Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Zatvorena tema
 
Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.06.2012., 10:20   #1
Ranko Ostojić

tko je ranko ?

kao politički činovnik SDP-a ušao je u upravni odbor SD krajem 90-ih.
imenovan za pročelnika u gradskom poglavarstvu Splita, s kojeg odlazi nakon par tjedana i odmah postaje načelnik PU SD (nikad prije nije radio u policiji) i nakon godinu dana postaje ni manje-ni više ravnatelj policije RH ?!?

prvo sastavlja para-policijski tim (Bertina i Dolački) koji organizira i vodi tajne sofisticirane špijunske operacije protiv organiziranog kriminala u RH - rezultati "dečki s Knežije" - svi oslobođeni od optužbe za organizirani kriminal u spektakularnom "suđenju stoljeća" i predstavi za novu post-tuđmanovu hrvatsku.

Zatim kreće s još tajnijom operacijom Magla koju vodi s par svojih izabranika u, s nepoznatini neograničenim novčanim fondom, a sve sa ciljem uhićenja Ivice Rajića i njegovih pomagača.
Zanimljivoj je da je MUP Šime Lučina 2003. izdao iskaznicu MUP-a ivici Rajiću pod lažnim imenom.
Još je zanimljivije da je Davor Butković 1997. u Globusu objavio da se Rajić skriva u Splitu, sa fotografijom navodnog Rajića, na kojoj je ustvari bio jedan zaposlenik hotela u Splitu. Butkovića i Vrušića je Ranko Marijan 1998. osuđio na 4 mjeseca uvjetno zbog takve laži.
Rajić je osuđen na 12 godina pušten nakon 8, a njegova uloga je bila izuzetno važna za Haag kako se poslje pokazalo - zadatak je bio da optuži najviši vrh HVO i HRHB- Praljka i Petkovića za "UZP i agresiju RH na BiH" zajedno sa Tuđmanom.
Ni ta para-policijska Ostojićeva akcija Magla nikad nije pokazala tko je zapravo organizirao i skrivao Rajića u Splitu i ulogu PU SD u tome, osim što je zatajila da mu je MUP Šime Lučina 2003. izdao iskaznicu MUPa . Naravno Ostojić je trabunjao neka fraze - desničarsko- nacionalistički - hercegovački lobiji bliski Naletiliću Tuti i Šušku, šverceri cigareta i droge i potencijalni pomagači Ante Gotovine....

Ali sve je to bio samo uvod u mega spektakl i jednu od najsramotnijih epizoda u povijesti Republike Hrvatske. Poslije će se pokazati da nas je tu skupo koštalo i da se nikad nećemo oprati od toga. Ranko je bio samo britanski pijun u geopolitičkoj spirali ucjena i borbi sa Njemcima za dominaciju na Balkanu a preko britanskog-američkog instrumenta Haškog suda u kojem su trajno stradali Oluja, domovinski rat,Gotovina , Tuđman i RH...

Ta mega spektakularna akcija Ranka Ostojića (izvježbana u akciji Magla) nazvana je Cash i cilj je bio uhvatiti Gotovinu koji se skriva na potezu RH-BiH razbiti mrežu Gotovininih pomagača koji su ustvari kriminalci i ratni profiteri.
osim što ju je vodio osobno Ranko Ostojić sa par svojih starih izabranika u "super cool tajnom" stožeru MUP na Kustošiji (isto mjesto gdje su Haški istražitelji prekrcavali u svoja auta puste Tuđmanove transkripte koje im je dijelio Mesić) imala je opet i neograničen tajni novčani fond. Ali najbolje od svega, ovaj put su u akciju direktno bili uključeni britanski tajni agenti MI6.
osim što su neovisno djelovali na području RH a pod pokroviteljstvom Ostojića, najgore je što su preko svoji potrčka - novinara (Malić, Đikić...) a u suradnji sa Ostojićem diktirali dinamiku odnosa sa Haškim sudom i položaj RH pri pregovorima sa EU... plasirajući lažne informacije o tragu Gotovine u RH ili BIH a pod pokroviteljstvom RH uvijek u ključnim političkim trenutcima. te iste informacije su uspješno plasirali i drugoj strani tj. Carli del Ponte koja je onda "stiskala i kočila i prijetila" RH te zaustavljala pregovor sa EU.
Ispod svega toga je bila britanska platforma o razbijanju svih simbola i nacionalnog ponosa u Hrvatskoj, od FTa do većine generala i pobjedničke vojske i kreiranju novih poltronskih poslušnika u politici za balans snaga u regionu - rezultat je lako provjerljiv danas .

U jednom trenutku 2003. sve je došlo u pitanje kada je Franjo Turek šef POAe (inače kažu bliži BNDu nego MI6) napravio predstavku za državni vrh i raskrinkao vezu Ostojić- MI6-Malić-Haški sud. Osim toga pokazao je da nije jasno di su nestali miljuni kuna koje je Ostojić dobijao za svoje "super cool" špijunske operacije tj. da nije podnosio nikakve račune. Poslje je podnesena interna prijava u MUPu protiv Ostojića zbog toga ali još stoji negdje u ladici.
malo naklon toga su i javno i praktički istovremeno prokazani svi britanski špijuni u bivšoj Jugi, a u RH im je "slučajno zapaljen" jedan od tri špijunska kombija prepuna opreme za prisluškivanje svih telekom komunikacija u RH. A MI6 je svoju centralu za Balkan morao premjestiti u Budimpeštu. Neki kažu da je njemački BND imao prste u tome.
Nedugo nakon predstavke Turek je dobio otkaz (ali odigrati će kasnije još jednu povijesnu ulogu), Ostojić je odmah krenuo u protu operaciju i podnio prijavu protiv Tureka da ga je neovlašteno prisluškivao i pratio kao i novinare. Vijeće za nadzor tajnih službi je odbilo tu prijavu a Turek tvrdi da je nalog za praćenje dobio od Sanadera...

Zadnje uređivanje hr1u00 : 13.06.2012. at 10:38.
hr1u00 is offline  
Old 13.06.2012., 10:22   #2
1.dio Turekova prezentacija sažetak

Sažetak izvješća “Informacija o obavještajno-medijskim manipulacijama s ciljem diskreditacije Republike Hrvatske”

POA je kontinuiranim sigurnosnim djelovanjem prikupila niz podataka koji upućuju na to da se u hrvatskom medijskom prostoru i aktivnostima pojedinih međunarodnih organizacija (ICTY) te zapadnih zemalja (Velika Britanija) odvijaju aktivnosti koje imaju obilježja obavještajno-medijske manipulacije s ciljem diskreditacije Republike Hrvatske.
Kontinuiranim i intenzivnim sigurnosnim djelovanjem u sklopu zakonskih ovlasti (unutar RH) POA nije došla do podataka koji bi govorili o mogućem boravištu umirovljenog generala Ante Gotovine u RH, te je utvrdila da su svi početni podaci (uključujući podatke dobivene od stranih sigurnosnih službi ili ICTY-ja) o mogućim mjestima Gotovinina boravka netočni.
Cjelokupno djelovanje POA-e i drugih državnih tijela zaduženih za pronalaženje Gotovine prati niz medijskih napisa i javnih istupa dužnosnika ICTY-ja, kao i stavova pojedinih zapadnoeuropskih vlada koji nastoje dokazati nedjelotvornost, pasivnost i opstrukciju sigurnosnog sustava RH u pronalaženju mjesta boravka generala Gotovine.
Analizom i provjerom podataka objavljenih u medijima te rezultatima redovitih protuobavještajnih aktivnosti POA je došla do podataka o postojanju korelacije između pojedinih navoda objavljenih u dijelu hrvatskih tiskanih medija, aktivnosti utvrđenih pripadnika pojedinih zapadnih obavještajnih službi (prvenstveno Britanije i SAD-a), te istupa dužnosnika tužiteljstva ICTY-ja i formiranja službenih stavova i politike vlada pojedinih zapadnih zemalja (prvenstveno Britanije i Nizozemske).
Ta se korelacija odnosi na vremensku podudarnost aktivnosti pojedinih aktera s političkim događajima na međunarodnoj sceni u vezi s najavljenim aktivnostima ICTY-ja, te ponavljanje te sheme više puta u posljednjih godinu i pol.
POA je utvrdila da pripadnici zapadnih obavještajnih službi (SAD-a i Britanije) prikupljaju podatke od pojedinaca iz izvršne vlasti RH, koji daju poluinformacije ili subjektivne stavove radi samopromocije, koje obavještajci prezentiraju svojim matičnim službama ili organizacijama. Iste podatke ti zapadni obavještajci dostavljaju i drugim nadležnim međunarodnim organizacijama koje se bave tom problematikom na području RH i BiH. Usporedo s tim aktivnostima podatke plasiraju i preko pojedinih novinara u hrvatske medije. Time stvaraju sinergijski učinak prema onima koji donose odluke tako da gotovo istovjetne podatke dobivaju od više službi, koje bi trebale djelovati samostalno, tj. prikupljati podatke neovisno jedna od druge, a takvo stanje potvrđuju i informacije u hrvatskim medijima. Svaka takva kampanja intenzivira se neposredno prije političkih zbivanja važnih za suradnju RH s ICTY-jem.
Tako početne teze, često temeljene na političkim stavovima, a ne na realnoj situaciji, bivaju više puta potvrđene i postaju osnova za definiranje službenih stavova prema RH, tj. glavni argumenti za tezu o nekorektnosti RH prema ICTY-ju u slučaju Gotovina i osnova za međunarodni politički pritisak na RH.
Te aktivnosti identificirani pripadnici međunarodnih organizacija (ICTY, SFOR) uglavnom provode izvan svog formalnog mandata, kako sadržajnog tako i teritorijalnog (dio njih nije akreditiran i formalno ne obnaša dužnosti vezane za RH). Svjesno i aktivno nastoje prikriti kontakte na području RH, što potvrđuje obavještajnu prirodu njihova djelovanja, koja je suprotna odredbama Bečkih konvencija o diplomatskim i konzularnim odnosima.
hr1u00 is offline  
Old 13.06.2012., 10:22   #3
2.dio Turekova prezentacija sažetak

Prikaz obavještajno-medijske kampanje protiv RH

Analizom spomenutih parametara POA je utvrdila sigurnosno zanimljive kontakte Christopera Loomsa (rođen 19.lipnja 1960.) formalno je djelatnik istražnog tima pri tužiteljstvu ICTY-ja u Haagu, kamo je delegiran kao pripadnik britanske obavještajne službe SIS (MI 8), djelatnika istražiteljskog tima tužiteljstva ICTY-ja u Haagu, Oscara Vera (rođen 25. kolovoza 1949.), djelatnik američke vojne obavještajne službe DIA, deklarira se i kao pripadnik Pentagona (Ministarstvo obrane SAD-a). Prema podacima POA-e u BiH boravi od 2000. kad je sudjelovao u istrazi u ubojstvu Joze Leutara, nakon čega postaje savjetnik zapovjednika SFOR-a. Iskusan obavještajac koji je 25 godina djelovao na većini svjetskih kriznih žarišta, savjetnika zapovjednika SFOR-a u BiH, Garetha Lungleyja (rođen 8. siječnja 1971., djelatnik britanske obavještajne službe SIS i prvi tajnik britanskog veleposlanstva u RH. Intenzivno je 2003. kontaktira s ostalim britanskim obavještajcima u regiji i sa slovenskom obavještajnom službom. Njegovo ime nalazi se i na popisu obavještajaca MI 8 objavljenom 1999. na Internetudjelatnika britanskog veleposlanstva u RH, Ranka Ostojića, bivšeg ravnatelja policije MUP-a RH, te Gordana Malića, novinara tjednika Globus. Unutar te grupacije postoje izravne i posredne veze kojima su dostavljane i plasirane informacije i dezinformacije te službeni dokumenti ICTY-ja i hrvatskih državnih tijela (POA raspolaže velikim fondom podataka koji dokazuju intenzitet i prirodu telefonskih kontakata, kao i audio i video dokumentacijom o osobnim kontaktima spomenutih osoba) u hrvatskom medijskom prostoru, ali i prema ICTY-ju i vladama zapadnih zemalja.
Looms kao istražitelj ICTY-ja od 2000. često boravi u RH (26 puta je prijavio boravak u smještajnim objektima u RH), ali tada, iako je pripadnik ICTY-ja, ne kontaktira s Uredom tužiteljstva ICTY-ja u Zagrebu niti se prijavljuje kod nadležnih tijela RH. POA je detektirala njegove kontakte sa savjetnikom zapovjednika SFOR-a Oscarom Verom i Globusovim novinarom Gordanom Malićem. Ti su kontakti sigurnosno zanimljivi jer se vremenski i sadržajno podudaraju sa službenim istupima dužnosnika tužiteljstva ICTY-ja i stavovima pojedinih zapadnoeuropskih zemalja koji se očito temelje na tendencioznim tvrdnjama koje su prikupljene od pojedinaca iz izvršne vlasti RH.
Kontakti Vera i Loomsa s Malićem vremenski se podudaraju s Malićevim objavljivanjem ekskluzivnih podataka u Globusu a njihov se sadržaj uvelike podudara s poslije iznesenim negativnim stavovima tužiteljstva ICTY-ja o RH. Prema provjerenim podacima, Malić i Looms komuniciraju preko više različitih telefonskih brojeva (uključujući često i telefonske govornice), a i osobni kontakti dogovaraju se tako da se pokušavaju prikriti, što upućuje na neki od oblika agenturnog odnosa.
Kontakti Loomsa i Vere također ukazuju na koordinirano djelovanje suprotno interesima RH. Analizom djelovanja Oscara Vere prema i na području RH utvrdili smo da on često boravi na teritoriju RH (iako je formalno pripadnik SFOR-a, tj. nadležan za područje BiH), tako da je od kraja 1999. do veljače 2004. svoj boravak u smještajnim objektima u RH prijavio 119 puta. Zanimljivo je da je Vera pokazivao interes za aktivnosti hrvatskog sigurnosnog sustava u suradnji s ICTY-jem i da je kroz privatne kontakte s predstavnicima hrvatske izvršne vlasti nastojao prikupiti javno nedostupne podatke. U tu svrhu Vera se služio većim brojem telekomunikacijskih priključaka, ali i posrednicima u komunikaciji s pojedinim osobama.
To se posebno odnosi na Verinu vezu s bivšim ravnateljem policije MUP-a RH Rankom Ostojićem i spomenutim Globusovim novinarom Gordanom Malićem. POA je utvrdila da Vera osobno kontaktira s bivšim ravnateljem Ostojićem preko kojeg je dolazio do podataka o funkcioniranju sigurnosnog sustava RH, te također prikuplja Ostojićeve procjene o navodnoj umiješanosti Ureda predsjednika RH i POA-e u zaštitu generala Gotovine. Osim izravnih kontakata s Ostojićem registrirani su i kontakti Vere sa Željkom Dolačkim (Željko Dolački je bivši djelatnik Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala PUZ-a, upleten u medijske afere. Dolački je bio uključen u kriminalističku obradu Hrvoja Petrača i tzv. zločinačke organizacije, a povezivali su ga s bivšim glavnim državnim odvjetnikom Radovanom Ortynskim i navodnim suradnikom HIS-a Veselinom Marinovom. Dolački je i sada djelatnik MUP-a te je ne samo profesionalno nego i privatno vezan za bivšeg ravnatelja policije Ostojića) i Mariom Bertinom (rođen 6. ožujka 1955., djelatnik Uprave kriminalističke policije MUP-a), pripadnicima MUP-a RH i članovima neformalne “specijalne jedinice” koju je samoinicijativno osnovao i njom rukovodio Ostojić.
Osim osobnih kontakata tijekom susreta u Zagrebu ili upotrebom više telekomunikacijskih priključaka, Vera sa spomenutim osobama kontaktira i posredno, preko svoje djevojke Karmen Kardum (rođena 5. siječnja 1973., potječe iz Rijeke, državljanka SAD-a, govori hrvatski te je prevoditeljica u SFOR-u), koja je prevoditeljica u sjedištu SFOR-a u Sarajevu.
Ti kontakti održavali su se s više telekomunikacijskih priključaka uz prikrivanje tema razgovora, što upućuje na prikrivanje komunikacije, tj. neuobičajenu prirodu njihova odnosa (postojanje dogovorenog agenturnog odnosa).
Zanimljiv je i Ostojićev kontakt s prvim tajnikom britanskog veleposlanstva u RH Lungleyem, kojem je Ostojić također poslužio kao izvor istovjetnih podataka koje su prikupljali Vera i Looms.
Na opisani je način više puta ponovljena istovjetne informacije koja potječe iz jednog izvora (Ostojić, Vera), a koje je Looms kao službeni istražitelj prezentirao kao vjerodostojan, jer je prikupljen iz više izvora. Slične podatke dostavljao je i službeni predstavnik britanske obavještajne službe u RH Lungley preko svog veleposlanstva u Zagrebu, tako da je i britanska diplomacija preko formalnog izvora (Lungley), ali i preko svog drugog obavještajnog časnika (Loomsa) raspolagala istim podacima.
Dojam vjerodostojnosti tako prikupljenih podataka postizan je Verinim aktivnostima u BiH, gdje je na osnovi visokog položaja u SFOR-u u prilici da preko službenih tijela međunarodne zajednice u BiH (SFOR, DHR, Ured ICTY-ja u BiH) i američkog veleposlanstva u Sarajevu (POA raspolaže provjerenim podacima da je Vera prikupljene informacije dostavljao i veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu), također dostavlja istovjetne informacije, koje su samo poslužile kao potvrda podataka koje su “neovisno” od njega prikupili Looms i Lungley.
Drugi dio obavještajno-medijske operacije usmjerene na diskreditiranje RH sastoji se od manipulacije medijskim napisima, tako da se sadržaj i termin informacija plasiranih u hrvatskim medijima usklade s najavljenim međunarodnim aktivnostima u vezi sa suradnjom RH s ICTY-jem. To se postizalo spomenutim kontaktima Loomsa, Vere i Ostojića s Malićem. Maliću su dostavljene “ekskluzivne” informacije ili čak kopije službenih dokumenata državnih tijela RH ili ICTY-ja. Takav pristup omogućio je ciljano plasiranje određenih sadržaja i tempiranje vremena njihove objave, što je dodatne potvrđivalo vjerodostojnost prikupljenih podataka u međunarodnim institucijama (posebice na ICTY-ju i u matičnim zemljama spomenutih osoba), te kompromitiralo državnu vlast u RH. POA raspolaže podacima da je Malić dio podataka koje nije mogao objaviti u svom listu ustupao novinaru Feral Tribunea Ivici Đikiću, koji ih je objavio.
Detaljnom analizom utvrdili smo da su navedene veze tih osoba funkcionirale na dvije razine:
1. aktivnosti koje su svojim djelovanjem oni svjesno kreirali (prikupljanje podataka za potrebe vanjske politike matičnih zemalja, ICTY-ja, te plasiranje ciljanih informacija i dezinformacija u medijima);
2. reakcija na aktivnosti koje ne nadziru, a u vezi su sa suradnjom RH s ICTY-jem.
Slučaj uhićenja Ivice Rajića (svjesno plasiranje teza u medije)
POA je neosporno utvrdila da je veza Ostojić ? Malić ? Vera – Looms funkcionirala i u vrijeme uhićenja Ivice Rajića prema potrazi ICTY-ja (5. travnja 2003.), pri čemu raspolažemo provjerenim podacima da je tijekom realizacije same akcije Ostojić kontaktirao s Malićem i Verom.
Nakon te akcije, koja je samo potvrdila politiku suradnje RH s ICTY-jem, Malić je objavio ekskluzivni članak o uhićenju Rajića (Globus 644 od 1. travnja 2003. – “Uhićenje krvnika iz Kiseljaka ? MUP pred ravnateljem POA-e Franjom Turekom skrivao akciju uhićenja Ivice Rajića bojeći se sabotaže”) u kojem je plasirao tezu da je MUP samostalno morao provesti akciju uhićenja osobe za kojom je ICTY raspisao potragu zbog “opasnosti da POA sabotira” tu akciju.
Ta se tvrdnja poslije provlači kroz komunikaciju predstavnika diplomatskog zbora u RH i drugih međunarodnih organizacija, da bi početkom rujna 2003. bila izrijekom potvrđena u “non-paperu” koji je Carla Del Ponte dostavila diplomatima zemalja EU i SAD-a akreditiranim u RH kao pripremu najavljenog dolaska u RH. Neposredno nakon toga Malić je ponovo potencirao tu temu u svojim napisima.
Naglašavamo da je analiza telekomunikacijskog prometa pokazala da je intenzivna komunikacija Malića, Vere i Ostojića postojala i neposredno prije objave “non-papera” i posjeta Carle Del Ponte Zagrebu (6. listopada 2003.).
Objavljivanje intervjua s Gotovinom (reakcija na neovisan događaj)
Zajedničko i ciljano djelovanje potvrđuju i situacije koje spomenute osobe nisu kreirale, ali su ih svojim sadržajem pobudile. Tako je analiza komunikacije nakon objavljivanja intervjua glavnog urednika Nacionala Ive Pukanića s Gotovinom (Nacional 395 od 10. kolovoza 2003. ? ekskluzivni intervju “Ante Gotovina: Priznajem Haaški sud” ? napominjemo da je Nacional u Zagrebu dostupan dan ranije od datuma objave) pokazala da je taj događaj intenzivirao komunikaciju između Ostojića, Malića i Vere.
hr1u00 is offline  
Old 13.06.2012., 10:24   #4
3.dio Turekova prezentacija sažetak

Slučaj Pukanićeva objašnjenja okolnosti intervjua s Gotovinom (reakcija na neovisan događaj)

Drugi slučaj koji je pobudio izniman interes navedenih osoba bio je napis Ive Pukanića o okolnostima objavljivanja intervjua s Gotovinom, u kojem se iznose tvrdnje suprotne verziji koju je Ostojić prenio Veri, a koja je također plasirana u javnost, o umiješanosti Ureda predsjednika RH i POA-e u akciju spašavanja Gotovine.
Nakon objavljivanja tog članka vidljiva je neuobičajeno intenzivna komunikacija između Ostojića, Malića, Vere i Loomsa.
Sve aktivnosti i parametri obuhvaćeni analizom POA-e ukazuju da se radi o organiziranom i ciljanom djelovanju koje uključuje obavještajnu i medijsku manipulaciju podacima u cilju realizacije određenih političkih ciljeva prema RH i regiji, da se stvore uvjeti za političke pritiske na RH.
Sam shematski prikaz linija komuniciranja između spomenutih aktera ukazuje na tijek informacija, ali i njihovo krajnje odredište, što se potpuno podudara s realnim zbivanjima u medijskom prostoru RH, ali i reakcijama međunarodne politike prema RH.
Sve navedene činjenice POA je prikupila na razini operativnih dokaza na temelju:
1. analize podataka,
2. izjava građana-obavjestitelja i tajnih suradnika od kojih su neki spremni biti svjedoci na najvišoj političkoj razini,
3. analize telekomunikacijskog prometa (telefonskih izlista) koji dokazuju međusobnu komunikaciju aktera,
4. audiozapisa koji dokazuju karakter međusobnih veza i
5. videozapisa koji dokumentiraju kontakte.
Iz svega navedenog razvidno je da se sporna zbivanja u odnosu ICTY-ja prema RH unatrag godinu i pol dana odvijaju po jedinstvenom obrascu:
1. medijska kampanja koja pokušava diskreditirati napore institucija RH
2. objavljivanje povjerljivih materijala radi kompromitacije državnih institucija
3. u izjavama stranih dužnosnika navodi se da je general Gotovina u RH, ali se ni jednom nije precizirala lokacija ili područje skrivanja
4. vremena objavljivanja u medijima koincidiraju s istupima glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte
Analiza je pokazala da su identificirani svi nužni nositelji klasične obavještajno-medijske manipulacije:
a) agentura (pozicije) stranih obavještajnih sužbi u RH,
b) pripadnici stranih obavještajnih službi,
c) predstavnici domaćih medija i
d) dezinformacije i resursi iz kojih se crpe.

Gordan Malić, novinar Globusa naziva Christophera Loomsa, agenta MI6, nakon vijesti o smijeni Franje Tureka . Transkript njihovog razgovora :
Looms: Bok!
Malić: U redu je.
Looms: Nažalost, nisam te mogao nazvati.
Malić: U redu.
Looms: Dvije stvari. Prvo, žao mi je što je to potrajalo.
moj šef nema ništa protiv intervjua. Stvar je u
ženi. Ne mogu je uloviti.
Malić: Mh.
Looms: Malo je potrajalo. Ne znam zašto.
Malić: U redu.
Looms: Morat ćeš mi dati malo vremena.
Malić: U redu.
Looms: Druga stvar je, čuo sam da su nekog večeras najurili.
Malić: Da…Frajera na T.
Looms: Molim?
Malić: Frajera na T.
Looms: Da.
Malić: Da. Otpušten je.
Looms: Nije objavljeno javno.
Malić: Na sastanku. Objavit će sutra.
Looms: OK. (nejasno) očekivati?
Malić: Da. Rekao sam ti za to prije mjesec dana.
Looms: Tko ga se riješio?
Mačić: Obojica. Frajeri s vrha.
Looms: U redu. To je dobro.
Malić: Da.
Looms: To su dobre vijesti.
Malić: Da, da. Nije loše. Vidjet ćemo što će se dogoditi
poslije.
Looms: Nastavit ćemo dalje s pritiskom.
Malić: Dakle, hoćemo, pričekat ćemo neko vrijeme.
Looms: Da, znam da te nema idući tjedan.
Malić: U redu, mogao bi biti za dva tjedna ili tako nekako?
Looms: Onaj tjedan poslije, točno.
Malić: U redu.
Looms: Ali znam što radim, pa to prepusti meni.
Malić: U redu. Bok.
Looms: U redu. Čuvaj se.

*SNIMKE RAZGOVORA SU DIO PREZENTACIJE FRANJE TUREKA, BIVŠEG ŠEFA POA-E, KOJOM JE DOKAZAO SUBERZIVNU DJELATNOST BRITANSKE TAJNE SLUŽBE I POJEDINIH NOVINARA NA DEZINFORMIRANJU HRVATSKE JAVNOSTI I HAAŠKOGA SUDA O KRETANJU ANTE GOTOVINE I NJEGOVE NAVODNE ZAŠTITE OD STRANE DRŽAVNIH ORGANA REPUBLIKE HRVATSKE
hr1u00 is offline  
Old 13.06.2012., 10:29   #5
Ovo je prava poslastica o kojoj bi se napokon trebalo progovoriti javno.
Pod javno misli, razvaliti to 3 mjeseca pod top državno-medijsku temu.

Naravno, biti će malo teže s obzirom na velikog brata koji medijske konce u Hrvatskoj povlači iz vana.
Ber is offline  
Old 13.06.2012., 10:32   #6
Ovo su još neki izvadci iz cijele verzije Turekove "predstavke"

"Skupina hrvatskih i stranih državljana svjesno, organizirano, koordinirano i planski, u sprezi s pojedincima iz stranih institucija, putem medija utječe na javno mnijenje plasirajući dezinformacije. U te aktivnosti uključeni su pripadnici stranih obavještajnih službi, pojedini pripadnici medija te bivši i sadašnji pripadnici redarstvenih i sigurnosnih službi u RH. Indikativno je da su u te aktivnosti uključeni pojedinci koji su djelatnici ICTY-ja, a ujedno su i pripadnici stranih obavještajnih službi. Analizom njihovih postupaka i aktivnosti nameće se zaključak da postupaju izvan kontrole svojih poslodavaca. Naprimjer, Christopher Looms (ICTY i MI6) pri boravku u RH ne kontaktira ni na koji način sa službenicima ICTY-ja u RH, ali zato konspirativno kontaktira s Gordanom Malićem (novinar Globusa, op. a.). Daljnjom analizom operativnih podataka došli smo do mogućeg nalogodavca u ICTY-ju, a to je Graham Blewit. Graham Blewit je u direktnoj vezi s Christopherom Loomsom, a ujedno kontrolira Obavještajni odjel haškog tužiteljstva koji pruža podatkovnu podršku glavnoj haškoj tužiteljici Carli del Ponte. Motivi aktivnosti G. Blewita mogu se pronaći u njegovom policijskom djelovanju pri progonu Hrvata u Australiji".

"Skupina hrvatskih i stranih državljana u sprezi s pojedincima iz stranih institucija putem medija utječe na javno mnijenje plasirajući dezinformacije te se ta aktivnost odvija svjesno, organizirano, koordinirano i planski. Navedene aktivnosti imaju za cilj: diskreditirati institucije Republike Hrvatske, kreirati pritiske na RH te otežati i usporiti približavanje RH europskim integracijama. Takva obavještajno-medijska manipulacija odnosno operacija zahtijeva agenturu u RH, pripadnike stranih obavještajnih službi, predstavnike domaćih medija i naravno dezinformacije i resurse iz kojih se crpe”. A da ne bi bilo zabune, tu su i imena glavnih urotnika protiv Hrvatske: "Pripadnici stranih obavještajnih službi uključeni u tu operaciju jesu: Oscar Vera, Christopher Looms i J. Gareth Longley. Agenturnu potporu pružao je Ranko Ostojić sa svojom tajnom policijskom jedinicom čiji su istaknuti pripadnici Mario Bertina i Željko Dolački te bivši obavještajac Josip Perković. Predstavnici domaćih medija jesu, na prvom mjestu, Gordan Malić te Ivica Đikić i Davor Butković. (...) Posebnu ulogu imala je i Zinka Bardić koja je povezivala rezultate rada ekipe Ranka Ostojića i medija, ali je i samostalno utjecala na objavljivanje pojedinih članaka što je imalo za posljedicu da se RH nalazi u teškoj situaciji na međunarodnoj razini".


Graham Blewit je inače australac, zamijenik tužiteljice CDP, koji je odlikovao Savu Štrbca za doprinose u suđenjima za zločine u RH. On je bio jedan od prvih kontakata Save Štrbca još iz 1994. u Kninu kada je Štrbac bio visoki djelatnik Vlade SAO Krajine, preko kojeg je Štrbac plasirao svoje dokaze i svjedoke u Haag (inače drugi kontakt Save Štrbac je bila ova žena http://www.forum.hr/showpost.php?p=3...postcount=8843)
U australiji je do 1992. vodio neku agenciju za lov na naci-zločince koje je optužila cca 840 ljudi, na sud je ipak izvedeno samo 3, a svih troje su na sudu oslobođeni. Među njima je bilo i 20ak Hrvata. potrošio je 17 miljona $ dolara i onda ih je Vlada Australije 1992. ugasila.
Odmah 1994. se zapošljava kao zamijenik glavnog tužitelja u Haagu sa još 30ak australaca u Tužiteljstvu di je glavni istražitelj bio i njegov kolega iz bivše naci-agencije Bob Reid.

O Josip Perkoviću je sve davno rečeno, tim više što ga Njemačka traži zbog UDBAŠKIH ubojstava hrvata

Zadnje uređivanje hr1u00 : 13.06.2012. at 10:43.
hr1u00 is offline  
Old 13.06.2012., 13:25   #7
Lik koji u manirima forumskog trola vrijeđa protivnika, sada ne znam je l bio blog ili fejs...

A nadam se da su priče o suradnji s Brotanskim tajnim službama ipak pretjerivanje, jer ne želim pomisliti da je takva osoba ministar policije
__________________
Everybody Makes Fun Of The Redneck-Until the Zombie Apocalipse!
Kyle Reese is offline  
Old 13.06.2012., 13:27   #8
Dragutin Cestar, načelnik krim policije je podnio i analizu akcije Magla i prijavu za novac koji je Ostojić potrošio a nije opravdao.
Dio toga se može naći na http://www.dalje.com/slike/dokumenti...9100049391.jpg
i http://www.dalje.com/slike/slike_3/r...9516242691.jpg

Stara ekipa se opet okuplja - http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...g-USKOK-a.html

O tajnoj operaciji „Cash“ konačno je progovorio Dražen Budiša u HTV-ovoj emisiji "Lica nacije".
„Praćen sam zbog Gotovine, a sjedio sam u Račanovoj vladi kao koalicijski partner. Prvi put govorim o operaciji 'Cash' u kojoj su prema zahtjevu britanskog ministra MacShanea i haaške tužiteljice Carle del Ponte pratili mene da bi uhitili Gotovinu“-

a najbolje je akciju Cash opisao Butković - http://www.antegotovina.com/default.aspx?clanak=3046

Zadnje uređivanje hr1u00 : 13.06.2012. at 14:55.
hr1u00 is offline  
Old 13.06.2012., 14:54   #9
Quote:
Kyle Reese kaže: Pogledaj post
Lik koji u manirima forumskog trola vrijeđa protivnika, sada ne znam je l bio blog ili fejs...

A nadam se da su priče o suradnji s Brotanskim tajnim službama ipak pretjerivanje, jer ne želim pomisliti da je takva osoba ministar policije
Već smo imali jendog takvog,zašto nebi opet...

U RH ništa nova...
__________________
"Imaš veliku karakternu manu. Naravno, manu u doba gmizavaca. Ne želiš puzati. Ni pred kime"

Ovo "hrvatski domoljubi",sljedba notornog HDZ misli o hrvatskoj policiji
McAucliffe is offline  
Old 13.06.2012., 14:56   #10
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
Već smo imali jendog takvog,zašto nebi opet...

U RH ništa nova...
Za Osotjića posotje tvrdnje i neki dokumenti objavljeni u Nacvionalu da je surađivao s Britanskim tajnim službama-ima li sličnih, makar falscifikata, za Karamarka?
__________________
Everybody Makes Fun Of The Redneck-Until the Zombie Apocalipse!
Kyle Reese is offline  
Old 13.06.2012., 18:18   #11
Mislim da je riječ o Kirinu, ne o Karamarku.
__________________
Pojest',popit' crew
ajme33 is offline  
Old 13.06.2012., 19:33   #12
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
O Josip Perkoviću je sve davno rečeno, tim više što ga Njemačka traži zbog UDBAŠKIH ubojstava hrvata
Kolega svaka čast na vjerodostojnom prikazu sa kojim je upoznato vrlo malo građana RH, a pitanje Perkovića i sličnih, ključno je pitanje vezano uz budućnost RH ...

Zadnje uređivanje metalHamer : 13.06.2012. at 19:40.
metalHamer is offline  
Old 13.06.2012., 22:16   #13
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
tko je ranko ?

kao politički činovnik SDP-a ušao je u upravni odbor SD krajem 90-ih.
imenovan za pročelnika u gradskom poglavarstvu Splita, s kojeg odlazi nakon par tjedana i odmah postaje načelnik PU SD (nikad prije nije radio u policiji) i nakon godinu dana postaje ni manje-ni više ravnatelj policije RH ?!?

prvo sastavlja para-policijski tim (Bertina i Dolački) koji organizira i vodi tajne sofisticirane špijunske operacije protiv organiziranog kriminala u RH - rezultati "dečki s Knežije" - svi oslobođeni od optužbe za organizirani kriminal u spektakularnom "suđenju stoljeća" i predstavi za novu post-tuđmanovu hrvatsku.
Decki s Knezije su uhiceni jos za vrijeme hdz-a
Primitive is offline  
Old 14.06.2012., 08:29   #14
Quote:
Primitive kaže: Pogledaj post
Decki s Knezije su uhiceni jos za vrijeme hdz-a
Moj bed, suđenje je bilo za vrijeme koalicije...
Alli htio sam reći da operacija Magla , koja je zamišljena sa ciljem borbe sa organiziranim kriminalom nikad nije rezultirala ničim konkretnim, osim što je 3 godine lovio već odavno lociranog ratnog zločinca Ivicu Rajića...i pričao o hercegovačkoj, knežijskoj i generalskoj mafiji.


Poanta je da je Ostojić cijelo vrijeme trčao za nepostojećim tragovima Gotovine, a na temelju lažnih podataka britanskih špijuna, koji su istovremeno filali sa lažnim podacima i tužiteljicu CDP i Ostojića i Malića&Co. Upao je u njihovu igru, a da nikad nije pokušao dokazati da Gotovina nije pod zaštitom službenih struktura u RH. U izvještajim je reciklirao davno poznate , istražene tragove o Gotovini.
Jedna od priča koju su britanski agenti preko CDP gurnuli Ostojiću na stol je da je Gotovina viđen u Drnišu u službenom audiju. Ispostavilo se da je to bio prastari trag o Mirku Norcu
Ostojić kao ravnatelj policije je stranim špijunima i haškim suradnicima cijelo vrijeme nudio priču da ga opstruiraju tajne službe (Turek) i Ured presjednika (Bagić) koji štite Gotovinu, a iz osobnog animoziteta prema Tureku. Baš taj Ostojićev razgovor sa jednim agentom/haškim suradnikom je presrela POA. Odmah nakon toga je CDP odbila dati famozni avis za početak pregovora.

Dakle, nije baš jasno koji su rezultati operacija Magla i Cash osim što je zaključak da je trebao 3 godine da uhiti Rajića za kojeg se davno znalo da je u Splitu, da organiziranog kriminala nije bilo i da je prepunio MUPovu bazu nepostojećim, lažnim ili prastarim informacijama o Gotovini.

Zadnje uređivanje hr1u00 : 14.06.2012. at 08:44.
hr1u00 is offline  
Old 14.06.2012., 08:43   #15
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
Moj bed, suđenje je bilo za vrijeme koalicije...
Alli htio sam reći da operacija Magla , koja je zamišljena sa ciljem borbe sa organiziranim kriminalom nikad nije rezultirala ničim konkretnim, osim što je 3 godine lovio već odavno lociranog ratnog zločinca Ivicu Rajića...i pričao o hercegovačkoj, knežijskoj i generalskoj mafiji.


Poanta je da je Ostojić cijelo vrijeme trčao za nepostojećim tragovima Gotovine, a na temelju lažnih podataka britanskih špijuna, koji su istovremeno filali sa lažnim podacima i tužiteljicu CDP i Ostojića i Malića&Co. Upao je u njihovu igru, a da nikad nije pokušao dokazati da Gotovina nije pod zaštitom službenih struktura u RH.
Baš suprotno, Ostojić kao ravnatelj policije je stranim špijunima i haškim suradnicima cijelo vrijeme nudio priču da ga opstruiraju tajne službe (Turek) i Ured presjednika (Bagić) koji štite Gotovinu, a iz osobnog animoziteta prema Tureku. Baš taj Ostojićev razgovor sa jednim agentom/haškim suradnikom je presrela POA. Odmah nakon toga je CDP odbila dati famozni avis za početak pregovora.
R. Ostojić jest partijski yu bezveznjak ali nije idiot.
Znao je on pre dobro da Gotovinu "traži" tamo gdje ga nema, i da sve to radi u okviru britanske kontraobavještajne akcije političkog diskreditiranja Hrvatske.

Ono što istinski zabrinjava je da je cijela ta ekipa domaćih britanskih suradnika duboko inkorporirana u današnju vlast SDP + Josipović.
Ber is offline  
Old 14.06.2012., 13:01   #16
Quote:
Ber kaže: Pogledaj post
R. Ostojić jest partijski yu bezveznjak ali nije idiot.
Znao je on pre dobro da Gotovinu "traži" tamo gdje ga nema, i da sve to radi u okviru britanske kontraobavještajne akcije političkog diskreditiranja Hrvatske.

Ono što istinski zabrinjava je da je cijela ta ekipa domaćih britanskih suradnika duboko inkorporirana u današnju vlast SDP + Josipović.
ma nisam čak ni siguran da je znao što radi.
on je (bio) partijski činovnik bez dana staža i iskustva u policiji, i onda je u nepunih 1,5 godina došao od gradskog činovnika do ravnatelja policije , u kritičnom trenutku za državu.
i jednostavno, britanska agentura ga je izvozala a da nije ni shvatio što se događa. Isto ko i Račana.

Kad čitaš wikileaks depeše, Ostojić nigdje ne tvrdi da se Gotovina skriva u RH/BiH, ali iz osobnog anatagonizma prema Tureku i Bagiću, on stranim špijunima i agentima haaga uvijek i posebno ističe da ga "opstruiraju tajne službe koje štite Gotovinu i njegove pomagače".

jednostavno , britanski (i američki/haški) agenti su istovremeno plasirali Ostojiću, Maliću i del Ponte lažne informacije da je Gotovina u RH pod zaštitom službi.
Nastao je opći kaos, svi su jurili za lažnim tragovima . Jedino je POA i Turek zadržala hladnu glavu i uspila viditi da je tu nešto čudno ...

A ovako su izgledali regionaški smrdljivi špijunski pamfleti
http:[email protected]/msg10967.html
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=381009

Zadnje uređivanje hr1u00 : 14.06.2012. at 14:16.
hr1u00 is offline  
Old 14.06.2012., 15:27   #17
Ne bih htio biti paranoičan, ali u cijeloj priči mi nedostaje predsjednička kampanja Ive Josipovića, te ulazak u vladu Vesne Pusić, kčeri NHD-dužnosnika, koji je na čudesan način preživio kraj rata u Zagrebu.

Meni se čini, da Josipovićeva i Pusićkina vanjska politiks nose isti potpis, kao i djelovanje R. Ostojića i njegovih pajdaša.

Ono što također nedostaje su i podatci o Karamarku, čovjeku bliskom tajnim službama baš u doba infiltracije stranih (znamo kojih) špijuna u nju.
__________________
Ignore: saugaro, kranjski Janez, Alexis, Bjesomar, KRIN1, libertas30, comtesse
Bodul2a is offline  
Old 15.06.2012., 08:11   #18
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
ma nisam čak ni siguran da je znao što radi.
on je (bio) partijski činovnik bez dana staža i iskustva u policiji, i onda je u nepunih 1,5 godina došao od gradskog činovnika do ravnatelja policije , u kritičnom trenutku za državu.
i jednostavno, britanska agentura ga je izvozala a da nije ni shvatio što se događa. Isto ko i Račana.

Kad čitaš wikileaks depeše, Ostojić nigdje ne tvrdi da se Gotovina skriva u RH/BiH, ali iz osobnog anatagonizma prema Tureku i Bagiću, on stranim špijunima i agentima haaga uvijek i posebno ističe da ga "opstruiraju tajne službe koje štite Gotovinu i njegove pomagače".

jednostavno , britanski (i američki/haški) agenti su istovremeno plasirali Ostojiću, Maliću i del Ponte lažne informacije da je Gotovina u RH pod zaštitom službi.
Nastao je opći kaos, svi su jurili za lažnim tragovima . Jedino je POA i Turek zadržala hladnu glavu i uspila viditi da je tu nešto čudno ...

A ovako su izgledali regionaški smrdljivi špijunski pamfleti
http:[email protected]/msg10967.html
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=381009
Pa nisu Ostojić ili Malić djeca od 6 godina pa da im briti mogu prodavati jeftine štosove.
Znali su oni pre dobro što rade.
Ova infiltracija britanske agenture u hrvatsku vlast je vrlo opasna.
A sve kreće od medija koje kontroliraju, EPH konkretno.
Ber is offline  
Old 15.06.2012., 08:13   #19
Quote:
Bodul2a kaže: Pogledaj post
Ne bih htio biti paranoičan, ali u cijeloj priči mi nedostaje predsjednička kampanja Ive Josipovića, te ulazak u vladu Vesne Pusić, kčeri NHD-dužnosnika, koji je na čudesan način preživio kraj rata u Zagrebu.

Meni se čini, da Josipovićeva i Pusićkina vanjska politiks nose isti potpis, kao i djelovanje R. Ostojića i njegovih pajdaša.

Ono što također nedostaje su i podatci o Karamarku, čovjeku bliskom tajnim službama baš u doba infiltracije stranih (znamo kojih) špijuna u nju.
I opet mediji.
Mediji su doveli pileću nogu u Predsjedničke dvore sustavno od njega gradeći "Karizmu" i uništavajući svakog mu ozbiljnijeg konkurenta.

Karamarku će biti jako teško ali je bar 100 puta lukaviji ok Kosorke kokoške.
Ber is offline  
Old 15.06.2012., 08:18   #20
Quote:
Bodul2a kaže: Pogledaj post
Ne bih htio biti paranoičan, ali u cijeloj priči mi nedostaje predsjednička kampanja Ive Josipovića, te ulazak u vladu Vesne Pusić, kčeri NHD-dužnosnika, koji je na čudesan način preživio kraj rata u Zagrebu.

Meni se čini, da Josipovićeva i Pusićkina vanjska politiks nose isti potpis, kao i djelovanje R. Ostojića i njegovih pajdaša.

Ono što također nedostaje su i podatci o Karamarku, čovjeku bliskom tajnim službama baš u doba infiltracije stranih (znamo kojih) špijuna u nju.
Što se tiče Josipovića , britanski utjecaj je sada dignut na višu razinu odlučivanja - glavni analitičar presjednika , Dejan Jović (još od 2004. u minsitarstvu vanjskih poslova) i još puno Goldsteina , Ivina, Para i sličnih...

za Karamarka se zna da je 2005. na stol dobio britanski zajtjev što raditi, protiv koga i kako...na jednoj drugoj temi je marasovac postao taj dokument POAe - Karamarko je tada ušao u već dobro uhodani žrvanj...
hr1u00 is offline  
Zatvorena tema


Tematski alati
Opcije prikaza

Kreni na podforum
Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je: 19:26.