto može proći atest sa tim ugrađenim motorom ako mu u prometnoj piše drugi motor. Nebi htio dva atesta prolaziti ako ne moram .
Roker is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 04.06.2012., 13:28   #5
Vwovac
Lpg korisnik

Vwovac Avatar

Registracija: May 2008.
Quote:
Pozdrav,
Mislim da i sam znaš da li ti se isplati...
I ja imam plin u polu i isplatio se u ove 4 godine.
Da si me pred 2 godine pitao koji sistem ugraditi kleo bi se u Brc,Tartarini ili Landirenzo.S današnjim odmakom preporučio bi kombinaciju Stag kompa,tommaseto isparivača i valtek dizni.Sasvim solidno rješenje za pristojne novce.Meni je frend u Zafiru nedavno ugradio u Auto Silviju i veoma je zadovoljan ovakvom kombinacijom..Pripazi kod ugradnje da ne dobiješ stariju bocu- tj. Starijeg datuma proizvodnje jer mislim da vrijedi boca od datuma proizvodnje maximalno 10godina.Ukoliko ti stavljaju bocu stariju od godine dana tada ona mora biti i jeftinija tj uz popust!
Od drugih ugrađivača na zagrebačkom području tu ti je Auto tim za Landi Renzo,Auto Fortuna za tartarini i Thomgas za Brc..Ugradiš plin i imaš zakonski rok od 15 dana za atestiranje(kojeg rijetko tko poštuje) i ideš u Cvh u Velikoj gorici gdje ti obave atest,još prije njega moraš izvagat auto u obližnjoj šljunčari..Nakon atesta od njih dobiš papire kroz par dana poštom ili ih ideš osobno podignuti.Cijena atesta je cca 1100kn uz izmjenu knjižice vozila i prometne dozvole.
Ukoliko ne obaviš atest u zakonskom roku policija te može isključiti iz prometa i poslati na izvanredan tehnički te naravno kazniti.Uglavnom se to ne događa te ljudi mejsec,dva do isteka registracije odu na atest.Jedino možeš naletiti na probleme ako nemaš atest a ideš preko granice- to ne bih preporučao.
Ako imaš kratki polo(ne classic) onda ti stane boca od cca 43l na mjesto rezervnog kotača.Možeš očekivati lagano slijeganje zadnjeg kraja za 2-3 cm kada je boca puna plina- dodaješ mu cca 30-tak kg prazne boce i 30-tak kg plina.Ako imaš classic mislim da ti stane i veća boca..
Ako ti još nešto nije jasno pitaj.
Vwovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 13:36   #6
Vwovac
Lpg korisnik

Vwovac Avatar

Quote:
Hvala na odgovorima. Imam još jedno pitanje, znači auto u prometnoj ima upisan motor 1.0, a prethodni vlasnik je automehaničar i ugradio je unutra motor 1.6. U prometnoj nije ništa mijenjano, pa me zanima da li firma koja ugrađuje auto plin mjeri negdje kubikažu i da li mi u papirima koje mi daju zapišu tu kubikažu koja je stvarno i da li auto može proći atest sa tim ugrađenim motorom ako mu u prometnoj piše drugi motor. Nebi htio dva atesta prolaziti ako ne moram .
Morao bi imati kopiju prometne od vozila koje je imalo taj 1.6 motor ili račun da ti ga je netko prodao.I izjavu majstora koji ga je ugradio..Kad imaš sve papire nije problem odjednom atestirati i motor i plin što bi ti svakako preporučio.Pitaj kolegicu Alkemičarku na PM o tome detaljnije jer će ti ona dati najtočniji odgovor.
Nećeš proći atest plina bez izmjene podataka o motoru tj. i njegova atestiranja!
Vwovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 13:51   #7
Roker
Registrirani korisnik

Quote:
Vwovac kaže: Pogledaj post
Morao bi imati kopiju prometne od vozila koje je imalo taj 1.6 motor ili račun da ti ga je netko prodao.I izjavu majstora koji ga je ugradio..Kad imaš sve papire nije problem odjednom atestirati i motor i plin što bi ti svakako preporučio.Pitaj kolegicu Alkemičarku na PM o tome detaljnije jer će ti ona dati najtočniji odgovor.
Nećeš proći atest plina bez izmjene podataka o motoru tj. i njegova atestiranja!
Hvala. Možeš mi dati link na njen profil, tražio sam je u tražilici, ali čini mi se da nije ni jedna od one dvije.
Roker is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 14:56   #8
sonata-LPG
Registrirani korisnik

sonata-LPG Avatar

Registracija: Apr 2010.
Quote:
Vwovac kaže: Pogledaj post
Nađi majstora koji će ti ugraditi plin sa saznanjem da ugrađuje u 1.6, a na papirima može pisati što piše. Atest ne uključuje dynotest, pa je u principu svejedno, može ostati pisati 1.0, ako su motori gabaritno jednaki (što ne znam za konkretan slučaj).
Old 04.06.2012., 15:03   #9
Vwovac
Lpg korisnik

Vwovac Avatar

Quote:
sonata-LPG kaže: Pogledaj post
Nađi majstora koji će ti ugraditi plin sa saznanjem da ugrađuje u 1.6, a na papirima može pisati što piše. Atest ne uključuje dynotest, pa je u principu svejedno, može ostati pisati 1.0, ako su motori gabaritno jednaki (što ne znam za konkretan slučaj).
Nema smisla da 2 puta plaća atest,kad ga već mora obaviti ionako.A uostalom bolje je to sve legalizirati tada,jedino ako je problem s papirima od motora tada ništa.
Ali ti 1.6 motori se vizualno razlikuju a i gabaritno definitivno.Sad da bi to bilo presudno kod atesta,vjerojatno ne.Ali kad ga već radi bolje sve odjednom..
Vwovac is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 15:18   #10
Roker
Registrirani korisnik

Quote:
Možda bi uspio preko poznanika na tehničkom srediti da se ne mijenja ništa u prometnoj,ali to je jedno veliko možda. Znači i od ugrađivača plina se dobije papir na kojem piše na kojem se motoru radilo, tj. obujam motora jer onda bi i sa njima morao raditi neke malverzacije ?
Roker is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2012., 15:39   #11
sonata-LPG
Registrirani korisnik

sonata-LPG Avatar

Registracija: Apr 2010.
Pa nisam ni mislio da bi sve bilo legalno, jelte... . Ali prilično je jednostavno ako (i samo ako) se motori vizualno ne razlikuju...
Old 06.06.2012., 21:53   #12
polki
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2010.
Quote:
Pa nisam ni mislio da bi sve bilo legalno, jelte... . Ali prilično je jednostavno ako (i samo ako) se motori vizualno ne razlikuju...
Kolega sa polom i LR,zadovoljan.Htjedoh reči da je 4000 km tanko,ali 40000 km je "pod hitno".
polki is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2012., 21:36   #13
Roker
Registrirani korisnik

Ok, sad sam vidio da može biti i zajebancije sa policijom i prelascima preko granice sa ovim drugim motorom tako da bi mi atest čini mi se trebao pod hitno. Znači ova fora da se može sve odjednom obaviti(kad instaliram plin u auto obavim atest i za plin i za motor) stoji? Jel ima netko iskustava sa tim?
Roker is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja