Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Društvo > Život u dvoje
Korisničko ime
Lozinka

Život u dvoje Prizori iz bračnog i izvanbračnog života.
Podforumi: Vjenčanja, Rastave

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 10.06.2012., 14:17   #61
higijeničarka
volj(e)na

higijeničarka Avatar

Registracija: Apr 2009.
Quote:
Paradisaea kaže: Pogledaj post
Mislim da sam čak negdje napisala da je Kum taj koji razmatra razvod, sa njom niti imam priliku niti smo dovoljno bliske da bih takvo što uopće ja spomenula. Kum kaže: ne mogu više izdržati njihova spočitavanja. Da nije kćerke, već davno bi otišao (eh, da, ali da nije bilo trudnoće, oni možda još ne bi bili u braku). Bilo je kako je bilo, nazad se ne može.
Ne, ovaj podatak nije izrečen. Mislim da smo svi pretpostavili da je ona ta koja ne može više.

Za početak, ona je ta koja bi trebala zaustaviti zvocanja svojih roditelja prema svom suprugu.
Istovremeno, oni imaju svako pravo odustati od uzdržavanja njih svih skupa i pokazati gdje su im vrata ako nisu u stanju istovremeno financijski pomagati kćer i poštovati njezin odabir.

Međutim, čisto sumnjam da on želi razvod radi prigovaranja njezinih roditelja.
Meni nešto u toj čitavoj priči smrdi jer, ako on želi razvod, a morat će plaćat alimentaciju i imat za sebe za život, očito planira nać neki posao. Zašto onda taj posao ne nađe i ostane u braku (jer bi se time, kao, riješio problem)?

To mi nema smisla.
Old 10.06.2012., 14:25   #62
Paradisaea
Registrirani korisnik

Paradisaea Avatar

Registracija: May 2012.
Quote:
higijeničarka kaže: Pogledaj post
Ne, ovaj podatak nije izrečen. Mislim da smo svi pretpostavili da je ona ta koja ne može više.
Gle, i meni je to mnogo logičnije, međutim, njenu stranu priče ne znamo. Kako ona razmišlja, ja samo pretpostavljam. Kum se mužu povjerava i priznao je da razmišlja i o toj opciji.

Quote:
Za početak, ona je ta koja bi trebala zaustaviti zvocanja svojih roditelja prema svom suprugu.
Istovremeno, oni imaju svako pravo odustati od uzdržavanja njih svih skupa i pokazati gdje su im vrata ako nisu u stanju istovremeno financijski pomagati kćer i poštovati njezin odabir.
U pravu si. Navodno su njeni roditelji ok i sve to, i sam Kum je u više navrata to potvrdio (pred njom), ali pitanje je koliko i oni mogu imati strpljenja i "razumijevanja".
Quote:
Međutim, čisto sumnjam da on želi razvod radi prigovaranja njezinih roditelja.
Meni nešto u toj čitavoj priči smrdi jer, ako on želi razvod, a morat će plaćat alimentaciju i imat za sebe za život, očito planira nać neki posao. Zašto onda taj posao ne nađe i ostane u braku (jer bi se time, kao, riješio problem)?
E da, mogla bih se zakleti da on u svojim razmišljanjima nije niti blizu razmišljanja o alimentaciji. Od čega?
Naravno da je rješenje naći posao i ostati u braku, ali ova su njegova razmišljanja, navodno, u opciji da ipak ne uspije naći posao. Planira ljetos otići na more kod svojih, te u slučaju da ne uspije naći posao, kada u rujnu vrati malu kući, da se on uopće ne vraća kući već da ostane kod svojih, na moru. Meni je to lose-lose situacija.
Quote:
To mi nema smisla.
Nema, naravno.
Paradisaea is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 14:28   #63
Blackmore
Bodul - Agramer

Blackmore Avatar

Registracija: Jun 2007.
Quote:

Mislim da sam čak negdje napisala da je Kum taj koji razmatra razvod, sa njom niti imam priliku niti smo dovoljno bliske da bih takvo što uopće ja spomenula.
Kak sad?
Zvučalo je kao da ste svi zajedno kao prsti i nokti, čim znate puno detalja jedni o drugima (romantičan, dobar, pažljiv...)...

Ispada da ti znaš situaciju u njihovj kući preko usta svog muža... iz treće ruke...
Old 10.06.2012., 14:55   #64
itapita
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2007.
Quote:
Njih dvojica se slažu da njeni nemaju pravo spočitavati mu hranu, koja je "i njima besplatna, obzirom da imaju imanje i dosta domaće hrane". Ja ne mislim da je hrana proizvedena u sopstvenoj režiji besplatna.
imaju imanje?
pa jel bar hrani pajceke?

jbt, ak imaju zemlje fakat ima vremena za plastenik i prodavanje zelenja na placu

ima i roditelje u primorskom mjestu..pa ak nema 'vezu' u njenom selu, valjda ima u svojem
mogao bi i palačinke peći na plaži..

ma tip je, izgleda totalno nesnalažljiv, i očito, lijen

jbg..
itapita is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Old 10.06.2012., 14:56   #65
higijeničarka
volj(e)na

higijeničarka Avatar

Paradisaea

Jel imate ti i tvoj muž ikakve ideje kako mu pomoći da se zaposli?
Jel taj njegov prijatelj traži pomoć ili tvoj muž razbija glavu s time samoinicijativno?
Old 10.06.2012., 15:00   #66
ivan13
Banned

Registracija: Jun 2010.
A tko im je kriv.

Zašto se razmišlja o braku ili pogotovo o djeci kad se netko ne zna zbrinuti ni za sebe

Nisu oni jedini takav primjer.
Žene rade pirsinge,buše nos,uši,bradavice i pupak.A na kraju krajeva i klitoris.One depiliraju noge vrućim voskom,briju se ispod pazuha i stidnim dijelovima,čupaju obrve i brkove.Ugrađuju silikone u: grudi, guzu... Idu na liftinge, liposukcije, vade rebra i ko zna šta još,a kažu da ne vole analni sex JER IH BOLI??
ivan13 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 15:13   #67
Paradisaea
Registrirani korisnik

Paradisaea Avatar

Quote:
Paradisaea

Jel imate ti i tvoj muž ikakve ideje kako mu pomoći da se zaposli?
Jel taj njegov prijatelj traži pomoć ili tvoj muž razbija glavu s time samoinicijativno?
Mi bismo mu mogli pomoći kada bi živio ovdje, muž je prilično visoko pozicioniran na svom radnom mjestu, i u mogućnosti je pomoći nekome u smislu posla. U mjestu gdje oni žive ne poznajemo apsolutno nikoga (osim njih) i nemamo apsolutno nikakvu mogućnost.
Nešto tipa financijske pomoći ne dolazi apsolutno u obzir, oboje su preponosni i nikada to ne bi prihvatili. Nije, u osnovi, niti problem to da oni nemaju što jesti, kada bi do toga došlo, mi bismo im ponudili takvu vrstu pomoći (financijsku).

Kum traži pomoć od njega u smislu "što da radim, ne mogu više, nesretan sam u braku, iako je volim - neću izdržati još dugo ovako...".
Moj muž, da bi "utješio njega", odnosno skrenuo njegove samosažalijevajuće misli nekuda drugo, njemu je, navodno, rekao (nisam bila tu, ali mi je prepričao): Kuma se tu počela ponašati kao materijalista, to nije u redu od nje! Znam da si ti vrijedan i da tražiš posao, zar ona to ne razumije?!

Ja, kad sam to čula, rekla sam mu da mu tako ne pomaže, nego čak odmaže, te da bi njegovu ideju o rastavi, sa takvim "tješenjem" mogao čak i pospješiti ili utvrditi. Ne znam. Ne slažem se sa mužem. Ne slažem se da je to Kumina krivica. Ne slažem se da se nikakav posao, pa ni na moru, u sezoni, ne može dobiti. Jednostavno u to ne vjerujem.

Želim da oni ostanu zajedno, i muž to želi, te ako im već nismo u mogućnosti pomoći konkretno (nekim poslom), a ono bar da ga muž prestane savjetovati u pravcu koji implicira Kuminu krivicu. Jer ona nije kriva.
Dala sam mu da čita ovu temu, čak ga je rastužilo što nepoznati (objektivni) ljudi uglavnom misle da je Kum kriv za ovu nezavidnu situaciju. Jer je mene optužio da sam subjektivna spram Kume (kao ženska solidarnost).

Ali, to nije točno. Evo, vidi se da svi jedino rješenje vide u promjeni Njegovog ponašanja u smislu još i još aktivnijeg traženja bilo kakvog posla.
Paradisaea is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 15:20   #68
maldiva
Registrirani korisnik

Registracija: Sep 2009.
Čitam temu i pi...m, evo još jedan koji pod krinkom samosažaljenja ne želi odrasti i preuzeti odgovornost. Posla na imanju ima od jutra do sutra, radi li bar to? Radi li u kućanstvu?

Ali, kako vidim, on već ima razrađen scenarij za ovo ljeto, kakav sezonski posao, božesačuvaj, i najbolje se ne vraćat kući, jadan on. I onda još razvod prikazuje kao opciju koja ga je, eto, snašla jer ne može slušati prigovaranje?! Halo, pa šta bi trebali svi, gladit ga percem po presvijetloj?!
Old 10.06.2012., 15:20   #69
higijeničarka
volj(e)na

higijeničarka Avatar

Quote:
Mi bismo mu mogli pomoći kada bi živio ovdje, muž je prilično visoko pozicioniran na svom radnom mjestu, i u mogućnosti je pomoći nekome u smislu posla. U mjestu gdje oni žive ne poznajemo apsolutno nikoga (osim njih) i nemamo apsolutno nikakvu mogućnost.
Ako on ionako ne misli živjeti tamo gdje živi sad, onda tamo ni ne trebate imati mogućnost pomoći.

Što tvoj muž, ako već može, ne kaže njemu da se doseli tu gdje i vi živite pa mu nađe posao?
Old 10.06.2012., 15:29   #70
Monica B.
Banned

Registracija: Jan 2011.
Quote:
Nema, naravno.
Iz njegove perspektive - osobe koja na sebe i druge gleda sebicnim Emo-ocima - ima. Pogledaj njegov plan - da u septembru ostane kod svojih, a vec si napisala da je tamo situacija jos teza (otac pijanac, majka bolesna, sestra u kuci). Od njih ce u toj opciji morati krenuti van vec u novembru. I gdje ce onda? Na brod na kojem ce u dugim nocima joz duze gledati fotografije kceri sa suzama u ocima?

Tip je totalno nezreo. Mozda se i treba rastaviti - kad ga lupi po glavi onda ce shvatiti.
Old 10.06.2012., 15:30   #71
daru
Registrirani korisnik

daru Avatar

Registracija: Nov 2006.
Quote:
U pravu si. Navodno su njeni roditelji ok i sve to, i sam Kum je u više navrata to potvrdio (pred njom), ali pitanje je koliko i oni mogu imati strpljenja i "razumijevanja".
Hm.. njezine s jedne strane - kužim. Mislim... postoje ljudi koji će zvocati uvijek i na svaku... međutim ako su inače ok, vjerojatno su i oni došli nakon 5 godina do točke "do kad ćemo mi misliti za vas?"
Možda...ne znam kakav je na TOM polju odnos s njima, ali možda bi pomoglo kad bi u situaciji gdje je on nezaposlen - njima dao ruku? Kažeš da imaju imanje, "svoju hranu"... pa da li on - sjedi doma i kuka... ili recimo - ulaže bar trud da oko tog imanja pomogne? Netko može I NA TAJ način - doprinositi zajednici, da pokaže dobru volju, trud... da kuži da "ne pada s neba", nego da se i oni - muče za to što je na stolu?

p.s. tek sad vidim par komentara na "taj mlin"... sorry!
Old 10.06.2012., 15:36   #72
Paradisaea
Registrirani korisnik

Paradisaea Avatar

Quote:
maldiva kaže: Pogledaj post
Posla na imanju ima od jutra do sutra, radi li bar to? Radi li u kućanstvu?
Radi i na imanju i u kućanstvu. U šali, za sebe kaže da je "kućanica".
Naravno, to što pomaže na imanju kod njenih, nije mu plaćeno, jer, ipak, živi na račun njenih roditelja. I to ga dodatno boli, zato što se taj rad "ne računa".

Quote:
Što tvoj muž, ako već može, ne kaže njemu da se doseli tu gdje i vi živite pa mu nađe posao?
Iskreno, nisam razmišljala o toj opciji do sada. Ima smisla, mada bi, u tom slučaju, on morao živjeti kod nas, bar neko vrijeme - sigurno. Ovo bi se moralo dodatno izvagati za i protiv, jer svi znamo da nije baš jednostavno živjeti u zajednici čak niti sa sopstvenom i/ili muževom obitelji, a za kombinacije sa Kumom - ne znam...ne poznajem nikoga tko je živio u takvoj zajednici.
Paradisaea is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 15:37   #73
daru
Registrirani korisnik

daru Avatar

Quote:
ok... teoretski: postoji li mogućnost - da ODSELE iz mjesta? Jednim udarcem - nekoliko muha... 1. da se poslože kockice i oboje nađu posao u drugom gradu (ok, ostaje problem - podstanarstva!) 2. da od roditelja imaju pomoći - koliko imaju... vikendom i praznikom stiže "paket" dobre domaće klope... i jedni i drugi UŽIVAJU na taj način u roditeljskom davanju i primanju 3. dovoljno se ODMAKNU od staraca, dobiju na svojoj samostalnosti - koja je TEŠKA (podstanarstvo, poslovi, dijete u vrtić... nitko sastrane ne uskače) ali i SLATKA (jer nitko sastrane ni ne -zvoca... tj. tvoji problemi su TVOJI, a ne - nacionalni) da ne govorim još o xy drugih faktora - međusobne podrške, psihe koja nije u depri jer "se nema i nema i nema se posla i život je crn", itd itd...
To bi bio ono- OGROMAN korak doduše... ali - MOGUĆ. Moguć - prije opcije RASTAVE.

edit - higijeničarka... baš to OPET fušam s čitanjem i esej pišem prije nego uočim prijedlog prije
Old 10.06.2012., 15:40   #74
daru
Registrirani korisnik

daru Avatar

Quote:
on morao živjeti kod nas, bar neko vrijeme - sigurno. Ovo bi se moralo dodatno izvagati za i protiv, jer svi znamo da nije baš jednostavno živjeti u zajednici čak niti sa sopstvenom i/ili muževom obitelji, a za kombinacije sa Kumom - ne znam...ne poznajem nikoga tko je živio u takvoj zajednici.
zašto bi on morao živjeti kod vas? živite na pustom otoku i samo vaša kuća je tu i ni jedna druga u okrugu? Posudili bi mu lovu kažeš -eto... posudite mu za 1 mjesec rente podstanarstva - dok ne dobije prvu plaću...
Sam će TEŠKO izvuć i podstanarstvo i režije i hranu... za cijelu obitelj... paralelno bi trebalo I NJOJ tražiti nešto. Na koncu - da nije opet NETKO u "podređenoj" poziciji ... nego "hopa cupa njih dva skupa"
Old 10.06.2012., 15:52   #75
Paradisaea
Registrirani korisnik

Paradisaea Avatar

Quote:
daru kaže: Pogledaj post
zašto bi on morao živjeti kod vas? živite na pustom otoku i samo vaša kuća je tu i ni jedna druga u okrugu? Posudili bi mu lovu kažeš -eto... posudite mu za 1 mjesec rente podstanarstva - dok ne dobije prvu plaću...
Realno, vjerojatno i sama znaš kako skupi mogu biti manji stanovi za rentanje...Najmanji problem bio bi dati mu lovu za mjesec-dva podstanarstva, ali eto - bez troška rente - probaj zamisliti koliko su režije, hrana i to "nešto" - bilo koliko, što bi on sigurno poslao Kumi i djevojčici?
Quote:
Sam će TEŠKO izvuć i podstanarstvo i režije i hranu... za cijelu obitelj... paralelno bi trebalo I NJOJ tražiti nešto. Na koncu - da nije opet NETKO u "podređenoj" poziciji ... nego "hopa cupa njih dva skupa"
Upravo to. Teško mogu zamisliti gdje bismo mogli intervenirati da se i ona zaposli..jako teško.
Paradisaea is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 16:29   #76
daru
Registrirani korisnik

daru Avatar

Quote:
Realno, vjerojatno i sama znaš kako skupi mogu biti manji stanovi za rentanje...Najmanji problem bio bi dati mu lovu za mjesec-dva podstanarstva, ali eto - bez troška rente - probaj zamisliti koliko su režije, hrana i to "nešto" - bilo koliko, što bi on sigurno poslao Kumi i djevojčici?

Upravo to. Teško mogu zamisliti gdje bismo mogli intervenirati da se i ona zaposli..jako teško.
možda ako ON nađe posao - u struci... može imati i neku NORMALNU plaću, ne crkavicu... Ne znam koliko ste udaljeni, da li je opcija - u startu da dođe SAM, DOK se za nju nešto ne nađe, pa dođe i ona... u tom startu ne mora mali stan, može i - sobu s upotrebom kuhinje.. bilo što... dok ne krene ili bar - dok ne razmotri OPCIJE je li MOGUĆE da tamo funkcioniraju na taj način il NE. Vratit se gdje je sad -uvijek može...
Old 10.06.2012., 16:52   #77
TincH
^--^

TincH Avatar

Registracija: May 2007.
Malo sam još čitala temu, pa se uključujem.
Quote:

Čuvao je dijete do prije dvije godine. Upis u vrtić je bio sa ciljem socijalizacije djevojčice, a ne iz razloga što je on nije htio čuvati.
Moj subjektivni dojam: djevojčica čak više voli njega. Dakle, u ulozi oca on je, u očima njihove djevojčice, idealan.
Ovo nije neobično, u psihološkom razvoju curice te dobi su, koliko znam, prirodno vezanije uz oca.

Quote:
On je, navodno, očajan. Ne može podnijeti ta poniženja od Kume i njenih, vezano za njegov nerad. Ne može, navodno, naći nikakav posao. Kuma je, uglavnom, smorena od posla i kontinuirano ga odbija da ponekad izađu i popiju zajedno pivo u gradu (ona, inače, kad sjedimo svi skupa, popije ukupno pola čaše vina, Kum zavidi mužu što mi povremeno skupa pijemo), seksa nema (on ga želi skoro svakodnevno, ona jednom u 3 mjeseca pristane), on je željan i seksa i tak..
Iskreno, da mi partner u 5 godina nije bio u stanju naći NIŠTA, ne bi ni meni bilo do seksa.
I mačku o rep možemo objesiti priče o tome kako je bitna ljubav, a ne novac.

Pasivan čovjek koji samo cvili nije muškarac. To je dijete. A djeca nisu seksi, i nisu napaljujuća.

I btw, prije 5 godina nije bilo krize, kriza je zadnje dvije. Što je radio pobogu prve 3 godine?? Pa prije 5 godina ljudi njegove struke mogli su birati poslove.

Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Meni je smiješno vjerovati da se neki brak raspada samo i jedino zbog "konstantnih frustracija oko financija". Mo'š si mislit' kako bi ga ona počela doživljavati kao muškarca i ševit dok im oči ne poispadaju kada bi se on još do večeras zaposlio. BTW, trudna vjenčanja iz ljubavi su mi uvijek malo sumnjiva.
Pa čuj, koliko god teško zvučalo - angažman i trud muškarca oko pribavljanja sredstava za život doista može pojačati seksualni žar. I obrnuto.
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2012., 16:59   #78
sunčica
glupa s posljedicama

sunčica Avatar

Registracija: Dec 2002.
Quote:
Da li se materijalizmom može nazvati elementarno očekivanje da muž/otac radi (za bilo koliku plaću) i doprinosi u kuću?

Da li ljubav može eliminirati (vječno zamjenjivati) to očekivanje? Da li je ljubav dovoljna za opstanak braka u kome muškarac ne radi, ne doprinosi materijalno?
evo ja ću ti odgovoriti na ovo, dobrim dijelom i iz prve ruke

On i ja smo se također upoznali za vrijeme studija. Tada je On imao puno više od mene (svoj stan, starce s redovitim primanjima), dok sam se ja morala puno više boriti (moj grad (doslovno moja ulica) u susjednoj državi je bio ratna zona, starci su radili za neredovitu plaću, a nekad bi umjesto para dobili rižu i makarone). Studirali smo isti faks, s tim što je on iz gušta studirao lagan, zanimljiv ali prilično teško zapošljiv smjer, dok sam ja studirala najteži i najlakše zapošljivi smjer. On je išao na tečaj jezika u Vodnikovu, ja u školu SCa (danas taj isti jezik ja govorim, on natuca). Pogađate, diplomirala sam prije njega, s boljim prosjekom i boljom ocjenom .

Nakon faksa on ide s jednog posla na drugi. Ja radim na zahtjevnom poslu, guram magisterij pa doktorat; paralelno radim honorarno još jedan posao. On dobiva otkaz za otkazom, uvijek mu "samo treba šansa, posao je stresan, šef je kreten". Idemo na kave koje ja plaćam, na ručkove i vikende za koje ja podmirujem račune .. i tako .. postepeno ga doista prestajem doživljavati kao ravnopravnog sebi, kao respektabilnog partnera. Prestaje biti zanimljiv i kao muškarac, jednostavno odnos nije ono što želim

Jesam li materijalista? Iskreno govoreći, mislim da nisam. Nije ni tvoja kuma. Kvalitetan odnos je onaj dvoje ravnopravnih. I mislim da je argument odvajanja od djeteta u kontekstu odlaska na brog totalna glupost, njemu se ne da žrtvovati njegovu komociju. Nitko ne kaže da treba otići na brod za cijeli život, ali otići par godina, osigurati obitelji (u prvom redu tom istom djetetu) neku osnovu za dalje - zašto ne? E tad bih u ja prva rekla respect, ti si pravi otac i muž. Druga bi stvar bila (znam i takav slučaj i stvar štima) da ona ima zahtjeva posao, pa da je on roditelj koji je doma. Onda ok, njezine šanse su trenutno bolje (u ovom mom primjeru je ona dobila super ponudu neposredno nakon povratka s trudničkog te je to bila zajednička odluka) i zašto ih ne iskoristiti.

Druga stvar koja me živcira je to što se ženu odmah optuži da je materijalista. Nije ona metarijalista, on je neradnik. Koji kuki je studirao 11 godina? Da mu je toliko stalo do obitelji išao bi raditi bilo što, a ne uživao u komociji tuđe kuće i bio, kao, jako nesretan što nema vezu za posao. Eto, samo da ima vezu, oni bi dobio posao, pa bi se tamo silno iskazao. Da, baš bi. Isto kao što se iskazao na studiju.

Poludim na takve likove. Po-lu-dim
Old 10.06.2012., 17:01   #79
Lord Byron
Registrirani korisnik

Lord Byron Avatar

Registracija: May 2009.
Quote:
TincH kaže: Pogledaj post
Pa čuj, koliko god teško zvučalo - angažman i trud muškarca oko pribavljanja sredstava za život doista može pojačati seksualni žar. I obrnuto.
Ovo nije još jedna od priča "brak bez seksa", nego priča o raspadanju braka, navodno samo zbog njegove nezaposlenosti.

Ta priča jednostavno ne drži vodu.
Old 10.06.2012., 17:11   #80
TincH
^--^

TincH Avatar

Registracija: May 2007.
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Ovo nije još jedna od priča "brak bez seksa", nego priča o raspadanju braka, navodno samo zbog njegove nezaposlenosti.

Ta priča jednostavno ne drži vodu.
Ma možeš mislit kako ne drži.
Čovjek, mlad i zdrav, 5 godina parazitira i cvili.
Ona ga, rekla bih, užasno jako i voli, čim je još uvijek u toj zajednici.
TincH is offline  
Odgovori s citatom
Sponsored links
Advertisement

Advertisement
Odgovor

Tematski alati
Opcije prikaza

Pravila postanja