Zasad nitko ništa ne govori, a koliko se sjećam lani su bile neke izjave da Grad Dubrovnik više neće orgranizirati doček (valjda problemi sa organizacijom i financijama), a osim toga, na snazi je zabrana sviranja glazbe preko zvučnika, a čisto sumnjam da bi se u onakvoj gužvi klapa čula daje od Sponze.
NA STRADUNU LOS CABALLEROS
Grad Dubrovnik i dubrovački hotelijeri već su uveliko u pripremama za novogodišnje slavlje, a glavne zvijezde koje će zabavljati Dubrovčane i goste u silvestarskoj noći već su poznate: na tradicionalnom novogodišnjem slavlju na Stradunu, koje je proteklih godina zbog dobre zabave zavrijedilo epitet jednog od najboljih dočeka, nastupit će mariachi bend svjetskoga glasa "Los Caballeros".
Bit će to noć južnoameričke glazbe u izvedbi glazbenika koji su lani ovjenčani titulom najboljega mariachi benda na svijetu, a uz vruće latinoritmove Dubrovčani i posjetitelji Grada već su imali prilike uživati prošloga ljeta kada su "Los Caballeros" nastupili kao pratnja proslavljenog svjetskog tenora Ramona Vargasa u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.
Veliko novogodišnje slavlje na otvorenom, namijenjeno mlađoj publici, ali i svima koji se tako osjećaju, održat će se i u hotelskom centru "Dubrovnik Babin kuk" u kojemu najavljuju ludu zabavu uz nastup grupe "Colonia", kao i dubrovačke grupe "DaRiva", klapa "Ragusa" i "Nava", te "Bosutski bećari".
U sva četiri hotela u tom hotelskom centru bit će organizirani dočeci Nove godine, a da će se u toj tvrtki koja raspolaže s oko 2000 kreveta, tražiti postelja više, govori i podatak da su već sada agencije iz Slovenije, Bugarske i Hrvatske zakupile 50 posto kapaciteta tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.
Atraktivne novogodišnje programe pripremaju i "Jadranski luksuzni hoteli" Gorana Štroka. Kako se najavljuje, u visokokategornicima "Excelsior" i "Dubrovnik Palace" gosti će se na organiziranim dočecima Nove godine zabavljati uz poznata imena hrvatske estrade, no o kojim se izvođačima radi, u "JLH-u" nisu željeli otkriti dok svi ugovori ne budu finalizirani, što se očekuje u idućih nekoliko dana. Tijekom blagdana radit će sva četiri dubrovačka hotela iz sastava ove hotelske grupacije, a zanimanje gostiju je izrazito, ističu u "JLH-u", dodajući da je jedna velika grupa talijanskih turista već potvrdila svoj dolazak u "Excelsior".
Prema najavama hotelijera, u Dubrovniku će tijekom blagdana raditi dvadesetak hotelskih kuća, a gala doček priprema se i u hotelu "Villa Argentina" s pet zvjezdica.
U većini hotelskih kuća organizirat će se dočeci, a hotelske službe prodaje svakodnevno odgovaraju na brojne upite zainteresiranih agencija i pojedinaca. U hotelu "Park" očekuju se brojni irski i albanski turisti, kao i onih iz Bosne i Hercegovine i cijele Hrvatske, a slično je i u "Hotelima Maestral" u koje su svoj dolazak najavile grupe španjolskih, slovenskih i domaćih turista.
Kao što vidim, već je odgovoreno...dakle, na Stradunu Los Caballeros, to je kao malo sofisticiraniji doček, za malo ozbiljniju ekipu...na Kuku Colonia...najvjerojatnije pod šatorom, tako je bilo zadnjih godina...doček za mlađu ekipu...
...inače, već nekoliko godina se pred blagdane priča kako se u Stari grad jednostavno ne mogu dovesti "adekvatni"(stvarno mi ne pada napamet prikladnija riječ ) izvođači jer prevelika buka utječe na kamen + još tisuće ljudi i tako...samo ne znam po kojem ključu se određuje tko je prihvatljivo glasan, a tko ne...
Prije nekoliko godina Nova se na Stradunu dočekivala s Oliverom, Gibonnijem, Divasicama...ovo sad je, usudim se reći, blijeda sjena...
I've certainly never taken the care of myself that I should have. I've done a lot of late nights without enough sleep and all that. But I've had fun. Whatever wrinkles are there, I've enjoyed getting them.
Ava Adore kaže: Ne znam kako tvoji, moji su zivi itekako i ne zele pricati... mozda poslije, prije ne i nisu galebovi nego... hm, cek da smislim zivotinju
bjelovarcani? koji bjelovarcani?
Vidjet ces ti u dubrovniku koji bjelovarčani Budeš suhe pičke ostala
Može ti bit dobro uvijek i svugdje ako si s ljudima koji ti odgovaraju, ne mislim da je u tome stvar... Ali doček koji Grad Dubrovnik na čelu s gradonačelnicom nudi ovu godinu nije ni sjena onome kako je ne tako davno bilo...i to je činjenica..
I've certainly never taken the care of myself that I should have. I've done a lot of late nights without enough sleep and all that. But I've had fun. Whatever wrinkles are there, I've enjoyed getting them.
funkster kaže: Pocrkali su ti tamo galebovi, hoće samo pričat, ni oni ne ševe više kao nekad. Sad su ulogu najboljih preuzeli bjelovarčani
Mislim da je GALEBARI riječ koju tražiš
ginger kaže: Može ti bit dobro uvijek i svugdje ako si s ljudima koji ti odgovaraju, ne mislim da je u tome stvar... Ali doček koji Grad Dubrovnik na čelu s gradonačelnicom nudi ovu godinu nije ni sjena onome kako je ne tako davno bilo...i to je činjenica..
ma znam to, samo mi nije jasno sto se svi drze samo tog organiziranog doceka... kao sto u zagrebu ne moras slaviti novu na trgu, ne moras ni tamo na stradunu...
a kabaljerosi su mi mozda i bolji izbor za docek nego divasice
colonija vec ne
Ajd mi pliz malo pojasni ovo, baš me zanima
Ava Adore kaže: ma znam to, samo mi nije jasno sto se svi drze samo tog organiziranog doceka... kao sto u zagrebu ne moras slaviti novu na trgu, ne moras ni tamo na stradunu...
Slažem se s tobom i opet tvrdim da ti nitko ne može ponuditi doček kakav sam uz volju možeš organizirati...
colonija vec ne
Slažem se opet
Ispričavam se na krivom kvotanju, zelena sam ja još tu